Skocz do zawartości
IGNORED

Czy słyszysz różnice pomiędzy 24bit a 16bit?

ARTON55

Czy słyszysz różnice pomiędzy 24bit a 16bit?  

257 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy słyszysz różnice pomiędzy 24bit a 16bit?

• TAK
      108
    • NIE
      65
    • NIE WIEM
      92
  2. 2. Czy słuchasz plików typu FLAC lub WMA Studio Master?

• TAK
      211
    • NIE
      48
  3. 3. Czy słuchasz BluRay?

• TAK
      47
    • NIE
      211
  4. 4. Czy słuchasz SACD lub DVD Audilo?

• TAK
      97
    • NIE
      161
  5. 5. Czy słuchasz innych formatów?

• TAK
      196
    • NIE
      62

Rekomendowane odpowiedzi

A Ty mógłbyś być oględniejszy w osobistych wycieczkach. Brak Ci argumentów lub wiedzy, więc obrażasz innych. Może i jesteś stary, ale chyba nie audiofil.

Wodolec ciągle w wątkach

tylko wodę wciąż leje-

natomiast stary z wielu wątków

-nieustannie mocno się śmieje!

To pomyłka nie jestem eunuchem

-z pełnym bitow dużym brzuchem!

Dziś przyznam panowie taka sytuacja

forum owładnęła wielka artonizacja!!

Oby wątek trwał i nie trafił do kosza,

Arton pożycze Ci jakiegoś mcintosha.

Arton nie czytaj wcale tych specyfikacji

chcesz dżwiękowej brzmienia konfrontacji?

Tylko te oppo musi być rzetelnie grzebane

najlepiej przez Ciebie samego modyfikowane!

Sry za ot, ale zna ktoś chińskie wynalazki audio wyglądające jak MA? A zwłaszcza wzmacniacz z analogowymi wskaźnikami. Advance Acoustic wygląda ciut zbyt nowocześnie, wolałbym coś bardziej w stylu vintage jak MA.

Audiophools - goo.gl/NJkF8

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

...wiecie ..irytuja mnie takie.. stwierdzenia typu "osobiste wycieczki"...kiedys do bolu bylo.."w tym temacie"...troche wysilku panowie..a tak na marginesie jesli ktos ma w domu kino dmowe to.....muzyka jest zazdrosna i nie znosi innych kochanek...

...kazdy z was ..taki uczulony a pamietajcie ze wiekszosc krytykuje zachowania ..nie osobe...i piszac tu trzeba to brac po uwage...

...moge wiec napisac....bez problemu i konsekwencji ze....Arton55 zachowujesz sie jak durny baran ..tak mysle...zmien to ...zacznij szukac muzyki nie dzwiekow..

Mój znajomy mało zawału nie dostał jak się dowiedział, że jago McIntosh ma chiński napęd. Nagle przestał mu się podobać. Kupił Accuphase i jakoś znosi, że z laserem Sonego. To tak a propos zazdrości, pogardy i innych mądrości. drinking.gif

Jak tu znaleźć muzykę skoro bitów tyle, do tego te hertze, sacdy, wma i flaczki, jakieś pcmy, konwertery, tranzystory a po drodze nieszczęsne kable. To co dociera do uszu po tych wszystkich zabiegach to chyba tylko jakaś bezduszna fala akustyczna:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Mój znajomy mało zawału nie dostał jak się dowiedział, że jago McIntosh ma chiński napęd. Nagle przestał mu się podobać. Kupił Accuphase i jakoś znosi, że z laserem Sonego. To tak a propos zazdrości, pogardy i innych mądrości. drinking.gif

To masz chłopie znajomego zawałowca accuphasowca...tylko uważaj żeby nie wykitował jak sie dowie,że ten laser to taki sam jak w Twoim plastiku))

>SA

Chyba się pogodził. Ja sobie dopowiadam : jak długo można zakłamywać rzeczywistość.

24 bit górą nie mam wątpliwości.

