Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmacniacz ok. 3500,- do kolumn Monitor Audio RX6

orlin

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jakie wzmacniacze polecacie w okolicach 3500,-, ktore zgraja sie najlepiej z kolumnami Monitor Audio RX6?

Chcialbym zawezic liste do pozniejszych odsluchow.

Aktualnie uzywam Nad c326, a jakos zrodlo jest V-Dac.

Z gory dziekuje za wszelakie propozycje.

To zależy jaka słuchasz muzykę i jakie lubisz brzmienie. Najlepszym rozwiązaniem jest odsluch poszczególnych konfiguracji.

Osobiście zwrócilbym Twoja uwagę na Nad C356, Arcam A28 (niestety trochę przekroczy budżet) a także nowa serie Audiolab. Dosyć ciekawie w połączeniu z MA gra także flagowy wzmacniacz Music Hall a35.2. Nie bój się także najnowszego flagowego wzmacniacza Pioneer A-A9MK2-K. Bardzo wysoka moc, świetne wysterowanie, brak agresji. Jest to niedoceniana w Polsce i przez wielu nieznana konstrukcja, natomiast w swojej cenie wyróżnia się pozytywnie.

Zapraszam jeszcze raz na bezpłatne odsluchy, w przypadku pytań służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dzieki

Rzeczywiscie zapomnialem dopisac jakiej muzyki slucham.

Glownie jest to elektronika i rock, tak wiec lubie brzmienie mocne, dynamiczne, ale nie meczace. Pokoj odsluchowy ok 23m2.

Ktory z wymienionych wzmaxniaczy nadaje sie najlepiej do tego typu muzyki?

może Musical Fidelity A3 ? Tylko widze ze robisz jakies takie duze kroki, po drugie pomijasz kwestie źródła. masz V-Dac a transport ? tylko nie mów że komputer :) chcesz wydac 3600 na wzmak ... ja bym kupił powiedzmy musicala A3 i do tego porządne CD

Przy Twojej muzyce uderzalbym w Pioneera lub Nada. Co do źródła to napewo w przyszłości musisz pomyśleć o czymś lepszym aby w pełni wykorzystać możliwości jakościowe systemu.

Możesz także posłuchać jeszcze wzmacniacz Cambridge Audio Azur 740a.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Tu ktoś sprzedaje bardzo dobry wzmacniacz, pewnie da się utargować do 3500 - bo idzie lato :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Krell KAV300i nie gra z Monitor Audio, bardzo zla propozycja.

Musical Fidelity z Monitor Audio to zestawienie swietne, ale akurat A3 do preferowanego gatunku muzyki bym nie polecal. Q21 ma dobre propozycje, ze swej strony dorzuce Naim Nait 5i.

Co według Ciebie oznacza, że nie gra? Rozwiń temat proszę. Sam wzmacniacz i kolumny, to za mało aby ocenić, czy coś gra, czy nie. Gra cały system i pomieszczenie.

Mam do sprzedania NADa C372 nowy ze sklepu w pudełku na Polskiej gwarancji dystrybutora od dnia Twojego zakupu. Mogę go sprzedać za 3500. Jak jesteś zainteresowany to daj znać.

Musical Fidelity z Monitor Audio to zestawienie swietne, ale akurat A3 do preferowanego gatunku muzyki bym nie polecal. Q21 ma dobre propozycje, ze swej strony dorzuce Naim Nait 5i.

coś chyba kręcisz kolego :) miałem MF A3 i Naima 5i wiec wiem jak grają, napisz dlaczego nie MF A3 a dlaczego naim 5i, jestem ciekaw jak to zaargumentujesz ...

może Musical Fidelity A3 ? Tylko widze ze robisz jakies takie duze kroki, po drugie pomijasz kwestie źródła. masz V-Dac a transport ? tylko nie mów że komputer :) chcesz wydac 3600 na wzmak ... ja bym kupił powiedzmy musicala A3 i do tego porządne CD

Co rozumiesz przez duze kroki? Za duzy skok? Nie warto?

