Skocz do zawartości
IGNORED

Czy zakładka Bocznica jest potrzebna?

Gość rochu

Zamknięcie Bocznicy  

67 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za zamknięciem zakładki Bocznica?

Rekomendowane odpowiedzi

Zamiast zamknięcia Bocznicy, do rozważenia jest też jej podział na kilka działów, co moim zdaniem miałoby większy sens. Zapytam administrację o pogląd na tę kwestię.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Na razie odzew jest mały - niewiele wypowiedzi w wątku, niewiele głosów w sondzie. W demokracji dla poważnych zmian wymaga się większości konstytucyjnej w parlamencie, albo min. 50% frekwencji w referendum. Dlatego lepiej wszystko zostawić tak jak jest.

Niech żyje bocznica, niech żyje wolność słowa dość pobudek o 6.00 rano ,czy tematu pracy domowej cyt. "Kto jest najwspanialszą postacią w historii świata i dlaczego właśnie Stalin" ?

Moje 3x TAK

Dobra kończę bo ktoś puka...

Na co podzielona byłaby Bocznica? Ja proponuję: Polityka, Kościół Katolicki, Narkotyki

Jeśli podział byłby brany pod uwagę, proponowałbym dyskusję zacząć od następującego:

- Administracja (łączność z moderacją i administracją)

- Społeczeństwo (polityka, religie, kultura itp)

- Motoryzacja i sport (o tym co się rusza i chce być pierwsze)

- Hobby (żeglarstwo, fajkarstwo, fotografia, kolekcjonerstwo itp)

Zbyt duża ilość działów IMHO mija się z celem.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość rochu

(Konto usunięte)

Jeśli podział byłby brany pod uwagę, proponowałbym dyskusję zacząć od następującego:

Zamiast podziałów może lepiej niech się moderacja zastanowi jak powrócić do stanu gdy audiostereo.pl (dawniej lukar.net) było forum dedykowanym konkretnemu hobby i nie było potrzeby utrzymywania dedykowanej kloaki dla niektórych userów.

Na marginesie.

Padły tutaj zarzuty, że skoro komuś nie podoba się Bocznica to dlaczego na nią zaglądnąć.

Widzę to tak.

Jak ktoś nie ma nic sensownego do powiedzenia w tematyce tego konkretnego forum, niech się wyżywa na innych forach bardziej ku temu wyprofilowanych.

Jest przecież onet, gazeta i kilka innych...

Ale być może jest tak, że ci tzw. Królowie Bocznicy dnia by nie wyżyli na takim onecie, gdzie jest kilku mocniejszych w gębie od nich. Zatem takie biedne audiostereo jest dla nich odpowiednią niszą ekologiczną dla przeżycia i rozrodu.

Kto wie?

Bogu dzięki ekologiem nie jestem, więc uważam zamknięcie Bocznicy i związany z tym Armagedon dla co poniektórych userów za jedyny sposób na uratowanie resztek tego forum.

>>robix

Akurat najwięcej oszołomów jest w dziale Stereo/Hi-End, proponuje zamykać działy co miesiąc aż zostanie jeden: "Artykuły"....

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

To mogłoby być trudne - nie ma poziomu jeden niżej od zakładek tematycznych, z kolei podział na poziomie zakładek oznaczałby de facto zdominowanie forum przez dotychczasową pojedynczą bocznicę. Chyba jednak lepiej zostawić jak jest.

Gość rochu

(Konto usunięte)

>>robix

Akurat najwięcej oszołomów jest w dziale Stereo/Hi-End, proponuje zamykać działy co miesiąc aż zostanie jeden: "Artykuły"....

Być może masz rację.

Owszem sporo tam oszołomów zachwalających swój złom jako vintage względnie usiłujących udowodnić że jakiś klocek hi-end jest gorszy od ich chińczyka za tysiaka.

To jednak nie jest przypadek.

Jest jakieś źródło tego zjawiska.

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 22 Maja 2011 - brak kultury
Ukryte przez Fr@ntz, 22 Maja 2011 - brak kultury

to zródlo to bocznica.Na razie .jak sie nie poprawi, to mooze wyjsc ze...TY.To moze załóz sobie swoje przemyslenia krakowskie jako całośc i tam sie spotykajcie.Tam takie same dupki maryski sadzisz.Pardon ..kupki.

Zamiast podziałów może lepiej niech się moderacja zastanowi jak powrócić do stanu gdy audiostereo.pl (dawniej lukar.net) było forum dedykowanym konkretnemu hobby i nie było potrzeby utrzymywania dedykowanej kloaki dla niektórych userów...

