Skocz do zawartości
IGNORED

Nie wierzcie opiniom o sprzęcie stereo.

modrzew47

Rekomendowane odpowiedzi

• Administratorzy

W związku z wieloma zarzutami o nieobiektywnych opiniach sprzętu stereo postanowiłem założyć ten wątek.Tutaj każdy będzie mógł wpisać opinie,zdanie odmienne od zamieszczonego w innym wątku a waszym zdaniem odbiegającego od usłyszanego w odsłuchu porównawczym.Moim zdaniem najważniejszy jest odsłuch u siebie w domu w warunkach akustycznych i z systemem jaki posiadacie.Tylko taki może być prawdziwy. Opinie zawsze są subiektywne i wynikają właśnie z takich odsłuchów ale również bywają opinie wydawane celowo a podyktowane mogą być chęcią zbycia...tylko.

Panowie, przecież istnieje już zakładka Opinie. Jaki jest sens zakładania oddzielnego tematu?

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Panowie, przecież istnieje już zakładka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Jaki jest sens zakładania oddzielnego tematu?

Żartujesz?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Administratorzy

Modrzew47: wiem, że odpowiesz za chwilę, że tamte opinie są pisane tylko przez wzmacniaczy i wszystkie są nieprawdziwe. Na pewno część jest, ale czy to znaczy, że trzeba zakładać kolejny temat? Czy te umieszczane w tym wątku raptem cudownie staną się obiektywnymi i prawdziwymi? Pytam po prostu jaki jest sens mnożenia wątków/zakładek. Oczywiście sama dyskusja na ten temat ma jakiś sens, ale Ty zdajesz się sugerować coś innego:

Chodzi własnie o to,zeby możliwe było rozgraniczenie tych spraw.Masz inne zdanie na temat kolumny,która została opisana?Napisz tu.Kupujący będą mieli dodatkowe informacje i sami będą mogli zadecydować...kupować czy słuchac,bo różnie piszą.

Czy te powyższe opinie "Administratorzy" piszą jako jedna osoba czy kilka, a może każda litera kto inny?

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Modrzew47: wiem, że odpowiesz za chwilę, że tamte opinie są pisane tylko przez wzmacniaczy i wszystkie są nieprawdziwe. Na pewno część jest, ale czy to znaczy, że trzeba zakładać kolejny temat? Czy te umieszczane w tym wątku raptem cudownie staną się obiektywnymi i prawdziwymi? Pytam po prostu jaki jest sens mnożenia wątków/zakładek. Oczywiście sama dyskusja na ten temat ma jakiś sens, ale Ty zdajesz się sugerować coś innego:

Nie wiem jak traktować ten wpis.Jako tłumaczenie,ze wylądował na bocznicy,przeniesiony przez nadgorliwego moderatora?Czy jako namawianie by zrezygnować z niego?

Nie wiem jak długo jeszcze,będzie trwała zabawa w kotka i myszke w sprawie pisania opinii pod sprzedaż,pewnie tak długo aż się ktoś wkurzy i zapyta prokuratora czy to aby nie oszustwo.

SITE nie widzi tego?WIDZI a tylko tłumaczy,ale moim zdaniem nieudolnie i na zasadzie...nie ma dowodów.Ślepy by je znalazł.Zapewniam.Nie będe ich tu wymieniał,każdy może łatwo znaleść i udowodnić,że takowa postała pod sprzedaż.Niewygodne zdania bez wulgaryzmów się wycina w obronie wymienionych i to ma być moderacja?To jest cenzura a tym ludziom pomyliły się daty i internet z gazetką komsomolską.Tak to własnie wygląda.

Pozdrawiam administracje.

Kiedys w pismach HiFi byly pelne testy laboratoryjne sprzetu. Recenzje byly glownie oparte na tych danych. Dzis trafiaja sie fragmentaryczne dane techniczne ale prawie nigdy te wazne (np znieksztalcenia sygnalu podstawowego 20kHz, intermodulacyjne i kilka innych waznych) ale recenzja opiera sie na subiektywno-biznesowym podejsciu do sprawy i nieraz bywa sprzeczna z waznymi parametrami. Poczytajcie recenzje tego samego sprzetu z roznych krajow. To co w jednym ma 5 gwiazdek albo 4 w innym 3 albo 2.

pozdrawiam,

• Administratorzy

modrzew47: nie odpowiedziałeś na pytanie. Sama dyskusja na ten temat jest jak najbardziej w porządku, chociaż ten wątek można potraktować jako dubel tego o wzmacniaczach i paru innych.