Szykuje się następny hicior HiEndu.

krellbluray.jpg

24 bity górą? - to zasługa wyłącznie matematyki (16<24)

inżynierowie wiedzą, że temat zamyka się w szesnastu, audiofil musi się dowartościować

tak niewiedza rodzi megalomanię

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Wodolec ciągle w wątkach

tylko wodę wciąż leje-

natomiast stary z wielu wątków

-nieustannie mocno się śmieje!

To pomyłka nie jestem eunuchem

-z pełnym bitow dużym brzuchem!

Dziś przyznam panowie taka sytuacja

forum owładnęła wielka (k)artonizacja!!

Oby wątek trwał i nie trafił do kosza,

Arton pożycze Ci jakiegoś mcintosha.

Arton nie czytaj wcale tych specyfikacji

chcesz dżwiękowej brzmienia konfrontacji?

Tylko te oppo musi być rzetelnie grzebane

najlepiej przez Ciebie samego modyfikowane!

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

24 bity górą? - to zasługa wyłącznie matematyki (16<24)

inżynierowie wiedzą, że temat zamyka się w szesnastu, audiofil musi się dowartościować

tak niewiedza rodzi megalomanię

Świeżo wyedukowani wiedza, że stosuje się już przetworniki 32bit.

Podano dziś dane: za trzy lata sprzedaż muzyki przez internet przekroczy sprzedaż płyt.Panowie do sklepów potem pozostaną wspomnienia i wpisy na forum.

Słyszałem kiedyś, że we Francji istnieje jakaś firma, AMG się nazywa i robi tuningi odtwarzaczy SACD. Podobno są świetni. Ciekawe czy Sonego też mają w ofercie :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Arton, a tą firmę AMG kojarzysz?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Miszcz osobiscie posiadl sztuke wladania magiczna lutownica.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Świeżo wyedukowani wiedza, że stosuje się już przetworniki 32bit.

Podano dziś dane: za trzy lata sprzedaż muzyki przez internet przekroczy sprzedaż płyt.Panowie do sklepów potem pozostaną wspomnienia i wpisy na forum.

Chwila, nie miało już być szpul(nadal produkowane, magnetofony na zamówienie, ale są), kaset (magnetofony i kasety produkowane do dziś, modele podstawowe, ale są), LP (renesans), teraz CD ma już nie być...., kurna wszystko znika..... :(

Chwila, nie miało już być szpul(nadal produkowane, magnetofony na zamówienie, ale są), kaset (magnetofony i kasety produkowane do dziś, modele podstawowe, ale są), LP (renesans), teraz CD ma już nie być...., kurna wszystko znika..... :(

Za kasetami VHS też tęsknisz?

Bardzo dobrze, że CD znika - karty pamięci są wielokrotnie lepszymi nośnikami danych (muzyki) w porównaniu do CD. Szybkość dostępu, wygoda, wielkość nośnika, niezawodność, możliwość kasowania i ponownego zapisu, gęste formaty. Lista zalet w porównaniu do CD jest długa...

Audiophools - goo.gl/NJkF8

technika idzie do przodu i chyba warto z tego korzystać. Jeśli oglądam film to prawie wszystkie w HD a nowa muzyka to też praktycznie tylko gęste pliki - nie ma jeszcze wielkiego wyboru ale to kwestia czasu. Ja zupełnie inaczej odbieram 24 bit nagrania bo gdyby nie ta lepsza jakość nie słuchałbym za dużo klasyki a takie nagrania na gęstym brzmią wyjątkowo dobrze. Mam np na 3 CD testament Jarretta i na 16bit próbowałem słuchać ale mi jakoś nie szło, muzyka trochę cieżka ale z gęstego łatwiej wchodzi, dźwięki są bardziej naturalne, miękkie, analogowe i nawet na oklaskach słychać większy realizm.

>>Za kasetami VHS też tęsknisz?

Ja nie muszę, ja ich używam na co dzień.....

