Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Rafko, to nie kryptoreklama, poprostu zobaczylem wszytskie aukcje tego sprzedającego:)

A wogóle co sądzicie o tym ampli? wiem, Ze to nie zakaldka kino domowe, ale szukam czegos dla ojca.

Ancient Audio Hybrid za 2500zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To tanio ? Bo jak zajrzałem na strone producenta to obecnych kocków nie schodza ponizej 5.000zł.

Cos jednak nie może sprzedac tego klocka bo w wakacje był wystawiony za 3.500. Chyba ze to inny egzemplarz.

Ukryta Zawartość

Stylowy Luxman ,ciekawe jak gra ?

Ukryta Zawartość

post-803-100009025 1170281486_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wie ktoś jak to gra? (Dual CD 1065)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ta licytacja już się zakończyła - warto jednak rzucić okiem, by zobaczyć, jak była zacięta i... czego dotyczyła:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

TOP HI-FI na Allegro:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Drobne przegiecie z cena....?!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A myślisz że Bartek1 to ile bierze za tuningowane przez siebie stare Philipsy?

Tu przynajmniej są użyte porządne komponenty. Sugeruję porównanie z tym, co robi Neel za 2400zł (sam tuning, należy jeszcze doliczyć cenę odtwarzacza). Dostajesz kondensatory Samwha i płytki uniwersalne.

Biorąc pod uwagę ceny u niejakiego DK. - 25 zł za punkt niechlujnego lutowania podzespoły od przypadku czas i zolidność wykonania plus tak zwane sufitowe NIE SĄ TO ŁOWY NA JELENIA.

pozdrawiam

Piotr.

PS. Weź i poszukaj cen podzespołów zastosowanych przez sprzedającego i nie wyrabiaj złej opinii

"PS. Weź i poszukaj cen podzespołów zastosowanych przez sprzedającego i nie wyrabiaj złej opinii"

ksozt samych czesci do tuningu to około 100-150zł.................................

>ksozt samych czesci do tuningu to około 100-150zł......

Elfan, podaj poprosze wykaz tych podzespolow oraz ich ceny, skoro w/g to Ciebie to 100 - 150 zł

za te 150 zł to chyba tylko kupisz same Black Gaty tam zastosowane, a i to biorac pod uwage koszt ich sprowadzenia chyba Ci taka kwota nie wystarczy

Części kosztowały więcej. Same kondensatory - Elna Cerafine, Elna Silmic, Panasonic FC, Rubycon ZL, Sanyo Oscon (sporo tego jest) mogły już przekroczyć koszt 150zł. A jeszcze cała masa foliowców. Nie należy zapomnieć o półprzewodnikach. Same opampy to już ze 30zł (wg. TME), a ponadto wymieniono przetwornik.

< nowy TDA1541A mozna wymontowac z CD kupionego za np 30zł.>

Możesz podać z jakiego za 30 zł.?

Czy potrafisz dokonać samemu doboru kondów w aplikacji tego DAC.

Czy wiesz których ?

jejku to 50zł max....jest tego duzo na allegro,jak nie teraz to za kilka dni....moze byc nawet popsuty CDek z takim układem i juz,wystarczy ze bedzie sam TDA sprawny...co to za róznica przy sprzecie wycenionym za 1500zł....ja miałem CD tuningowane i kupowałem cerafiny koszt zaleznie od pojemosci od 5 do 7zł za sztuke... co do aplikacji to nie była o tym tu mowa ale o kosztach czesci...wiec nie motaj....zadne Black gate tam nie ma.....za 70zł.Kupowałem czesci do tuningu mojego wczesniejszego CD i wiem ile płaciłem i ile mnie to wyszło......Tjuner tego philipsa sobie poprostu duzo policzył za robote i za swoja wiedze,ja tego nie komentuje,ale sam koszt czesci zastosowanych do tuningu.....

Myślicie cwaniacy, że tuning to tylko prosta wymiana starych części na lepsze ....

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Na naszym forum nie było wielu ważnych rzeczy. Choćby sprawa nowych transformatorów i zasilania w cedekach. Efekt - forumowicz Matthwe wydał sporo kasy na nieodpowiednie trafa a i tak zapewne nie przerobił zasilania zgodnie ze sztuką, krytyczne włączenie zegara (kto wie jak to zrobić ?) itd.

Żeby to poznać trzeba śledzić fora angielskojęzyczne i długie godziny eksperymentować u siebie w domu. Poza tymi sprawami są rzeczy z pogranicza "ezoteryki" , którymi nikt się nie dzieli. Nie twierdzę, że te ostatnie robi dużo ludzi ale Gregaudio na pewno. Tak więc, dobry tuning wart jest dużej kasy i można to nausznie samemu usłyszeć porównując do oryginału i b. drogich klocków. Zapewne choć parę osób wie o czym piszę .... ;)

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

maiłem CD50 tuningowanego przez osobe która juz dosc duzo starych philipsów i marantzów przegrzebała,i kultowy CDM4 i TDA 1541 A i BB627(ponoc HIEND)siadł przy CDM12/1 i TDA 1305 oraz Ne55xx.......

a no chyba ze tak,ale TDA 1541A chyba jest kultowszy , prawda?? ;) nie mówiac o porównaniu CDM4 do 12.1 i Ne55xx do BB627.A co do tego o czym wspomniałem Mgyver,czyli aplikacja,masz racje, DUZO od tego zalezy jak co zagra.

To do tego tuningowanego philipsa:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.