Co do zrodla to tak, komputer. Przy komputerze chce zostac i wokol niego budowac system, wiec jezeli to kiepskie zrodlo, to jak je udoskonalic?

Tu ktoś sprzedaje bardzo dobry wzmacniacz, pewnie da się utargować do 3500 - bo idzie lato :)

Ukryta Zawartość

Cena nowego to 20000,-, a on po 2 latach za 3600,- sprzedaje?

coś chyba kręcisz kolego :) miałem MF A3 i Naima 5i wiec wiem jak grają, napisz dlaczego nie MF A3 a dlaczego naim 5i, jestem ciekaw jak to zaargumentujesz ...

I ja jako chetny do zakupu rowniez jestem ciekaw Waszych opini :)

Ukryta Zawartość

przerzucilem wiele wzmacniaczy w poszukiwaniu tego odpowiedniego dla moich RX6,

stanelo na baltlabie,

choc wsrod wzmacniaczy w okolicach 3500,

poza wspomnianym naimem,

dawal rade w polaczeniu z monitor audio creek,

zdecydowanie muzykalny i o ile stylistyka tego urzadzenia nie przeraza,

godny posluchania.

Co rozumiesz przez duze kroki? Za duzy skok? Nie warto?

Co do zrodla to tak, komputer. Przy komputerze chce zostac i wokol niego budowac system, wiec jezeli to kiepskie zrodlo, to jak je udoskonalic?

Cena nowego to 20000,-, a on po 2 latach za 3600,- sprzedaje?

I ja jako chetny do zakupu rowniez jestem ciekaw Waszych opini :)

Za podobne pieniądze nie kupisz nic ,co chociażby zbliży się do Krella KAV300i.To mit,że budżetowe wzmacniacze typu NAD,Rotel etc. są lepsze.Ma jeszcze(300i)tę zaletę,że nieprędko się znudzi czy zmęczy.Trzeba mu dać sensowne kabelki i żródło.Nie chcę rozwijać tematu bo sprzedaję taki wzmacniacz.

Za podobne pieniądze nie kupisz nic ,co chociażby zbliży się do Krella KAV300i.To mit,że budżetowe wzmacniacze typu NAD,Rotel etc. są lepsze.Ma jeszcze(300i)tę zaletę,że nieprędko się znudzi czy zmęczy.Trzeba mu dać sensowne kabelki i żródło.Nie chcę rozwijać tematu bo sprzedaję taki wzmacniacz.

Witam kolegę

Jak się spisuje nowy piecyk? Pozdrowienia dla Pana Roberta "binganta"

A tak na marginesie ciekawe czy z tym Krellem KAV300i na allegro jest wszystko oki??

Już jakiś czas obserwuje tą aukcję i chętnych brak.

Pozdrawiam,

Witam kolegę

Jak się spisuje nowy piecyk? Pozdrowienia dla Pana Roberta "binganta"

A tak na marginesie ciekawe czy z tym Krellem KAV300i na allegro jest wszystko oki??

Pozdrawiam,

Nowy ``baby k`` to fantastyczny wzmak.Krella kav300i trzeba posłuchać-nie oglądać na allegro.Najczęstszy błąd to taki,że 300realnych ,krellowych watów wrzuca się w gołe ściany i spina drutami z kartonu.A potem plecie rózne takie fantasmagorie.

Pozdrawiam,

Mialbym obawy z zakupem czegos w tak niskiej cenie w stosunku do ceny sklepowej

A co myslicie o Roksan Kandy K2? Czy sprawdzi sie z MA RX6 do elektroniki i rocka?

No to ja dołożę swoje trzy grosze:)

Od lat - pre + amp (oczywiście używki). Kupujesz solidny koniec mocy (za np. 1,5 - 2,5 kzł), potem spokojnie dobierasz pre (np. lampka!).

Taki system zapewnia odpowiedni prąd i waty w zasadzie dowolnym kolumnom (a to jest najważniejsze - chyba, że masz wysokoskuteczne paczki) oraz pozwala na dowolną modyfikację brzmienia - poprzez wymianę jednego elementu (najczęściej pre).

