Skocz do zawartości
IGNORED

Nowy na stary - Czy zdradzić?

jaity

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam pytanie-proszę o refleksję:

Posiadam wzmacniacz Denon PMA-700AE od nowości ze sklepu, pilot, papiery itp,

Gra razem z CD Marantz 5001 i kolumnami podłogowymi Mission MV-6.

Jak dotąd, jestem zadowolony z tego zestawu. Planuję tylko zamienić CD 5001 na model CD 5004.

Ale do rzeczy; ... przeglądałem Allegro i znalazłem używany wzmacniacz Denon PMA-980R w - ponoć - bardzo dobrym stanie, bez pilota.

No i ... zakochałem się w ... wyglądzie - (bo piękne zdjęcia ktoś zrobił). Do tego stopnia, że jestem w stanie zdradzić prawie nowego PMA-700AE, na rzecz tego weterana PMA-980R.

Proszę powiedzcie mi, czy moja nowa miłość, jest warta zdrady i grzechu. I czy kupując PMA-980R, usłyszę nową jakość dźwięku?

Czy nie zamieniam siekierki na kijek? Proszę o refleksje.

pozdrawiam

GG-2080660

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/81657-nowy-na-stary-czy-zdradzi%C4%87/

Absolutnie NIE rób tego! masz porządny sprzęt, co najważniejsze Pewny! doceń to i ciesz się z tego co masz...na zdjęciu wszystko można pokazać jako 8 cud świata (nawet g.... zawinąć w błyszczący papierek..).. poza tym już niejeden na Allegro się naciął...A różnicy w dźwięku prawdopodobnie i tak nie dostrzeżesz

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

Kup sobie jakiegoś lampowego Yaqina.

Szybko minie Ci odraza do tego chińskiego wynalazku ;)

Nie będzie wykonania Denona , a o gustach się nie dyskutuje.

Ale brzmieniowo będziesz w szoku w stosunku do swojego wzmacniacza.

Ale do rzeczy; ... przeglądałem Allegro i znalazłem używany wzmacniacz Denon PMA-980R w - ponoć - bardzo dobrym stanie, bez pilota.

No i ... zakochałem się w ... wyglądzie - (bo piękne zdjęcia ktoś zrobił). Do tego stopnia, że jestem w stanie zdradzić prawie nowego PMA-700AE, na rzecz tego weterana PMA-980R.

To mimo wszystko podobna klasa brzmieniowa. Gdybyś zamienił na używanego Naima, Krella to inna bajka. Ale wtedy musiałbyś właściwie wymienić wszystko (kolumny i CD). A tak, różnice będą niedostrzegalne. Każdy dopasowuje dźwięk do siebie. Jesteś zadowolony - nie kombinuj.

Kolega wyżej pisze o lampie. Lampa to pewna specyfika brzmieniowa (w klasie budżetowej zwłaszcza) i nie każdemu pasuje. Lepiej posłuchaj u kogoś, na pewno będzie zupełnie inne brzmienie, ale czy będzie tobie pasować - to inna bajka.

jeżeli już zamienić to raczej na 1060 lub 860, lepsze od 980 ,cena podobna , swojego 860 porównywałem bezpośrednio z 2010 i wygrał bezapelacyjnie, oczywiście nie ta moc ale klarownośc w górnych rejestrach znacznie lepsza w 860, zaznaczam, że 980 nie słyszałem ale takie są opinie , co napewno przyznają ci , którzy na starszych denonach się znają. pozdrawiam

Nie słyszałem PMA 980, ale z własnego doświadczenia wiem, że Denon PMA-700AE to niestety porażka jakich mało, oprócz ładnej obudowy nie ma czym przekonać

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

>>>jaity,

"...Czy nie zamieniam siekierki na kijek? Proszę o refleksje..."

Jak mówi chłopskie powiedzenie - "łatwiej kijek pocienkować, niż go później pogrubasić"

Pozdro,

Yul

z własnego doświadczenia wiem, że Denon PMA-700AE to niestety porażka jakich mało,

Z tego wniosek, że właściwie cokolwiek innego kupię - w tym Denon PMA-980R - to i tak odniosę odczuwalny sukces? :)

Czy cena 600zł za tego PMA-980 to dużo czy mało? Wie ktoś?

I czy można kupić z innego źródła niż Allegro?

poproszę o informację,

jaity > A jak ci sie podoba ten?

Ukryta Zawartość

Lepszy od 700Ae u 980R za przyzwoitą cenę.

Zamiast zmieniac CD5001 na CD5004 co jest calkowicie bez sensu kasę zainwestuje np w:

post-17230-0-26047900-1302875987_thumb.jpg

Wydasz tyle samo co na Marantza.

I ogolnie rzecz biorąc muza zacznie lepiej brzmiec tym samym kosztem.

Czy cena 600zł za tego PMA-980 to dużo czy mało? Wie ktoś?

I czy można kupić z innego źródła niż Allegro?

poproszę o informację,

Cena moze byc, ale ja bym sie w niego nie pchał. Tez bylem kiedys na niego napalony.

Kupic jakiklolwiek sprzet mozesz jeszcze np tu:

Ukryta Zawartość

Albo w naszej zakładce Ogloszenia.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Tak, od kilku godzin wiem, że wymiana "CD 5001" na "CD 5004" jest bez sensu,

bo są to praktycznie te same odtwarzacze,

obecnie, z braku większej gotówki, przymierzam się do jakiegoś używanego "Marantz CD 6002",

bo to starszy odpowiednik fajnego "Marantz CD 6003", chyba ;)

w zaprzyjaźnionym sklepie Hi-Fi Audio szczerze mi go polecali,

dziękuję za porady i opinie

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.