Skocz do zawartości
IGNORED

Czy Gross jest polakofobem?

Grzegorz7

Rekomendowane odpowiedzi

E nieee tylko głupolem z którego sobie jaja robię. Chodziło ten jego wpis:

No nie wiem, niewiem

moze foksik za te czworo dzieci zabite w rodzinie kamienica jednak sie nalezy?tym bardziej ze i tak niszczeje i czeka na cwaniakow ..prawdziwych polaków.z falszywym testamentem.

Ale i tak go lubiem:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

W ten sposób mysli. Jesli "jasiek policmajster" miał obywatelstwo polskie to był polakiem choćby słuzył w Ukraińskiej Policji Pomocniczej. A jak zabił Zyda z polskim obywatelstwem to zabił żyda. Czyli oczywista oczywistosć grossowa że Polak zabił Zyda. A głupol o tym wypisuje na forum, az się nie che wierzyć że za darmo. Musi liczyć na jakąś kamienicę do odzyskania.

ale popatrz jaki przelicznik ma spryciula. Jedna kamienica za czworo zabitych w rodzinie. Ciekawe ile mu wyjdzie jak przeliczy na ilość metrów kwadratowych powierzchni użytkowej. Jak dobrze policzy to może w jakiejś lepszej nieniszczejącej kamienicy odzyska.

masz zadziwiajacom łatwosc pisania arcik i zadziwiajacom latwosc pieprzenia.jako ze nie nadazam to bende odpieprzywał co czwarte ..pieprzenie.Arcik.Ale ty sie tym nie przejmuj arcik.wal pan smiało.tak na marginesie w naukowej literaturze jest ZNACZNIE wiecej a nawet tysiace takich jasiow, kasiek całopolskich.mogie ci cós dorzucic ...jak kcesz. zebys miał co pieprzyc.Pieprz jednak prosto bo ja jezdem prosty umysł.Moze byc jak teraz, bo to jest bajka...taki sliczny slinotok .aaa to ta granatowa to była ukrainska pomocnicza.nono to awansaował.a cichaczem jeszce w nkwd jak oni wszyjscy.a jakis tu pisał ze byli tez w ak.Czyli reasumując.byli w AK w granatowej ale rowniez w ukrainskiej pomocniczej a tez w nkwd.tyle tego zeby zabic jednego zydka i zabrac mu rower.jakies jaja..chiba.

muls, a gdzie przebaczenie, miłość bezinteresowna do wszystkiego co istnieje..

aa zapomniałem, wybaczczam i proszę o wybaczenie.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

ja za to jestem z tej;

ki:

Stoję tu, patrzycie na mnie, za każdym razem staram się powiedzieć coś ważnego dla siebie, dla świata, może dla nikogo, lecz nie proś mnie, bym się zamknął. Mówię co mnie boli, nie zaciskam zębów, może to i nic nie zmieni, ale mam to gdzieś. Nie miej do mnie pretensji, że nie mogę milczeć. Kiedy widzę co się wyrabia na tej Ziemi. Oddychaj! Żyjesz! Powiedział mędrzec. Pędząc bez tchu przed siebie stopami odciskamy na ziemi smutek i niepokój. Zmieniamy Ziemię w miejsce nie nadające się do życia. Dość już krzywd wyrządziliśmy Ziemi, przyszedł czas, żeby o nią zadbać. społeczeństwa zamożne i społeczeństwa ubogie, dobrobyt jednego jest wynikiem nędzy drugiego, wszyscy maczamy palce w plugastwie świata tego. Jak wnieść pokój w społeczeństwo przyuczone do poszukiwania zysków? Jak sprawić, by nasz uśmiech był źródłem radości a nie dyplomatycznym wybiegiem? Może powinniśmy przestać myśleć o przeszłości i przyszłości, przecież wiemy, że życie można spotkać tylko w chwili obecnej. Przyszłość nie jest nam do niczego potrzebna - powiedział mędrzec. W chwili obecnej mamy wszystko, czego nam potrzeba. Szczęśliwe dzieciństwo i spokojna starość, krótka młodość i kryzys wieku średniego, w chwili obecnej mamy wszystko, czego nam potrzeba. Jestem twoim bratem, jesteś moją siostrą, wszyscy stanowimy ludzkość. Jesteś moim bratem, jestem twoją siostrą i mamy jedno wspólne życie. Ten kto widzi, musi działać, jaki byłby w przeciwnym razie pożytek z widzenia. Ubóstwo i ucisk prowadzą do wojen, nie istnieje droga prowadząca do pokoju, pokój jest drogą, pokój jest drogą, pokój jest drogą. Jestem na ścieżce wyzwolenia od gniewu i nienawiści, od chciwości i pychy, przy odrobinie determinacji wierzę, że potrafię tego dopiąć. Jestem na ścieżce wyzwolenia od gniewu i nienawiści, od chciwości i pychy, przy odrobinie determinacji wierzę, że potrafię tego dopiąć. Jestem twoim bratem, jesteś moją siostrą, wszyscy stanowimy ludzkość. Jesteś moim bratem, jesteś moją siostrą i mamy jedno wspólne życie. Każdy krok niesie pokój, czy wspólnie odbędziemy naszą podróż?

