Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Kochani chyba przesadzacie z tym nie otwieraniem. Kupiłem wzmacniacz w stanie opisowym -idealny-.Po otwarciu skrzynki końcówka jednego kanału obsadzona jakimiś koszmarnymi czeskimi tranzystorami w sposób tragiczny, prostownik przerobiony na diody unitry nie z tej bajki a sprzedawca utrzymuje że nie wiedział bo nie zaglądał. A ja mu nawet wierze i na razie nie dałem mu minusa i nie oddałem, bo sprzęt jest ciekawy a ja go naprawię. Ale jak tu nie zaglądać.

>discomaniac71, 4 Kwi 2006, 08:08

>Nie mam nieprzyjemnych wspomnien jesli chodzi o hifiaudio. Mysle jednak ze nie powinienes byl

>otwierac i malowac czegokolwiek a zwrocic zaraz po tym jak stwierdziles ze towar nie jest zgodny z

>opisem. Nie byloby podstaw do negatywnego komentarza.

Piszesz, jak bym to był ja, a to tylko skopiowany post mojego kolegi ;-)

>[maciek], 4 Kwi 2006, 07:59

>swoja droga, jesli otwierasz sprzet to wiadomo, ze go juz nie oddasz... zdazaja sie osustwa w druga

>strone, gdzie ludzie kupuja sprzet bo potrzebuja czsci a potem zwracaja zepsuty. tu akurat sie

>zgadzam - otwierany sprzet - klamka zapadla.

Wez pod uwage, ze klient byl bezproblemowy, to co mogl, chcial naprawic sam, ale kiedy zostala ujawniona wieksza ilosc wad - skapitulowal.

maciek >Niestety nie miał aparatu,zdjęcie z ebaya itd. Piszę o Fakcie bo ja sobie z tym problemem poradzę dokładając te 100zł i troche pracy ,ale wielu może się zdziwić kupując swój pierwszy wymarzony wzmacniacz w takim stanie, nie znając się na elektronice- może nawet nie wiedzieliby że cos jest naprawiane.Zreszta zdjęcia nie oddałyby skali napraw.

> muls

Rozumiem to doskonale i ni ejestem zadowolony z tej sytuacji, ale taki juz jest urok kupowania czegos na odleglosc i nie unikniemy tego.

jedno co mozemy zrobic to minimalizowac prawdopodobienstwo przez dopytywanie o szczegolowe fotki itd i ni emartwic sie tylko o swoje komentarze i walic negatywy bez skrupulów za takie za oszustwa.

Sam zostalem oszukany w ten sam sposob, gosc ma juz zamkniete konto. Na szczescie kupowalem tylko stara miniwieze dla ojca do pracy za 50zł...

jesli ktos sprzedaje sprzet za 1000zl i nie raczy zrobic zdjecia przedmiotu - to sorry, ale ja mam go gdzies i nic od niego nie kupie.

>muls

ja przejechalem sie tez na ebay rowniez.

hazard niezaleznie od nazwy... trzeba to lubic i przygotowac sie, ze czasem sie nei uda...

z jeszcze innej strony, mialem sprzedajac na allegro kilku klientow, ktorzy probowali mnie rolowac bezczelnie... zycie...

Totemy w dobrych cenach:

Totem Dreamcatcher 4800 czarny N (nowka)

Totem Dreamcatcher 5200 klon N

Totem Dreamcatcher Center 3500 klon N

Totem Dreamcatcher Center 3200 czrny N

Totem Dreamcatcher Sub 5600 czrny N

Totem Dreamcatcher Sub 6100 klon N

Totem Dreamcatcher 5.1 17000 klon N

Totem Dreamcatcher 5.1 15900 czrny N

Totem Model-1 Sign. 15500 mahon

Totem Model-1 Sign. 16500 wisnia

Totem Model-1 Sign. 17500 jesion

Totem Model-1 Sign. Center 15000 wisnia D (demo)

Totem Hawk 22000 wisnia D

Totem Mite T 6900 czrny

Totem Mite T 7500 mahon

Totem Mite T/TC 10900 mahon

Totem Wind 49000 klon D

Totem Thunder Sub 13900 wisnia D

Totem Lynks 7900 wisnia D

Ceny w SEK kontakt do sklepu +468-661 63 00

Ale ciśniecie po "hifiaudio"...ja tam zadzoniłem do niego, zaprosił na odsłuch...pojechałem...przyjoł serdecznie, zaprezentował sprzet, doradził, dał mozliwosc spokojnego odsłuchu i zastanowienia sie...sam proponował ewentualne alternatywy a w dodatku bardzo konkretnie i rzeczowo sie z nim rozmawiało. Dla mnie jest to bardzo dobry sprzedawca i z Rotela którego kupiłem u niego w niedziele jestem bardzo zadowolony a sprawdziłem go w domu na wskroś i jest idealny pod wzgledem technicznym i wszystkim polecam tego sprzedawce.

Nikt nie twierdzi, ze nie da sie u niego kupić czegoś dobrego! Jednak w moim mniemaniu te kilka/kilkanascie wypadków opisanych na forum dyskfalifikują hifiaudio jako sprzedawce, któremu można w pełni zaufać.

yhy.

