Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  101 członków

Exposure Klub
IGNORED

Klub miłośników marki Exposure

Rekomendowane odpowiedzi

JARO 66, sorki za brak odpowiedzi. Całkowicie zarobiony jestem. Jakie są zmiany po zdemontowaniu kondów ? W jakim kierunku?Jeżeli możesz napisz parę słów. Odpowiadam w klubie aby trochę odświeżyć temat, odezwę się jak znajdę trochę czasu. Pozdrawiam.

JARO 66, sorki za brak odpowiedzi. Całkowicie zarobiony jestem. Jakie są zmiany po zdemontowaniu kondów ? W jakim kierunku?Jeżeli możesz napisz parę słów. Odpowiadam w klubie aby trochę odświeżyć temat, odezwę się jak znajdę trochę czasu. Pozdrawiam.

Zmiany są spore największe w dynamice oraz separacji,bas zdecydowanie nabrał tempa oraz potęgi ,wokale ładne pełne bez sybilantów.Dla wyjaśnienia w cd 2010 odłączyłem kondensatory wyjściowe.

• 1 miesiąc później...

Koledzy moze ktorys z Was wyslalby maila do firmy Exposure z zapytaniem o interkonekt do ich systemow?Kable glosnikowe maja wiec moze ic tez?Z glosnikowymi jest tak ze na Swojej stronie w ofercie ich nie maja a w sprzedazy sa.

Jeżeli chodzi o IC do systemów Expo to gdzieś kiedyś coś słyszałem/czytałem (niestety nie wiem ile w tym prawdy), że podobno polecano łączyć je kablami Cable Talk Reference 3. W każdym razie IMO potrzebny jest kabel o dobrym wypełnieniu i ciepłej średnicy jednak o bardzo neutralnym charakterze na górze i dole pasma. Ostatnio do kompletu nabyłem cedeka Expo 2010 i stwierdzam, że ten "firmowy" system 2010 jest całkiem ciekawy (naprawdę mocno energetyczny z niezwykłą podstawą basową) ale faktycznie można by go lekko skorygować pod względem barwy, dlatego po kilku dniach szperania w necie, zamówiłem właśnie nowy interkonekt - Oyaide PA-02 TR (http://www.highfidelity.pl/artykuly/0609/oyaide.html). Jak dojdzie to napiszę kilka słów jak zagra w systemie 2010 + DM 2/8 w porównaniu np. do mojego Kimbera PBJ.

Ok.Sluchalem ostatnio na chordzie chameleonie (za chudo,sucho),synergistic research decor(obcielo gore pasma,nie bylo wybrzmien),xlo er-5 (gumowe brzmienie,napompowane),dziwne ale lubie sluchac na "sznurowce",jest najbardziej naturalnie wg. mnie.

Już jakiś czas minął odkąd mam mojego expo i już się chyba wygrzał. Jak dotąd muszę powiedzieć, że jestem z niego zadowolony. Chwilowo na testach mam B&W 603 S2 i ładnie sobie daje z nimi radę.

system 2010 jest całkiem ciekawy (naprawdę mocno energetyczny z niezwykłą podstawą basową)

potwierdzam że basu nie brakuje a nawet z powyższymi bowersami jest go naprawdę dużo

Ok.Sluchalem ostatnio na chordzie chameleonie (za chudo,sucho),synergistic research decor(obcielo gore pasma,nie bylo wybrzmien),xlo er-5 (gumowe brzmienie,napompowane),dziwne ale lubie sluchac na "sznurowce",jest najbardziej naturalnie wg. mnie.

Spróbuj Furutecha fa220 myślę że będziesz zadowolony,mam go u siebie i nie mam zamiaru wymieniać.

Spróbuj Furutecha fa220 myślę że będziesz zadowolony,mam go u siebie i nie mam zamiaru wymieniać.

Furutech 1300zl... .Exposure podobno ma swoj ic tylko ciezko czegokolwiek dowiedziec sie o tym kablu.

