Skocz do zawartości
IGNORED

Koleżeńska wymiana

Waluch

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 7 Grudnia 2011 - spam
Ukryte przez Fr@ntz, 7 Grudnia 2011 - spam

Zakupiłem w amazonie uk płytę Anny Calvi.

Ale jakoś mi nie podpasowała.

Tutaj link Amazona

Chętnie wymienię na inną śpiewającą kobietkę.

Co do spiewajacych kobietek to polecam Loreenę McKennitt. Mam CD "The Visit", pięęęknie śpiewa.

Na alledrogo znalazłem jedyną pozycję

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

za 89pln, w tym miesiacu juz 4 płyty kupiłem więc wyczerpałem miesięczny limit,tak bym kupił.

Ukryta Zawartość

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 9 Grudnia 2011 - nie na temat
Ukryte przez Fr@ntz, 9 Grudnia 2011 - nie na temat

Cześć.

Byłbym zainteresowany:

-Deep Purple "In rock" Japan

-Led Zeppelin "IV" USA

z tym, że nie wymianą ale zakupem jeśli taka forma by Ci pasowała no i oczywiście za ile byś je oferował :)

Pozdrawiam

awatar2000, temat powstał po to żebyśmy się wymieniali płytami , a nie nimi handlowali

więc Twoja propozycja jest stanowczo nie na miejscu

chciałbym ,żeby ten temat pozostał wolny od 'handlarzy'

audiokarma.org

Ok przyznaję się do naruszenia założeń tematu głównego i obiecuję poprawę.

Na moje niewielkie usprawiedliwienie napiszę, że jestem zainteresowany tymi płytami osobiście w celu nabycia do mojej prywatnej kolekcji.

Nie jestem handlarzem.

Interesują mnie te płyty a że rozpoczynam dopiero "winylową drogę" i mam w posiadaniu jedynie 2 egzemplarze i to napewno nie takie aby można je było zgłosić na wymianę więc innej drogi jak zapytanie właściciela o nabycie nie widziałem.

Oczywiście mogłem zapytać na PW i dlatego przyznaję się do naruszenia zasad i jest mi przykro.

Pozdrawiam

gra bardzo przeciętnie (słaba dynamika wg mnie i dźwięk raczej po 'ciemnej stronie' , jak na PD to i tak nieźle, ale na czarnym tego niestety nie wydano

No niestety masz rację.

Po japońskim wydaniu The Beatles "1962-1966" położyłem na talerzu ten Iron. Ojej, ale różnica w dźwięku.

• 5 tygodni później...

Witam , zakupiłem na e-bayu płytkę pt:

CCR nr 12FTC 178 , JEST TO 12" maxi singiel na 45 obrotów z wytwórni FANTASY made in GB matrix A2,B2,

str.1- I HEARD IT THROUGH THE GRAPEVINE ,

str. 2- KEEP ON CHOOGLIN'

w kopercie twardej o tytule DISCO z tłem w napisach STAX , wg. mnie jest to jakieś di-dżejskie wydanie , stan wg. sprzedawców z allegro "nówka" wg. mnie mint- , ale gra czysto na obrotach 33 ( takie mam tylko w gramofonie),wymienię chętnie na inna płytkę CCR.

Jeżeli Waluch pozwoli to rzucę jeszcze zapytanie jakiej wkładki szukać do mojego sytemu ( system w o mnie).

Można do mnie pisać na priva w dzień i w nocy. Mam jeszcze kilka innych płytek do wymiany w następnym okresie.

Pozdrawiam , Andrzej

e tam pomyliłem się ma być exelent+

AndrzejDobry , widzę ,że słuchamy podobnej muzyki i wydaje mi się ,że miałbym dla Ciebie propozycję wkładki ( oczywiście nie moja i nie używana ) :) przechodzę na PW

audiokarma.org

• 4 tygodnie później...

cover/record

Al Jarreau - This Time, WB 56804, Germany, A2/B2 Ex/NM

Al Jarreau - Breakin' Away, BSK 3576, US, Ex/NM

najchętniej na rock

We stand in the Atlantic
We become panoramic

a ja posiadam około 15 płyt po babci raczej w stanie dostatecznym i chętnie je oddam za jedną płytkę używaną..

tytuły raczej nieznane..różne typu krawczyk africa simon,"dla ewy"i takie tam różne zbieraniny płyt..może ktos na ściane powiesi.. ;)

Krzysiek, ja bym się chętnie wymienił, coś z: (okładka/płyta)

Genesis, "The Lamb Lies Down On Broadway" NM/NM

"Foxtrot" EX/EX-

Deep Purple "Machine Head" EX-/EX+

Steve Miller Band "Book Of Dreams" EX/EX

Santana Mclaughlin "Love, Devotion, Surrender" EX/NM

Gdyby ktoś był zainteresowany, to mam na wymianę jeszcze:

-Deep Purple "Perfect Strangers" Japan

-Led Zeppelin "IV" USA

-Van Halen "Women and children first" Germany

-Emerson,Lake&Palmer "Works vol.2" i "In concert" Japan

Nadal aktualne.

• 1 miesiąc później...

