Skocz do zawartości
IGNORED

wzmak słuchawkowy

oko digital in stereo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Gdzie mogę kupić najtaniej Head Boxa (najlepiej nowego).Cena dystrybutora to ok.900zl :(

Co myślicie o Creek-u OBH 21? Jeszcze nie miałem okazji go posłuchać, jest troche tanszy od tego Pro Jecta.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/8313-wzmak-s%C5%82uchawkowy/

Świetny wzmak robi Piotrek608, znajdź w wyszukiwarce temat i poczytaj, chyba że absolutnie zdecydowany jesteś na tamten. Za 800zł robi wersję "Signature" z po prostu pieknym brzmieniem. Słyszałem kiedyś Greeka OBH-11, odpada ze wzmakiem Piotrka w przedbiegach.

Pozdr.

Tak, ale wzmak słuchawkowy zawsze jednak przewyższa jakością wyjścia słuchawkowe w CD czy wzmaku ( o ile one tam w ogóle są !) Kto często słucha na słuchawkach jest niejako zmuszony do zakupu wzmaka, wtedy naprawdę można wykorzystać dobre słuchawki - jeśli chodzi o Pro-Jecta to jest to moim zdaniem najlepszy wzmak do 1,5 kzł, prosiaki też wg. mnie choć droższe są od niego gorsze, wzmaka Piotrka nie słuchałem. Za to przetestowałem też Creeka - w tym przypadku Pro-Ject go zdeklasował, choć recenzenci "What Hi-Fi" chołubią wyłacznie Creeka......

zyzio-> piszesz: "Tak, ale wzmak słuchawkowy zawsze jednak przewyższa jakością wyjścia słuchawkowe"

Jest to nieprawda i zbyt wielkie uogolnienie. Stary amplituner lub wzmacniacz Marantza czesto moze bez problemu wysterowac nawet sluchawki AKG K1000. W przypadku amplitunera niejako w prezencie dostajemy rowniez doskonaly tuner.

To że może wysterować jeszcze nic nie znaczy, ważne są też zniekształcenia, szumy, przydźwięk i sama jakość dźwięku. Ja np. w swoim Technicsie SU A 1000/C 1000 słyszałem na wejściu słuchawkowym przydźwięk trafa, niesłyszalny w kolumnach... Pewnie, ze znajda się klocki z niezłym wejściem słuchawkowym, jednak moim zdaniem wzmak to wzmak :)

Masz racje, ze wzmacniacz sluchawkowy jest rozwiazaniem idealnym, ale warto informowac o mozliwosc uzyskania bardzo dobrego dzwieku za mniejsze pieniadze w spob mniej idealny. Wypowiadam sie jedynie o Marantzu, gdyz znam to z praktyki.

Dzieki za opinie.Jestem zdecydowany na tego Pro-Jecta chociaz nie odsłuchiwałem innych wzmakow(niestety w moim miescie nie ma takiej mozliwosci).W sklepie Luzak jest ten wzmak za 800 zl ale byc moze w moim pobliskim sklepie bedzie taniej,facet wspominał cos o jakis rabatach :)Dzieki i pozdro :)

zyzio : Dostałem od nich maila ze kosztuje 800 zl ale bede musiał chyba jednak tam zadzwonić i zapytać się o rabat.Nie wiesz czy ten rabat to jest dla wszystkich czy tylko dla stałych klientów?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.