przypominam wszystkim żydożercom, iż roszczenia żydowskie dotyczą ok.27-30% calości postulowanego majątku.Resztę stanowią roszczenia polskiego ziemiaństwa, o czym się wcale nie mówi, nagłaśniając jedynie roszczenia Żydów.i to jest prawdziwy kłopot, żadania Polskiej Unii Właścicieli Ziemskich, a nie Żydów

Żądania stanowiące procent żadań, to jest zasadniczo bardzo interesująca miara. Jednym i drugim nic sie nie należy ale grossmanowym stylem trzeba pokazać że sposród tych którym się nie należy, Zydom sie nienalezy mniej. Dzieki temu tak pozytywnie wyglądają że zmienię zdanie i chyba coś im oddam.

generalnie arcik pieprzenie drugie.cudowne.I jak pieknie nie na temat.masz talent.generalnie masz racje.nic im sie nie nalezy .ICH grunciki damy kosciolowi.istnieje tez szansa ze zgloszom sie po nie prawdziwi polacy z falszywym testamentem .tym damy jak najbardziej.

Oczywiście przymulsiku ze im damy. A dlaczego mamy nie dać jak mają testament. Zapomniałem tylko który Żyd obdarowywał Polaków, moze mi przypomnisz bo tylu było szczodrych???

Inne jełopy, tylko w drugą strone przegięte niż ty, co na styropianie krzyżem lezały, dadzą kościołowi, to co się nie należy.

Byle tylko tobie nie dali za przeliczanie zabitych na kamienice - tak dla zasady.

[nie pamietam zeby jakis polak obdarował zyda.ale generalnie slusznie bo i za co.natomist falszywe testamenty to i owszem za domy ktorych wlascicile zostali doszczetnie wymordowani albo wypedzeni.masz racje arcik...za wszystkie krzywdy od zydow...jak najbardziej.a jakie te krzywdy oprocz tego smiesznego krzyza to moze przypomnji mi..arcik.

oj tak tak, na pewno maja testamenty na mienie poniemieckie i opuszczone, które nacjonalizował dekret PKWN. Juz to widze jak biegną do sadu z dopiero co odkrytym po 60 latach testamentem żeby wzruszyć obowiazujący dekret lub zasiedzenia. Fantazjuj dalej, bylebys niczego nie dostał, bo nie twoje - tak dla zasadzy.

no faktycznie arciku.nie przewidzialem ze jestes jeszce durniejszy niz myslałem.ale to niestety moja wina.zawsze staram sie docenic inter..ra.I to by było na tyle arcik.bo generalnie mozna sie posmiac ale z ułomnego...nie wypada.Nie dało sie tego wyczuc..odrazu..

No dobra.

Już przestańcie.

Rozumiem, że dyskusja na ten temat jest emocjonalna.

Ludzi jednak bym się nie czepiał.

Każdy niech ruszy w teren i prowadzi prace organiczna i u podstaw...

A jar1 jak zwykle...

Ależ Kościołowi przede wszystkim się nie należy.

Tak twierdzi 87% Polaków...>>>>>>>>Tak twierdzili równiez przed powstaniem komisji majatkowej.Az dziw ze nie zabrali sie za mienie pożydowskie czyli jak to mowi pewien wyrosniety małolat w cudzyslowie, poniemieckie.Moze na razie...nie wypada.Po histerii z Grossem tym bardziej...nie wypada.Pare kamieniczek w Krakowie i nie tylko jus poszło...Ale mamy czas.Poczekamy, a żydom damy odpór.

tym bardziej ze taki zabór kamieniczek łatwo dośc wytlumaczyc odszkodowaniem za...... ukrzyzowanie.

Gdyby ksiazka Grossa byla ad hoc obiektywna publikacja dotyczaca zaniedbanego fragmentu historii nalezalo by jej przyklasnac ale tak nie jest. Od drugiej wojny swiatowej prowadzona jest szczegolnie w USA antypolska propaganda majaca swe realne cele. Ksiazka Grosa jest fragmentem tej propagandy.

