Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw Onkyo tx-sr608 + koda K-5200 5.1 za pln3700 warto?

Tomasz77

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Jestem w trakcie remontowania pokoju i postanowiłem urządzić sobie w nim kino domowe. Pokój ma wymiary niecałe 4mx4m, wysokość około 2,5, na podłodze planuje wykładzinę (teraz mam panele), na suficie kasetony. Zestaw zamierzam używać na równi do ps3, filmów i muzyki (głównie rock, ale jak będzie ładnie brzęczeć to jestem otwarty na nowe doznania :)). Telewizor mam już kupiony i jest to samsung 46 cali co wymusza na mnie zmniejszenie dystansu, tak więc kanapa będzie odsunięta od ściany o około 50 cm, a tv będzie stał na stoliku jakieś 30-50 cm od równoległej ścian (czyli jest miejsce na otoczenie się głośnikami na standach). Wybrałem ten zestaw tylko i wyłącznie kierując się opiniami z forum i testów zamieszczanych w czasopismach hi-fi. W przyszłości może rozbuduje ten zestaw o dwie takie same satelity, do zestawu 7.1. Przesiadam się z komputerowego zestawu 5.1 więc skok jakościowy ogromny. Chciałbym się dowiedzieć co sądzicie o takim zestawie? Ewentualnie mogę zamienić części, ale schodząc z ceną w dół, i tak przesadzam z tymi 3,7k. U mnie an wiosce jest niestety tylko jeden sklep z możliwością odsłuchu, ale kody tam nie uraczę tylko sprzęt ponad moją kieszeń. Proszę o podpowiedzi. Pozdrawiam.

Kolumny bardzo dobre lecz zalecił bym ich połączenie z Denonem lub Marantzem. Uzyskasz wtedy lepszy bas.

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

Kolumny świetne,jedne z lepszych jeśli chodzi o stosunek jakość/cena(wiem bo sam posiadam a odsłuchiwałem wiele dużo droższych zestawów) a do takiego pomieszczenia jak Twoje są w sam raz.Co do amplitunera to zachwalany wszem i wobec ale mnie on ni to ziębi ni to grzeje,są lepsze w tej klasie,może słabiej wyposażone ale dźwiękiem go przewyższające(to moje indywidualne odczucia).

Tak to juz ktoras opinia o rzekomym slabym czy niskim nie wiem basie 608-ki, co jest totalnie nie prawdziwe, nie kwestionuje tutaj wyzszosci Onkyo nad Denonem czy Marantzem bo takiego czegos sie zrobic nie da. ale stwierdzenie o chodzacych po necie opiniach o basie 608-ki sa nad wyraz naciagniete

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.