Dużo się jeszcze musicie chłopaki uczyć, ale 24bit - musi być lepiej!

Tyle nadymania się w tym wątku, że moje jest "mojsie" bo jest "gęste" a stary poczciwy Krell i tak rozniesie te wszystkie plastikowe wynalazki w drobny mak;-)

taa DVD Krella kosztowało kiedyś 46tys a to tylko DVD z nowym BD wielokrotnie tańszym nie ma żadnych szans, tak samo żadne CD 16bit choćby kosztowało miliard złotych to i tak jakość standardu jest mocno ograniczona jakosciowo i cudów nie będzie. Nie ma innej możliwości jak sygnał jest zdegradowany . Dobre CD to gra dobrze tylko jak się porównuje z gorszymi CD bo jak się człowiek przyzwyczai do lepszej jakości 24/96 czy 24/192 to każde CD za 30 czy 100tys gra dość blado.

taa DVD Krella kosztowało kiedyś 46tys a to tylko DVD z nowym BD wielokrotnie tańszym nie ma żadnych szans, tak samo żadne CD 16bit choćby kosztowało miliard złotych to i tak jakość standardu jest mocno ograniczona jakosciowo i cudów nie będzie. Nie ma innej możliwości jak sygnał jest zdegradowany . Dobre CD to gra dobrze tylko jak się porównuje z gorszymi CD bo jak się człowiek przyzwyczai do lepszej jakości 24/96 czy 24/192 to każde CD za 30 czy 100tys gra dość blado.

Weź tego swojego Pioneerka i SACD czy jak mu tam i zapraszam do mnie;-) Jaki mam zestaw poczytasz w profilu. I nie rozśmieszaj ludzi proszę. Ten wątek jest jednym z najbardziej humorystycznych jakie czytałem na tym forum posiadaczy plastikowych mini wież i sypiącego się high-endu z Allegro.

Może jakieś porownanko zrobimy-bo póki co to jakbym czytał Pana Artona.

Dlatego naprawdę już nie wiem czyj cdek jest lepszy Pana Artona-który kładzie 95% cd-ków na ziemi,czy Pana Makgajwera....kiedy porównanko z moim?

Zapytam jeszcze czy z Artonem jesteście może spokrewnieni?,bo piszecie jak dwa kamraty...obaj ponoć tjuningowcy-najpierw to marsz do laryngologa!!!

tak samo żadne CD 16bit choćby kosztowało miliard złotych to i tak jakość standardu jest mocno ograniczona jakosciowo i cudów nie będzie.

W co Ty wierzysz, zastanów się. Gdyby te wszytskie technologie były takie super hiper, to nikt by już sobie nie zawracał głowy winylami. Ale widocznie Ty słuchasz muzyki cyferkami.

.

W co Ty wierzysz, zastanów się. Gdyby te wszytskie technologie były takie super hiper, to nikt by już sobie nie zawracał głowy winylami. Ale widocznie Ty słuchasz muzyki cyferkami.

Idź sobie do studia nagraniowego i się przekonaj, że analogu już dawno nie ma. Żeby nie te bity to by nie było czego słuchać. Chodzi tylko o dobrą cyfrę. Jedni twierdzą, że PCM 16bit wystarczy inni, że nie. Drogie pleyery CD są próbą naprawienia formatu degrdującego dźwięk.

Właśnie czekam na wersję LP :)

Miała być parę miesięcy po premierze wersji kompaktowej, ale podejrzewam, że trochę to potrwa, czytając opis samej realizacji, myślę, że wersji winylowej też nie odpuszczą - ma być idealnie :)

Właśnie w tej chwili słucham MILESA DAVISA "KIND OF BLUE" w oryginale czyli wersji 3.0. Z vinylu nie da się tego usłyszeć a tymbardziej z CD. Współczuje wszystkim CD maniakom. Powinien powstać wątek dla czego CD nie gra.

milesdavis.jpg

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.