Jak ktoś nie ma nic sensownego do powiedzenia w tematyce tego konkretnego forum, niech się wyżywa na innych forach...

mnie wdaje się, że lepiej mieć szambo niż chodzić za stodołę

tej czynności nie da się powstrzymać, to taka fizjologia społeczna, niezależna od profilu

Rochu - nie zmęczysz się zbytnio by wymienić z nica userów wypowiadających się merytorycznie - dla nich tylko ma egzystować ten portal? chyba taka koncepcja nie wyda

"ratowanie resztek" nigdy jeszcze nie przyniosło pożądanych rezultatów, zdecydowanie lepiej wychodzi w życiu "budowanie na gruzach"

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Zamiast podziałów może lepiej niech się moderacja zastanowi jak powrócić do stanu gdy audiostereo.pl (dawniej lukar.net) było forum dedykowanym konkretnemu hobby i nie było potrzeby utrzymywania dedykowanej kloaki dla niektórych userów.

Na marginesie.

Padły tutaj zarzuty, że skoro komuś nie podoba się Bocznica to dlaczego na nią zaglądnąć.

Widzę to tak.

Jak ktoś nie ma nic sensownego do powiedzenia w tematyce tego konkretnego forum, niech się wyżywa na innych forach bardziej ku temu wyprofilowanych.

Jest przecież onet, gazeta i kilka innych...

Ale być może jest tak, że ci tzw. Królowie Bocznicy dnia by nie wyżyli na takim onecie, gdzie jest kilku mocniejszych w gębie od nich. Zatem takie biedne audiostereo jest dla nich odpowiednią niszą ekologiczną dla przeżycia i rozrodu.

Kto wie?

Bogu dzięki ekologiem nie jestem, więc uważam zamknięcie Bocznicy i związany z tym Armagedon dla co poniektórych userów za jedyny sposób na uratowanie resztek tego forum.

Tylko grzecznie zapytam.......Rochu od kiedy jesteś kaznodzieją?

Jedyne, co można zmienić, to wstawić oddzielny dział dla urządzeń przenośnych. Temat typu "Hi-Endowe słuchawki do IPOD`a" powinien mieć swoje miejsce!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

To mogłoby być trudne - nie ma poziomu jeden niżej od zakładek tematycznych

O ile się orientuję - to jest to możliwe, podobnie jak w dziale "Ogłoszenia". Ale pewności nie mam, potrzebowalibyśmy potwierdzenia od Administracji.

W czasach świetności tego forum czytałem tematy dotyczące audio i te z bocznicy. Później kiedy na forum zaczęło robić się coraz gorzej, razem z całą tą pseudo moderacja itp. zaglądałem jeszcze od czasu na bocznice - z tego powodu, że w tematyce audio było juz mało o audio a dużo o układach trolach i moderacji. Teraz kiedy już coraz mniej zaglądam nawet na bocznice, to jej zamknięcie pewnie spowoduje, że juz tutaj w ogole nie bede wchodzic i dzieki temu moja psychika z radościa odpocznie od tego calego syfu, ktory na calym tym portalu ma miejsce i sie dzieje:))

• Użytkownicy+

O ile się orientuję - to jest to możliwe, podobnie jak w dziale "Ogłoszenia". Ale pewności nie mam, potrzebowalibyśmy potwierdzenia od Administracji.

Myślę że taki podział jak w ogłoszeniach, byłby optymalny.

Rozumiem rocha (zresztą mam podobne zdanie), że problemem jest grono bywalców bocznicy, nie udzielających się poza nią. W końcu naszą pasją jest audio, a pozostałe tematy powinny być na drugim planie. Na dodatek najczęściej są to osoby, które nie mają ani słowa w swoim "O mnie" - czyli całkowicie anonimowe. Oczywiście nie chodzi o dane personalne, ale o parę słów o sobie i swoim sprzęcie. Ta anonimowość, plus nawyki z bocznicy (większa swoboda w odpływaniu z tematu, docinki itp.) powodują, że wpisy (jeśli się już zdarzą) nadają się najczęściej tylko do usunięcia. Niestety jest taka zależność, że najwięcej raportowanych wpisów jest napisanych przez osoby, które głównie piszą na bocznicy.

To ich ciachnąć, a nie bocznicę. Jakoś modne ostatnio stało się zamykanie miejsc, a nie odstrzał czarnych owiec vide I "niby anty kibol" Rzeczypospolitej.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

• Użytkownicy+

To ich ciachnąć, a nie bocznicę. Jakoś modne ostatnio stało się zamykanie miejsc, a nie odstrzał czarnych owiec vide I "niby anty kibol" Rzeczypospolitej.

Jestem zdecydowanie za pozostawieniem zakładki "Bocznica". Jednak dostrzegam problem i trzeba coś z tym zrobić. Sądzę, że podział zakładki, odizolowałby skutecznie różne awantury, od wątków o tematyce sportowej itp. Co do cięcia, to oczywiście "pokrzywdzeni" mają odmienne zdanie. Mylą wolność słowa, z brakiem kultury. Daj takiemu ostrzeżenie, to jesteś bolszewikiem i stosujesz metody stalinowskie (jedna z wersji).

działaj nie niszcz.Zastanawiająca chęć podporządkowania wszystkiego sobie,oczywiście w imię dobra ogółu.Rochu ja już to przerobiłem w wydaniu szerszym od zaproponowanym przez Ciebie.Co pewien czas wyskakujesz z łzawymi wspomnieniami jak to kiedyś było wspaniale.Żona też kiedyś była młoda i żadnej wady nie miała.Zmieniasz na nową co pewien czas ,czy wypominasz wiek pytając się dlaczego?

