Skocz do zawartości
IGNORED

Skromne i prawdziwe studio domowe

MarcFos751

Rekomendowane odpowiedzi

Młodych ludzi jest stać na co ich stać i dumna nazwa: moje własne

studio domowe -zawsze jest prawdą.

Wybór jest dobrą rzeczą tej informacji i może komuś coś spasuje, a

możliwości są nie małe: możliwość stosowania do instrumentów

mikrofonów i przedwzmacniacza gitarowego zapewnia dobrą i lepszą

jakość nagrań, choćby na komputer i można miksując bawić się w

nagrania z wokalem własnym. Sens takich układów to dobra i

zadowalająca jakość działania i lepsza od tanich i droższych rzeczy.

Na rysunkach można zauważyć prostą i pożyteczną kolumnę

głośnikową, która jest lekka i wieszana na ścianę i zrobiona z laminatu

dwu i jednostronnie miedziowanego i umiejętnie zlutowanego. Jej

normalna moc to P=12W 2R i ma zastosowane tanie TV głośniki

koreańskiej produkcji i kiedyś zakupiłem je na Allegro. Co to znaczy

normalna moc -wystarczy sprawdzić jak cienki drucik jest w cewkach

głośników i ile amper może wytrzymać -jako bezpiecznik, a przecież

ponad swój amperaż działa w głośniku i dla tego wiem moc 3W tylko

nie osłabia każdej cewki głośnika i to była i jest normalna moc

przypadająca na jeden głośnik. Gotowa i przemyślana informacja jest

tą możliwością ułatwiającą sensowną zabawę w elektronikę. Ponadto

polecam filtr AFE który dobry jest dla każdego sygnału audio i pogłębia

dźwięk do lampowej techniki i w ogóle zmniejsza harmoniczne.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-31145-0-21018500-1305577962_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/82903-skromne-i-prawdziwe-studio-domowe/

Stopnie wzmocnienia są wyliczone i dla napięć zasilających, filtrowanie zasilania poprzez dławik jest skuteczne i przede wszystkim nie daje spadku napięć zasilania. Taki dławik nie jest problem nawinąć na rdzeniach toroidalnych. Ogólnie dla kompletu wysokiej czystości aplikacja wymaga stosowania ekranów wewnętrznych i węzłów prądowych.

człowieku już 10 raz wklejasz te swoje dyrdymały

Schemat jest nieczytelny!! Opis, uruchomienie, płytka drukowana. Halo...hop hop czy w ogóle istnieje

Masz całe mnóstwo wzmacniaczy DIY np GAINCLONE, SYMASYM, Ugoda, UNIamp, TDA20XX (dokumentacja, forum wszystko w necie)

Ogólnie dla kompletu wysokiej czystości aplikacja wymaga stosowania ekranów wewnętrznych i węzłów prądowych.

Nie wiem w jakim języku to jest napisane i dlaczego troll jest tolerowany przez admina ...

co to jest komplet wysokiej czystości ?

przestałem wierzyć że ewolucja istnieje a na pewno nie wszyscy idziemy w tym samym kierunku

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 27 Maja 2011 - trolling
Ukryte przez Fr@ntz, 27 Maja 2011 - trolling

Jak można krytykować normalną i dobrą technikę i tylko liczyć z zabijania na programy z kosmosu, aby w ogóle audio większej mocy mogło działać. Podam przykład: upośledzenie umysłowe wielu ludzi i upodlenie umożliwia cyganienie i oszukiwanie ludzi i sprzedawanie rzeczy-nic. Mierzyłem tr.mocy 2SA1216 i 2SC4922 i okazało się są produkowane po to aby nic sobie samemu robić, chociaż nie wykluczone że są sprzedawane bardzo dobre typy i jako audio selekcji. Podałem przykład tego co ludziom pozostało i co jeszcze siła zła nie zniszczyła. Jest to prosty układ selekcji wstępnej polskich tr.BD355/354 i można nim dosyć dokładnie wyselekcjonować liniowe tranzystory. I tr. 2SA..., 2SC... w ogóle nie nadają się bo nie mają liniowości wzmocnienia i są dużo gorsze od tr.małej mocy BD355/354. Dobry i sensowny wzmacniacz to pomiary i selekcja tranzystorów i ich poszukiwanie. Nic ludziom z wzmacniaczy dużej mocy i z pewnością niemożliwe jest zbadać w tych układach możliwość stosowania liniowego wzmocnienia, dla wszystkich tranzystorów. To co piszecie i oferujecie jest tylko śmieciem i zależy to jakimi kategoriami się to rozpatruje.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oddzielnie podam proste układy selekcji wstępnej dla wzm.4W2R. Są one dobre dla badania liniowości tr. BD355/354(i innych tr.) i następny do badania zgodności wzmocnienia dla tr.różnicowych i tr.komplementarnych, oraz ich wstępna ocena liniowości.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

w dalszym ciągu schematy są nieczytelne :(

i kopiuj wklej

człowieku już 10 raz wklejasz te swoje dyrdymały

Schemat jest nieczytelny!! Opis, uruchomienie, płytka drukowana. Halo...hop hop czy w ogóle istnieje

