Skocz do zawartości
IGNORED

klub milosnikow / wsparcia polskich konstrukcji Hi-End.

bart-azazel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich forumowiczow.

Mam taka propozycje na temat na to szanowne forum wielbicieli dobrego dzwieku.

Chcial bym promowac polski przemysl, manufaktory, robiace szlenie dobre konstrukcje, zestawy glosnikowe/wzmacniacze Hi-End.

Czesto nic nie wiadomo o tych firmach, bo nie sa rozreklamowane i dzialaja np. na zasadzie poczty pantoflowej, zatrudniajacy niesamowicie zdolnych konstruktorow ktorzy moga sie poszczycic bardzo dobrymi konstrukcjami, ktore to moga spokojnie konkurowac z duzumi znanymi markami z pozycja i doswiadczeniem.

Co wiecej niezadko stosunek jakosci do ceny tych konstrukcji jest znacznie przewazajacy na korzysc naszych produktow, ale nie sa one zawsze odpowiednio deceniane, albo po prostu latwiej i pewniej kupic cos sprawdzonego, o czym opinie i testy mozna przeczytac w niejednej gazecie, a to przeciez kosztuje.

Chcial bym zachecic do podzielenia sie wrazeniami z odsluchow posiadanych przez was polskich zestawow glosnikowych, wzmacniaczy, tylko prosze o prawdziwe Hi-Endowe rzeczy, a nie ze jestem zadowolony ze swoich Tonsilow!!!

Moze zachece do zapraszania sie na wzajem na odsluchy i pomoc w wyborach, co tez napewno szanowni forumowicze czynia codziennie, ale tutaj prmomujemy polskie konstrukcje i to jest przedmiotem dyskusji i fascynacji, a nie zawsze jest sposobnosc wybrania sie do producenta osobiscie.

Zakladam taki wątek, gdyz sam jestem szczesliwym posiadaczem zestawu polskiej firmy Edyton ze Świdnika (www.edyton.republika.pl) z czego jestem niesamowicie zadowolony i ciesze sie ze taki dzwiek zostal stworzony przez jednego z naszych konstruktorow.

Cena jak mozna sie domyslic niewspolmierna do rynkowych ofert z tego przedzialu dzwiekowego.

Zachecam wiec do dzielenia sie wrazeniami, pomoc w wyborach sprzetowych (bo tematow "co wybrac, co kupic?" jest tworzonych na forum codziennie na peczki), jesli oczywiscie produkt jest wart tego by sie nim zainteresowac.

Mysle ze bez promowania naszych rodzimych konstrukcji nie beda one mialy mozliwosci przetrwania i zaistnienia w swiecie, no bo jesli my ich nie docenimy to dlaczego mieli by zrobic to inni, chociaz takie ewenementy rowniez sie zdarzaja i mamy swietny produkty exportowe nieznane w polsce.

Zachecam do owocnych dyskusji.

ps.

Posiadam zestaw Edyton Vena V80 wraz z wzmacniaczem zrobionym przez ta firme.

Calosc gra z kabelkami neotecha i profesjonalnie zmodyfikowanym cdkiem Philips cd960 + filtry sieciowe i platformy antywibracyjne (tez polskie).

Odsluch w telegraficznym skrucie:

perlista gorka, szczegolowa detaliczna srednica i szybki bardzo nisko schodzacy bass.

Ogromna ilosc powietrza, prtzestrzeni, kontorow, scena poukladana, odsunieta, sporo miejsca miedzy instrumentami, a wokal jak czasem zapieje to ciarki przechodza po plecach.

Chyba nie mozna zyczyc sobie niczego wiecej, ale trzeba sie przekonac na wlasne uszy...

Przepraszam za niskiej jakosci zdjecie, niestety mialem tylko telefon pod reka.

Pozdrawiam wszystkich.

Bartlomiej.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja mam również polskie kolumny , 2,5 drożne na scan-speakach revelatorach oraz wzmacniacz lampowy Amplifon WT 40 II za te pieniądze świetny sprzęt !!!!

