Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Trzeba byc zdrowo pokreconym zeby za Radmora dac 1200zl. Ja rozumiem sentyment i wiem doskonale jak to gra. Dzwiek wart jest zaledwie ulamek tej kwoty. Za 300-400zl mozna kupic wzmacniacz bijacy Radmora na glowe. Jakbym dobrze poszukal to ponizej 300zl tez sie znajdzie.

>Discomaniac

Chyba nikt nie kupuje Radmora dlatego, że nie ma w tej cenie lepszych sprzętów do słuchania. Są. Tylko skoro ktoś tyle za niego płaci ma to dla niego taką wartość. Tym bardziej, że sprzęt nie został nikogo w sposób sztuczny rozreklamowany. Nikt tu na forum nie wypisywał żadnych pieśni pochwalnych, nie wytworzył na niego "mody" a mimo wszystko sprzedaje się dość drogo i co ciekawsze jest na ten sprzęt w dobrym stanie wielu chętnych. Co tu komuś "wsadzać" z tego powodu.

>Discomaniac

I kto tu spekuluje? Oczywiście z uwagi na nasze dotychczasowe "ścięcie" trochę żartobliwie sobie z Ciebie dworuję ale pisząc, że cytuję - "spekuluję" to uważam, że ty Disco naprawdę jesteś jajcarz;). Albo po prostu nie rozumiesz słów którymi się posługujesz.

Prawda, małe pieniądze to nie są, jednak tutaj pewnie nie tyle sam dźwięk ma znaczenie (choć zapewne też) ile sprzęt sam w sobie, a dla prawdziwego kolekcjonera , który szuka perełki cena przeważnie nie ma znaczenia. Jeśli czegoś szuka i znajdzie to zapłaci każdą kwotę. Nawet 10-krotnie wyższą.

clo2, 6 Lut 2008, 21:48

>A wogóle to wypadałoby się Disco w końcu pogodzić (zaakceptować) z czymś takim jak CENA RYNKOWA a

>nie ciągle się dziwić;).

Cena rynkowa to nie jest cena jaką można dostać na allegro.

Allegro to rynek desperatów i naciągaczy , prawdziwe życie toczy się gdzie indziej.

clo2 , czy firma w której pracujesz sprzedaje tylko i wyłącznie przez allegro ?

>kolmen

>clo2 , czy firma w której pracujesz sprzedaje tylko i wyłącznie przez allegro ?

Kolmen, skąd ten wniosek?;). Firma w której sprzedaję nie sprzedaje i nigdy sprzedawać na Allegro nie będzie. To nie produkty konsumenckie;).

Kolmen, nie sugeruj się wpisami Disco, bo (z całym szacunkiem dla jego wiedzy z zakresu audio) chłopak w swoich postach pisze kompletne bzdury na temat osób (w tym przypadku mnie) których nie zna i o których pojęcia nie ma czym się zajmują. Dlatego też mnie nieco irytuje;). A przy tym sugeruje swoimi idiotycznymi wpisami jakieś całkowicie mylne opinie na mój temat.

>kolmen

Dlatego tak ostro reagowałem na durnowate wpisy Disco. Widzisz, poczytałeś jego fantazje i pytasz się mnie "czy moja firma sprzedaje tylko przez Allegro?" - no jajca kompletne;).

>Discomaniac

Widzisz chłopie czym kończy się pisanie na forum przez ciebie kompletnych bredni?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

clo2 ja pisze bzdury? Z nas dwoch to Ty nie masz zielonego pojecia o brzmieniu - wystarczy zobaczyc ile miales do powiedzenia w moim watku o Sony ES az zostales zbanowany i ile mozesz powiedziec o MF majac pierwszy wzmak tej firmy w zyciu. Spekulujesz zastanawiasz sie i myslisz... Ale nad cenami - nie nad sprzetem. To jest Twoj ulubiony watek wiec baw sie dobrze.

>kolmen

Cena rynkowa w dużym uproszczeniu to cena za jaką kupujący skłonni są nabyć dany towar. Oczywiście cena rynkowa wyłania się z obserwacji większej ilości zawartych transakcji, bo jak to mówią "jedna jaskółka wiosny nie czyni". Tyle w największym skrócie;). To kupujący wyznaczają np ceny za takiego Radmora, a to że gra kiepsko? to już zupełnie inna sprawa;). To że można poza Allegro kupić go taniej? Pewnie można i to znacznie taniej. Ale tu poczynione zostały obserwacje platformy Allegro i widocznie tam taka się wyłania cena rynkowa.

