Skocz do zawartości
IGNORED

Audiofil twój wróg, czyli czego nie wolno mówić przy dzieciach

batuchan

Rekomendowane odpowiedzi

Uwaga, bo o pomyłkę łatwo ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :

Koziołek ma delikatnego szmergla na puncie sprzętu grającego. To znaczy zmienia klocki jak skarpetki, wsłuchuje się i szuka TEGO JEDYNEGO BRZMIENIA. Ostatnio doszło do tego, że usłyszał kable. A dokładnie różnicę pomiędzy tymi z taśmy miedzianej i nieidiotowej posrebrzanej plecionki w cenie 3 zyle za metr.

O tym, że z dwóch kolumn stereo i modyfikowanego, kilkunastoletniego topowego cedeka potrafi wyczarować oderwane od głośników dźwięki, nie trzeba wspominać.

W każdym razie jestem takim małym guru - znajomi przychodzą do mnie na odsłuchy wintejdża, a wspólnik - wiedziony moim przykładem - zainwestował ostatnie wolne przed porodem małżonki dziewięć stówek w używane kolumny przezacnej niemieckiej manufaktury T+A Elektroakustik. No i z tego ostatniego powodu cała zadyma.

Parę dni temu do firmy wparował kurier z ww. kolumienkami. Wiadomo, że warunki nie te, ale mimo wszystko postanowiliśmy zrobić mały odsłuch - ja przywiozłem tuningowanego Denona DCD-2700, jeden koleś wzmacniacz lampowy, a drugi znajomy jeszcze parę szpejków. No i wieczorem, kiedy ucichły plotery i wystygły wałki laminatorów, a wychurane wiatraki firmowych kompów poszły już spać, zaczęliśmy nasze wudu obrady ;)

Traf sprawił, że w trakcie wpadła na chwilę małżonka wspólnika z ich pierworodnym. Młody nie ma jeszcze pięciu lat, ale bardzo zainteresował się zgromadzeniem, w którym udzielał się tatuś i porozstawianym sprzętem - szczególnie wypukłymi kopułkami głośników.

- [MŁODY] Tatusiu, a co ty tu robisz?

- [WSPóLNIK] Słuchamy piosenek, Misiu

- [MŁODY] A dlaczego z wujkami, a bez mamusi?

- [WUJEK] Bo tatuś jest audiofilem i sprawdza z wujkami nowe zabawki.

- [MŁODY] Aha.

Dwa dni później kumpel pojechał jak codzień po młodego do przedszkola. Zazwyczaj zajmuje to siakieś dwadzieścia minut. Dzisiaj nie było go ponad godzinę. Okazało się, że odbył dłuższą rozmowę z dyrektorką i jedną z przedszkolanek.

Otóż młody pochwalił się, że tatuś zostaje wieczorami w pracy, bo ma tam nowe zabawki i bawi się nimi z wujkami. I musi tak robić, bo jest pedofilem...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Rewelacja. Przeczytałem to żonie, uśmialiśmy się do łez.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

widac ze zabawy na wiki z hasłem audiofil nie wystarczą niektorym debilom

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Mam takiego znajomego, który na każde moje wspomnienie o odsłuchu nowego wzmacniacza, kolumn czy czegokolwiek, nazywa mnie pedofilem - mając na myśli audiofila. Więc nic nowego, ale w wykonaniu dziecka musiało mieć szczególny urok ;)

Niech się kolega cieszy że w Szwecji nie mieszka. Już by miał wjazd pracowników socjalnych na chatę i dziecko u jakiegoś narkomana wynajętego na rodzinę zastępczą. Oni nieco dalej poszli w realizacji hasła "wszystkie dzieci są nasze".

Pani przedszkolanka pouczyła, że trzeba uważać, co się mówi przy dzieciach ;)

Choć faktycznie - w takiej Szwecji nalot na chatę byłby bardzo prawdopodobny...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.