Skocz do zawartości
IGNORED

Myjka myjce nie równa ?

łukasz

Rekomendowane odpowiedzi

znalazłem dziś takie coś konkurencja dla okki nokki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

szukałem filmiku o tej myjce i przypadkiem znalazłem filmik 2 częściowy tej formy co oni robią ..... to masakra :) warto pooglądać :)

pzdr. Łukasz

Ukryta Zawartość

Patrząc na wykonanie to pancerny sprzęt. Totalna manufaktura, pieknie...

To ile takie cudo milaoby kosztować ?

robiz

MYślę, że nie chodziło Ci o myjkę, o gramofony warto popytać, a może i przejechać się do producenta :)

KUZMA Ltd.

Hotemaže 17/a

SI-4205 Preddvor,

Slovenija

tel.:+386 4 253 54 50

fax: +386 4 253 54 54

e-mail: [email protected]

Pozdr. Andrzej.

MYślę, że nie chodziło Ci o myjkę, o gramofony warto popytać, a może i przejechać się do producenta :)

Dokładnie mówie o tych pancernych gramofonach. Przejechac sie do producenta mozna , ale wielkich okazji cenowych to bym sie nie spodziewał : )

znalazłem dziś takie coś konkurencja dla okki nokki

Ukryta Zawartość

szukałem filmiku o tej myjce i przypadkiem znalazłem filmik 2 częściowy tej formy co oni robią ..... to masakra :) warto pooglądać :)

pzdr. Łukasz

Tak przy okazji, ta muzyka w tle filmiku to może być VIVALDI ..? Może ktoś bardziej obeznany w temacie podpowie.

robiz

Ukryta Zawartość

Dziękuję i przepraszam za moją niewiedzę Swoja droga muzyka mnie pochłonęła...., coś nieziemskiego...

robiz

Nie przepraszaj Largo z Koncertu skrzypcowego f-moll Vialdiego też jest, potocznie mówiąc (pisząc) druga część zimy :)

Pozdrawiam,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Nie przepraszaj Largo z Koncertu skrzypcowego f-moll Vialdiego też jest, potocznie mówiąc (pisząc) druga część zimy :)

Pozdrawiam,

Paweł

A jednak Vivaldi tez jest , no to nie jest ze mna tak źle jak myslałem : )

Domyslam sie , że te kompozycje Bacha i Vivaldiego sa częscia jakiegość wiekszego dzieła. Chcialbym je kupic wydane na winylu . Koncerty 4 Pory Roku raczej dam rade , natomiast z Bachem może byc gorzej. Mogłbyś pokierować...

robiz

Przy klasyce trzeba zwracać uwage na wydania - polecam deutche gramophon i london treasury series. Wszystkie hungarotony, suprapfhony, melodie brzmią słabo i w klasyce to strasznie słychać. W Polsce na portalch i targach sprzedają w 95% te śmieciowe płyty, więć lepiej szukać za granicą. Ogólnie z bacha polecam wszelkie dzieła organowe - toccaty, passacagalia, preludia i fugi. Są jeszcze koncerty klawesynowe, brandenburskie - tych raczej mniej słucham, to taki barok, dla mnie troche zbyt "klasyczne". Ale najlepej klimat bacha oddają dzieła "kościelne", msza h-moll albo coś.

I z klasyki koniecznie requiem d-moll Mozarta jeśli nie znasz:)

Jak Bach to i oczywiście Kantay. Polecam wydania klasyki na płytach Archiv production.

Pozdrawiam,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

Przy klasyce trzeba zwracać uwage na wydania - polecam deutche gramophon i london treasury series. Wszystkie hungarotony, suprapfhony, melodie brzmią słabo i w klasyce to strasznie słychać. W Polsce na portalch i targach sprzedają w 95% te śmieciowe płyty, więć lepiej szukać za granicą. Ogólnie z bacha polecam wszelkie dzieła organowe - toccaty, passacagalia, preludia i fugi. Są jeszcze koncerty klawesynowe, brandenburskie - tych raczej mniej słucham, to taki barok, dla mnie troche zbyt "klasyczne". Ale najlepej klimat bacha oddają dzieła "kościelne", msza h-moll albo coś.

I z klasyki koniecznie requiem d-moll Mozarta jeśli nie znasz:)

Z wypowiedzią Tomasza zgadzam się w prawie całej rozciągłości, szczególnie z oceną płyt z klasyką, pochodzących z byłych tzw. demoludów. Było o tym nie tak dawno na forum, ale wówczas wyszło na to, że najważniejsze to są zagramaniczne ratingi :) oraz generalnie to, co ludziska w internecie o płytach napiszą, hehe, i jakie ceny sobie do nich powymyślają.

Natomiast za dziełami organowymi Mistrza Jana Sebastiana osobiście nie przepadam, bardziej lubię słuchać Jego suit i koncertów właśnie. Ostanio kupiłem sobie na Jarmarku Dominikańskim "Kunst der Fuge", zorkiestrowaną przez N. Marrinera i wykonywaną w związku z tym wiadomo przez kogo. Jak dla mnie to słucha się tego rewelacyjnie właśnie w takiej wersji. Box dwupłytowy skromnego wydawnictwa Philips, stopień zachowania płyt - niesłuchane (???), cena - równowartość dwóch paczek papierosów, a jakość dźwięku jednak bardzo, bardzo dobra.

Pozdro,

Yul

Tak, philpsy też są ok, tylko te późniejsze (z końca lat 80) często są cyfrowe - niektóre brzmią w porządku, ale niektóre są sztuczne w barwie instrumentów. Demoludów mam sporo, ogólnie poziom szumu jest znacznie wyższy, więc jak jest jeden instrument lub jak jest pianissimo to jakoś przeszkadza w odbiorze. Drugi problem to przesterowania przy głośnych fragmentach, nawet jak płyta jest near mint - IX symfonii B. na supraphonie nie jestem w stanie dosłuchać do końca. I trzeci problem to jakieś puste brzmienie w smyczkach, I i II skrzypce się zlewają, jakoś nie słychać planu, a w końcu nie bez powodu orkiestra jest ustawiona na scenie w taki sposób. Chociaż mam też kilka płyt wspomnianego london treasury które też brzmią średnio, najlepsze są te co już mają folie w środku zamiat papierowej koperty, takie mam spostrzeżenie:)pzdr

A ja ponawiam pytanie.Czy ktoś z trójmiasta lub okolic świadczy usługi mycia płyt myjką od ( Okki Nokki) wzwyż ?

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

Krzysiek - knosti można przerobić tak że nie przecieka, chociaż wymaga to dużo pracy. Znalazłem gumki tej samej średnicy co to kółko mocujące, przyklejanie wymaga modelarskiej wprawy, opócz tego dodatkowa uszczelka(z gumki ze starych okularków pływackich) jakby z góry. Wszystko się robi szersze jak się dokręci do płyty, więc trzeba zpiłować lekko te kółka żebybyły węższe. Skomlpikowane to, nie mam aparatu, więc nie zrobie zdjęcia. Koszt - 1,20zł - superglue.Nie wydaje mi się żeby ktokolwiek świadczył takie usługi jak mycie winyli...

Tomek wiem, że można uszczelnić Knosti, ale wymaga to sporego zachodu, a moje umiejętności DIY hmmm :) A może kupię sobie na allegro drugi zacisk do Knosti i poeksperymentuję...

a usługi owszem świadczą, pamiętam jeden kolega z naszego forum ogłaszał się kiedyś na allegro

We stand in the Atlantic
We become panoramic

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.