Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  193 członków

STX Klub
IGNORED

Klub Fanów STX

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc później...
  • 4 tygodnie później...

Czy któreś z kolumn STX nadają się do słuchania metalu ?

Napisałem do nich to zaproponowali Graviton 300 i Quant 300.

O tych pierwszych w necie prawie nic nie znalazłem a te drugie to wychodzi na to, że kompletnie nie nadają się do metalu.

Macie jakieś spostrzeżenia albo inne sprawdzone sprzęty tej firmy ?

• 6 miesięcy później...
  • 2 miesiące później...

Dzień dobry,

Posiadam w sypialni STX Electrino M-100 Active i zastanawiam się czy ktoś z Was już miał styczność z "badziewnym" pilotem, który jest w komplecie do zamontowanego wzmacniacza o oznaczeniu BH4.

Chciałbym zaprogramować pilota na Irdę w jakiejś apce na androidzie, ewentualnie znaleźć odpowiednik dla tego modułu.

Co ciekawe moduł z STX-a reaguje na pilot od telewizora Manta - lecz tylko w funkcji głośności. 

Macie jakieś pomysły jak "sklonować" pilot dołączany do tych kolumn na telefon?

• 3 tygodnie później...

Cześć

Co byście wybrali z tych 3 kolumn?

F110v2 - F130n - Electrino m100

Pokój 20m2. Muzyka przekrojowa -  Dire Straits, Metallica, RATM, Pop (bez łupanki)

Fajnie jakby potrafiło zejść nisko/pomruczeć basem.

Czasem jakiś film.

Napęd będzie Onkyo TX8250

ps: Jeszcze w rezerwie są np Magnat Tempus 33/Supreme 202 (jak mają się do powyższych)?

• 1 miesiąc później...

Witam,

Mam pytanie nieco techniczne, mianowicie muszę wymienić terminale do kabli głośnikowych w Electrino 500.

Nie mogę wyjąć tylnej maskownicy z zaciskami do kabli. Po odkręceniu śrub, plastikowa "wanienka" ani drgnie. Jest to przyklejone, czy jakoś inaczej zamocowana do obudowy. A może trzeba od frontu, czyli wyjąć najniższy głośnik basowy i  dobierać się od wewnątrz. Niestety nikt w STX nie odpowiada na mejle.

Może ktoś z Was już je wymieniał i ma doświadczenie jak to zrobić szybko i prawie bezboleśnie?

Można na priv lub  napisać tutaj. Wszyscy będą wiedzieli, bo z czasem każdego to czeka lub już to zrobili.

Z góry dziękuję.

Zorge

PS.

Do dzisiaj ich nie żałuję i polecam każdemu, kto może je sobie w domu postawić, do każdego rodzaju muzyki - jak u mnie. Ale u mnie grają z prostą lampą SE UL na EL84.

Audiofilizm to: niewiedza dlaczego gra, a gra - pełnia szczęścia

Audioholizm to: wiedza dlaczego gra, a nie gra -dramat

• 2 lata później...

Cześć, jestem nowym klubowiczem. Wybaczcie jeśli piszę nie w tym miejscu, ale mam pytanie gdzie obecnie (w jakim salonie) można posłuchać brzmienia kolumn STX i porównać z innymi markami. W Jozefowie z oczywistych względów są tylko STX-y.

W dniu 12.01.2023 o 11:14, Stasiek73 napisał:

Cześć, jestem nowym klubowiczem. Wybaczcie jeśli piszę nie w tym miejscu, ale mam pytanie gdzie obecnie (w jakim salonie) można posłuchać brzmienia kolumn STX i porównać z innymi markami. W Jozefowie z oczywistych względów są tylko STX-y.

Wystarczy wpisać w Google np. STX Electrino i już Ci przeglądarka pokazuje sklepy. 

Pierwsze z brzegu z Ceneo: AVstore.pl ; AUDIOTOP

Wpisz też model który Cię interesuje w Allegro i znajdź sklepy stacjonarne...

Wymaga to trochę pracy, ale dla chcącego...

• 1 miesiąc później...

A mnie interesują Atom 400, ciekawa konstrukcja

atom400_8.thumb.jpg.b5e28793255fddf8298bc8d8c817a956.jpg

na AVS ponoć zebrały niezłe opinie, może ktoś miał styczność lub ma u już u siebie? https://stx.pl/kolumny-podlogowe-atom-400.html

• 9 miesięcy później...
  • 6 miesięcy później...
  • 2 tygodnie później...

Witajcie,

P.S. do postu powyżej. Atom 400 ma status - dostępny.

