Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny podstawkowe do wzmacniacza set 845

LukRin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem w poszukiwaniu kolumienek do mojego kuchennego zestawu. Posiadam przerobionego przez naszego forumowicza MA 845. W tej chwili wzmacniacz gra z kolumnami Canton le500. Z racji tego, że wzmacniacz ma impedancje 8ohm tylko takie kolumny wchodzą w grę. Mam zamiar wydać max. 1500 zł, oczywiście w grę wchodzą używane kolumny. Liczę na Wasze sugestie i pomoc.

Witam,

Jestem w poszukiwaniu kolumienek do mojego kuchennego zestawu. Posiadam przerobionego przez naszego forumowicza MA 845. W tej chwili wzmacniacz gra z kolumnami Canton le500. Z racji tego, że wzmacniacz ma impedancje 8ohm tylko takie kolumny wchodzą w grę. Mam zamiar wydać max. 1500 zł, oczywiście w grę wchodzą używane kolumny. Liczę na Wasze sugestie i pomoc.

845 do kuchennego zestawu ? Nieźle :)

Tweeter AMT i membrana bierna:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wstęga:

Ukryta Zawartość

AMT:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

heil jest fantastycznym wyborem na górę, ale ess to już trzeba uważać - woofery w Polsce są za zwyczaj "po renowacji" na zawieszeniach tonsila - niestey efektem jest brak jakiegokolwiek basu. Jeśli kupisz ess oryginał będzie cieszyć fantastycznym dźwiękiem.

Do 845 potrzebujesz dość szybkich i jasnych kolumn (łatwych do napędzenia), raczej w nowych konstrukcjach tego nie znajdziesz , to wdzięczna lampa, potrafi się odegrać cudowną wręcz przestrzenią i średnicą. U mnie 845 dobrze zgrywało się z accutonem, podobnym brzmieniem cechują się focale. Przytoczony heil - to doskonały wybór (ale jeszcze raz zalecam ostrożność).

Słucham tylko muzyki.

Panowie dziękuje za pierwsze wpisy. Propozycje z Waszej strony bardzo konkretne, w szczególności kolumienki ess.Mam jednak mały problem, kolumny do tego zestawy nie powinny być za duże. Chciałbym aby max. wielkość była zbliżona do obecnie posiadanych Cantonów(wys 44cm, szer 24).

No to szybkie i nowe konstrukcje (szkoda) - to będę monotematyczny accutony lub focale , ale na to budżet nie pozwoli, więc nie będę kompetentny - mało słuchałem monitorów w tej cenie.

Słucham tylko muzyki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.