Skocz do zawartości
IGNORED

Muzykalność (?) Solidusów AUDIOWAVE

kook

Rekomendowane odpowiedzi

Negocjuje wlasnie transakcje zamiany/kupna Solidusow Audiowave (wersja z głośnikiem nisko-średniotonowym Focal (5N411L) i głośnikiem wysokotonowym Scan-Speak (D2905/9300) - i jestem ciekaw wszelkich opinii osob, ktore mialy z nimi kontakt. Szczegolnie chodzi mi o takie cechy jak muzykalnosc i przestrzen. Oczywiscie przed zakupem bede je jeszcze przesluchiwal, ale warto wczesniej cos o nich wiedziec. Jesli chodzi o ich parametry techniczne, to nieco niepokoi mnie niska skutecznosc (85 dB).

Sam posiadam solidusy ale było ich kilka wersji :/ moje sa seas-ach z czego na dole excell.

Mają troszke chłodną średnicę, ale to może wina wzmaka. Muzykalnośc i naturalnośc są wybitne w tej cenie jak dla mnie oczywiście :-]

Pozdrawiam

• Redaktorzy

kook - weź do domu, podłącz i posłuchaj. Ja tak zrobiłem ze 141 i stoją do dziś. Miałem je sprzedać, bo Małżowinka chce mieć "coś bliżej ściany" ze względu na naszego szalejącego potomkai jego zainteresowanie kabelkologią, alecoś mi się wydaje, że skończy się tylko na zmodyfikowaniu posiadanych podstawek. Audiowave'y mają to do siebie, że potrafią się odwdzięczyć za włożenie dobrze nagranych płyt. Co prawda źle narane są znośne w słuchaniu i nie ranią uszu, ale porządne realizacje po prostu grają tak jak powinny. A o muzykalność to się nie musisz martwić (yulko warto mieć szybkie i przejżyste druty).

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Dzieki za info. Co do 'drutow', to jak sadzicie, czy uzywane przeze mnie obecnie VDH Bay C5 Hybrid (interkonekt) i glosnikowe Real Cable zagraja z Solidusami? O ile pamietam, to VDH ma opinie raczej 'wolnego'.

Oj miałem kiedyś te kolumienki, niestety nie na excelu. Ale i pierwsza wersja pozostawiła świetne wspomnienia-polecam Ci te kolumny z całego serca,bo moim zdaniem to najbardziej "muzykalne" Audiowave.Pamiętam, kiedy sprzedawłem je 1,5 roku temu ,kupujący ,który przyjęchal zaskoczony był właśnie przestrzenią i wykonaniem . Świetne głóśniki do lampy.A ,rzeczywiście te 85 db to troszkę mało.Nie każdy wzmak będzie pasował .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.