Skocz do zawartości
IGNORED

Ludzie co tu się dzieje !

IGNAC

Rekomendowane odpowiedzi

Watek dobry-tylko tytuł do bani i dlatego jakiś zielony nie wychylając sie wciągnął temat na bocznicę.

Gdyby temat watku brzmiał.....Co się dzieje teraz w wątkach stereo.....wtedy bym sobie pojechał ostro po

tych hajendowcach za tysiaka,a tak moderacja najwyrazniej sra na głupie tematy,bo to branżowcom mocno

pasuje bo sprzedaż jest tej taniochy ani na chwilkę nie zakłócona.Cóż mogę dodać-każdemu wolno kochać!!!

Litości! Przecież człowiek musi mieć od czego zacząć, niech zacznie od zestawu za 500zł. Wielu posiadaczy terenówek zaczynało od hulajnogi. Nie ma w tym nic zdrożnego.

Coś Ci sie za przeproszeniem pomerdało i to dość mocno-bo od tej hulajnogi można zacząć mając 5 a nie jakieś 25 lat.....i czasem więcej-wiem co pisze!!

...rochu..i stary audiofilu..dobrze gadacie..a może zacząć wszystko od początku??...analogowych snów życzę...

....no fajnie...podobno żyjemy w wolnym kraju....czy może się mylę??????...bocznica....komu na tym z.....???

Jak zobaczyłem wątek w dziale stereo pod tytułem "Czy da się przewijać utwory na pendrive" to zrozumiałem co Kazik miał na myśli pisząc wers "Debil nie wie że jest debil, a mądry to wie".

A na klony najlepszy "Klonozepan". Ponoć.

Masturbacja kablami zwiększa jestestwo. Ponoć.

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

A to myślicie,że lepsze są wątki nirwankowców?Jak to ich kabelki som najlepszejsze?

To ponoć też zwiększa...jestestwo.Z jednej strony chłam a z drugiej Hu-jend nirwanowy.

Ot całe oto AS.

Panowie, jaki spowalniacz takie forum.

Jak ktoś pisze takie bzdury:

"Pomimo wszystko, mam podejrzenia (niemal niepoparte praktyką), że korektor w torze ma na niego wpływ. Myślę, że nawet bez uruchamiania jego funkcji, ma wpływ. Samo przepłynięcie sygnału przez urządzenie, MUSI być negatywne (skoro kable słychać, to i całe urządzenie), no chyba że zyski są większe niż straty."

to nie spodziewajcie się wykwintu forumowego, bo "mam podejrzenie (nieomal niepoparate praktyką)", że spowalniacz na forum ma na niego wpływ:-)

Czy nie odnosicie takie wrażenia, że ludzie nie czytają ze zrozumieniem, albo robią to specjalnie? Czy nie można być po prostu sobą?!

>>rochu

Ale fajnie te szroty grają....:)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Nie da się ukryć, że na AS królują chinole, budżetowy DIY, szroty z Allegro czy pc audio na poziomie integry z notebooka.

Nie broniliście forum przed szajsem w wątkach, to teraz jest jak jest.

Dobrej nocy.

Wole pogadać z obeznanym gościem który ma wzmak za 200zł bo akurat utrzymuje 5 dzieci i nie ma kasy, niż z snobem spuszczającym sie nad plakietkami najlepszych firm za naście tysięcy najmmniej który nie ma wiedzy,mam nadzieje że takich tu mało,generalnie was bardzo lubię i dobrze jest.

Co to wogóle ma do rzeczy co kto ma na półce i za ile i co buduje i z czego! jeden z drogich Seasów drugi z Stx bo każdy ma swój powód ku temu.

Teraz Audiostereo zaczyna coś z facebookiem wiec dużo nowych ludzi będzie i tematów ludzi którzy naprawde sie nie znają.

