Skocz do zawartości
IGNORED

Tanio: Koda AV707 v3 czy...?

vorpane

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

znajomi poprosili mnie o wybranie kina domowego dla nich. Sprzęt ma być nowy. Elektronika jest już wybrana (miało być jak najtaniej): Amplituner Onkyo TX-SR578 i odtwarzacz Philips BDP3100. Ze względów cenowych będzie bez subwoofera, więc ten aspekt odpada. Na kolumny pozostało 800, max 900zł (zestaw 5.0).

Słuchałem kilku zestawów kolumn w stereo i zdecydowanie najlepsze w swoich kategoriach cenowych okazały się:

- z najtańszych: Prism Onyx 200

- z bardzo tanich: Taga 606

Oba zestawy grają naprawdę dobrze jak za tę cenę, w przypadku Tagi jest to już poziom który nie kłuje w uszy i prawie miło się słucha. Taga zmasakrowała takie konstrukcje jak Jamo 426 czy Wharfedale 250, jakieś Yamahy, a także różne M-Audio.

Moje pytanie do Was dotyczy Kody AV707 v3. Nie mam gdzie tego posłuchać. Kto z Was słuchał? Jak się mają 707v3 do wyżej wspomnianych Prism i Tagi? Może ktoś słuchał równie tanich, a lepszych kolumn?

Proszę o opinie tych którzy słuchali, a nie słyszeli coś od kogoś albo gdzieś czytali. Proszę nie proponować droższych zestawów i proszę darować sobie uwagi typu że za 1000 ani za 10000 zł nic się nie kupi.

Dzięki z góry!

https://www.audiostereo.pl/topic/83258-tanio-koda-av707-v3-czy/

Zdecydowanie najlepsza opcja to 707-ki. W skrócie. Jamo S426, bardzo suche granie, bez dynamiki, stwierdzenie iż jest tam bass niezwykle ryzykowane - ewentualnie przy pomieszczeniu do 10m2. Taga bardzo przypomina produkty marki KODA, biorąc pod uwagę walory odsłuchowe, jednakże KODA wypada nieznacznie lepiej w torze stereo (relatywnie precyzyjne), jak i w kinie domowym.

Vardusy 250 marki Wharfedale. Moim skromnym zdaniem, klon Jamo S426. Nieco więcej dołu, nieco wyraźniejsza góra. Wciąż jednak wybrałbym tańszą KODĘ. Ze wszystkich powyższych zdecydowanie odradziłbym Prism'a. Powód jest bardzo prosty, nie gra w żaden sposób względem konkurentów.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.