Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

może już to mieliście pod obstrzałem ale nie moge się powstrzymać:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co to do cholery za technics? Za taką kasę to musiałby cały ze złota być ale może się nie znam...

Ukryta Zawartość

a co do wytłaczanek z aukcji na allegro to ja powiem że strasznie drogo bo ja pojechałem do hurtowni gdzie 200sztuk dostałem za 12zł:) Połowy w końcu nie wykorzystałem więc jak ktoś jest w Wawy i chce to oddam za darmo...:)

Ten link do technicsa powinien z taką cena powinien trafic do "brak humoru na forum" :-)

Lepszy od dzielonej 900 to on był, ale co z tego jak i tak zły...

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Czy oni powariowali, czy wspieraja rodzimy rynek:

Ukryta Zawartość

T.

Ukryta Zawartość

Witam!

Noszę się z zamiarem zakupu tunera, co sądzicie o tym?

Ukryta Zawartość

pozdrawiam

Adam

Ukryta Zawartość

Z tego co jest na Allegro tańszego, zwraca uwagę Optonica ST-3000 ale nie tylko ja ja zauważyłem, więc pewnie zbyt tanio nie pojdzie. Z cyfrowych wart jest swojej ceny Hitachi FT-5000. A z innych analogowych można zwrócić uwagę na Sony ST 313L, choć wbrew opisowi jest on wcale pospolity. Jest też parę ciekawie wyglądających tunerów analogowych, których marki nic mi nie mówią, jak Strato (ten z 7 na początku), Music Air czy Music Hall. Jeśli istnieje możliwość ich obejrzenia (i odsłuchania) to warto by spróbować. Tunery generalnie są trudno psujące i jak kupisz sprawny, to można sie już o nic nie martwić (choć obeznani w tych sprawach potrafią sporo ulepszyć i tuning tunerów nie jest niczym niezwykłym). Ale warto się upewnić, że jest istotnie sprawny. Niemiłe niespodzianki też niestety się zdarzają.

Rzeczywiscie Optonica ładna, łudzę się że może nie bedzie tak źle z tą ceną. Hitachi wyglada na koszmarnie zniszczony. Trudno powiedzieć ze zdjęć w jakim stanie jest Sony ale całkiem ładny...

Przyjrzałem się bliżej i uważniej temu Hitachi, bo zrobiłem to wcześniej zbyt pobieżnie. Tak, zniszczony jest paskudnie i lepiej go nie brać pod uwagę - zwłaszcza za te pieniądze. Ten model i za te pieniądze wart jest zainteresowania ale nie w tym stanie.

Wyłącznie jako dziwactwo:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pierre, zapytaj czlowieka od ktorego kupiles podstawki dlaczego maja wymiary takie a nie inne, dlaczego wygladaja tak a nie inaczej, jak na to wpadl i jak wymyslil. Zapytaj dlaczego maja kolce i jak najlepiej mocowac kolumny do standow.

Hmm ja dodam tylko do siebie ze znam jakosc tych wyrobow i nie jest ona zachwycajaca.

ale z tego co mi wiadomo jesteś sporo droższy...:( do tego warto byłoby zrobić jakiś obiektywny test waszych produktów bo może jest tak że "konkurent" ma zwyczajnie niższą marżę a jakość porównywalna. Swoją drogą czytałem o tym jaki zniego lisek ale jeśli masz lepsze wykonanie to nie musisz się bać takiego testu...To kto i kiedy weźmie w szranki?...A nie lepiej się dogadać i podzielić rynek: Ty wyższe modele on te tańsze-masówka? Chociaż gość jest pewnie mało kontraktowy więc w sumie to raczej klienci na tym zyskają...

> górek

Może to marne pocieszenie, ale fakt, że ktoś robi wyroby łudząco podobne do Twoich możesz również odbierać jako pewnego rodzaju nobilitację. Wiesz, nie podrabia się kogoś, kto nie ma uznanej pozycji na rynku ...