Piotr

Ja od bardzo dawna wspieram polskie firmy audio. Miałem lampowe monobloki niezbalansowane Burdjak & Sikora, CD z filtrem lampowym Burdjak & Sikora, kolumny GLD Bryza, kable głośnikowe i sygnałowe Burdjaka, potem miałem przez chwilę lampowe monobloki symetryczne Burdjak & Sikora. Obecnie mam końcówkę mocy, preamp i zasilanie Sikora AMP, CD Marantz CD-94 z torem analogowym od firmy QBA i resztą solidnych modyfikacji zrobionych przez człowieka, o którym nie wiem czy wolno mi pisać otwarcie:)

Edyton, to zdecydowanie Waldek, ale nie wiedziałem, że został mu przyznany tytuł Mistrza:)

Jesli chodzi o miejsce mojego stacjonowania to jest to Krakow i wyraznych przegrupowan nie planuje jak na razie...

Pozdrawiam

To ja chcę do Ciebie wpaść i posłuchać. Mogę Ci przy okazji zaprezentować trochę rodzimej wytwórczości w dziedzinie kabli, preampów, wzmacniaczy słuchawkowych, modyfikacji DACów i CD, itp. Nie wykluczam współpracy biznesowej. Zainteresowany? Jeśli tak, to mnie proszę wpisać na pierwszy termin odsłuchu, szczegóły przez PW. :)

ps.

Tak jak napisalem mieszkam w Krakowie.

I jak sie powiedzialo A, to trzeba powiedziec i B.

Zainteresowanych tego rodzaju sprzetem zapraszam na odsluch, pisac na PW.

Jesli ktos ma jakies ciekawe klocki, kable do podlaczenia, to zachecam do zabrania ze soba.

A noz wyjdzie z tego jakis mily klubik i cykliczne sluchania...

Mam sporo jazzu i muzyki alternatywnej.

Mam zrobiony jak widac na zdjeciu w miare wytlumiony pokoj odsluchowy i dom wolnostojacy (nie ma problemow z glosnoscia), wiec warunki sprzyjaja.

Pozdrawiam wszystkich.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

A noz wyjdzie z tego jakis mily klubik i cykliczne sluchania...

Pozdrawiam wszystkich.

Klubik w Krakowie już jest od dawna.

PS "A noz" - a gdzie widelec?;-)

Klubik w Krakowie już jest od dawna.

PS "A noz" - a gdzie widelec?;-)

A to witam klub.

To prosze o jakis namiary, albo info o dzialaniach, jakis stacjonarne miejsca??

A ja myslalem ze jestem sam na tym bozym swiecie dzialan dzwiekowych ;]

Z przyjemnoscia zaznajomie sie i nawet udziele, a moze nawet zaangazuje...

Pozdrawiam wiec szanowne Krakowskie audytorium.

;]

Ja - jak wiele razy przedtem - chciałem pochwalić polską firmę SoundArt. Mam wzmacniacz ich produkcji, z którego jestem więcej niż zadowolony. Niedawno zmieniłem sieciówkę od kondycjonera na Moc IV i to był w moim przypadku strzał w dziesiątkę.

Jeśli idzie w ogóle o polskie firmy to oprócz ceny moim zdaniem niedocenianą zaletą jest serwis. Gdy sobie przypomnę co przeszedłem przy naprawie Krella to mnie cholera bierze - gdyby nie pan Kałuża, to klocek wylądowałby w śmietniku.

Dla porównania - miałem kiedyś problem ze wzmacniaczem Jazz, który został naprawiony w ciągu 2 dni (Krell czekał na części ponad 8 miesięcy!, bo ta szanowna firma "zapomniała" o niektórych produkowanych przez siebie urządzeniach i nie dostarcza już do nich części zamiennych; pan Kałuża znalazł jedną w serwisie we Francji, drugą w Anglii).

Sluchajcie, jeali mozecie, to prosze podawac linki od razu do stron producentow, jakies namiary, nie zawsze jest to rzecz oczywista, a czasem nie ma nawet oficjalnych stronek, wiec jak najwiecej moaterialow i informacji jak najbardziej wskazane.

Moze jakies testy?? jesli w ogole zostaly te rzeczy gdziekolwiek opisane...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.