A że Allegro to dobra platforma do spekulacji to oczywiście wiadomo. Sam czasem kupuję książkę w antykwariacie za 35 zł, a gdybym chciał ją nabyć na Allegro musiałbym zapłacić 250zł bo tam po tyle schodzi i długo na chętnego nie czeka;).

>Discomaniac71

>clo2 ja pisze bzdury? Z nas dwoch to Ty nie masz zielonego pojecia o brzmieniu - wystarczy zobaczyc ile miales do >powiedzenia w moim watku o Sony ES az zostales zbanowany i ile mozesz powiedziec o MF majac pierwszy wzmak >tej firmy w zyciu.

No i widzisz Discomaniac? Gdy rozmowa jest na jeden temat (zauważyłem to już wielokrotnie) to Ty, jak brakuje ci argumentów posuwasz się w rozmowie albo do używania różnych epitetów pod adresem rozmówcy (często "zmiękczonych", nie jesteś gruboskórny;)) a dale przypierany zmieniasz temat i zaczynasz wplatać w rozmowę sprawy "wiedzy o brzmieniu". Klasyczna zagrywka - zmiana tematu;). Kolego, myśl uczciwie i rzetelnie a nie stosuj tych swoich żałosnych wybiegów. Z dziećmi w piaskownicy możesz w ten sposób dyskutować.

Kończmy bo i tu zaraz się chryja zrobi.

clo2 - sorry, ale patrząc ogólnie na to co piszesz to rzeczywiście mało znasz temat i bardzo szukasz pretekstu aby pokazać jaki to z ciebie chojrak i znafca, wcale się nie dziwię że zostałeś zabanowany.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

>gagacek

Nieprawda. Nigdy nie pozowałem na żadnego znawcę. Nie chcę też być żadnym "specjalistą od sprzętu". Szukam sobie czasem czegoś do tego aby grało mi w domu muzykę, ot i tylko tyle. I nigdy z moich wpisów nie wynikało to co sugerujesz.

A "chojrak" też nie jestem. Ale na bzdury reaguję konkretnie i jak trafi się taki rozmówca jak Disco, który swoje brednie w jakimś temacie ciągnie dalej - no cóż, czasem chryja gotowa bo niekiedy "nie odpuszczam";).

A pisałem już że szanuję Discomaniaca za jego wiedzę w dziedzinie audio, ale zdarza mu się czasem "zapędzić" i niepomny wszystkiego brnie w coś okazując w danej materii swój - delikatnie mówiąc - dyletantyzm.

Już czytałem, jak zorientowani w temacie koledzy gdy Disco zaczął pisać o jakichś szczegółach technicznych też go "zastopowali" przypominając mu, że wiedzę w tym zakresie ma jak "świeżo upieczony absolwent podstawówki".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

no wreszcie jakieś cacko "zbudowany techniką HIGH- END"

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

clo2 a jaka Ty masz wiedze? Wydaje Ci sie ze mozesz na swoj sposob regulowac ceny na Allegro i tylko tyle. Nigdy nie krylem ze praktycznej wiedzy elektronicznej mam niewiele ale za to wydaje mi sie ze jakos tam jestem osluchany. Czego i gdzie sluchalem w jakims sensie podpowiada pewien watek na tym forum.

A może nowy wątek - znaleziska na audiostereo.pl :DDD

Wpisywać będzie można nielubianych, niekompetentnych, nieznających się na cenach, dźwięku, historii, budowie sprzętu audio (dowolnego 8-), etc ... Tam wszyscy będą mogli sobie wytknąc niewiedzę, głupotę i co tam jeszcze można komu zarzucić.

