Skocz do zawartości
IGNORED

Jak wyczyścić klawiaturę?

Astygmatyk

Rekomendowane odpowiedzi

Po roku od kupna komputera u niektórych osób klawiatura jest strasznie brudna. Jeśli na początku była biała to jest szara a "w środku" jest strasznie dużo okruchów. Jaka klawiatura wygląda bardzo nieestetycznie a i okruchy czasem powodują "chwilowe zablokowanie" jakiegoś klawisza. Czyszczenie klawiatury specjalną pianką rozwiązuje problem częściowo - z wierzchu klawisze wyglądają jak nowe, ale w środku dalej są okruchy. Dlatego warto raz do roku porządnie wyczyścić klawiaturę. Ja rozkręcam klawiaturę i daję pod prysznic. Na spodzie klawiatury jest około 10 śrubek. Wystarczy je odkręcić (w niektórych klawiaturach złośliwcy dają śrubkę pod naklejką). Taka klawiatura po rozkręceniu dzieli się na dwie części - wierzchnia - sam plastik i spód - tam jest elektronika. Część wierzchnią można spokojnie umyć w wannie i wysuszyć. Ja kieruję silny strumień prysznica dzięki czemu wszystkie brudy są wypłukiwane. Po wypłukaniu brudów zwilżam gąbkę wodą, daję trochę np. płynu do mycia naczyń i myję a potem obficie spłukuję pianę wodą. Tak wyczyszczona klawiatura wygląda jak nowa, jest śnieżno-biała i nie ma okruchów między klawiszami. Następnie należy ją wysuszyć. W tym celu wycieram ją ręcznikiem, później ją "trzepię" i znów wycieram ręcznikiem a następnie zostawiam ją na godzinę. Po godzinie jeszcze raz trzepię i wycieram ręcznikiem. Wtedy klawiatura powinna być już sucha. Następnie ją skręcam z powrotem i cieszę się "nową" klawiaturą. Cała czynność zajmuje mi 15 minut na mycie, 15 minut suszenia i godzinę czekania aż wyschnie.

Ja tam nie mam problemów z klawiszami..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ja jeszcze wybebeszam wszystkie klawisze, wrzucam do skarpety a skarpete do pralki. Guziki jak nowe, pachnace lenorem.

Zabawa jest z poprawnym wlozeniem wszystkich guzikow z powrotem, ale zdjecie klawiatury cyfrowka zalatwia sprawe

ja wydlubalem kazdy klawisz pojedynczo i umylem pod kranem pozniej klawiature przetrarlem plynem do mycia naczyn na sciereczce pozniej wytarlem i wysluszylem i pieknie wyglada.

klawke tez rozkrecilem zeby cale jedzenie z niej "wyszło" :)

w necie masz kilka opisow czyszczenia kalwaitury.

koniec problemów z czyszczeniem ;)

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.