Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Ten CD faktycznie jest tyle warty czy to tylko moda na Radmory i inne sprzety made in Poland, ale wierzyczka prezetuje sie nawet ladnie, w zalewie plastikowej tandety, poczatkowo myslalem ze cena dotyczy wszystkiego na zdjeciu, do tego Altusy 300 i mamy wspomnieniowy zestawik. Mnie ciekawi jaki naped siedzi w tym radmorku.

Wolf_21 w ogole ma ciekawe klocki w ofercie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Kiedys kupowałem chyba u niego tuner, odbierałem osobiscie, zdaje sie ze w Lubinie (o ile dobrze pamietam). W domu miał mase klockow w idealnym stanie, jeździ po nie do Niemiec i zdaje sie ze obkupuje miejscowe komisy. Ma chłopak głowę do interesów :-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zartuje. Ale ciagle o nich glosno, powiem szczerze nigdy nie miałem przyjemnosci, z polskich to miałem takie z membrana bierna, i obrzydliwym wysokotonowym gwizdkiem w srebrnej obudowie. Mam z tego cuda tabliczki, Zestaw Głośnikowy ZG 30C201, z przebiegiem charakterystyki cisnienia akustyczneho zdjetej tonem sinusoidalnym w komorze bezdechowej ;) Piekny jest ten wykresik. Zaraz dam fotki pozostalosci, bo reszta wyleciała do smieci.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) mam pytanie , czy jtoś wie z szanownych forumowiczów, kiedy ta kolumna przestała byc produkowana

Ukryta Zawartość

Jeśli Was ten tuner japoński Sony kusi, to niech lepiej przestanie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Zakres FM jest w Japonii prawie całkiem inny niż w Europie i Stanach i pokrywa się jedynie na samym początku naszej obecnej skali (i końcu tej japońskiej). A z przestrojeniem może być kłopot, bo kto to u nas zrobi?

Ukryta Zawartość

Do RAFAŁ-A

Znam

Jednego, który jest w stanie przestroić toto w czasie krótszym niż 1 godzina tylko nie widzę w tym żadnego sensu poprostu gra nie warta świeczki. Każdy z nas zajmujący się elektroniką ma zwały elektronicznego złomu,

niektórzy mają nawet wymontowane elementy trzymane w słoikach lub pudełkach po butach i w tym tkwi cały

urok śmietnika. Ktoś na tym forum pieje z zachwytu nad sprzętem posiadanym przez Lutosławskiego za takie i takie ciężkie tysiące dolarów i cóż z tego, że sprzęt ów posiadał kiedy największym jego osiągnięciem kompozytorskim była Kantata o Stalinie do której słowa napisał Władysław Broniewski i niech im ziemia lekką będzie. W międzyczasie zmarli na skraju nędzy i w zapomnieniu świetni polscy kompozytorzy, których całym sprzętem audio był patefon na korbę porysowane ebonitowe płyty 76obr/min i stary radioodbiornik. Dziękuję Wam serdecznie Panowie za niektóre Wasze znaleziska skromną część ich kupiłem, tą najtańszą a po troskliwym

remoncie i konserwacji wręcz rewelacyjną

Piotr Sulima

W japonii fm to około 70-95 mHz (inf. z pamięci). Każde przestrojenie to pogorszenie jakości, chyba, że robi to wysokiej klasy artysta od w.cz z ,solidną bazą pomiarową.

Do STEFAN-a B

Podaję namiary na Pana Jerzego Kraków ul Starowiślna 41 w piwnicy sprzęt pomiarowy ma rewelacyjny inne zabawki to jednak nie jest tak bardzo istotne ma poprostu talent i wieloletnią praktykę posiada jeszcze trzy istotne cechy: szybki, dokładny, niedrogi.

Pozdrawiam

P. Sulima

z serii "nie do wiary" (naturalnie wszystko to czysty hiend :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie żebym się uwziął na sprzedającego, ale jak widze takie ceny to już przed wejściem domyslam się kto to sprzedaje :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

dudivan, 4 Paź 2005, 18:37

>Chlopaki a ile waszym zdaniem warto zaplacic za taki wzmacniacz jak Pioneer A400X ? Tak pytam, z

>ciekawosci, zupelnie nie orientuje sie w rynku s.h.

Z 600zł, póżniej jeszcze z 200 w środek i jest całkiem przyjemnie;-)

Ukryta Zawartość

Polecam DUAL CV-1600 Nichicon MUSE KZ !!!!!!!!!