Furutech 1300zl... .Exposure podobno ma swoj ic tylko ciezko czegokolwiek dowiedziec sie o tym kablu.

Trochę cierpliwości co jakiś czas pojawiaja sie fa220 za połowę ceny,albo import z metra z USA tak jak moje.

Jeśli chcesz taniej to kabelki od Arka są na poziomie nie wiem jaka cena bo mam je ok 6 lat.(kiedyś bardzo atrakcyjna)

Pozdrawiam Cię Arku przy okazji

Witam

Jeśli można,

Ja FA-220 kupiłem również z metra ze Stanów od forumowicza, który takie rzeczy sprowadza. Za odcinki 75cm profesjonalnie konfekcjonowane dobrymi, rodowanymi wtykami zapłaciłem niewiele ponad rok temu jakieś 500 pln.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Ostatnio miałem ciekawą sytuacje z moim expo. Otóż słuchaliśmy muzy w czasie urodzinowego party i w pewnym momencie postanowiliśmy podgłośnić muzykę dość wyraznie. Pokrętło volume powędrowało z godz 9 na ok godz 12 ale dość szybkim ruchem dloni. Efekt byl taki ze muza momentalnie przestała grać... Poczatkowe wylaczenie wzmak przyciskiem power a nawet odlaczenie od sieci nic nie dawalo. Po chwili przełożyłem IC do innej pary wejsc zmienilem na selektorze i muza zaczęła grać. Nastepnie wpiąłęm IC ponownie do pary CD i muzyka grała dalej. Co to mogło być? Jakieś zabezpieczenie się włączyło przeciążeniowe czy coś w tym stylu?

... Jakieś zabezpieczenie się włączyło przeciążeniowe czy coś w tym stylu?

Dokładnie tak.

I ciesz się, że tak się stało.

A dość szybkie ruchy dłoni wskazanie są raczej przy innych czynnościach, niż przy takich zabawach z regulowaniem głośności.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

• 2 miesiące później...

Zastanawiam się czy zmiana NADa C355BEE na Exposure 2010S to dobry kierunek?

Początkowo miało by to grać z kolumnami B&W 602S2, docelowo z Dynaudio X16 lub Focus 140. Zostanie też na początku cd NADa C545BEE i tuner C425.

Muzyka to głównie cięższy rock i metal, głównie symfoniczny. Ale również od czasu do czasu jazz, acid jazz, pop i chillout. Lubię też słuchać radia - Trójka, Eska Rock, ChilliZET.

Jak jest z brakiem regulacji barwy tonu w Exposure? Braku wysokich się nie obawiam, bo od zawsze słucham na 0. Natomiast bas mam +1/3 zakresu w Nadzie i podobnie na poprzednim wzmacniaczu.

Home: Naim 112x + 150x + SMSL M8 (Tomanek) - Chord Cobra + Focal Aria 926 - Jantzen 13AWG 5N aka Supra; LG 65SJ800V + Xbox One;

Office: Musical Fidelity V-DAC II - Chord Crimson + Musical Fidelity V-CAN II + Grado SR80e

Exposure to zupełnie inny rodzaj grania niż NAD.

Jeśli miałbyś expo łączyć z Dynaudio, to raczej z tymi cieplej i gęściej brzmiącymi, czyli albo seria DM (2/7), albo używki Audience (najlepiej 52SE).

Z X16, czy F140 może przy Twojej muzyce (metal i rock) trochę męczyć uszy.

Zanim kupisz, koniecznie posłuchaj tego zestawienia, żeby potem żalu nie było.

• 1 miesiąc później...

witam w klubie, jestem posiadaczem modelu 2010 wraz z denon 2800 mk2 oraz vienna acoustics bach

mam pewien problem, po wylaczeniu wzmacniacza po okolo 10 sekundach mam krotki dziwny pisk z obu glosnikow, poprzedni wlasciciel powiedzial ze to rozladowywanie kondensatorow. Prosze o wyjasnienia czy to normalna sprawa ? oraz czy od nowosci tak bylo w tych wzmacniaczach ? nie wiem czy sie tym przejmowac. Poza tym rewelacja super dynamiczny sprzecik.

