Skocz do zawartości
IGNORED

jakie DVD do sluchania audio stereo

daro25s

Rekomendowane odpowiedzi

poszukuje odtwarzac Dvd zeby pogodzic ogladanie filmow ze sluchaniem muzyki na wysokim poziomnie czy da sie to pogodzic czy lepiej oddzielnie uzywac odtwarzacz cd?

zaznaczam ze moje obserwacje odnosza sie do modelu Onkyo dv-sp504e badz 506e byc moze sony dvd ns 900v.Jakie sa wasze propozycje?

https://www.audiostereo.pl/topic/79872-jakie-dvd-do-sluchania-audio-stereo/

Po co DVD? Lepiej idź w BD. Z własnego doświadczenia bardzo polecam Cambridge Audio Azur 650BD. Czyta wszystko, w tym oczywiście także SACD i DVD-A (skoro mówimy o muzyce na wysokim poziomie).

daro25s;

Pewności nie mam. Nie znam tych klocków. Ja osobiście bardziej jestem skupiony na stereo ale odtwarzacz czytający SACD, DVD-Audio poniżej 1000 PLN wpisuje sie w moją propozycję. Mam też DVD Pioneer 600 i ten CA jest dużo lepszy.

supmario jestes pewien ze CA 99 odtworzy dobrze audio na miare tych wyzszych uzywanych klockow?

Raczej nie te dvd gra podobnie do Pioneera 600,znowu kompromis,nowe do 1000 pln to tylko CA,i Pioneery,oraz Denon 1940.Wszystkie raczej bardzo przecietne ,do 1000,poszukaj takich PHILIPS s9000 Cineos bardzo dobra jakosc SACD i CD minus długo wczytuje płyty i głosny napęd,Samsung HD950,945 dobra jakosc CD i SACD,słaba jakosc wykonania trudno wnioskowac jak długo podziała,moze 6 lat ale i 2 lata.Denon 5000 bardzo wysoka klasa na poziomie dobrych CD,trudno dostepny,3800 gorszy ale nadal dobry 2900 nie zły i dodatkowo SACD,2910,3910 to nowsze i troche gorsze modele ale tez godne uwagi.Marantz 9600 super dzwiek ,7600,7001 tez przyzwoite odtwarzacze.Pioneerów wcale nie polecam mimo fajnego wygladu takie modele jak 747,737,717 sa słabe.Sony moze 9000es.Mozesz jeszcze poszukać Arcama.

Poszukaj Onkyo Dv-Sp 504 lub 506 - oba czytają DVD-A oraz SACD choć ten drugi będzie raczej powyżej 1 kzł

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

W tej chwili nie produkuje się już odtwarzaczy DVD z dobrym torem. Pozostają tylko używki ale tam różnie bywa z laserm więc trzeba to przemyśleć.

Teza (przyznam) dość śmiała. Masz jakieś konkrety/dowody?

dla kolegi DARIUSZ964 twoje wypowiedzi sa naprawde bardzo pomocne bo okreslasz kilka pozycji i jest z czego wybrac ale dziwie sie ze jeszcze nikt jeszcze nie napisal ze philips "zly" ze sony to "badziewie" bo czasami sa takie opisy, kazdy inne ma "UCHO" do tego roznorodny rodzaj muzyki i rozbierzne poglady ale tak to juz jest(ciezko sprostac)...

jeszcze jedno jaki dokladnie model sony 9000 ? tylko watpie czy wyrobilbym sie kasowo bo sam osobiscie uwazam ze te starsze klocki sony starej serii ES sa bardzo udane i tymi nowymi sony szczela sobie w kolano bo to straszna lipa i kiedys jak ktos mial sentyment do tej marki to teraz ucieka jak najdalej

Pzyklad model z przed 10 lat a ten obecny "na ALEDROGO" sprzedawany za podobna kwote cos o tym swiadczy...

Ja ci mogę polecić tego,bo sam mam taki i wiem jak gra w stereo i wyświetla obraz:http://allegro.pl/sony-dvp-ns900v-i1493103027.html

Oczywiscie nie mam nic wspólnego z aukcją.Moge ci wkleić fotkę mojego pilota;)

Mam fotki bebechów i zobaczysz na jakich wypasionych jest zbudowana sekcja audio-analog.Ma osobne zasilanie na trafie r-core.Po wymianie opampów w sekcji audio dodaje ten sprzęt lepszych wrażeń odsłuchowych.

Dobrze sprawuję się jako transport do daca.

Naprawdę polecam.Mam go od paru lat.Kupiłem używkę.Nowy kosztował sporo lat temu 1000 dolców.

Dla mnie SACD to tylko mały dodatek;)

Ty -- wódkę za wódką w bufecie...