Ja pytałem natomiast o fragment:

Masz inne zdanie na temat kolumny,która została opisana?Napisz tu.Kupujący będą mieli dodatkowe informacje i sami będą mogli zadecydować...kupować czy słuchac,bo różnie piszą.

Jaki jest sens pisania opinii w tym wątku, skoro jest do tego specjalny dział? Spowoduje to jedynie większy chaos i zamieszanie. Chcesz napisać opinię negatywną, wypunktować wady - OK, ale zrób to w odpowiednim miejscu. W zakładce Opinie jest podział na kategorie, modele itd. Gdy ludzie zaczną wstawiać Opinie w tym wątku, tak jak proponujesz to wyjdzie groch z kapustą.

PS. Uruchomiliśmy nowy dział ogłoszeń:

http://www.audiostereo.pl/ogloszenia_sprzet.html

http://www.audiostereo.pl/ogloszenia_plyty.html

Jest tam podział na osoby prywatne i firmy i to jest miejsce na oferty handlowe.

modrzew47: nie odpowiedziałeś na pytanie. Sama dyskusja na ten temat jest jak najbardziej w porządku, chociaż ten wątek można potraktować jako dubel tego o wzmacniaczach i paru innych.

Ja pytałem natomiast o fragment:

Jaki jest sens pisania opinii w tym wątku, skoro jest do tego specjalny dział? Spowoduje to jedynie większy chaos i zamieszanie. Chcesz napisać opinię negatywną, wypunktować wady - OK, ale zrób to w odpowiednim miejscu. W zakładce Opinie jest podział na kategorie, modele itd. Gdy ludzie zaczną wstawiać Opinie w tym wątku, tak jak proponujesz to wyjdzie groch z kapustą.

PS. Uruchomiliśmy nowy dział ogłoszeń:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jest tam podział na osoby prywatne i firmy i to jest miejsce na oferty handlowe.

To może zaproponuje tak(drugi już raz):Osoby z niebieskim napisem Branża,niech nie reklamują sprzętu w wątkach stereo a w sponsorowanych.Wtedy będzie uczciwie i przejrzyście.

Jak to wygląda jak człowiek z branży wypisuje super-hiper opinie w wątkach w zakładce stereo i hi-end.To zwyczajnie nieetyczne jest.Tylko wątpie czy dociera to do administracji.

Bardzo możliwe jest,że popieracie tego rodzaju reklame ze względu na prowizje,którą w zamian otrzymujecie.Wygląda mi na to,że ja do was innym językiem a wy do mnie,że pada.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość rochu

(Konto usunięte)

Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, aby osoba z opisem branża pisała w innych wątkach, ale nie powinna wówczas używać nazw konkretnych modeli, firm, lub opisywać sprzęt w sposób umozliwiajacy łatwe jego zidentyfikowanie.

Ty, który wieścisz totalną wolność słowa równość, chcesz cenzury i to cenzury tylko NIEKTÓRYCH użytkowników forum?

Nieźle, całkiem nieźle.

Nie wiedziałem, że zawarłeś w swojej wypowiedzi jakąś głębszą myśl.

rochu

W swoich wątkach nie tolerujesz wycieczek osobistych ale w innych ci nie przeszkadza?Daj spokój.Po co się szarpać?

Temat znany jest?

buma to też dotyczy...jakby co.

I tak nic nie przebije klubu paradigma pod egidą polpaku, prowadzonego przez ich dyrektora handlowego, którego ktoś w końcu zdemaskował, potem kerikawon wzbraniał się przed przydomkiem branża, bo on po prostu jest prywatnie wielkim fanem tej marki, a obecnie juz bez żenady klub ten stał się zwyczajnie platformą reklamową polpaku, wszystko jest dobre, pod jednym warunkiem - jest w dystrybucji polpaku itp. itd. w kółko linki do dystrybutora, w kółko reklama.