Wady?

Czasami nieciekawie to razem wygląda (oprócz zestawów firmowych). No i czasami trzeba się naszukać zgranych elementów. Lecz WARTO...

Pozdr.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Ja polecam ci Roksana kandy 2 , slucham kazdego typu muzyki i ten wzmacniacz jest poprostu rewelacyjny jak dla mnie zagra wszystko.Plus tego wzmacniacza jest taki ze nie jest napompowany efektami dzwiekowymi jak nie ktore budzetowe wzmacniacze.

nada odradzam z MA do takiej muzyki, posiadalem 326 i 355 po godzinie sluchania zawsze wylaczalem wzmacniacze ze by odpoczely moje biedne uszy.Jak juz z bardzo dynamicznych wzmacniacze jak najbardziej Naim.

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Dla mnie osobiście "szósteczki" grały rewelacyjnie z AA MAP-306 oraz Fatmanem iTube A182. Najlepiej posłuchaj i sam oceń co Tobie gra. Ile postów, tyle opinii. Z drugiej strony, ponoć, kto pyta nie błądzi ;)

Nic nie krece. Serie A MF znam bardzo dobrze bo mialem kilka tych wzmacniaczy a A3.2 ciagle gra w sypialni. Integra A3 (bo system dzielony brzmi troche inaczej) pasuje do spokojniejszych rzeczy, ale do ostrzejszego repertuaru, gdzie trzeba dac kopa zanam lepsze rzeczy z Monitor Audio - tak jak polecany Naim - ocieplony, nie rozjasniony i dynamiczny dzwiek z tegim basiorem. Tyle na ten temat z mojej strony, przed kazdym zakupem zalecem odsluch, bo na forach audio mozna przeczytac rozne rzeczy i wiele rekomendacji jest z czapki wyjete.

Co według Ciebie oznacza, że nie gra? Rozwiń temat proszę. Sam wzmacniacz i kolumny, to za mało aby ocenić, czy coś gra, czy nie. Gra cały system i pomieszczenie.

Posluchaj kiedys tego zestawienia to sam sie przekonasz o co chodzi, dla mnie no go. Krell i MaRX6 to podobna filozofia dzwieku: dynamika, przejrzystosc, motoryka i dobry bas, zestawione razem daja skrzeczacego tranzystorowego druta pod pradem.

Jeszcze a propos zrodla: V-Dac jest ok w systemie o twoim budzecie, na twoim miejscu dokupilbym liniowe psu, bo z nim dac gra duzo lepiej, do tego przejrzysty inetrkonekt. Transport - glosuje na SB Touch, ale na poczatek moze byc i laptop przez USB, nie ma tragedii. Jesli taki masz plan, to kup kabel USB Wireworld Ultarviolet.

po pierwsze uwazam ze komp jest za słąby do wzmak za 3,4 tys. tutaj trzeba cd za ok 2 tys. naim 5i niestety jest słaby :( ma odchudzoną średnicę, znika połowa dźwięków, owszem jest "nerwowy" ale niestety czy stety MF A3 jest bardziej dynamiczny, ma lepszy bas, bardziej wypełnioną i zróżnicowaną srednicę i lepszą scenę w szerz. MF A3 to 2 półki wyżej niż naim 5i. a spokojny jest MF A2 :)

u mnie wzmak naima 5i w połączeniu z cd naimem 3 i monitorami na revelatorach grał za sucho. w srednicy brakowało wypełnienia przez co dźwięk stawał się za mały, odchudzony. miałem tez MF A2 i było lampowo :) fajnie, spokojnie, ciepło, delikatnie ale przyjemnie. natomiast MF A3 dał porządnego wykopa szczególnie na basie, słychać było jak każdy instrument wybrzmiewa i daje czadu, dźwięk jest kontrolowany i dość szybki, ale też dużą zasługą był cd - naim 3. jest muzykalny ale dodaje wigoru i dynamiki, chce sie słuchać muzy a nie analizować poszczególne zakresy. polecam. tylko pytanie ... jak grają te głośniki ? jesli wymagają specyficznej elektroniki trzeba by sie zastanowić.