Gość partick

(Konto usunięte)

mam pewien problem, po wylaczeniu wzmacniacza po okolo 10 sekundach mam krotki dziwny pisk z obu glosnikow, poprzedni wlasciciel powiedzial ze to rozladowywanie kondensatorow. Prosze o wyjasnienia czy to normalna sprawa ? oraz czy od nowosci tak bylo w tych wzmacniaczach ?

może tak być, ponieważ nie ma tam przekaźników zabezpieczających na wyjściu z końcówki mocy na głośniki.

przekaźnik zabezpieczający jest tylko na zasilaniu.

• 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące później...

Witam. Od jakiegoś czasu stałem się zadowolonym posiadaczem integry serii 2010.

Zauważyłem w nim pewną przypadłość, a mianowicie podczas przekręcania gałki potencjometru (nawet jeżeli wzmacniacz jest wyłączony) dochodzi ze środka delikatny zgrzyt o charakterze 'mechanicznym'. W pierwszej chwili uznałem to za wadę mojego egzemplarza, jednak podobne zjawisko zauważyłem w innym egzemplarzu tej serii u jednego z dystrybutorów.

Czy to taki urok tego modelu?

• 3 tygodnie później...

Nic ciekawego w naszym klubie się nie dzieje to może ja napiszę o nowych modach w moich klockach,po długim

czasie zdecydowałem się na wymianę bezpieczników na Padisa.Wymieniłem tylko przy gniazdach sieciowych i zmiany

są tak duże że zamówiłem następne do środka cd,trudno napisać co się poprawiło bo poprawiło się wszystko przestrzeń,głębia i wysokie tony to mistrzostwo świata.Namawiam do sprawdzenia,jest to bardzo prosty i relatywnie tani

sposób na poprawę dżwięku.Niedowiarków zapraszam do siebie.

witam, mam exposure 2010S integra i CD. Mam pytanie: jakie kable głośnikowe polecacie i jaki interkonekt? pozdrawiam

Edytowane przez lamerblamer

Dużo zależy nie tylko od samej elektroniki, ale również od głośników, akustyki pokoju, twoich preferencji etc. Jeżeli twój zestaw jest w mairę dobrze dobrany i nie musisz kablami niczego korygować to polecam anti-cable, zwłaszcza intrekonekt z serii Reference. Wyciąga on takie pokłady informacji i dynamiki przy jednoczesnym ukulturalnieniu brzmienia, ktorego po CD Exposure'a nigdy bym się nie spodziewał

Dodatkowo polecam zainwestowac w porządne sieciówki, zarówno wzmacniacze jak i CD Exposure są na nie bardzo wrażliwe. Niestety im drożej tym lepiej. Warto spróbować Furutecha i Shunyate.

Dużo zależy nie tylko od samej elektroniki, ale również od głośników, akustyki pokoju, twoich preferencji etc. Jeżeli twój zestaw jest w mairę dobrze dobrany i nie musisz kablami niczego korygować to polecam anti-cable, zwłaszcza intrekonekt z serii Reference. Wyciąga on takie pokłady informacji i dynamiki przy jednoczesnym ukulturalnieniu brzmienia, ktorego po CD Exposure'a nigdy bym się nie spodziewał

Dodatkowo polecam zainwestowac w porządne sieciówki, zarówno wzmacniacze jak i CD Exposure są na nie bardzo wrażliwe. Niestety im drożej tym lepiej. Warto spróbować Furutecha i Shunyate.

Gram na kolumnach Epos Epic 5. Ładnie się zgrywają z Exposure 2010S. czy QED Reference I-QEDRA/05 Kabel 2xRCA - 2xRCA 0,5m bedzie dobrym interkonektem?

http://www.ceneo.pl/15132861#tab=click_scroll

gram na 25 m2 głównie pop. pozdrawiam

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.