Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

-> sittek

A korzystałeś z usług tego pośrednika (p2g)? Jak wrażenia? Bo szczerze mówiąc szukałem dopiero co taniej formy sprowadzenia sprzętu z uk i zaufałem polskiemu pośrednikowi (150zł brutto do 10kg). Ciekaw jestem co z tego wyjdzie, chociaż i tak wszystko w rękach DHL/PDP lub innych firm, które to będą transportować. Chociaż z doświadczenia (przykrego) wiem, że mimo iż przesyłka jest ubezpieczona i oznaczona jako szkło to jest traktowana jak worek ziemniaków, a o odszkodowaniu to można zapomnieć.

discomaniac71

>>Pisalem tylko o rzeczywistej wartosci sprzetu dodajac przy tym ze losy aukcji i stan sprzetu mnie kompletnie nie interesuje>>

tak czy inaczej nie wazne sa Twoje intencje, gdy wiekszosc uwazala ta aukcje za lipe Ty zgrywales znawce i tylko wyszedłes na błazna...pozdrawiam

no jak gdzie?

EL84 x 2, ECC83 x 1 = trioda, są trzy sztuki? są

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

jarex,

Nie śmiejcie sie; nie każdy na forum ma wszystkie bajki znać; naczyta się to i pisze..

A wzmacniaczyk jest fajny - widziałem go w serwisie znajomego (drewniana obudowa z maszyny do pisania); coś w podobie Eico HF4

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

liberas, 11 Sie 2009, 19:23

Tak, korzystałem. M,in. wysyłałem wzmacniacz o wadze około 10 kg. Koszt poprzez DHL z ubezpieczeniem to 25 funtów. Paczka w doskonałym stanie doszła jak pamiętam po 3 czy 4 dniach od zabrania z domu. Generalnie dużo taniej niż przez polskich rodaków którzy żądali około 50 funtów. Royal Mail chciała za to już ponad 60 funtów. Więc uważam to za dobry wybór.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Dokładnie. Mam dwa modele Resona w różnych długościach i w obu wtyki są niebieskie,

chociaż poza kolorem plastiku wszystko tak jakby się zgadzało...

Nie chce mi się wierzyć, żeby "podrabiacz" zadbał o najdrobniejsze szczegóły jak wytłaczane logo BULLET i cała reszta, a przeoczył kolor wtyku. Mało to prawdopodobne, chociaż nie jest wykluczone...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Mała poprawka. Na moich wtykach jest tłoczone "BULLET Plug" a na tych z fotki, chociaż słabo widoczne, to jednak jest tam chyba coś innego. Niestety mam za słabą matrycę do takich badań ;)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Sam przewód też powinien posiadać widoczny (błękitny) nadruk DNM RESON Solid Core

co najmniej w kilku miejscach na całej długości, a na fotkach tego nie widzę...

za daleko idące wnioski chyba - ot po prostu kable cięty z metra, prawdopodobnie konfekcjonowany w sklepie dostarczonymi przez resona wtykami (pare razy się spotkałem z takimi praktykami autoryzowanymi prze firmy kablarskie).

Słucham tylko muzyki.

Koobal, 12 Sie 2009, 00:31

>za daleko idące wnioski chyba

Reson swoje IC sprzedaje zaklejone w plastikowych pudełkach.

Z metra, to sobie można kupić głośnikowce, ale te są o dwa razy szersze i grubsze od IC.

Tak czy siak "produkt" na fotce prawdopodobnie nawet nie leżał obok fabrycznego IC Resona,

więc które wnioski są za daleko idące?

Koobal, 12 Sie 2009, 00:31

>za daleko idące wnioski chyba...

Okej, zwracam honor. Dopiero zajrzałem do linka i to faktycznie jest jakaś nowość.

mam kilka oryginalnych reasonów... są też z czarnymi wtykami... Tzn mam wrażenie, że kiedyś były tylko z niebieskimi a teraz sa takie i takie... i ja też mam trochę tych trochę tych...

mam kilka oryginalnych reasonów... są też z czarnymi wtykami... Tzn mam wrażenie, że kiedyś były tylko z niebieskimi a teraz sa takie i takie... i ja też mam trochę tych trochę tych...

parantulla,

>

chcesz kupić oryg. IC z metra (i takie wtyki do konfekcji)? - dam Ci adres

(pomijam, że to jak głośnikowy da się słuchać to IC do snopowiązałki only)

a na marginesie - zanim rozkręcicie nową aferkę może sprawdźcie czy macie pojęcie o czym jest temat

zdięcie z aukcii

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

rochu, 11 Sie 2009, 23:22

>Czy wg Was to jest oryginalna konfekcja Resona?

Nie wnikam w jego dźwięk ale wygląda toto jakby miał spiąć Mantę z Bambino :)

Nie jest to kabelek którym można się pochwalić i sprzedać komuś niezorientowanemu

sorki dla posiadaczy........

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość rochu

(Konto usunięte)

sittek,

Nie pytałem o zdanie na temat Resona bo mam je od dawna ugruntowane. Pytałem jedynie o autentyczność tego wystawionego na aukcji.

Ale skoro Cię świerzbią palce aby pisac nie na temat, to Ci odpowiem na Twoją zaczepkę.

Być może dla użytkowników Denonów, Technicsów, Roteli i temu podobnych, Reson nie podejdzie wcale.

I nie dziwię się temu wcale.

Są jednak systemy gdzie ten kabelek zdaje egzamin, jako jeden z nielicznych.

I to pomimo tego że taki brzydki i tak obrzydliwie tani ; )

Warto?

Ukryta Zawartość

A może ma ktos na zbyciu 2,5m?

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy nie ma siły już na to dziadostwo.

post-8986-100008295 1250100734_thumb.jpg

post-8986-100008296 1250100734_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ukryta Zawartość

wyglada na chinska podrobke.

Ukryta Zawartość

ostatnio jest wysyp podrabianych kabli sieciowych xlo, interkonektow , etc z jeden jstorny to dobrze swiadczy o marce ale proponuje nie pasjonować się niską ceną - róznice są słyszlane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.