Trzeba sie otwierać na świat.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Wole pogadać z obeznanym gościem który ma wzmak za 200zł bo akurat utrzymuje 5 dzieci i nie ma kasy, niż z snobem spuszczającym sie nad plakietkami najlepszych firm za naście tysięcy najmmniej który nie ma wiedzy,mam nadzieje że takich tu mało,generalnie was bardzo lubię i dobrze jest.

No tak.

Ten kto ma wznak za 200 zł to fajny koleś a ten kto wydał nieco więcej to już snob.

Ciekawy ogląd świata.

Kolega z pis jak mniemam?

Nie przesadzaj, nie każdy jest piękny i bogaty. To, że w danej chwili ktoś ma mało kasy, to nie znaczy że ma sobie zatkać uszy korkami od butelek. Sporo ludzi chce się dowiedzieć, jak uzyskać sensowny dźwięk za umiarkowaną czy wręcz niewielką kasę. To żaden grzech, a wręcz przeciwnie - że komuś się chce z poziomu boomboxa przenieść na trochę wyższa półkę.

Niech ci wszyscy, którzy pozjadali wszelkie rozumy i teraz jadą na hi-endzie przypomną sobie własne skromne początki.

najlepszym przykładem powyższego jest Greg ze swoimi Grundisiami

odważy się ktoś powiedzieć, że "rzeźbi w gównie"

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

No tak.

Ten kto ma wznak za 200 zł to fajny koleś a ten kto wydał nieco więcej to już snob.

Ciekawy ogląd świata.

Kolega z pis jak mniemam?

Takie cechy jak niewiedza z snobizmem są tutaj nieporządane... a to co napisałes wcześniej troszke godzi w posiadaczy tanich starych ale przecież dobrych sprzetów.

Niewiedza i podnieta plakietkami prowadzi do nikąd a to właśnie dzięki forum i wiedzy można do czegoś dojść,a tanie nie musi oznaczać złe, bo choćby Alphard w odgrodzie który ani nie jest drogi ani chyba nie ma parametrów a jednak gra i to z kosztownym sprzetem towarzyszącym.

Co to wogóle ma do rzeczy co kto ma na półce i za ile i co buduje i z czego! jeden z drogich Seasów drugi z Stx bo każdy ma swój powód ku temu.

Teraz Audiostereo zaczyna coś z facebookiem wiec dużo nowych ludzi będzie i tematów ludzi którzy naprawde sie nie znają.

Trzeba sie otwierać na świat.

Te dwa ostatnie zdania to do nirwankowców...raczej?

Nie mogę teraz dojść co to jest ten nirwankowiec Modrzewiu. Może kierowane do ludzi co im przeszkadza to i owo ale w końcu ma prawo przeszkadzać a i tak sobie myśle ludzie też mają prawo pisać cokolwiek chcą.

Gość rochu

(Konto usunięte)

(..)a to co napisałes wcześniej troszke godzi w posiadaczy tanich starych ale przecież dobrych sprzetów.

Guzik mnie obchodzi czy godzi czy też nie godzi.

Nigdzie nie napisałem, że stary czy też budżetowy sprzęt gra źle, do bani, etc...

Wszystko jest kwestią aspiracji, możliwości i w pewnym sensie talentu właściciela danego sprzętu.

Da się złożyć w sensownych pieniądzach satysfakcjonujący zestaw audio.

Trzeba tylko wiedzieć jak.

Ale aby wiedzieć jak tego dokonać należy wiedzieć wcześniej czego tak na prawdę się oczekuje.

I tutaj jest pies pogrzebany.

Mało kto z piszących na forum jest świadom swoich oczekiwań oraz zna swoje możliwości i ograniczenia (swoje własne a także sprzętu oraz realizacji nagrań).

Wątki w stylu "wzmacniacz za 300 zł", "kolumny ze srebrnymi membranami" czy też "jak połączyć inregrę w moim komputerze z bajecznymi altusami" sytuacji tutaj nie poprawiają.

