Skocz do zawartości
IGNORED

ANKIETA - kto słyszy KABLE a kto nie

Therion

ANKIETA - kto słyszy kable a kto nie  

1 047 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy słyszę rożnicę po zmianie kabli na inne?

• tak
      662
    • nie
      384

Rekomendowane odpowiedzi

Kabli nie używać, to nawet zrozumiem, skoro brak efektów...nie używać korekcji pasma nie rozumiem ze względu na różnorodność nagrań, o akustyce i pasmie kolumn (charakterystyce) nie wspominając...to się nazywa być zdanym na sprzęt. No tak...audiofile.

Kabli nie używać, to nawet zrozumiem, skoro brak efektów...nie używać korekcji pasma nie rozumiem ze względu na różnorodność nagrań, o akustyce i pasmie kolumn (charakterystyce) nie wspominając...to się nazywa być zdanym na sprzęt. No tak...audiofile.

Ale popatrzcie z tej całej dyskusji wynika, że najlepsze powinny być wzmacniacze zintegrowane (brak kabli pomiędzy pre a końcówkami - odpada jeden problem). A jednak nie są. Czyżby to taki objaw umartwiania się pewnej grupy zainteresowanych audio ? Dołożymy sobie jeden kabel więcej - będzie co badać.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Najlepsze by były zestawy aktywne - niemalże "brak" kabli pomiędzy aktywną zwrotnicą a głośnikami w kolumnie aktywnej. Dodatkowy atut to dopasowanie elektryczne wzmacniaczy.

Pozostaje kwestia dobrego źródła, DAC lub przedzwmacniacza.

Najlepsze by były zestawy aktywne - niemalże "brak" kabli pomiędzy aktywną zwrotnicą a głośnikami w kolumnie aktywnej. Dodatkowy atut to dopasowanie elektryczne wzmacniaczy.

Nie musisz mnie przekonywać. Ja to wiem. Ale spróbuj przekonać audiofili. Oni muszą się umartwiać. Im więcej kabli tym lepiej (szersze pole do popisu - bez politycznych aluzji ;-) ). Z drugiej strony zakładając, że teorie o możliwości kształtowania brzmienia poprzez kable są prawdziwe to im więcej kabli tym większe możliwości kształtowania ;-).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Ja się dziwię, że jeszcze nie zaczęliście szyć strojów pokutnych, strugać biczy, kserować przesłania Głuchego Mesjasza i organizowac pola pod Warszawą.

Nie wyrobicie się na 10 listopada.

Pozostaje kwestia dobrego źródła, DAC lub przedzwmacniacza.

Też mam takie właśnie zdanie. Oczywiście nie przesłuchałem wszystkich pasywnych zestawów świata, ale dotychczasowe doświadczenia dały mi jednoznaczny wynik na korzyść systemów aktywnych. Kwestia wpływu kabli na brzmienie w takowym jest przeze mnie wciąż badana. Nausznie, oczywiście.

Ale popatrzcie z tej całej dyskusji wynika, że najlepsze powinny być wzmacniacze zintegrowane (brak kabli pomiędzy pre a końcówkami - odpada jeden problem). A jednak nie są. Czyżby to taki objaw umartwiania się pewnej grupy zainteresowanych audio ? Dołożymy sobie jeden kabel więcej - będzie co badać.

Niestety...nie jest to takie proste.

W klubie znalazłem ciekawy link

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

A tu pod recenzją kabli znajdziesz dowód, że gośc jest spiskowym naciągaczem pokroju MAcierewicza, a wręcz kłamczuszkiem:

http://www.klub.audiostereo.pl/artykuly/rear-power-71-71g-72g-art330.html

Gość rydz

(Konto usunięte)

Mam takie pytanie do słyszących i nie słyszących,czy wpinaliście w swoje systemy kable Belkin,lita miedż w formie taśmy,grubośc koło 1mm,szerokość 4mm. Mam pomysł na zabawę.

• 2 tygodnie później...

Nawet ciebie, StaryM, tak kruche "dowody" nie skłoniły do wystąpienia z sekty niesłyszących, która rzyga jadem, publikuje infantylne komiksy, sama siebie przekonuje do swoich wątłych tez, jest pełna niechęci, zawiści, złości oraz - co tu kryć - zwyczajnego zdziecinnienia. Ty jako belfer, którego nie lubili uczniowie za twardogłowe doktrynerstwo w każdej sprawie, powinieneś wiedzieć, jak zdyscyplinować samego siebie i całe to żałosne towarzystwo platonicznych gadułów, którzy nie doświadczyli dobrego brzmienia. Wy z tej waszej pseudosceptycznej sekty zawistniko-frustratów powinniście, jako zdeklarowani przeciwnicy dobrego brzmienia, przyjrzeć się sobie bliżej. Dorosnąć można w każdym wieku. Jak i zdziecinnieć, czego jesteś, StaryM, znamienitym przykładem.