kupując MF A3 to stosunku do tego Nada co masz robisz 5 kroków do przodu. jedynie Nad 352 którego tez miałem grał przyzwoicie.

z naimów serii 5 polecane są starsze wersje czyli samo 5 bez i

Dla mnie osobiście "szósteczki" grały rewelacyjnie z AA MAP-306 oraz Fatmanem iTube A182. Najlepiej posłuchaj i sam oceń co Tobie gra. Ile postów, tyle opinii. Z drugiej strony, ponoć, kto pyta nie błądzi ;)

Pytam, zeby wlasnoe zawezic liste do odsluchow, wiec dziekuje za wszelakie propozycje

Jeszcze a propos zrodla: V-Dac jest ok w systemie o twoim budzecie, na twoim miejscu dokupilbym liniowe psu, bo z nim dac gra duzo lepiej, do tego przejrzysty inetrkonekt. Transport - glosuje na SB Touch, ale na poczatek moze byc i laptop przez USB, nie ma tragedii. Jesli taki masz plan, to kup kabel USB Wireworld Ultarviolet.

V-Dac zasilany mam z MF V-Psu. Jako zrodlo jest laptop z hiFace, a dalej interkonekt Chorda.

kupując MF A3 to stosunku do tego Nada co masz robisz 5 kroków do przodu. jedynie Nad 352 którego tez miałem grał przyzwoicie.

Sadzisz, ze az tak duza roznica jest miedzy Nad c326 a c352?

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

To tak jak kolega z Australii dorzucam ci do listy Advance Acoustic MAP 306. Jest o tyle ciekawy, że troszkę inaczej gra w klasie AB, a inaczej w klasie A, co daje pewne pole do popisu przy zgrywaniu z kolumnami szukaniu własnych preferencji. W klasie AB ciągnie z gniazdka od 40W, a w klasie A stałe 140W :) Jak się już rozgrzeje tak po 20 minutach :)

A jak juz przesłuchasz go z tymi wszystkimi polecanymi tu cudeńkami gdybyś mógł tu spisać swoje wrażenia byłbym wdzięczny.

Ja bym brał creeka. Jak nowy to EVO. Jeśli używka to 5350SE albo polował na Destiny. Ponoć Creeki dobrze grają z MA.

Odważna opinia ;) Zdecydowanie posłuchaj przed podpisaniem się pod nią.

Nawiązując do MAP-306, bądź 308. Jakby autor wątku, ewentualnie, planował zakup, niech zaaranżuje miejsce tak by piecyk miał dużo powietrza z góry ;) Piekielnie się grzeje.

A ja sluchalem Creek evo2 z MA rx8 i kaszana , nuda jak cholera.

Ale trzeba posluchac samemu oczywiscie kazdemu podoba sie cos innego :)

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Odważna opinia ;) Zdecydowanie posłuchaj przed podpisaniem się pod nią.

Nawiązując do MAP-306, bądź 308. Jakby autor wątku, ewentualnie, planował zakup, niech zaaranżuje miejsce tak by piecyk miał dużo powietrza z góry ;) Piekielnie się grzeje.

Australijczyk, a nie poleca pieców Metaxas Audio System? Its a mistake:)

Swego czasu Iraklis chodził po ok. 2,5 kzł. Do tego jeszcze lampka pre (DIY albo klon) i nie ma lepszego!

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Ja bym polecił Dussuna V6i albo V8i.Mam V8i i wiem co mówię.Metraż mam podobny i muza podobna.Ale jak powiedzą malkontenci,,przecież to chińczyk''.W tej cenie też jest Winner AD-3.AD-2 jest trochę droższy.Winner robi piecyki i nie tylko dla Advance Acoustic.Każdy z tych tu wymienionych pociągnie te kolumny bez żadnego problemu,wszystkie mają spory zapas mocy.W tej cenie tak wykonanych nowych wzmaków jak wyżej wymienione na pewno nie znajdziesz.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.