Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

chcialem kupic elvisa za 5 tys euro

dostalem taka odpowiedz

aukcja została wycofana, a za 5 tys euro moge sprzedać okładke :D

Spytaj czy to ta okładka co Elvis na nią puścił bąka,napisz że takiej szukasz,niech sprawdzą czy to ta

Jedna aukcja nie przesadza o wartości

Ale nawet niech będzie te 20 tysi to niektórzy i tak wola sobie nakupic nalesnikow od mf, cabridge, coplanda, roksana

Jedna aukcja nie przesadza o wartości

Ale nawet niech będzie te 20 tysi to niektórzy i tak wola sobie nakupic nalesnikow od mf, cabridge, coplanda, roksana

Problem w tym, że te naleśniki grają, a te Twoje legendy poza nielicznymi wyjątkami zamulają brzmienie.

jakby to była kaseta to pewnie możliwy,ale LP przez kraty nie przejdzie ;)

Ciekawe jak pisze się w kaftanie takie farmazony :)

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

Problem w tym, że te naleśniki grają, a te Twoje legendy poza nielicznymi wyjątkami zamulają brzmienie.

Zamulają,nie wybrzmiewają, poruszaja się tylko w kręgu określonym przez niewidzialny cyrkel.......i wara wyjść poza....

Sluchales czy przeczytales na forum? Stary zamiast teoretyzowac to wsiadaj w auto i przyjedz na odsłuch a gwarantuje ci ze odszczekasz wszystko jeśli nie jestes kompletnym ignorantem.

Sluchales czy przeczytales na forum? Stary zamiast teoretyzowac to wsiadaj w auto i przyjedz na odsłuch a gwarantuje ci ze odszczekasz wszystko jeśli nie jestes kompletnym ignorantem.

Dobra, ale najpierw załatw lepsze źródło i kolumny z przedziału 8-15tyś wtedy przyjadę :)

Cena jest za wysoka to fakt . Za te pieniądze jak ktoś lubi sprzęt z historią kupi lepsze klocki . Tylko się tak zastanawiam sam słuchasz na delikatnie mówiąc budrzecie z epoki a tak łatwo oceniasz to Onkio

Co to znaczy budżecie z epoki? mam starego Accu to fakt tyle, że on jest po całkowitym przeglądzie i na tym się kończy, gramofon używany sporadycznie z CDika praktycznie nie korzystam, źródło DAC, kolumny mają 2lata.

To znaczy że nie masz pojęcia jak może grać sprzęt z epoki , tylko tyle i aż tyle .

źródło DAC, kolumny mają 2lata

No i nie są to jakieś wybitne konstrukcje takie jak to było powiedziane naleśniki .

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

To znaczy że nie masz pojęcia jak może grać sprzęt z epoki , tylko tyle i aż tyle .

Miałem u siebie sporo klasycznych wzmacniaczy z lat 80-90 o których się tu mówi na forum, Luxmany L-4XX, Marantz PM-75, Grundig A-9000, Onkyo 8690, Yamaha AX-900, Sansui AU-X701 i inne.

a Sony ES miałeś? ;-)

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

Luxmany L-4XX, Marantz PM-75, Grundig A-9000, Onkyo 8690, Yamaha AX-900, Sansui AU-X701 i inne.

To mnie tylko utwierdza w przekonaniu że nie słuchałeś nic wybitnego tylko zwykłej masówki

Luxman PD 444 Nakamichi Dragon ,Lector CDP 707 , Linnart Prephono Dual Tube Power Supply   Technics 30A , Technics 40A EV FR 300 

To mnie tylko utwierdza w przekonaniu że nie słuchałeś nic wybitnego tylko zwykłej masówki

No patrzcie się odezwał się...a sam na kolumnach pylona jedzie.

No patrzcie się odezwał się...a sam na kolumnach pylona jedzie.

No i czego to dowodzi ? Bo nie wiem ?

Za źródło to mam nawet coś takiego kosztowało całe 300 euro revoxg36.jpg

Edytowane przez kawosz

No i nie są to jakieś wybitne konstrukcje takie jak to było powiedziane naleśniki .