Gdy zaglądam na AS to wszędzie jedynie taniość, taniość widzę. Wszyscy ekscytują się cenami - albo coś tanie i dobre albo drogie i do bani.

Nie jest tak?

A audio to nie polskie autostrady gdzie kryterium ceny jest jedynym wyznacznikiem wyboru.

Trzeba zerwać z takim nastawieniem i do tematu podejść rzeczowo.

Jak dany klocek gra, jak się zachowuje w rożnych konfiguracjach, w jakim materiale sprawdza się a w jakim nie, etc.

Ja postrzegam audio podobnie jak fotografię.

Jak zaczynasz to się ekscytujesz sprzętem, kupujesz, sprzedajesz, czytasz recenzje i sam recenzujesz, kłócisz się - wybaczcie słowo - o pierdoły takie jak jasność obiektywu, ilość ppm jakie przenosi szkło, szybkość migawki, tryby synchronizacji lampy, wielopolowy pomiar, etc...

Możesz zostać na tym poziomie do emerytury a możesz pójść dalej i zaczniesz robić Zdjęcia.

I znowu będziesz porównywał swoje fotki z innymi, będziesz wzdychał do fotek Nationala, będzie kłócił na forach się o to czy kadr jest taki jak ma być, etc...

Jeżeli będziesz wytrwały i będziesz miał szczęście pewnego dnia dotrze do ciebie, że to wszystko jest nic nie warte.

Bo realizujesz wizje innych a nie swoje.

Wtedy masz szansę pokazać innym jak ty sam widzisz świat.

A wystarczy ci do tego jeden obiektyw, stary Rollei a czasami pudełko po butach z maleńkim otworem.

A stanie się tak, bo technika nie będzie już miała władzy nad tobą.

To ty będziesz wiedział (może lepiej powiedzieć - będziesz czuł) jak jej użyć aby ona służyła tobie.

Ufff...

Rzadko ostanio zabieram głos na tym forum, ale dużo czytam. Pozwolę sobie na kilka konkluzji. Wydaje mi się że takie forum jak to powinno służyć wzajemnej wymianie doświadczeń, doznań i doradzaniu mniej doświadczonym(lub biedniejszym) kolegom np. w doborze sprzętu. A im więcej czytam (a spędzam na czytaniu forum dużo czasu), tym bardziej dochodzę do wniosku że to jakiś szalony poligon. Każdy kto dokładnie i dużo czyta zauważy wzajemne animozje pomiędzy panami A<B<C<D<E. Zacząłem obserwować dokładnie wypowiedzi najbardziej znanych "osobistości" na tym forum i co zauważyłem ????....Primo....Post pana A i za chwilę wściekły atak pana B. Secundo... Inny temat, post pana B i wściekły atak kogo ???? Oczywiście pana A.... Często fajnie rozwijającą się dyskusję potrafią zdominować wzajemne animozje kilku kolegów. I nie dziwię się kibolom że organizują tzw. ustawki, skoro ludzie niby na "poziomie" zachowują się podobnie. Niech będzie jasne....... Nadal traktuję AS jako kopalnię wiedzy i rozumiem że każdego stać na własne zdanie. Natomiast kulturalna wymiana doświadczeń jeszcze nikomu nie zaszkodziła, wręcz przeciwnie. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i przepraszam jeśli się zapędziłem.

Dzisiaj facet na targu staroci miał Starta za 80 zł,niestety nie miałem kasy przy sobie a szkoda. Jakiś czas temu postanowiłem wywoływać z wiekszych klisz i będe szukać czegoś taniego,tańszego od Mamiyi itp.

Absolutnie skrajnie w oszczędności nie da sie iść bo to już nie audiofilia a jakaś karykatura to znaczy zwyczajne hi fi bez pasji. Tu chodzi o jakość a jakość ma cene. O ile na basie w odgrodzie mam bardzo dobry tani głośnik to wysokotonówki w hornach mam bardzo drogie no i chyba trudno tanią wysokotonówke pchać do kolumn. Swirowanie z sprzętem Audio oderwało mnie od fotografii ale jade w Tatry..