U mnie maja w każdym sklepie z hi hi audio.

Najczęściej mozna spotkac takie głosniki u melomanów w autach co jeżdżą po disco=polo zabawach. Gra głośno aż tak, że nie mozna odrużnić....

hifiaudio to po prostu handlarz chcacy jak najwiecej zarobic. U niego wszystko jest audiofilskie, nawet najbardziej przecietny kilkunastoletni wzmacniacz osiaga wyzyny high-endu.

Ja po prostu omijam go z daleka, ma zupełnie chore ceny (niektore to naprawde kurioza), czesto wykapuje na Allegro urzadzenia sprzedajac je pozniej z kilkukrotna przebitka.

Podobnie jest na Allegro taki jeden koleś (nie pamietam nicka), u ktorego dowolny sprzedawany przez niegi wzmacniacz pracuje w klasie A ;-) Czasami zapomina tylko dodac, ze gdyby mial tak rzeczywiscie pracowac to przy mocy jaka podaje powinien w klasie A byc sprzezony z radiatorem wielkosci kaloryfera ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Umarlem ze smiechu jak zobaczylem cene, chyba facet sie zdecydowanie za duzo naszego forum naczytal ;-))))))))))))))))))))))))))))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

jedne z lepszych i warte uwagi .... MBGO

link do aukcji:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.........odtwarzacz ten bije na głowe Sony , dla niego konkurencją są CD firmy NAD , Marantz czy Rotel .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy ktoś zna japoński lub używał kabli Luxmana? Cena sugeruje highend...

Ukryta Zawartość

>hifiaudio to po prostu handlarz chcacy jak najwiecej zarobic. U niego wszystko jest audiofilskie,

>nawet najbardziej przecietny kilkunastoletni wzmacniacz osiaga wyzyny high-endu.

oj prawda, hifiaudio to debesciak, jak wystawi cene mozna pasc na miejscu z wrazenia (ostatnio mial NADa 510 za 499)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

barni PD 93 kosztuje ok 3500 - 4000zl (cena z ebayu) poza tym w opisie jest wiele przeklaman przede wszystkim PD 93 wazy 15,3kg a nie 22kg i nie ma zadnego selektora napiecia co wiecej nie jest to zaden High End Laboratory itp itd - najwyzszy model w katalogu 1991 z przetwornikiem PD 2028 A i 20-bitowym filtrem... Jak gra? Niezle. Warto posluchac.

>Kochani chyba przesadzacie z tym nie otwieraniem. Kupiłem wzmacniacz w stanie opisowym -idealny-.Po

>otwarciu skrzynki końcówka jednego kanału obsadzona jakimiś koszmarnymi czeskimi tranzystorami w

>sposób tragiczny, prostownik przerobiony na diody unitry nie z tej bajki a sprzedawca utrzymuje że

>nie wiedział bo nie zaglądał. A ja mu nawet wierze i na razie nie dałem mu minusa i nie oddałem, bo

>sprzęt jest ciekawy a ja go naprawię. Ale jak tu nie zaglądać.

no to ja mialem podobnie jesli nie lepiej. Kupilem malego Rotela RMA80 (przeznaczenie: do kompa). Cena byla niezla (KT 100zl), mial byc w 95% sprawny tylko brak 2 gniazd (wyjsc zasilania) co nie wplywa na dzialanie i nieoryginalne trafo (o tym wiedzialem). Paczka przyszla, otwieram, podlaczam, pstryk wylacznikiem. I nic, cisza. Wylaczylem, obejrzalem. Wlaczam 2 raz. Power zaswiecil. Ale zaraz zgasl. Potrzasnalem - wlaczyl sie znowu. Podlaczam kolumny i cd - lekki szum i brum jak niewiem co. Nie wytrzymalem i rozkrecilem wzmaka. I ... nie wiem smiac sie czy plakac. Trafo nieoryginalne, ruskie (tego sie domyslalem) ok. Bezpieczniki (wszystkie 5) zadrutowane ale niechlujnie dlatego dzialalo albo nie. Kondzie z zasilaczu - wyplyniete. I gwozdz programu - monofoniczna!!! koncowka mocy na jakims STKu, plytka amatorska, przykrecona na 1 srubke, wyjscie podpiete pod oba zaciski glosnikowe.

Po 2 tygodniach korespondencji z jakims nastolatkiem (tzn. sprzedawca ale o wieku wnosze biorac pod uwage styl wypowiedzi i poziom wiedzy technicznej) wystawilem negatywa ... i dostalem w zamian rowniez negatywa ze to niby ja wszystko uszkodzilem wiec chcialem zbic cene.

Wzmaka w koncu naprawilem (nowe kondzie, trafo, okablowanie, koncowka na TDA7294 - nie slyszalem jeszcze wtedy o GC) co kosztowalo mnie "troche" ale trudno sie mowi, taki juz los fana Rotela - nie moglem oddac go z powrotem w rece takiego oprawcy ;-) Na szczescie zawiesili mu juz konto.

Andy777,

japonskiego nie znam, Luxman robi dobre rzeczy. Te kable sa malo znane w Europie. Graja nie gorzej a moze lepiej niz seria Coral uznanej firmy. Trzeba samemu posluchac. Jak cos znajde to Ci podesle.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.