A kto powiedział, że wybitne? dobra klasa średnia i tyle.

No i dochodzimy do sedna . Na jakiej podstawie wypowiadasz się krytycznie o wzmacniaczu Onkio ? . Pomijam cenę która jest o 100% przesadzona . Bo tak w tej zakładce wypada ? . Bo na forum na którym jest masa sprzedawców nowych sprzętów panuję tendencja że vintage nie ma szans z nowymi konstrukcjami ?

Nie wszystko co stare jest złe i nie wszystko co nowe dobre . Trzeba poszerzać horyzonty .

Edytowane przez kawosz

Masówka? wszystko to modele co najmniej średnie w ofercie tych producentów, złote Fine-Artsy czy Sansui to jest masówka? mam przypomnieć ceny? choćby A-9000 kosztował 2000DM w 87r...

choćby A-9000 kosztował 2000DM w 87r...

Tak chcesz ? Mój luxman kosztował ok 11000 DM tyle że nie cena jest wyznacznikiem

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez kawosz

Moje kolumny kosztowaly 9000 DM wiec raczej nie na potrzeby zebym na odsluch zalatwial kolumny za 15k

Zeta-j po prostu wiecej pokory, a krytykowac zacznij dopiero jak tego posluchasz.

Apopos ceny, niektore firmy tanio cenily swoje klocki, patrz wlasnie sony, denon, pioneer

Miałem u siebie sporo klasycznych wzmacniaczy z lat 80-90 o których się tu mówi na forum, Luxmany L-4XX, Marantz PM-75, Grundig A-9000, Onkyo 8690, Yamaha AX-900, Sansui AU-X701 i inne.

To wszystko sa dosc przecietne wzmacniacze, chociaż cena moze sugerowac inaczej

Tak chcesz ? Mój luxman kosztował ok 11000 DM tyle że nie cena jest wyznacznikiem

Ukryta Zawartość

To nie zmienia faktu, że złote Fine-Artsy to nie była masówka w tamtych latach.

Moje kolumny kosztowaly 9000 DM wiec raczej nie na potrzeby zebym na odsluch zalatwial kolumny za 15k

Zeta-j po prostu wiecej pokory, a krytykowac zacznij dopiero jak tego posluchasz.

Apopos ceny, niektore firmy tanio cenily swoje klocki, patrz wlasnie sony, denon, pioneer

Widać coś się zmieniło, wcześniej grałeś na kolumnach DIY podobno...A te Twoje Sony tak samo przeciętne jak i tamte oceniane był w tamtych czasach na tym samym poziomie.

Ukryta Zawartość

Tak diy, graja lepiej od oryginału wiec o nie mozesz byc spokojny.

Na 39gwiazdek byly oceniane tez i duzo drozsze wzmacniacze, takie trochę malo precyzyjne te ich oceny byly.

Anyway mialem badz sluchalem wszystko co wymianailes z wyjatkiem onkyo, i to sa wzmacniacze ktore oceniam gorzej od sony ta f 670es.

W sumie to nie ma się o co spierać . Zakładam że każdy ma to co lubi i stara się o zachowanie zasady o stosunku jakości do ceny .

Słuchałem ostatnio pionka tego zmodyfikowanego A 70 . To klocek za 7 tysi to dużo i mało zależy jak na to patrzeć . Na mnie wrażenia nie zrobił i uważam że za 7 tysi lepiej kupić coś z drugiej ręki . No ale ja słucham analogu cyfrówki już prawie nie włączam .

Z mojej strony koniec pojedynku na rozmiar wacka

Edytowane przez kawosz

Masz racje nie ma co porownywac bo diy wychodzi znacznie lepiej za mniej

DIY to zazwyczaj gra najlepiej tylko temu kto je zbudował...

...

Ech chłopy, Wy to macie kasę...

Edytowane przez Mrok
Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

http://allegro.pl/furutech-alpha-ps-950-piezo-powerflux-i5967493876.html

Ale się frajerzy rzucili na podrobke. Oryginał kosztuje 8500 zł . 6 stow za zwykły kabel :)))))

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.