Aleś odkrył Amerykę stres:) przecież to normalka na forach internetowych i tego nie zmieni żadna moderacja ani apele. Ludzie są różni i niekiedy ulegają emocjom. Życie.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Aleś odkrył Amerykę stres:) przecież to normalka na forach internetowych i tego nie zmieni żadna moderacja ani apele. Ludzie są różni i niekiedy ulegają emocjom. Życie.

To nie odkrywanie Ameryki..... Ale szkoda że nie może być normalniej.

Ależ może być inaczej ale czy to znaczy normalniej? Jak moderacja wykosi wszystkich którym zdarzają się pyskówki i oftopy na forum to kto zostanie?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

I jeszcze jedno......kilka dni temu mój były kolega poderżnął gardło swojej konkubinie, podpalił zwłoki a sam się powiesił....Podobno to własnie były emocje.A ja zadaję sobie pytanie czy i jak można było tego uniknąć.

I jeszcze jedno......kilka dni temu mój były kolega poderżnął gardło swojej konkubinie, podpalił zwłoki a sam się powiesił....Podobno to własnie były emocje.A ja zadaję sobie pytanie czy i jak można było tego uniknąć.

Sory, chyba ten przykład był nie na miejscu.

No nieco drastyczny ale jeśli człowiek jest zdolny do takich rzeczy w realu to przy tym niewinna internetowa sprzeczka to pikuś.

Pozdrawiam:)

Rzadko ostanio zabieram głos na tym forum, ale dużo czytam. Pozwolę sobie na kilka konkluzji. Wydaje mi się że takie forum jak to powinno służyć wzajemnej wymianie doświadczeń, doznań i doradzaniu mniej doświadczonym(lub biedniejszym) kolegom np. w doborze sprzętu. A im więcej czytam (a spędzam na czytaniu forum dużo czasu), tym bardziej dochodzę do wniosku że to jakiś szalony poligon. Każdy kto dokładnie i dużo czyta zauważy wzajemne animozje pomiędzy panami A<B<C<D<E. Zacząłem obserwować dokładnie wypowiedzi najbardziej znanych "osobistości" na tym forum i co zauważyłem ????....Primo....Post pana A i za chwilę wściekły atak pana B. Secundo... Inny temat, post pana B i wściekły atak kogo ???? Oczywiście pana A.... Często fajnie rozwijającą się dyskusję potrafią zdominować wzajemne animozje kilku kolegów. I nie dziwię się kibolom że organizują tzw. ustawki, skoro ludzie niby na "poziomie" zachowują się podobnie. Niech będzie jasne....... Nadal traktuję AS jako kopalnię wiedzy i rozumiem że każdego stać na własne zdanie. Natomiast kulturalna wymiana doświadczeń jeszcze nikomu nie zaszkodziła, wręcz przeciwnie. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i przepraszam jeśli się zapędziłem.

Ale jestem taki.....zapędzony i w dodatku w......stresie!!

Wszystkie ataki nie są żadnym wyrazem wściekłości,tylko odpowiedzia na ....bzdury i głuchotę.

Skąd wiesz,czy z atakującymi mnie i v-ce versa sie nie znamy osobiście także nie bądż w stresie tylko głowa do góry,swiat jest piekny-tylko ci ludzie.........

Wiesz co to jest dobre granie?

Stary audiofilu.......Dobrego grania chyba nigdy nie usłyszę.....Prowincja to jednak prowincja. Ale uwierz mi że jak trafię w totka i kupię sobie topowego macka i b&w.....Będziesz pierwszym którego zaproszę......I mam nadzieję że nie odmówisz a wręcz przeciwnie, pomożesz mi dobrać kable :).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.