Skocz do zawartości
IGNORED

Superlux profesjonalne słuchawki

thrak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Na początku tego roku kupiłem słuchawki SUPERLUX HD 669 i bylem mile zaskoczony jakością wykonania, a przede wszystkim brzmieniem tych słuchawek. Dla mnie rewelacja przy tej cenie!

Niestety, już po 2 miesiącach oberwał się przetwornik i odesłałem je do sklepu z reklamacją. W ciągu tygodnia słuchawki wróciły z reklamacji po naprawie. Przetwornik nie latał w słuchawce, grały dobrze przez jakiś czas.

Obecnie znowu zanika dźwięk w tej samej lewej słuchawce. Gdy poruszam kabelkiem - łapie sygnał, czasami na krócej, czasami na dłużej.

Odsyłam je ponownie do reklamacji, ale zastanawiam się, czy samemu nie próbować ich naprawić?

Kilka lat temu oberwał się przetwornik w moich starych Philipsach. Rozebrałem je, przykleiłem przetwornik, poprawiłem luty na kabelkach i słuchawki grają do dzisiaj.

Jeżeli to tylko kiepski lut kabelka, to drobiazg, ale jeżeli to coś w samym przetworniku, to będzie gorzej.

Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z tymi słuchawkami?

Wiem, to tanie słuchawki, ale grają tak dobrze, że szkoda je wyrzucać.

• 3 miesiące później...

Panowie. Poszukuję dość uniwersalnych słuchawek do telefonu dla mojej lubej. Korzysta z Samsunga Galaxy s plus. Słucha różnej muzyki w formacie mp3/320kbps - głównie rock, starsze kawałki, ale także klasyka. Czy któreś z słuchawek superlux mogłyby spełnić jej oczekiwania? Co istotne, słuchawki mają być prezentem, więc muszą być nowe. Kwota jaką chcę przeznaczyć wynosi maksymalnie 300zł z wysyłką.

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Superlux

Profesionalne słuchawki...robi ???

Hm... no wiele słuchaeek jest w studio używanych , ostatnio widziałem jakieś Phiatony za 130 PLN.

Pytanie polega tylko na tym czy słowo profesjonalne jest tak samo adekwatne co do jakości jak określenie high -end ?

Pytanie polega tylko na tym czy słowo profesjonalne jest tak samo adekwatne co do jakości jak określenie high -end ?

Jeśli chodzi o dźwięk, to potrafią niejednego właściciela wyższej półki, bardzo pozytywnie zaskoczyć (najlepiej samemu kupić i się przekonać). Jeśli chodzi o materiały na skorupę to za tę cenę nie ma zmiłuj się, z AKG i resztą "ferajny" nie da rady porównywać, ale nie ma obciachu ani słabizny, jest tanio, ale dobrze.

Czy któreś z słuchawek superlux mogłyby spełnić jej oczekiwania?

Najlepsze by były HD662EVO - zamknięte lub HD681EVO - półotwarte . Niestety to chyba nowość i może być problem z dostaniem. Inna kwestia to wtyk. Nie wiem jak ma ten Galaxy, ale mój fon ma wokół gniazda obudowę tak na skos i grubszy wtyk wchodzi na tyle nie do końca, że wcale nie mocne poruszenie nim powoduje rozłączenie i przełączanie fona na głośnik wewnętrzny. Muszę więc korzystać z takiej krótkiej przedłużki która ma wąski wtyk, albo ... ze słuchawek CAL które mają taki jak trzeba. Zresztą dla Twojej lubej właśnie te bym Ci polecał. Z fonami współpracują wyśmienicie.

Od półtora roku z powodzeniem słucham superluxów 681, tak mi się spodobały, że zakupiłem dwie pary, jedna lekko zmodyfilowana, kabel , wtyk, druga, kabek, wtyk neutrik i filtr. Pożyczyłem koledze pierwsze...juz do mnie nie wrócą, tak sie spodobały. Za cene ok 100 zł...REWELACJA. Mam i AKG k-501 i Shure 840 i Senheisery HD 250 i 540...przez te słuchawki pozbyłem sie sennheiserów HD 600...bez żalu. Gdyby były wygodniejsze...byłby ideał.

Miał okazje ktoś porównać Phlipsy SHP-8900 do Superlux’ów HD 668B?

troche wyzszy model shp-9000 brzmi nieporownanie gorzej ( dla mnie) we wszystkich aspektach brzmienia, jedyne zalety to wyglad i komfort uzytkowania

• 2 miesiące później...

Nie wiem co kupić czy superlux hd668b, sennheiser hd600, denon ah-d600 czy może coś innego ? Obecnie mam beyery dt990pro. Dac/headamp to audio-gd 15.1 na zmiane z rotelem ra-06se (wyjście). Jednakże dzwięk z jest taki sobie. Może wymienić dac/headamp na matrix m-stage ?

powalcz ze źródłem i wzmacniaczem, nie wymieniaj Beyerdynamica na Superluxy!

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Nie wiem co kupić czy superlux hd668b, sennheiser hd600, denon ah-d600 czy może coś innego ? Obecnie mam beyery dt990pro. Dac/headamp to audio-gd 15.1 na zmiane z rotelem ra-06se (wyjście). Jednakże dzwięk z jest taki sobie. Może wymienić dac/headamp na matrix m-stage ?

668B porównywałem do HD-595, senki nie były w stanie nawiązać jakiejkolwiek rywalizacji, nie wiem jak 600-tki, tu może już tak nie być ale też nie można zapominać że superluxy kosztują stówkę z hakiem :) Chętnie też bym posłuchał dt990pro

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

668B porównywałem do HD-595, senki nie były w stanie nawiązać jakiejkolwiek rywalizacji, nie wiem jak 600-tki, tu może już tak nie być ale też nie można zapominać że superluxy kosztują stówkę z hakiem :) Chętnie też bym posłuchał dt990pro

pora kupić wzmacniacz słuchawkowy

• 1 miesiąc później...

HD330 można dostać za ok 150zł, myślę że warte są każdej złotówki. Sam kupiłem i na razie tylko pomyśleć muszę nad słuchawkowcem, jakiegoś OTLa chyba złożę...

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

W necie znalazłem taki wycinek z krótkim opisem każdego z modelu 681.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Ja szukałem płaskich słuchawek więc mam 668 i do jazzu i klasyki sa super, na metalu po 4 płytach Pantery mogą być lekko męczące ale jeśli produkcja jest dobra to można spokojnie słuchać. Porównywałem z akg 271 i te superluxy maja niższe zejście (!!!) stereofonia i oddanie szczegółów deczko lepsza, pewnie dlatego że górka może być mniej płaska niż w akg ale jestem zadowolony. No i ten kabel na jack wpinany w słuchawkę kilka razy już uratował mi odchudzenia portfela na kolejne słuchawki jak dupskiem przysiadłem na kablu albo nadepnąłem nogą i próbowałem podejść do sprzętu ;-) jack działa idealnie i wypina się bardzo sprawnie :-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.