Skocz do zawartości
IGNORED

Jak poprawić jakość dżwięku w odtwarzaczu multimedialnym.

888wojtek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Bardzo proszę o fachową pomoc w następującej sprawie:Miesiąc temu kupiłem odtwarzacz multimedialny HYUNDAI TP01 i wszystko jest cacy oprócz pewnego ale.Jakość dźwięku stereo jest nie porównywalna z jakością cd,bardzo okrojona i mało dynamiczna.Zdawałem sobie z tego sprawę,ale różnica jest dość znacząca.Posiadam również cd,lecz korzystanie z wszystkich zasobów na twardym dysku odtwarzacza jest bardzo kusząca/gdyby nie ta jakość/ Moje pytanie jest następujące:jakie urządzenie,lub modyfikacja poprawiłoby jakość dźwięku.Z GÓRY WIELKIE DZIĘKI!!!

Witaj,

rozwiązaniem jest zewnętrzny DAC. Odtwarzacze multimedialne są bardzo wygodnym rozwiązaniem, jednak producenci kompletnie nie zwracają uwagi na jakość dźwięku czyli optymalne skonstruowanie sekcji cyfrowo/analogowej. Jeśli zależy Ci na jakości odtwarzacz za 2,5-4 tys. zł., zwróć uwagę na następujące zewnętrzne przetworniki: HEED DACTILUS (najlepsza jakość dźwięku z podanych przeze mnie urządzeń i rozsądna cena, brak złącza USB, jednak w Twoim systemie nie jest to konieczne), NuForce Icon HDP (pełne wyposażenie, dobry przetwornik i wyjątkowo dobry wzmacniacz słuchawkowy jak na cenę urządzenia), Cambridge Audio Dac Magic oraz Arcam rDac (soliden, dobrze brzmiące przetworniki), Music Hall dac25.3 (świetny, lampowy przetwornik, dodatkowo bardzo dobry wzmacniacz słuchawkowy).

Proponuję odsłuch, w przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Też o tym myślałem,ale jaki ,żeby to w miarę zagrało i koszty oscylowały w granicach 5 stówek?Chętnie się wybiorę jestem z Łodzi więc będzie blisko

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.