Wiecie co jest najsmieszniejsze?? Wprowadzil teraz mase nowych projektow. Jak wam sie podobaja wizualnie?? Bo jak dla mnie totalny brak wyczucia estetyki itp. Widze nawet podobny model do tego o ktorym z nim rozmawialem ale z tego co widac zle sobie zapamiental jak to ma byc :))) Az mi sie cos robi jaki widze takie cos... No wlasnie ktos napisal ze jestem duzo drozszy, zgadnijcie dlaczego... u mnie podstawa jest z granitu a nie drewniana, kolce sa tez wieksze z tych drozszych. Sposob laczenia poszczegolnych elementow jest inny... W zwiazku z powyzszym cena tez jest tez wyzsza. Zapytajcie forumowicza "adse" ile dal u mnie za standy ktore mialy w podstawie drewno... Lakierowanie to juz wogule inna bajka... Widzialem na tych pierwszych zdjeciach ktore wystawial ze nawet ten czarny pasek jest pomalowany nie zbyt estetycznie.

Acha ktos wspomnial ze moze warto sie podzielic i jemu ,,zostawic" tansze modele... Hmm nie widze powodu dla ktorego mial bym sie dzielic swoimi projektami... Bo niby na podstwie czego? Z reszta ja nie dlugo planuje wycofac sie z allegro i produkcji pojedynczych modeli i sprzedawac standy jedynie do kilku punktow w Polsce i na ewentualne prywatne zamowienia ale to raczej od czasu do czasu

>górek

ja do ciebie nic nie mam, po prostu za tę kasę nic lepszego nie kupię, a nie w głowie mi teraz wywalanie szmalu na standy, podaj cene standów z podstwą granitową i extra kolcami, jak takie kuszją u ciebie 350zł to jest lepszy, chylę czoło i nie masz co się martwić

górek

Wysadzil cie z interesu albo wysadzi z 2 powodow.

1. Polacy zawsze kupia to co tansze nawet jak to bedzie wygladalo i spelnialo fukncje taboretu pod kolumny. Bo jakos nie moge sobie wyobrazic co maja robic standy z drewniana podstawa poza trzymaniem kolum. Mysialbym na glowe upasc zeby kupic to gowno co spredaje ten koles. Bo dla mnie to sa taborety. Ale fakt faktem ze ma tanio !! i to sie liczy.

2. Kiedy zaczynales produkowac juz na taka skale ze potrzebowales podwykonawcow. Trzeba bylo zastannowic sie nad znakiem towarowym. Oznaczyc swoj produkt tak zeby nikt nie mogl skorzystac z twojego pomyslu. Najlepiej zastrzec znak towarowy. Mogles do kazdej podstawki przyklejac tabliczki z napisem Made By Gorek. Zastrzec wzor i kroj liter itp itd. Jest to podstawowa sprawa jesli sie chce robic takie rzeczy na masowa skale. Pozatym z kazdym podwykonawca trzeba ZAWSZE podpisac zastrzenie o tym zeby nie mogl skopiowac twojego projektu. Popelnilesz szereg bledow ktore teraz sie na tobie moga odbic dosc powaznie. Bo teraz tak na dobra sprawe to kazdy moze twoje standy skopiowac. Powiem wiecej, gdybym teraz skopiowal twoje standy, dodal pare elementow od siebie troche je zmodernizowal i podzedl z tym do urzedu patentowego to mialbys nielada klopot !! Pomysl o tym.

Może kogoś zainteresuje?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) chociaż nie wiem co to warte (znam model SE - integra 10W), poza tym ostatnio identyczny wzmak widziałem na niemieckim ebay-u. Podobnie jak kabelki nordosta, które sprzedaje również ten sam allegrowicz.

Ukryta Zawartość

Zlociutki odtwarzacz CD DENON DCD - 755AR eBay.pl . Czy ma zlociutki dzwiek tego nie wiem, ale ladnie wyglada.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.