Chcę jednak napisać w temacie "Magnetyczna platforma antywibracyjna Atom 400x550x90"

Zamówiłem te platformy pod moje Electrino 500 dla zakresu 30-40kg (ważą ok.35kg). Wszyscy posiadacze 500-setki wiedzą, że jest to bardzo dobry produkt z jakością reprodukcji dźwięku u innych producentów osiągalną dopiero powyżej kwot znacznie przekraczających cenę powyższych. Powiem tak, warto było wydać każdą złotówkę czyli 2298PLN, żeby to usłyszeć. Wrażenie jest takie, jakby do tej pory kolumny były jak dzikie zwierze na łańcuchu. Teraz uwolniły cały swój potencjał. Celowo nie będę pisał co dokładnie. Naprawdę i to naprawdę warto. Jak na audio, to inwestycja jest niewielka a zmienia bardzo dużo. Jeśli się uprzecie to napiszę co dla mnie to wniosło, ale tak naprawdę każdy jest inny (adaptacje akustyczne, sprzęt i uszy :)). Zwróćcie uwagę na ten produkt STX, bo warto.

Pozdrawiam

vito66

• 3 tygodnie później...

Zastanawia mnie czemu STX ma wiekszosc produktow niedostepnych? Ostatnio bylo AVShow u niemcow, moze jest to jakos powiazane ze soba? Czy bardziej dla tego ze mamy okres urlopowy? Chcialem polecic kuzynowi zakup elektrino 500 ale sa niedostepne, szkoda...

Cytat
W dniu 21.06.2024 o 16:30, vito66 napisał:

Wszyscy posiadacze 500-setki wiedzą, że jest to bardzo dobry produkt z jakością reprodukcji dźwięku

Masz moze jakies porownanie do innych STXow??

Witajcie,

@MaLyNsS, nie nie mam doświadczenia z innymi zestawami STX w domu. Tylko wtedy wystawiam opinię. Oczywiście słyszałem inne zestawy na AVS, ale to bardzo subiektywna ocena więc nie będę pisał.

P.S.

Lubię grać Vabank więc kto wie, czy nie pójdę w stronę ATOM 400 🙂

Pozdrawiam

Vito66

• 2 tygodnie później...

Witam wszystkich bardzo serdecznie. 

Postanowiłem udzielić się tutaj w wątku z uwagi na ostatnie moje zamówienie produktów od stx i jedna rzecz mnie mocno rozczarowała.

Od początku, firmę stx kojarzę i śledzę na bieżąco produkty od ponad kilkunastu lat. Zawsze miałem opinię o tej firmie jako dobra polska firma która posiada dobre głośniki oraz kolumny i jest nieco niedoceniana na tle innych firm.

Zamawiałem ostatnio kilka rzeczy z oferty stx w tym zwrotnicę do projektu 2xW.38.500.8.MC + D.9.500.8.TI.

Co głośników zastrzeżeń nie miałem ale na widok dedykowanej zwrotnicy miałem nieco kwaśną minę...

Aby wam to zobrazować to na początek wrzucę to co jest zamieszczone na stronie stx.

2xW_38_500.8_MCD.9_500.8.TI_foto1.thumb.jpg.340f91a964887c391af0facaade69980.jpg

Tak, tak właśnie powinien wyglądać produkt który miałem otrzymać.

Teraz wrzucę to co otrzymałem.

IMG-20240723-WA0001.thumb.jpg.7a71fa674d83dd415cbddf34505756b2.jpgIMG-20240723-WA0002.thumb.jpg.9d41a72c3fbc170609a9eed4f2dccb04.jpg

Przepraszam za jakość ale musiałem obniżyć rozdzielczość,aby móc wrzucić tutaj do wątku.

Czy tylko nie ja w tym przypadku poczułbym się niejako "oszukany" jako klient? Zwrotnica wygląda jakby składał ją uczeń klasy technikum elektronicznego (bez urazy), a nie przez renomowaną firmę. Brak jednoznacznych oznaczeń,wiem jest schemat na stronie, coś tam "kumam" i to kwestia kilku chwil by wiedzieć co i gdzie połączyć.

No cóż, niesmak był tym bardziej,że zwrotnica kosztowała... ( nie wiem czy mogę podać ceny ale jest na stronie stx). Jednak co mnie bardzo zirytowało to to,gdy po dodaniu mojej recenzji na ich stronie pod tym produktem i opisanie,iż zwrotnica nie pokrywa się z tym co jest zamieszczone na stronie oraz napisanie mojej uwagi co do wykonania tejże zwrotnicy, została ona dzisiaj usunięta...

To mnie zmobilizowało,aby poruszyć ten temat tutaj na forum,gdyż uważam,że takie praktyki jak usuwanie negatywnych w moim odczuciu opinii jest po prostu bardzo mało profesjonalne i de facto wprowadza potencjalnych klientów w błąd, gdyż nie mogą zasięgnąć opinii innych klientów co do sprzedawanych produktów na ich stronie .

Dzisiaj dodałem po raz drugi moją opinię i zobaczymy jak tym razem będzie długo widoczna.Screenshot_2024-07-23-10-19-34-88_e4424258c8b8649f6e67d283a50a2cbc.thumb.jpg.d21bdd9656c714d671b8cde690147c82.jpg

Edytowane przez mario5508
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.