Nawet ciebie, StaryM, tak kruche "dowody" nie skłoniły do wystąpienia z sekty niesłyszących, która rzyga jadem, publikuje infantylne komiksy, sama siebie przekonuje do swoich wątłych tez, jest pełna niechęci, zawiści, złości oraz - co tu kryć - zwyczajnego zdziecinnienia. Ty jako belfer, którego nie lubili uczniowie za twardogłowe doktrynerstwo w każdej sprawie, powinieneś wiedzieć, jak zdyscyplinować samego siebie i całe to żałosne towarzystwo platonicznych gadułów, którzy nie doświadczyli dobrego brzmienia. Wy z tej waszej pseudosceptycznej sekty zawistniko-frustratów powinniście, jako zdeklarowani przeciwnicy dobrego brzmienia, przyjrzeć się sobie bliżej. Dorosnąć można w każdym wieku. Jak i zdziecinnieć, czego jesteś, StaryM, znamienitym przykładem.

Doświadczam dobrego brzmienia dzięki ayranowi z czym masz jednak poważny problem.

I na tyle stać polskiego ćwierćinteligenta, który wierzy, że jest inteligentem.

Chodzi o to, że stać cię na to o czym pisał StaryM? To jest powód aby się tym chwalić?

Prezi, czy ten ayran kupiłeś tam, gdzie swoją maturę?

Jesteś w gimnazjum i chcesz kupić maturę. Niestety nie potrafię ci pomóc. Ale fajne, że to w końcu wyjaśniłeś.

To wiele tłumaczy.

Jesteś w gimnazjum i chcesz kupić maturę. Niestety nie potrafię ci pomóc. Ale fajne, że to w końcu wyjaśniłeś.

To wiele tłumaczy.

Mistrzu rumiany, a co ty jeszcze robisz w przedszkolu? Przecież masz już siedem lat.

Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 25 Października 2013 - fiksacja analna + odpowiedzi
Ukryte przez misiomor, 25 Października 2013 - fiksacja analna + odpowiedzi

"Doświadczam dobrego brzmienia dzięki ayranowi z czym masz jednak poważny problem."

A wszyscy w domu zdrowi?

A jeśli ktoś słucha czerwonych plugów analnych to też go o to pytasz?

Ukryta Zawartość

Mistrzu rumiany, a co ty jeszcze robisz w przedszkolu? Przecież masz już siedem lat.

Fajnie, czyli twoim zdaniem siedmiolatki kupują matury. Co jeszcze robią siedmiolatki?

Prosiłem cię już o to kiedyś. Napisz co bierzesz, bo to musi być coś fajnego. Ale na pewno

bierz połowę bo teraz ci to za bardzo szkodzi.

Ukryta Zawartość

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)
Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 25 Października 2013 - fiksacja analna + odpowiedzi

to cos nie przypomina jednak spermy konia.

może jakies wkładki analne :)

ale temat nie traktuje ani o jednym, ani o drugim. rozumiem, że przybyłes poprztykać konkretną osobę w nos z byle powodu?

to cos nie przypomina jednak spermy konia.

Nie bardzo rozumiem. Polewasz kable spermą konią i stawiasz na tych czerwonych plugach?

A jeśli ktoś słucha czerwonych plugów analnych to też go o to pytasz?

Ukryta Zawartość

Fajnie, czyli twoim zdaniem siedmiolatki kupują matury. Co jeszcze robią siedmiolatki?

Prosiłem cię już o to kiedyś. Napisz co bierzesz, bo to musi być coś fajnego. Ale na pewno

bierz połowę bo teraz ci to za bardzo szkodzi.

Jako giermek StaregoM powinieneś wiedzieć, co robisz. Przecież masz już siedem lat, prezi, i zaprawdę powiadam ci, że twój twardy dysk nie wypełni pustej przestrzeni twojej czaszki. Dlatego długa droga przed tobą: korepetycje i bryki. Bylebyś wzniósł się oczko wyżej: ponad poziom inteligencji kalmara, jaką błyszczysz na tym forum.

Ukryta Zawartość

Jako giermek StaregoM powinieneś wiedzieć, co robisz. Przecież masz już siedem lat, prezi, i zaprawdę powiadam ci, że twój twardy dysk nie wypełni pustej przestrzeni twojej czaszki. Dlatego długa droga przed tobą: korepetycje i bryki. Bylebyś wzniósł się oczko wyżej: ponad poziom inteligencji kalmara, jaką błyszczysz na tym forum.

Czyli siedmiolatki twoim zdaniem kupują matury, są giermkami, poziom ich inteligencji jest na poziomie kalmara i mają wbudowany w głowę twardy dysk. Czy ty masz jakieś dzieci? To jest opis jakiegoś twojego krewnego? A może to jakieś wspomnienie z dzieciństwa? W każdym razie ponawiam pytanie: co bierzesz?

staryM poblokował wszystkich ( w tym moja skromną osobę) w klubie voodootępiałych słuchowo i nie ma z kim sie pobawić?

Nie wiem kogo poblokował StaryM. Ale łączę się z tobą w bólu. Moje posty są z kolei usuwane.

Nie wiem kogo poblokował StaryM. Ale łączę się z tobą w bólu. Moje posty są z kolei usuwane.

Czyli siedmiolatki twoim zdaniem kupują matury, są giermkami, poziom ich inteligencji jest na poziomie kalmara i mają wbudowany w głowę twardy dysk. Czy ty masz jakieś dzieci? To jest opis jakiegoś twojego krewnego? A może to jakieś wspomnienie z dzieciństwa? W każdym razie ponawiam pytanie: co bierzesz?

Biorę nogi za pas. Bye.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.