I tak polpak ma darmowy wątek z gatunku sponsorowanych. Już kilku ich z tego polpaku pisze na forum, każdy jako fan paradigma/anthema/xindaka/mistrala/kody - prywatnie oczywiście.

A administracja pyta czy to nie dubel..ten wątek.Jakby nie widzi,ze nie jest dublem a może nie chce?Widzieć.A tak swoją drogą to poważny zarzut jest z tym Paradigmem i całym tym g.wnem reklamowym.Naciąganie gdzie sie da i jak tylko możliwe.

TEN WĄTEK POWINIEN WISIEĆ W STEREO,ŻEBY WSZYSCY MOGLI O TAKICH FAKTACH WIEDZIEĆ.JEŻELI ISTNIEJĄ TO POWINNY BYC CHOCIAŻ JAWNE.

Warto np. prześledzić historię wpisów kolegi kerikawona z polpaku, niejakiego zikkona, szczególnie wcześniejszą, zanim nie poszło w świat, że robi w polpaku i nie wymuszono na nim "branży". Generalnie linkownia do pracodawcy.

Ukryta Zawartość

niestety, trzeba samemu wpisać w wyszukiwarce zikkona :(

Ot, typowa wymiana zdań w klubie miłośników polpaku, pisze pan Marek65, który zapragnął poprawić brzmienie starego technicsa kablami (łącznie 3 wpisy na forum). Pomimo że mu odradzano, on się uparł i tak oto przedstawił efekty:

Nie miałem czasu na wcześniejsze napisanie w sprawie kabli Technics - Paradigm.

W końcu po rozmowie z sprzedawcą w salonie w Regułach wybrałem kanadyjskiego Ultralinka i mimo, że nie jestem złotym uchem, całość zabrzmiała chyba z 200% lepiej.

Rekomendacja za super dobór i pomoc dla panów z salonu.

Dyrektor handlowy polpaku podsumował:

Co potwierdza tylko moje wcześniejsze, wypowiedzi.

Ukryta Zawartość

I po co płacić za temat sponsorowany jak mozna sobie klub założyć:))

A w sponsorowanych ostatni temat z przed roku, wszystko chyba przeniosło się do szarej strefy...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

• Administratorzy

To może zaproponuje tak(drugi już raz):Osoby z niebieskim napisem Branża,niech nie reklamują sprzętu w wątkach stereo a w sponsorowanych.Wtedy będzie uczciwie i przejrzyście.

Jak to wygląda jak człowiek z branży wypisuje super-hiper opinie w wątkach w zakładce stereo i hi-end.To zwyczajnie nieetyczne jest.Tylko wątpie czy dociera to do administracji.

Bardzo możliwe jest,że popieracie tego rodzaju reklame ze względu na prowizje,którą w zamian otrzymujecie.Wygląda mi na to,że ja do was innym językiem a wy do mnie,że pada.

Modrzew: proszę Cię skończ z tymi swoimi oskarżeniami. Zostałeś zapewniony, że administracja nie dostaje nic za wpisy na forum. Uznajemy jedynie jawną reklamę w odpowiednich działach. Na forum panuje wolność słowa. Z jednej strony walczysz o to, by użytkownicy mogli pisać co chcą, a z drugiej chcesz sam kogoś kneblować? Staramy się sukcesywnie oznaczać branżowców, tak by każdy widział do jakiej grupy ktoś przynależy i sam mógł wyciągać wnioski. Moderatorzy zostali poinstruowani by informować branżowców o możliwości zamieszczania wątków sponsorowanych oraz ogłoszeń z wybraną opcją Firma.

I tak nic nie przebije klubu paradigma pod egidą polpaku, prowadzonego przez ich dyrektora handlowego, którego ktoś w końcu zdemaskował, potem kerikawon wzbraniał się przed przydomkiem branża, bo on po prostu jest prywatnie wielkim fanem tej marki, a obecnie juz bez żenady klub ten stał się zwyczajnie platformą reklamową polpaku, wszystko jest dobre, pod jednym warunkiem - jest w dystrybucji polpaku itp. itd. w kółko linki do dystrybutora, w kółko reklama.