Zacznijmy od drugiej strony. Dlaczego Zydow wyrzucono ze wszystkich krajow europejskich? Dlaczego Zydzi zajmuja tak wysoka pozycje w rzadzeniu USA? Ich pozycja wynika nie tylko z ich pozycji w zarzdzaniu bankowosci, mediami, systemem prawnym i znaczna czescia gospodarki amerykanskiej. Pomocnicze pytanie: dlaczego rola Niemcow w ksztaltowaniu opinii i polityki amerykanskiej tak spadla w okresie powojennym? Potomkowie niemieckich osadnikow w USA stanowia prawie 20% ludnosci i nadal maja w swych rekach sporo przesiebiorstw.

Otoz nie tylko Hitler pomogl wspolczesnym Zydom i ruchowi syjonistycznemu. Po pierwsze Stary Testament jest nie tylko teologiczna propaganda ale rowniez ideologicznym credo tego narodu, ktory uwaza sie za wybrany i wywyzszony ponad wszystkich innych. W Mein Kampf nie ma tylu nawolywan do wymordowania calych narodow niz w owym testamencie i wszystkie te zbrodnie sa mile bogu Zydow. Co wiecej to bog Zydow kaze Zydom mordowac.

W Stanach wsrod pewnej grupy gojow rozwinelo sie bezprecendensowe wspieranie sie Starym Testamentem we wszelkich poczynaniach (Stary Testamen zostal przyjety przez Lutra i innych reformatorow jako wazne zrodlo inspiracji – tyle, ze inicjartor pewnie nie przypuszczal jak daleko sprawy zajda). Wielu Amerykanow protestancko-anglikanskich tez sie uwaza za taki troche narod wybrany, ktoremu dano ten lad do zasiedlenia i zagospodarowania. Niestety tak jak Ziemia Obiecana nie byl on pusty wiec trzeba bylo wyrznac pierwotnych mieszkancow a reszte, ktorej nie wyrznieto (nie wszystkim bialym to sie podobalo – tak sie sklada, ze na ogol byli to katolicy) reszte trzeba bylo zamknac w rezerwatach na ziemi na ogol w owych czasach niechcianej. W konsekwencji przyjecia Starotestamentowej ideologii wielu Amerykanow zaczelo widziec sie jako jedno z plemion Izraela i wspierac Zydow i ich roszczenia terytorialne i ekonomiczne, tak jak swego czasu papieze nawolywali do krucjat bo muzulmanie grob swiety opanowali, widzac w tym wspolnote interesow.

Exterminacja wiekszosci Zydow europejskich przez Hitlerowcow oraz opanowanie mediow i bankowosci pomogla Zydom amerykanskim windowac sie politycznie ale to by nie wystarczylo aby wywindowali sie az tak wysoko. Potrzebny byl upadek amerykanskiego przemyslu, ktory w USA w znacznej mierze byl kontrolowany przez Niemcow. Depresja lat trzydziestych przyczynila sie do przejecia czesci przemyslu przez banki opanowane glownie przez Zydow. Po drugiej wojnie od lat 1960siatych process zmiany struktury wlasnosciowej i upadku roli przemyslu znow zaczal nabierac tempa. Dzis przemysl ten jest cieniem tego z dawnych lat i nigdy sie juz nie podniesie do roli jaka kiedys odgrywal. Co wiecej, media czest lansuja poglad, ze najwazniejsze jest nie gdzie sie produkuje ale gdzie jest know how i ze Chinczyki nigdy nie zdominuja research and development a proprzemyslowe wrzaski szybko sa ukracane. Nawet gdyby zrobiono w USA rewolucje i cakowicie zmieniono uklad sil i strukture wlasnosci USA nie maja szans bo Chiny sa juz zbyt potezne i zdeterminowane rozwijac sie na maxa. W wielu galeziach przemyslu produkuje nie tylko wiecej niz USA ale wiecej niz w reszcie swiata. No chyba zeby jakis asteroid przywalil w Chiny albo antychinska zaraza wybuchla na dniach.

Obawiam sie, ze prawdziwy holocaust dopiero przyjdzie a to co Hitler zrobil bylo w miare lagodnym ostrzezeniem ktore malo kto potrafil przyjac do widomosci. Od chwili rozwiniecia sie wladzy zcentralizowanej w rekach wladcy i wspierajacych go posiadaczy exterminowano wiele narodow w calosci i sladow po nich nie zostalo. Zydzi jeszcze sa i dzieki temu co wielu z nich robilo i robi wplynie na to co inni zrobia z nimi. To zagrozenie zreszta dotyczy wiele innych narodow, nie tylko Zydow. Obawiam sie, jak juz zanaczylem uprzednio, polski narod tez juz jest na zjezdzalni. Dlatego zasugerowalem aby zajac sie tym problemem. Problem Grosa i mu podobne same odpadna gdy drzewo pelnie zdrowia odzyska ale niestety samo to sie nie stanie.