Jak powiedział pewien ślepy koń, stając na starcie Wielkiej Pardubickiej: "Nie widzę przeszkód" :-D

>discomaniac71, 7 Lut 2008, 11:02

>clo2 a jaka Ty masz wiedze? Wydaje Ci sie ze mozesz na swoj sposob regulowac ceny na Allegro i

>tylko tyle. Nigdy nie krylem ze praktycznej wiedzy elektronicznej mam niewiele ale za to wydaje mi

>sie ze jakos tam jestem osluchany. Czego i gdzie sluchalem w jakims sensie podpowiada pewien watek

>na tym forum.

disco skończ już przynudzać bo rozwalasz stary i ciekawy wątek ściśle tematyczny. jak sobie każdy przypomni Twoje aukcje na allegro to raczej Tobie się wydaje, że możesz regulować ceny na allegro.

Jak tutaj się poczyta te ileś postów wstecz to aż się śmiać chce - ktoś podał aukcję z kasetą, Ty stwierdziłeś że chora cena, bo to nie kolekcjonerski egzemplarz, ktoś podał link na ebay'a gdzie widać dobitnie, że ta cena nie wzięła się z kosmosu. sądzę więc, że ludzie z ebay'a (kolekcjonerzy) wiedzą trochę lepiej od Ciebie co ta kaseta jest warta, więc schowaj uszy i nie próbuj na siłę przekonać wszystkich do swoich racji. to samo jest z radmorem - ceny dla niektórych chore, ale jak napisał clo2 ludzie nie kupują tego dla dźwięku, tylko zapewne z sentymentu ew. w celach kolekcjonerskich. Sam chciałem rok temu kupić jakiegoś radmora od natrixa (bo mi się podoba z wyglądu, poza tym to pewna legenda polskiego hi-fi), ale wtedy jeszcze ceny były do przełknięcia (w okolicach 600 zł), teraz ceny około 1000 zł to dla mnie jednak za dużo, ale nie oznacza to, że to zbyt wiele dla innych ludzi jak widać. także tak jak było już tutaj nadmienione - coś jest warte tyle, ile ktoś jest w stanie za to dać. Niestety Ty tego nie rozumiesz, czego dowodem są dziwne historie z Twoimi aukcjami na allegro.

Proponuję więc powrócić do wklejania linków i swoich sugestii, a nie rozbudowanej "dyskusji" w tym wątku. Sorry za ten przydługi wywód - więcej takiego tutaj na pewno nie napiszę!

Oto link do zakończonej już aukcji tej kasety Pioneera i jak ładnie widać poszła za 65 dolarów czyli 2,50x65=162,50 zł. Niedawno dolar był droższy i wtedy cena osiągnęła by te 200 zł z naszego allegro.

Przypadek?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

konradskala roznie moglo byc ale dawanie tyle kasy za kasete Type I to juz jest wielka przesada... nawet jesli to jest TDK AD-X lub cos tej klasy. A 65 USD to bylo za 10 sztuk a nie za jedna o ile pamietam...

Disco 65$ bylo za 1szt. Zobacz linka.

Nie rozumiesz, ze nie chodzi tutaj o wartosc techniczna kasety. Piszesz przeciez, ze jest wiele innych, lepszych i duzo tanszych.

Najwyrazniej faktycznie chodzi tutaj o kolekcjonowanie a nie nagrywanie.

Dajcie sobie juz spokoj z klotniami, bo mlodzi ludzie(jak ja) je czytaja i sie z Was smieja!;)

Dokładnie, przecież każdy doskonale wie, że to przesada z ceną bo z użytkowego punktu widzenia ta kaseta warta jest dzisiaj może 5 złotych. Ale z punktu widzenia kolekcjonera (a na aukcji było dziewięciu) to można dać i 30 razy tyle, bo musi ją mieć i koniec. A jeśli faktycznie to mało popularny lub krótko produkowany model to cena jest właśnie taka a nie inna.

Ludzie mają to do siebie, że zbierają różne rzeczy: znaczki, koperty, monety, pudełka po zapałkach, butelki, przedwojenne radioodbiorniki i jak się okazuje także kasety.

Chyba na allegro powinien być założony osobny dział nazwany "Dla kolekcjonerów" i by było wszystko jasne.

narsiltm, 7 Lut 2008, 11:58

>Disco 65$ bylo za 1szt. Zobacz linka.

Poczytaj wpisy na poprzdniej stronie. Tam Disco znalazł cenę 65$ za 10 szt, ileś tam lat wstecz zupełnie normalną

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.