I tak polpak ma darmowy wątek z gatunku sponsorowanych. Już kilku ich z tego polpaku pisze na forum, każdy jako fan paradigma/anthema/xindaka/mistrala/kody - prywatnie oczywiście.

Oczywiście takie przypadki nie powinny mieć miejsca. Zbadamy tę sprawę. Podkreślam jednak po raz kolejny, że administracja nie ma czasu na śledzenie wszystkich zakładek i wątków. Prosimy więc o zgłaszanie takich przypadków wraz z dowodami w tym wątku, tak by można było interweniować.

OK.Jednak dzięki temu wątkowi coś się dowiedzieliście i uznajecie,ze to nie w porządku jest,aczkolwiek nieśmiało.Ja nie oskarżam a dziwie się,że dla administracji jest to kneblowaniem,tak jak byście nie rozróżniali reklamy od naciągactwa.Przecież doskonale wiecie o co mi chodzi i wiecie również,że nie o kneblowanie kogolowiek.Napisze wam powiedzenie o przypadkach.BYWAJĄ PRZYPADKI,ŻE GARBUS GARBUSA POŁOŻY NA ŁOPATKI...W ROWIE MELIORACYJNYM.Dotyczy to różnych,dziwnych zbiegów okoliczności,w których to łączą sie rewelacyjne opinie z przypadkową właśnie sprzedażą.Przecież to jest zwykłe świństwo i chcecie żeby userzy o tym milczeli?Jak inaczej nazwać przeniesienie tego wątku na bocznice?Nadgorliwy moderantor w obronie jednego z branżowców przeniósł wątek na bocznice,bardzo wesoło to tłumacząc.Żenada.

I po co płacić za temat sponsorowany jak mozna sobie klub założyć:))

A w sponsorowanych ostatni temat z przed roku, wszystko chyba przeniosło się do szarej strefy...

Napisanie jednak opini w sponsorowanych,jest widocznie odbierane jako swoista reklama a w reklamach przecież prawdy nikt nie pisze.Takie utarło się pojęcie wśród naszego społeczeństwa i dlatego własnie pisze się opinie za darmo w zakładkach stereo.Tam chociaż jest nadzieja,że nie każdy się połapie.Wątki demaskujące mają być przenoszone natychmiast na bocznice.

By nie urazić kolegi czasami hehe!Czy nie jest to żałosne?

Przeniesienie wątku na bocznice,oczywiście kneblowaniem nie jest.Takie troche Prawo Kalego.

• Administratorzy

Modrzew47: problemem jest chyba głównie granica. Na pewno nie dajemy przyzwolenia na urządzanie sobie darmowej reklamy pod przykrywką klubu oraz udawanie przez branżowca zwykłego użytkownika. Nie jesteśmy jednak za całkowitym cenzurowaniem branżowców w zakładkach Stereo i innych. To często specjaliści i osoby posiadające dużo większą wiedzę o audio niż niejeden użytkownik. Niektórzy branżowcy naprawdę starają się pomóc początkującym, a niektórzy są zwykłymi naganiaczami. Wbrew pozorom nie zawsze odróżnienie będzie takie proste. To jednak raczej apel do moderatorów. Oni bardziej od nas znają użytkowników. My jako administracja możemy interweniować w przypadku ewidentnych naruszeń.

audiostereo.

Z całym szacunkiem ale moderacja nie robi nic w tej sprawie.Dowdem jest ten wątek,w którym to można było odpowiedzieć lub postawić taki zarzut a mimo to,został przez moderatora przeniesiony na bocznice i to jest właśnie kneblowanie.Moim zdaniem wątek dotyczy stereo i tam było i jest jego miejsce.Początkujący adept nie odróżni tego kto ma wiedze od tego co jest naganiaczem.Ten wątek dawał taką szanse ale go zakneblowano...na bocznicy nie ma początkujących i takich co nawet nie są zalogowani.Tutaj są starzy wyjadacze im nie potrzebna jest żadna informacja.Mają odpowiednią i wystarczającą wiedze.

Mam nieodparte wrażenie,że rozmawiam ze...ścianą.