Oczami po sali drewnianej -- i serce ci wali (Czy pamiętasz?)

dla kolegi DARIUSZ964 twoje wypowiedzi sa naprawde bardzo pomocne bo okreslasz kilka pozycji i jest z czego wybrac ale dziwie sie ze jeszcze nikt jeszcze nie napisal ze philips "zly" ze sony to "badziewie" bo czasami sa takie opisy, kazdy inne ma "UCHO" do tego roznorodny rodzaj muzyki i rozbierzne poglady ale tak to juz jest(ciezko sprostac)...

jeszcze jedno jaki dokladnie model sony 9000 ? tylko watpie czy wyrobilbym sie kasowo bo sam osobiscie uwazam ze te starsze klocki sony starej serii ES sa bardzo udane i tymi nowymi sony szczela sobie w kolano bo to straszna lipa i kiedys jak ktos mial sentyment do tej marki to teraz ucieka jak najdalej

Pzyklad model z przed 10 lat a ten obecny "na ALEDROGO" sprzedawany za podobna kwote cos o tym swiadczy...

Prosze bardzo o to link

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Cena jednak dosc wysoka,tak wiec zastanów sie nad innymi modelami.Philips s9000 mozna kupic za 400-450 pln.Gra naprawdę rewelacyjnie warunek jednak jeden musisz przyzwyczaic sie do głosnej pracy mechanizmu,w zasadzie meczace tylko w nocy.Denon 3800,niestety nie odtwarza SACD wielokanałowo,był modem 2900 i poszedł za 600 pln w stanie jak nowy i wydaje mi sie że warto było go kupic.Denon 2910 cena około 450-500 pln,gra na poziomie CD Denona 500.Marantz 7001 jest na aukcji ale własciciel szaleje z ceną warto dac 700 plnY AMAHA moze model 2700 ale nie słuchałem.

Prosze bardzo o to link

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Cena jednak dosc wysoka,tak wiec zastanów sie nad innymi modelami.Philips s9000 mozna kupic za 400-450 pln.Gra naprawdę rewelacyjnie warunek jednak jeden musisz przyzwyczaic sie do głosnej pracy mechanizmu,w zasadzie meczace tylko w nocy.Denon 3800,niestety nie odtwarza SACD wielokanałowo,był modem 2900 i poszedł za 600 pln w stanie jak nowy i wydaje mi sie że warto było go kupic.Denon 2910 cena około 450-500 pln,gra na poziomie CD Denona 500.Marantz 7001 jest na aukcji ale własciciel szaleje z ceną warto dac 700 plnY AMAHA moze model 2700 ale nie słuchałem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) orazhttp://allegro.pl/denon-dvd-3800-i1494553234.html

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

U mnie w w miasteczku w miejscowym markecie rtv-agd stoi od jakichś 4-5 lat Samsung HD 745. Nówka za 300 z groszami. Swego czasu uznawany był za jeden z najlepiej grających DVD.

Luxmany i winyle 

U mnie w w miasteczku w miejscowym markecie rtv-agd stoi od jakichś 4-5 lat Samsung HD 745. Nówka za 300 z groszami. Swego czasu uznawany był za jeden z najlepiej grających DVD.

Pisałem o tych modelach,ale lepiej 950,czy 945,jedyna nie wiadoma ile to podziała ja miałem 950 fajnie grał ale nie wytrzymł nawet 16 miesiecy zaczał sie wieszac,oddałem na gwarancje ,nie potrafili go naprawic i dostałem z powrotem kase,kupiłem potem Philipsa którego katowałem 3 lata i poszedł do ludzi.

• 2 tygodnie później...

Polecam Ci znakomity odtwarzacz DVD Pioneer DV-LX50. Mam go ponad dwa lata, używam do słuchania muzyki 80% i koncerty na DVD 20%. Mam też trochę płyt SACD i DVD-Audio. Odtwarzacz odtwarza wszystkie formaty oprócz BD. Kupiłem go właśnie ze względu na bardzo dobry tor audio. Słucham na nim głównie rocka progresywnego, jazz i muzyka poważna. Pod tym względem był w czołówce odtwarzaczy do 3 000 zł kilka lat temu. Używkę pewnie kupisz poniżej 1000 zł. A oto link do testu:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

witam (to mój pierwszy post tutaj ;-))) ),

nie chce zaśmiecać nowym tematem, więc pozwolę sobie podpiąć się po ten.

nawalił laser w moim obecnym dvd (yamaha), więc muszę kupić coś nowego.

głównie będzie odtwarzał muzykę. nie interesują mnie divx'y, napisy itp. tylko muzyka z płyt audio cd oraz dvd (koncerty, filmy), no i hdmi też by się przydało...

głównym ograniczeniem są też finanse. tutaj kwestia około 500zł. nie chciałbym też sprzętu używanego(jakoś nie mam zaufania, lasery jednak ulegają zużyciu, a naprawa chwilę po kupnie nie będzie wesoła).

wiem, że nie jest to wygórowana kwota, ale myślę, że coś w miarę sensownego powinno udać się znaleźć.

z góry dzięki za porady i propozycje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.