Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

>vanvideo

uderz w stol, nozyce sie odezwa... ale masz racje - jestem niezorientowany, moze zatem zechcesz mnie oswiecic łaskawco jakiz to zbawienny wplyw na dzwiek ma ta rodowo-serbrna powloka? tylko prosze bez 'opowiesci niesamowitych' na poziomie budowy molekularnej, bo metalurgii nie konczylem. znam sie za to troche na marketingu wiec przynajmniej kwestii ceny nie musimy roztrzasac... ;)

A oczywiście

Ja nie znoszę tego audiofilskiego bełkotu(kultura dźwięku itp) i chetnie odpowiem.

Nie wiem, proponuję towar poszukiwny i za kaucją chętnie udostępnię kabel z wtykami rodowo-srebrnymi Oyaide

np z molibdenu, do pre lub do źródła i oczekuję obiektywnej oceny. Wiem, że mogę wywołać tym postem wojnę,

ale zaryzykuję i nie będę już wiecej pisał, tylko czytał, ewentualnie tylko w analogu odpowiem na pytania dotyczące Linn LP12

Pzdr Andrzej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

czy ten cd jest wart zainteresowania podobno lepszy od sona xa20es(ktorego posiadam)...;)

Ukryta Zawartość

Facet chyba nie bardzo wie co sprzedaje

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

ptx, 7 Gru 2006, 10:09

>

Ukryta Zawartość

>czy ten cd jest wart zainteresowania podobno lepszy od sona xa20es(ktorego posiadam)...;)

ten philips jest ciekawy, ale kapryśny - poczytaj w zakładce KD jakie są z nim problemy, o głośnej pracy napędu nie wspomnę. Sam byłem na takiego mocno napalony, ale jakoś mi przeszło. Nie interesuje mnie sprzęt, który co kilka tygodni będzie lądował w serwisie (a bez gwarancji to dodatkowe koszty)

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Ukryta Zawartość

ale wycenil...

Ukryta Zawartość

Panowie i panie za ten oto wtyk zapłaciłem 3.50zł/szt Grwatrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrhttp://www.allegro.pl/item148104502_wtyk_iec_oyaide_schuter_4781bsr_rodowo_srebr... ala zysk

Wylicytowałem za 32zł na alledrogo taki oto wzmacniaczyk(raczej zabawkę) itt (patrz zdjęcie, siedzi se na nim okrakiem bodaj na akajcu).

Dziwną (podejrzaną?) sprawą jest to, iż sprzedawca chce za przesyłkę (pocztą polską) aż 23zł (czyli coś koło 3/4 ceny samego urządzenia).

Podejrzewam 3 rzeczy:

1) Wzmacniacz jest ciężki (ale sprzedawca twierdzi że jest lekki i zgrabny ;) ).

2) Sprzedawca jest robiony w konia na poczcie (twierdzi że zazwyczaj tyle płaci wysyłając magnetowidy, ja cennik poczty znam dokładnie, koszty pudełek firmowych poczty polskiej - nikt rozsądny z nich nie korzyta - też, i nijak nie wychodzi mi 23zł -> no może że ważyłby ponad 10kg i był nadany priorytetem w pudełku firmowym poczty ;) ).

3) Sprzedawca robi mnie w konia.

Niby mówi ze mogę się wycofać jak coś mi nie pasuje bo nie chce się wykłucać o "2zł w tą czy drugą stronę" (raczej 12zł...) , ale z drugiej strony chciałbym tego "plastika" mieć w swojej kolekcji ;)

Jak myślicie, chodzi o 1), 2) czy może 3)? ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Robi Cie w konia. Przedwczoraj wysylalem CD Kenwooda wazace 8kg. Przesyłka wyszła 14 zł std lub 16 zł priorytetem. No chyba, że goć chce wysłać jakims kurierem, wtedy koszta sa większe.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -> usługi -> cennik i wszystko jasne.

