Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Drogi Panie Korwin !

Bardzo mądry z Pana Facet, tym bardziej szkoda mi czytać, iż wydaje Pan opinię na podstawie wyszukanych jakichś tam danych w internecie. Jeśli napisałem, że te kolumny grają, to tak w istocie jest... Słuchałem wielu kolumienek, wielu które grają, wielu które nie grają... Faktem również jest, iż popełniłem błąd zamieszczając powyższą informację w niniejszym poście. Innym faktem jest również, że nie spodziewałem się tylu prymitywnych komentarzy i uszczypliwych uwag...

Wiem, że to nie sztuka kogoś obrzucić błotem za posrednictwem internetu, ale to nie znaczy, że cywilizowany czlowiek będzie z takiej wątpliwej okazji korzystal...

Tak, czy siak przyznaję się do blędu i okazuję skruchę :]

A do wszystkich pseudoznawców mam tylko jedno przeslanie, a wlasciwie dwa - nie komentuje się rzeczy, o ktorych nie mamy zielonego pojęcia, a drugie cena bawełny w chinach nie musi być wyznacznikiem jej ceny na rynku polskim...

To tyle

Odsłuchiwałem kiedyś między innymi i te chwalone przez Pana był kiedyś w mojej okolicy sklep ze sprzętem audio

padł na jego miejscu jest obecnie "Kefirek" ale pozostał jeszcze komis muzyczny z prawdziwego zdarzenia może

ostatni już w Krakowie mam do niego około 100-120 metrów. W opiewanych przez Pana kolumnach są świetne

przetworniki dokładnie jak leci od niskich aż po wysokie tony natomiast sama skrzynia pozostawia wiele do życzenia, proszę pamiętać o fakcie, że nie tylko moc i precyzja magnesów [szczelina] jakość i średnica mebrany

osadzenie na niej cewki ale także obudowa mają kolosalne znaczenie [pudło rezonansowe] Jeśli Pana dotknęła moja reakcja proszę mi wybaczyć ale tutaj jest masa palantów epatujących otoczenie cenami swoich zabawek.

Były już tutaj tematy zaczynające się od słów gdzie można kupić w Polsce "wzmak'' w cenie do 50 kzłp.

Pozdrawiam

Korwin

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Myslalem zeby kupic go dla siebie, ale cena osiagnela poziom juz chyba absurdalny.

Dosc niedawno bylo to to na angielskim ebaju. Cena transakcyjna to 180 funciakow. Rozumiem, ze to linn, ze to firma legenda, ale ten odtwarzacz zostal zaprojektowany i mial swoja premiere handlowa w 1993 roku. Produkowano go do 1999.

I tu mam pytanie. Czy cos co zaprojektowano 13 lat temu, w tym przypadku najnizszy model linna, ma brzmienie porownywalne do wspolczesnych cedekow w porownywalnej cenie? Innymi slowy, czy moze byc on lepszy od np. nowego nada czy cambridge audio czy lekko uzywanego rotela w cenie okolo 1,5 tys PLN ? Ktos z Was porownywal to "nausznie" ?Przeciez 12 lat w wiekszosci dziedzin to cala epoka. W motoryzacji, w informatyce, w lodowkach czy pralkach itd. itp. istnieje przepasc miedzy rzeczami produkowanymi na poczatku lat 90 -tych i obecnie. Czy tak samo jest z odtwarzaczami cd?

Czy lepiej kupic 12 letniego mercedesa (linn) czy nowoczesnego opla (nad, cambridge, rotel)?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Warto jednak zwrócić uwagę, że w kompaktach starzeje się sama mechanika. Co innego wzmacniacze... Tam najwyżej kondensatory trza wymienić. A bywa że wzmacniacz jest produkowany z niewielkimi kosmetycznymi zmianami przez 30 lat. Albo i 52. ;-)

Z cyklu znalezisk z lekka kuriozalnych:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - CD Marantz, wg opisu "bardzo wysoki model z seri SPECIAL EDITION" - i tyle. Oznaczenie symbolu zamazane. Ktoś kupi w ciemno? ;)

Ukryta Zawartość

Może nie zamazane, tylko starte przez intensywną eksploatację - u mnie w modelu 67SE (zewnętrzenie różni się tylko podzielonymi przyciskami ff i rw) też się część napisów starła ;-).

Za rozsądną cenę - do tuningu jak znalazł.

Przód równie dobrze pasuje do 67-SE, ale numer, który czujnie wypatrzył Parsec rzeczywiście wskazuje na 63. Mój CD-67SE w miejscu widocznego na zdjęciu ciągu 74CD63/12B ma ciąg 80CD67/12B.

moja 3-letnia pociecha rozbroiła mój AMC CDM7 i trzeba było szybko coś wykombinować w zamian. z tego powodu ta ślicznotka gra od dzisiaj u mnie. zaszokowało mnie w nim wszystko, na + oczywiście. ale muszę jeszcze ochłonąć i spojrzeć na temat z dystansem. upgrade zaplanowany jeszcze przed zakupem.

Ukryta Zawartość

ps.

mój kochany AMC już także na chodzie. naprawa zajęła mi jakieś 10 min. wystarczyło tylko przysiąść ;-)

Ukryta Zawartość

czy ktoś coś słyszał o tym zegarze?:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

będąc ostatnio w temacie CD przeleciałem się po angielskim ebayu. oto upolowana zwierzyna:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Thorens TCD 2000 cd player T series

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Marantz CD63 - Legendary Champagne Model (coś mi przypomina)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Krell KAV-280cd CD player

no i dalej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - TDA1543 Non-Oversampling Tube DAC

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - WADIA 12 DIGITAL TO ANALOGUE CONVERTOR

i trochę coś innego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Krell KAV-250p Pre amplifier

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no i jeszcze coś - cena chyba ciekawa:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Marantz PM7200 amplifier & Marantz CD7300 player - NEW

Ukryta Zawartość

w temacie tunerów Zadnego odzewu wiec moze tu ktoś mi doradzi:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) amoże też sansui ale drogi:http://www.allegro.pl/show_item.php?item=57186382

powiedzcie czy słyszeliście któryś z wymienionych??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) temat do przemyślenia..Jak Myślicie warto? :)

Ukryta Zawartość

Do Krella 69

Decyzję pozostawiam Tobie, jak takie wgniecenie się usuwa napisze Ci McGaver albo ja odpiszę na maila mój adres internetowy jest już w O mnie.

pozdrawiam

Korwin

Jureczku Nomber I

Głośniki szmelc ale co zrobisz przepraszam siroto jak Ci się w ten sposób jak na zdięciu zagniecie membrana.

Metoda jest prosta skuteczna blyskawiczna i nie niszcząca, wracając do garnków o ile zaczną rzęzić od 60 Hz i

skończą w pierwszej połowie fafnastu będzie to prawdziwie cud boski.

Korwin

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.