Masz całe mnóstwo wzmacniaczy DIY np GAINCLONE, SYMASYM, Ugoda, UNIamp, TDA20XX (dokumentacja, forum wszystko w necie)

Tak na prawdę to wszystko są jakieś dyrdymały i nie tak akuratne i nie potrzebne ludziom. Z pewnością to nie jest moja wina, bo moje schematy to nie są skany ale cyfrowy i czytelny rysunek dobry dla każdego powiększenia a nie dla pomniejszenia, pomniejszać jedynie można na edycji, powiększając rozszerzenie pliku-rysunku. Czytelność schematów na forum to jest druga sprawa, jak to się zapisuje -a powinno być normalnie dobrze. Podam jeszcze raz rysunek i jak nie można go oglądnąć to nic na to poradzę, bo się na tym nie znam. Dlaczego na innych forach jest dobrze?

Może ten rysunek dobrze się zapisze w pozycji poziomej?

Ukryta Zawartość

post-31145-0-49069100-1306316253_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak na prawdę to wszystko są jakieś dyrdymały i nie tak akuratne i nie potrzebne ludziom. Z pewnością to nie jest moja wina, bo moje schematy to nie są skany ale cyfrowy i czytelny rysunek dobry dla każdego powiększenia a nie dla pomniejszenia, pomniejszać jedynie można na edycji, powiększając rozszerzenie pliku-rysunku. Czytelność schematów na forum to jest druga sprawa, jak to się zapisuje -a powinno być normalnie dobrze. Podam jeszcze raz rysunek i jak nie można go oglądnąć to nic na to poradzę, bo się na tym nie znam. Dlaczego na innych forach jest dobrze?

To jest przykład przejrzystego wzmaka z praktycznego elektronika

Ukryta Zawartość

post-28147-0-25695800-1306339634_thumb.jpg

post-28147-0-16562800-1306339648_thumb.jpg

post-28147-0-71027800-1306339659_thumb.jpg

post-28147-0-31092400-1306339671_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Podam jeszcze raz rysunek i jak nie można go oglądnąć to nic na to poradzę, bo się na tym nie znam. Dlaczego na innych forach jest dobrze?

Nie chodzi o jakość graficzną schematów tylko o nieczytelność samych schematów. Elementy w raz z opisami nawalone, ścieśnione na maxa co bardzo utrudnia czytelność.

Może się przyzwyczaiłeś i Tobie to nie przeszkadza ale zdecydowanej większości ludzi z branży to co zamieszczasz jest nie czytelne.

Myślę że niektórzy interesują się tym wzmacniaczem P2x 4W2x 2R, ponieważ miałem go sobie zrobić i zrobiłem układy wstępnej selekcji i okazało się wzmocnienia tr.mocy są celujące(tylko dla BD355/354 b=127 -4%) i dlatego cały układ jest całkiem liniowy i symetryczny i musi mieć jakość i możliwe lepszą od techniki lamp elektronowych a takie dokładne wzmacniacze dla bogatych ludzi są już drogie 18tysięcy złotych -nie ma co się denerwować takie rzeczy są robione jako artystyczne i tylko dla bogatych ludzi, bo inaczej nie jeden by się powiesił. Ogólnie inne tr.mocy mają sens dla wzmocnień mniejszych od b=80 i jest to prawdą dla tych którzy poszukują czystej i bezbłędnej jakości. Ponownie podam taki ciekawy komplet. Odnośnie czytelność schematów to jest nie zależna od powiększeń i nawet gorzej jest dla większych powiększeń.

Ukryta Zawartość

post-31145-0-83574800-1306436589_thumb.gif

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zapomniałem dodać uwagę dlaczego dziwny jest schemat wzmacniacza, bo wskazuje on na możliwość zrobienia jednego wzmacniacza(na jeden kanał) P4W2R lub dwóch 2xP4W2R lub jednego P=8W1R -i w tym przypadku widać jest co łączyć równolegle, ale wtedy wzmocnienie tr.sterujących powinno być równe i pełne b=180.

Ponadto

polecam filtr AFE który dobry jest dla każdego sygnału audio i pogłębia

dźwięk do lampowej techniki i w ogóle zmniejsza harmoniczne.

Uprzejmie proszę o podanie więcej szczegółów, bo nie mogę dopatrzeć się tego filtra AFE ewentualnie tylko pozostaje to w moich domysłach.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Ja mam ciągłe problemy z prawidłowym odczytywaniem schematów i zniechęca mnie to na tyle, że nie mam ochoty już ich analizować.

Dla przykładu. Rezystor 58,7k jest połączony szeregowo z rezystorem 9,1k. Między te rezystory połączony jest kondensator 10uF i proszę mi wytłumaczyć, oświecić jak jest połączony kondensator (ten pod 9,1k z gwiazdką) z rezystorem 9.1k. Nad rezystorem 9,1k jest opis - +300R, czy to oznacza, że jest jeszcze jeden rezystor szeregowo połączony z 9,1k o wartości 300R?

Autor nie reaguje na uwagi związane z czytelnością schematów i dalej je produkuje w formie zrozumiałej chyba tylko dla siebie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.