Ukryta Zawartość

YAMAHA A-960- + Wzmacniacz TEAC A-505 GRATIS

Ukryta Zawartość

Polecam

Ukryta Zawartość

znam ten wzmacniak Sony TA-N-77ES był w sprzedaży w świętej pamięci PEWEX na te czasy było to absolutny

high end na naszym rynku,gralo to tak sobie ale dzięki niemu, zdobyłem pierwszego klienta na moją koncówkę

mocy na mosfetach 2X250W,klient przyjechał z nim pewien że wykosi nim następny samodział, a wyjechał

załamany i zamówił u mnie moją końcówkę

Do KOGUTAUDIO - Piotr Sulima

Specjalnie nie wysilaj się z tym sorrowaniem, ponieważ sprzęt był naprawdę piękny zdjęcia idealne a opis odpowiadający rzeczywistości. Ludzie sprzedający na Allegro wypisują często bzdury, wyssane z brudnego

palca wychwalają pod niebiosa nieudane zawodne konstrukcje , które były już kupą elektonicznego złomu w

momencie schodzenia z taśmy.

To zostało pokazane w tym wątku było naprawdę < moc heskie > a ceny też do przełknięcia policz proszę ile

by musiał kosztować robiony [czytaj sknocony] wmacniacz o zbliżonych zaledwie do wystawianych parametrach.

Pewne rzeczy jednak trzeba wykonywać niestety samemu, ucząc się na własnych błędach ani na eBay ani na Allegro nie natrafiłem jeszcze na słuchawki oparte na mikrofonowych wkładkach elektretowych [sic! elektret jest

przetwornikiem odwracalnym i może pracować w obydwie strony] robię takie obecnie z elektretami od 6mm -25 w

obudowach nowych duże muszle mocny pałąk idealne gąbki cena przyzwoita kolor czarny kupione w sklepie z akcesoriami komputerowymi. Wnętrze muszelek wykleję futerkiem z norki niech ze śmierci biednego zwierzątka

będzie jakiś pożytek a nie tylko ozdoba zapasionego karku starej baby

Pozdrawiam

P. Sulima

no to dla mnie szok!do głowy by mi nie przyszło,że elrktret mikrofonowy można użyc jako słuchawki,a jak z

zsilaniem,mikrofon ma zasilanie 1,5V słuchawki dosyć wysokie zasilanie,osobiście mam złe doświdczenie

ze słuchawkami elektretowymi,mialem kiedys top model audio-technica, ale po pewnym czasie używania

wyraznie spadla dynamika,rklamowałem przysłali nowe wkładki elektretowe,ale to już nie było to,puściłem je

do ludzi,następnie trafiły mi się Stax,y(najtanszy model z tych referencyjnych) i ten sam efekt i znowu puściłem

do ludzi,od pory nie eksperymentuję z elektretem.

Do ADAMHIENDA

Dziękuję serdecznie za wpis uratowałeś mnie przed zrobieniem fałszywego kroku do obudowy o której pisałem zamontuję ST 241A 8 Ohm. 0.25 W Taiwan średnica 53 mm , dowolne Sony-ego 20 -30 Ohm stosowane w walkmanach i douszne [takie jakie pod rękę się nawiną . Elektrety skoro piszesz, że kochają siadać dam do obudowy po pierwszym lepszym g.. multimedialnym zmniejsze ich liczbę do dwóch na słuchawkę a "elektownię" zrobię zewnętrzną

A tak naprawdę to wdzięczność moja nie ma granic, bo nie wpakowałem się w maliny.

Pozdrawiam

Zbyszek Korwin-Piotrowski

Do Piotr Sulima

Faktycznie już nie jeden raz kiedy czytałem opisy sprzedających, HI-FI na allegro to

Zawsze zastanawiałem się czy ludzie piszący te opisy są świadomi tego, co piszą .

Od razu idzie ,,wyłapać”, kto zna się trochę na rzeczy a kto jest zwykłym handlarzem

Elektroniki. Ręce mi opadają jak ktoś dzieli pobór mocy wzmacniacza np. 600Watt

Przez dwa i pisze, że sprzęt ma 2X300 watów na kanał lub czasami 2 X 600……………

Pełen profesjonalizm. Sam staram się opisać sprzęt w miarę wiarygodnie klocki Serwisuje samodzielnie, bo sprawia mi to wielką przyjemność.

Sam jestem fanem sprzętu z lat 80 tych i 70 tych szczególnie wzmacniaczy i tunerów.

Sprzedaje nawet czasami na WWW.classicaudio.com ale sporadycznie ostatnio

Sprzedałem części do wzmacniacza Sansui .

The ad has resulted in successfully obtaining the parts I sought. You may cancel the advertisement, it is no longer needed. Great results!! Thanks for this - I don't know how I ever would have found the parts I needed. Isn't the internet grand? Regards

Stan

Ciekawi mnie fakt iż na początku kolega z Kanady którego pozdrawiam wpisywał ten post

W którym były też słowa ze I found the parts In Poland !!!!! … Isn't the internet grand? Regards

Stan.

Tak się kończył ten post. Nie wiem, dlaczego administrator po pewnym czasie wymazał

Zdanie,, I found the parts In Poland !!!!! ‘’ . Ale pozostawiam to be komentarza

Pozdrawiam serdecznie

Paweł Nowicki

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.