Pozdrawiam,

PS

muls, myslalem ze potrafisz byc bardziej obiektywny i widziec zagadnienie szerzej. Jesli jestes Polakiem to jestes czescia tego “drzewa” i jesli drzewo to padnie to padnie razem jesli nie z Toba to z Twoim potomstwem. Jesli nie jestes Polakiem to jestes czescia innego “drzewa”, ktore tez moze pasc.

Az dziw ze nie zabrali sie za mienie pożydowskie czyli jak to mowi pewien wyrosniety małolat w cudzyslowie, poniemieckie.

Owszem podstarzały jełopku, poniemieckie, bo Niemcy Żydom odszkodowania zapłacili. I opuszczone, bo jak nikt przy życiu nie pozostał to przechodziło na własność Skarbu Państwa. Widze że ci gula strasznie chodzi z niemożności "sfałszowania" jakiegoś testametu i "odebrania" jakiej choćby małej kamieniczki w Krakowie.

Rozumiem twój ból, choć go nie podzielam. Wynika on z tego, że solidarnościowcy z przypiętą do nich tak zwaną opozycją wolnościową, dokonali skoku na ksasę i majątek Państwa Polskiego i zaczeli je rozdrapywać ile kto miał siły w rękach, znajomości, cwaniactwa i większej gęby na wiecach wyborczych. Zydom zal dupę ściska że się na to szabrowanie Polski nie załapali.

areczku powiedziałem jus ze mam wyrozumienie dla niepełnosprawnych a to pieprzenie odbieram jako pierwsze.Z tym że bełkocik jest pierwsza klasa.nie przecze.Jesli naprawde temat cie zainteresuje to zgłos sie do prezydenta Krakowa i jego biuro poinformuje cie o historii kamienic za ktore zaplacili niemcy i wiecej sie po nie nie zgłosili.W centrum Krakowa.Niemcy tak majom.Jesli wik NAPRAWDE ineteresuje cie ile jasiów brało w tym udział i ile zarobili i kiedy, to zainteresuj sie DOKUMENTAMi których autorów podałem.jak juz przeczytasz to daj głos.Do Grosa nie namawiam z uwagi na cene.A generalnie mam w d...pie ten wasz szczękoscisk.skutkom zapobiega drewniana łyzeczka miedzy zeby.Drewniana...Metalowa szkodzi.Drzewo to pochyla sie zawsze w skutek ciezaru idiotów ktore go olazły.Co pewien czas trzeba ich troche ...strzasnac.

Mozesz sobie wypisywać te swoje komunałki. Wszystko co napiszesz do włożenia w buty sie nadaje, bo wylałes juz na widok publiczny prawdziwe motywy swojej pisaniny. Uważaj tylko bo takie ściśnięcie dupy z żalu może być szkodliwe dla zdrowia, weź coś na rozkurczenie.

a tak generalnie to zabawne jest mieszanie historii jasia mordercy i złodzieja z historia Israela,niemiec i pogladami hitlera.jakby to nie to samo.jas złodziej i morderca i historia chin.

a no areczku uwazaj bo zawsze z takim skurczem wiaze sie ...wytrysk.a ty jezdes najblizej.

jako ze nie jestes lotny ani szybki, jescze raz areczku zgodnie z zasada zeby kopnac staruszke najpierw nalezy ja przeprowdzic na druga strone ulicy.Wtedy przyjemnośc jest większa.pytanie jest, pomijac kamienice,wplyw churchula na przesuniecie osi magnetycznej ziemskiej czy tez ilosci akowców w rosole....takie.Czy jasiu zabijał zeby zarobić.Proste pytanie na ktore kazdy niepełnosprawny nawet mamroczac jest w stanie odpowiedziec.Otóz dokumenty polskie i naukowcy swiadcza i nie podlega to dyskusji ...ze tak.Liczby mówia, zanizone zreszta ze tak. Znikneło ok 250tys zydów po wojnie.I nie ma tu nic do rzeczy ze moze we francyji wiecej albo mniej.Ze hitler wiecej kochanienki. Mowimy o jasiach bo takie mamy dokumenty a te jasie wisza na NASZYM drzewie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.