P.S.

ciekawa jest lista za zamknięciem.Brak argumentów w polemice więc zamykamy zamiast się ośmieszać.

• Użytkownicy+

To już jak tak bardzo chcecie dzielić to może wyjąć Bocznicę z audiostereo.pl i stworzyć na jej bazie nowe forum - np. bocznica.pl?

I wilk syty i owca cała.

Widzisz sęk w tym, że fajnie PRZY OKAZJI pogadać o innych hobby, oraz pozostałych sprawach. Przez to poznajemy się lepiej i to jest ok. Złe jest wykorzystywanie bocznicy do wywoływania wojenek, knucia, snucia i jątrzenia. Trzeba też zauważyć że pomimo wielu kłótni i wzajemnych animozji, jeśli przychodzi do walki z moderacją, natychmiast królowie bocznicy są wyjątkowo zgodni. Sprawia to też wrażenie, że forumowicze są w opozycji do moderatorów. Nic bardziej mylnego. Większość nas popiera, tyle że nie wypowiadają się w drażliwych tematach. Widzę jednak, że forum idzie w dobrą stronę, myślę że wiele osób się o tym przekonuje pomału, a pozostali dostrzegą to wkrótce. Najgorsze zawirowania związane ze zmianą silnika, a także wiele innych pomniejszych problemów, jest mozolnie ale nieprzerwanie poprawiana. Według mnie, jedną z takich zmian powinna być reorganizacja bocznicy, zaproponowana przez mlb.

Ale wymyślili, najlepiej będzie jak zamkniecie całe audiostereo :)

Wladz trafnie pisze, a może nie byłoby bagna gdyby.......

W każdym razie gdy ktoś komuś robi kuku, formuowicze zaczynają się buntować. (normalna reakcja)

Kuku, to zostawiła kukułka na akwarelkach przyszłościowej zakładki Hi-END!

zaliczyłem na tym forum setki inwektyw od wielkich poprzedników i wspomnianego Rocha również.Jakoś nie wspomina publicznego linczu na jozwie tylko za to ,że założyciel je odsprzedał a on podjął się administracji z własną wizją a nie przybysza z Syriusza.Nie wspomina nawoływania do bojkotu i wsparcia AH.Wygodniej mącić przywołując tylko miłe chwile.

Myślę że taki podział jak w ogłoszeniach, byłby optymalny.

Rozumiem rocha (zresztą mam podobne zdanie), że problemem jest grono bywalców bocznicy, nie udzielających się poza nią. W końcu naszą pasją jest audio, a pozostałe tematy powinny być na drugim planie. Na dodatek najczęściej są to osoby, które nie mają ani słowa w swoim "O mnie" - czyli całkowicie anonimowe. Oczywiście nie chodzi o dane personalne, ale o parę słów o sobie i swoim sprzęcie. Ta anonimowość, plus nawyki z bocznicy (większa swoboda w odpływaniu z tematu, docinki itp.) powodują, że wpisy (jeśli się już zdarzą) nadają się najczęściej tylko do usunięcia. Niestety jest taka zależność, że najwięcej raportowanych wpisów jest napisanych przez osoby, które głównie piszą na bocznicy.

No co ty Robert?Poważnie...są tylko tacy?

Może zastanowicie się(moderatorzy)i wymyślicie sposób na pisanie poza bocznicą a przynajmniej żeby pisać więcej tam niż tu,kurde tam to tu czy odwrotnie?

Widzisz sęk w tym, że fajnie PRZY OKAZJI pogadać o innych hobby, oraz pozostałych sprawach. Przez to poznajemy się lepiej i to jest ok. Złe jest wykorzystywanie bocznicy do wywoływania wojenek, knucia, snucia i jątrzenia. Trzeba też zauważyć że pomimo wielu kłótni i wzajemnych animozji, jeśli przychodzi do walki z moderacją, natychmiast królowie bocznicy są wyjątkowo zgodni. Sprawia to też wrażenie, że forumowicze są w opozycji do moderatorów. Nic bardziej mylnego. Większość nas popiera, tyle że nie wypowiadają się w drażliwych tematach. Widzę jednak, że forum idzie w dobrą stronę, myślę że wiele osób się o tym przekonuje pomału, a pozostali dostrzegą to wkrótce. Najgorsze zawirowania związane ze zmianą silnika, a także wiele innych pomniejszych problemów, jest mozolnie ale nieprzerwanie poprawiana. Według mnie, jedną z takich zmian powinna być reorganizacja bocznicy, zaproponowana przez mlb.

brawo! tak trzymac towarzyszu!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.