Skocz do zawartości
IGNORED

GLD vs Minima Audio

Fr@ntz

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Witam

Stoję przed wyborem pomiędzy:

- GLD MILENIUM II LUX 04 G (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

- Minima-Audio BASIC 3.2 (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Kolumny będą grały w 21m^2 podłączone do Sound Projecta 3SE (2x35W) Kimberem 8TC. Słucham wszystkiego od DJ Quicksilvera przez Paradise Lost i Toola do opery po hiszpańskią klasykę gitarową i muzykę baroku. GLD MILENIUM II już słuchałem i wstępnie mogę powiedzieć, że są OK, ale intrygują mnie Basici. Niestety żeby ich posłuchać czeka mnie wycieczka do Bydgoszczy. Czy ktoś już porównywał ze sobą te dwa modele, ew może podzielić się wrażeniami z odsłuchu ww kolumn Minima Audio?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

https://www.audiostereo.pl/topic/8281-gld-vs-minima-audio/

Skoro masz możliwość odsłuchu jednych i drugich kolumn to nie pytaj się tylko posłuchaj i sam wybierz, nikt nie wie lepiej niż ty sam co akurat lubisz.

Tych tanich GLD nie słyszałem, ale Basic 3.2 moim zdaniem godny polecenia. Wprawdzie dla mnie osobiście to jeszcze cały czas za niski pułap, ja w ogóle nie oglądam takich tanich kolumn, ale jak za swoją kasę grają bardzo dobrze, dwięk nie ma problemu z oderwaniem się od kolumn, transparentność niezła biorąc pod uwagę cenę, owszem są pewne braki ale trudo wymagać fajerwerków od takic kolumn. Brzmienie raczej ciepłe, przyjemne, z moich obaserwacji wynika że takie brzmienie cieszy się większym powodzeniem, mało kto "dorasta" do francuskiego dźwięku tak jak ja hehe... Dodatkowym atutem są upgrade'y, jak bys w przyszłości chciał wymienić kolumny na wyższy model to w Minimie zostawiasz stare paczki w rozliczeniu dopłacając jedynie różnicę w cenie. Tyle mogę powiedzieć o Basicu.

Nie namawiam do żadnego konkretnego wyboru, wybierz sobie sam co ci lepiej pasuje, myślę jednak że ten krótki opis dał ci pewne wyobrazenie o tych kolumnach.

https://www.audiostereo.pl/topic/8281-gld-vs-minima-audio/#findComment-120882

Fr@ntz - wez pod uwage, ze jesli kupisz MA to w czasie trwania gwarancji mozesz wymienic glosniki na wyzszy model za doplata roznicy w cenie - takiej oferty nie ma zadna inna firma w Polsce. W ten sposob mozesz np co roku wymieniac kolumny na wyzszy model :)

https://www.audiostereo.pl/topic/8281-gld-vs-minima-audio/#findComment-120884

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.