Od kolegi Swmikolaj dostałem fajne wydanie Genesis Lamb... Na deadwaxie jest porky/pecko i moim zdaniem jest to najlepiej zrealizowana płyta Genesis z lat 70tych. Naprawdę spora różnica w porównaniu np. do Selling czy Wind. Mam nadzieję, że moje płyty dotarły do kolegi Swmikolaj, bo słuch po nim przepadł :)

We stand in the Atlantic
We become panoramic

• 2 tygodnie później...

stan;

mint - bo otwarte

1.kate bush - 50 words..... wydanie europejskie raz odsłuchana płyta 1 strona a, b szlif fine line

2.chicago-II 180gram rhino vinyl wydanie amer. ras odsłuchana str.b szlif nude fg 80

• 2 tygodnie później...

Na wymiane - weather report - heavy weather. Stan EX, do wyboru HOL(A1/B1) albo USA, ale na to USA musze poczekać i zobacyć w jakim stanie.

Jeszcze mi zalega średni egzemplarz walla (GER,1 strona ma jakieś zabrudzenia i potrzaskuje(nie do umycia) - vg,pod koniec gra lepiej,2 strona ex-,3 i 4 strona ex-, okładka w porządku, kopety z tekstami są papierowe, a nie tekturowe, matryce A01/B01)

I jeszcze LZ - in thorugh the out door USA- ex i physical graphitti vg+/ex- też USA.

Wymiana raczej tylko za jazz/blues, ale jeżeli ktoś ma coś innego to proszę pisać:)

pozdrawiam

Ach, i metheny- works NM też dalej aktualne. (kilka postów wyżej)

jutro będę w Bielsku (ok.11.00-16.00) jest na wymianę kilka płyt (przeważnie UK, klka USA i in.)

- wartość circa about 20-80z/szt. (interesują ciekawsze pozycje oraz wydania brytyjskie w Ex i Ex+, c

chętnie gatefold.1press + inserty; oferuję do 2-5 płyt za 1 szt. i Polish Jazz z lat 60-tych w Ex+!!!):

The Clash UK Ex+ (2 tytuły)

J.J. Cale (3 tytuły)

Country Joe & the Fish (2)

Strawbs (2 tytuły)

Blue Mink

Youngbloods

Ry Cooder

King Sunny Ade (afrobeat)

Yes (2 tyt.)

Uriah Heep

Alex Harvey Band

Al Kooper

Solution

Robin Trower (5 tyt.) (Procol Harum i support Jethro Tull)

Blood , Sweat & Tears '3'

Stefan Nillson

The Masonics

Reneissance

Groundhogs (3 tyt.)

Hawkwind (2 tyt.)

Little Feat (3 tyt.)

Crosby, Stills, Nash

Violent Femmes

Gong LIve

SKIN (Jarboe, styl This Mortal Coil)

Holly Golightly

Spirit

Stiff Little Fingers

Rezillos

Linda Hoyle (z Affinity)-reissue

Sweet Smoke 1 press Ger

Free Story

Sonny Rollins

Joe Egan 'Map'

Steel Mill (hard rock lata 70-te) repress mint

Lindisfarne

Beau Brummels

Molly Hatchet

ZZ TOP

i inne (ok. 80 LPs i 2 x 10 cali)

jadę z Cieszyna ok. 10.30 w Bielsku 11.00-16.00, potem ok. 17.15-17.45 w Media Markt (Sarni Stok)

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

mam do pozbycia podwójne wydanie THE MOODY BLUES -every good boy...w stanie bardzo dobrym..ale załóżmy(dla bezpieczeństwa że stan dobry) chętnie wymienię na cokolwiek ...bo i tak mi leży

678 999 893

Ukryta Zawartość

post-25330-0-00382500-1336319175_thumb.jpg

post-25330-0-93833200-1336319187_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mam na wymianę:

The Orb feat. David Gilmour - Metallic Spheres, stan NM (tyle co rozpakowaną, grana może z 5-6 razy), Sony Music 2010

Ukryta Zawartość

nadal aktualne

Ukryta Zawartość

Witam , chętnie zamienię EAST OF EDEN "MERCATOR PROJECTED" DERAM GERMANY ROYAL SOUND STEREO SLM 1038 w stanie wszystko M- na coś w podobnym stylu muzycznym , poważne propozycje na priva lub w temacie.

Hej, jeżeli aktualne, mam nadmiar vinyli The Police, także Dire Straits (w tym jedną w stanie nmint!) i kilka innych ciekawych.

Jeżeli to zapytanie do mnie to sorry , POLICE czy DIRE STRAITS są muzycznie na przeciwnych biegunach moich zainteresowań- hard/blues/psycho/prog/jazz/kraut-rock z przełomu lat 60/70 z naciskiem na USA i mono.

Uprzedzając zapytanie dlaczego pozbywam się perły dla większości kolekcji to odpowiem że niedawno zakupiłem wersję mono i nie stać mnie/nie chcę dublować lp chyba że są różnice w zestawie utworów , inne wersje/miksy itp..

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Panowie, jako że ze względu na miejsce w domu staram się od dłuższego czasu kupować płyty w sposób przemyślany a nie hurtowo i nie specjalnie mam pozycje na wymianę, tak sobie myślę aby rozszerzyć ten wątek o możliwość kupowania/sprzedawania płyt między nami??

Ewentualnie otworzyć nowy temat temu poświęcony?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.