Skocz do zawartości
IGNORED

Rotel RSP 1098 vs gramofon

smax

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Znam sie z wlascicielem i sluchalem tego zestawu - polecam.

Troche przekroczy planowany budzet bo trzeba dokupic pre ale taki Thorens o ktorym wspominasz to moze mu buty czyscic.

robix

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Skoro słuchałeś u kuzyna w Hamburgu i Ci się podobało to kupuj. Nie rozumiem, po co zadajesz pytania.

A kuzyn z Hamburga nie powiedział, że żeby gramofon zagrał musi być pre gramofonowe, a może słuchaliście na Rotelu :))) Skoro tak i podobało się to kup cokolwiek, może być np kuchenkę mikrofalową. I tak nie będzie różnicy.

Sorry ale nie mogłem się powstrzymać.

Skoro słuchałeś u kuzyna w Hamburgu i Ci się podobało to kupuj. Nie rozumiem, po co zadajesz pytania.

A kuzyn z Hamburga nie powiedział, że żeby gramofon zagrał musi być pre gramofonowe, a może słuchaliście na Rotelu :))) Skoro tak i podobało się to kup cokolwiek, może być np kuchenkę mikrofalową. I tak nie będzie różnicy.

Sorry ale nie mogłem się powstrzymać.

Woow,twój iloraz inteligencji przelałeś na papier.Brawo !!!

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

• 2 tygodnie później...

Witam ponownie.Ja już zdecydowałem.Jako ,że nie kupuje gramofonu na kilka lat tylko na dużo dłużej postanowiłem ,że.. .W maju biore na raty (gdyż podwyzszyłem pułap cenowy) gramofon za ok 10 tys zł.Słuchałem w niedziele Denona DPA A100 i jestem pod wrażeniem dzwięku z tego gramofonu.Nie chce juz nic gorszego.No i ten wyglad:) Co jeszcze panowie doradzicie w tej cenie? W przyszłym tygodniu będe w niemczech to posłucham Thorensa Z1.

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

• 1 miesiąc później...

Witam ponownie.Jako,że do zakupu gramofonu mam juz coraz bliżej,postanowiłem do mojego rotela RSP 1098 podłaczyć pożyczony gramofon fonici GS464 z wkładką MF-104.Podłączyłem to przez preamp gramofonowy Vivanco PA-111 ( jeżeli można to nazwać pre,kosztował 60 zł).No i jest duży zong.To prawie wogóle nie gra.Nie ma dynamiki.basów,sopranów.Podłączałem pod gniazda CD i TAPE w rotelu,ale to nic nie zmienia.Jest cicho i mdle.Moje Jamo Concert 11 grają jakby na jednym glosniku średniotonowym.Ale jak podłączyłem ten gramofon do radmora to,aż sie chciało słuchać.Jamo zaczeły grać :).Co może być przyczyną tak słabego dzwięku z rotela? Pre amp ? Czy procesory nie nadają się do podłączenia gramofonów?

A nie powinieneś podłączyć po wejście AUX? Na temat gramofonu- nie kieruj się wzrokiem, ten denon ma fatalne opinie, niektórzy twierdzą że to technics z inna obudową.Ramie jest bardzo słabe...a cena bardzo wygórowana. Warto poczytać zagraniczne fora. Radziłbym posłuchać rad Yula, Ahaji,a przede wszystkim najpierw posłuchać kilku gramofonów i potem decydować. 10k to już duże pieniądze, mógłbyś kupić i pro-jecta i technicsa i zadowolił byś wszystkich na forum:) jeśli masz możliwość to posłuchaj RPM 9.1.

A nie powinieneś podłączyć po wejście AUX? Na temat gramofonu- nie kieruj się wzrokiem, ten denon ma fatalne opinie, niektórzy twierdzą że to technics z inna obudową.Ramie jest bardzo słabe...a cena bardzo wygórowana. Warto poczytać zagraniczne fora. Radziłbym posłuchać rad Yula, Ahaji,a przede wszystkim najpierw posłuchać kilku gramofonów i potem decydować. 10k to już duże pieniądze, mógłbyś kupić i pro-jecta i technicsa i zadowolił byś wszystkich na forum:) jeśli masz możliwość to posłuchaj RPM 9.1.

No właśnie rotel nie ma wejscia aux.Ma tylko CD,TUNER,TAPE i multichanel,ale tam też jest to samo,czyli słabo.Co do Denona to już wypadł z gry.

nie ma znaczenia do jakiego wejścia podłączysz - czy to będzie CD TUNER itp. i tak zagra b.słabo

główną winę ponosi pre.

Rozumiem ,że w Radmorze masz wbudowane pre phono

audiokarma.org

nie ma znaczenia do jakiego wejścia podłączysz - czy to będzie CD TUNER itp. i tak zagra b.słabo

główną winę ponosi pre.

Rozumiem ,że w Radmorze masz wbudowane pre phono

Tak ,w radmorze jest pre i gra ok.Czyli wina pre?

smax coś pisałeś w wątku Trójmiejskim - jak jesteś z okolic Gdyni to mam w domu nieużywanego kambridża 640p jak chcesz spróbować

We stand in the Atlantic
We become panoramic

smax coś pisałeś w wątku Trójmiejskim - jak jesteś z okolic Gdyni to mam w domu nieużywanego kambridża 640p jak chcesz spróbować

Jestem z okolic Gdańska

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.