Skocz do zawartości
IGNORED

Warszawski Klub Audiofila i Melomana

Rekomendowane odpowiedzi

Zainteresujcie się tematem "Leczenie dźwiękiem"

myślę, że taka sala zwiększyłaby gwałtownie liczbę członków KAiM, .......... czy ja napisałem członków ?

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

To działa niewątpliwie,ale cena to jest wciskanie kitu jak to u szklarza))

Cena jak cena, dla jednego dużo, dla innego mało. Najważniejsze, że wpływ jest zdecydowanie słyszalny.

pozdr.

Edytowane przez umka

Może miałeś za wysokiego słuchacza przed sobą. Rada na przeszłość, siadaj w pierwszym rzędzie.

Pierwsze słuchanie pozwala zauważyć dużą możliwość kreowania wysokich tonów w zależności od wysokości ustawienia.

Jak z głębokością sceny sprawdzę, gdy zbuduję konstrukcję pozwalającą umieszczenie zabawki za sprzętem.

ale cena to jest wciskanie kitu))

A co Ty Piotruś powiesz nieobeznanemu słuchaczowi, jak set Abraxasa podłączasz kablami za 50 kz? He,he.

Dlatego ceny w naszym klubie to uboczy element. Główny nacisk kładziemy na to czy działa i jak.

pozdr.

Może miałeś za wysokiego słuchacza przed sobą. Rada na przeszłość, siadaj w pierwszym rzędzie.

Ja napisałem nie w kontekście krytyki ale własnej obserwacji. ;)

Warto na to zwrócić uwagę w czasie organizowania jakiś prezentacji.

Były próby umiejscowienia za słuchaczami, ale chyba nic nie dawało.

A z tym pierwszym rzędem żartowałem. Wiadomo, że ktoś kto zastosuje taką zabawkę, będzie siedział w "sweet spocie".

Tak sobie wczoraj słuchałem tej miski w różnych ustawieniach, aż na koniec zapuściłem sobie Jarret-a z japońskiego pierwszego tłoczenia.

Że tak powiem, Piotrek- nie chcesz mi zrobić dnia dziecka. Posiadana prze ze mnie w starym jednak nie pierwszym tłoczeniu to płacz na pustyni. Dlatego nie lubię za bardzo eksperymentować. Później długo trzeba się resetować.

pozdr.

A tutaj obiecana fotka poglądowa.

post-12283-0-27503000-1368470737_thumb.jpg

Próbowaliście odwracać tą miskę denkiem w stronę słuchaczy? Byś może efekt były jeszcze większy.

www.AcousticLab.pl  Kompleksowe adaptacje akustyczne.
Projektowanie, pomiary, realizacja, doradztwo.

Może trzeba ją powiesić nad słuchaczami - odpadnie problem zasłaniania przez kogokolwiek, choć może dojść element stresu - nie wiadomo komu na łeb spadnie ;) W muzyce powinno być więcej emocji...

• 3 tygodnie później...

Drodzy moi, mnie dzis w klubie brak.... Czas letnich wojazy nastal... W przyszlym tygodniu tez raczej mnie nie bedzie bo jestem do piatku w delegacji.... Milego spotkania Wam zycze:)

• 2 tygodnie później...

No dobra, żarty się skończyły. W piątek rozjedziemy Abraxasa Restkami. Piotrek, tylko nie przywoź swojego wzmaka, żebyśmy mieli jakieś szanse. He,he.

pozdr.

Masz może jakieś zdjęcia i dane?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.