Ukryta Zawartość

Lt_Bri, 7 Gru 2006, 18:41

dolicz do przesylki koszt zgrabnego kartonika i kawalek papieru szarego oraz sznurek i cena sie zgadza

chyba ze zrezygnujesz i poproszisz o przesylke listowa w kopercie babelkowej:-)

-->Simonello, nawet kilka godzin wstecz wysałem mu tego linka (i jeszce ręcznie mu wklepałem ceny przesyłek ekonomicznych/priorytetowych, coby biedaczek nie musiał się z "kalkulatorkiem" poczty męczyć).

A jakby tego było mało wkleiłem mu ze strony poczty warunki na jakich są nadawane paczki ponadwymiarowe (coś tam perzebąkiwał w swoim liście że cena zalezy od wielkości paczki ;) ).

-->michal stabro, jak już pisałem, nikt normalny (a badź co bądź w normalnej, czyt. typowej sytuacji) nie używa firmowych opakowań poczty (a ile za kawałek papieru szaro-brązowego i odrobinę sznurka chcą, to chyba każdy wie). ;)

A jako że trochę sprzętu wysyłałem/odbierałem, to wiem jakie są ceny przesyłek i koszta opakowania (te drugie zazwyczaj są zerowe...). ;)

Ile waszym zdaniem ten plasticzek może ważyć, 4kg- 6kg?

Pioneer A07...hmmm...warty jak dla mnie może 800-900zł. To jest zwykły wzmak, jak każdy inny tylko czołgowo wykonany. Nie ma wysokich notowań, do tego złoty beznadziejny kolor do niczego nie pasuje. Wolę już jakiegoś Sony ES za 200-300zł.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Moze... Ciekaw jestem co inni moga o tym powiedziec. Jedno jest pewne cena to prawie dwa razy KAV 300i Krella... No moze przesadzilem 248.000 jenow versus 430.000... Z 2 reki dzis ok 3500zl.

a czy ja cos napisałem złego na jego temat??przeczytałem tylko co inni napisali,jak zwykle przewrazliwiony disco jestes :D.Poza tym znów te jeny,czy cos tam sie pojawiaja w ilosciach milinowych jak zwykle,to ja spadam :)

-->michal stabro, to nie jest bicie piany o 6-7zł, tylko o sam fakt.

Po prostu zbyt wiele razy byłem nacinany na kosztach przesyłki (na alledrogo, świstaku etc.).

Pomijam tu pomyłki, ale często miało miejsce świadome ew. nawet złośliwe działanie.

Np. kiedys kupiłem obiektyw POLKINAR F-130 - 1:1.8, zapłaciłem za paczkę priorytetową, a dodatkowo za nadanie na warunkach szczególnych (wtedy, naklejka ostrożnie czy jak jej tam było).

Kobita okręciła obiektyw większą kartką papieru, na której napisała długopisem ostrożnie...

Rzecz jasna nie nadała paczki na warunkach specjalnych...

Inny wypadek, opłacone i ustalone że przedmiot (przedmioty - banany i rca nakamichi, uchwyt do "piecyka" etc.) pójdą paczką priorytetową - a dochodzi do mnie... najzwyklejszy(nawet nie polecony...) list.

Podobne przykłady mógłbym wymieniać dalej, ale dla odmiany podam przykład allegrowicza BARDZO uczciwego (w stosunku do mnie ;) ), fragment listu od niego (tłumaczący wszystko):

"Udało się wczoraj wysłać paczkę. Na poczcie byli tak zajęci strajkowaniem, że nie zauważyli że paczka jest ponadwymiarowa. Ich strata... 10 PLN nadpłaty przelałem z powrotem na konto.

Pozdrawiam"

Widzisz teraz o co mi chodzi?

Kenwood KA-800

Ukryta Zawartość

Znam i polecam. Szybki, pelna kontrola, swietny detal i przestrzen.

Ukryta Zawartość

Warto to posluchania?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.