Prosze Szanownej Administracji,

Pisanie opinii, recenzowanie sprzętu przez osoby przyporzadkowane do branży i zajmujace sie sprzedażą/dystrybucją urządzeń audio, recenzowaniem ich w prasie w normalnych watkach nie powinno miec miejsca i to nawet nie ze wzgledu na handelek, czy tez prowadzoną działalnosc handlową z prawdziwego zdarzenia. Osoby takie poprzez fakt powiązania słuzbowego i pozasłużbowego z firmami działajacymi na rynku audio nie moga być traktowane jako wiarygodne źródła informacji o sprzęcie. Żyjemy w czasach opanowanych przez reklamę i marketing i chyba kazdy zdaje sobie sprawę z tego, że informacje rozpowszechniane przez pracowników reklamowo/marketingowych nijak maja sie do rzeczywistości.

Skutek tego jest taki, e recenzje są albo bezpodstawne przychylne (w przypadku własnych produktów - produkowanych lub dystrybuowanych) lub bezpodstawnie negatywne (aby zniszczyc konkurencję). Jest to fakt oczywisty i nie treba do tego żadnych sledztw, czy też badań.

Forum z załozenia słuzy do wymiany rzetelnych informacji, a nie wzmacniania czy tez uprawiania szeptanego marketingu. W zwiazku z tym wszelkie próby prowadzenia procederu wymienione wczesniej powinny być eliminowane, inaczej forum przestanie być wiarygodne, co niestety juz ma miejsce.

Apeluję wobec tego o wprowadzenie odpowiednich zmian do regulaminu, aby sprawe tę mozna było rozwiązać w uczciwy i rzetelny sposób. Niewatpliwie przyczyni sie to do udrowienia atmosfery na forum, która z opisanywanych wielokrotnie powodów momentami staje sie bardzo gęsta.

Jesli to jest niezrozumiałe to prosze Szanowna Administrację o powtórne,powolne przeczytanie tekstu ze zrozumieniem i logiką tu zawartą---

-a nie po swojemu.Miłej lektury zyczę.

• Redaktorzy

To owszem, jest niezrozumiałe, wyjaśniam dlaczego. Otóż z postulatem zawartym we wpisie w pełni się solidaryzuję. Jednak nie widzę powodu, dla którego skierowany jest jako postulat akurat do administracji forum. Ponieważ orientuję się jako tako w dziale recenzji Audiostereo, wydaje mi się że mogę powiedzieć z dużym prawdopodobieństwem, ze tutaj nie ma miejsca "recenzowanie sprzętu przez osoby przyporzadkowane do branży i zajmujace sie sprzedażą/dystrybucją urządzeń audio".

Zatem skoro NIE MAMY do czynienia z "recenzowanie sprzętu przez osoby przyporzadkowane do branży" (bo nie mamy i mieć tu nie będziemy), możemy teraz spokojnie i merytorycznie zastanowić się, z czym mamy do czynienia w rzeczywistości. W rzeczywistości i posługując się językiem polskim chodzi o to, że niektórzy z userów podszywając się pod zwykłych użytkowników wypisują niekiedy anonimowo pochwały pod adresem gratów, które jednocześnie sprzedają. Owszem, to się zdarza. Zdarza się ZAWSZE I WSZĘDZIE, nie tylko na Audiostereo. Chyba ktoś się urwał z księżyca, jeśli tego nie wie. Owszem, administracja forów stara się z tym walczyć. RÓWNIEŻ DLATEGO, ze nie ma z tego żadnych korzyści, bowiem ludzie ci wykorzystują portal jako darmową reklamę. Sądzę, że wyrażę opinię administracji jeśli powiem, że takie wyskoki powinny być ukrócane.

Natomiast nie ma mowy, aby administracja forów włączała się w hobbystyczne pościgi jakiejś osoby za innymi osobami prowadzone na podstawie, że ktoś uważa, iż bez tych innych osób forum bardziej by mu się podobało. Użyję fikcyjnego przykładu: pożytki dla pozostałych forumowiczów z obecności na Audiostereo dajmy na to kolegów o nickach Astaroth i Stary Piernik są stosunkowo nierównomiernie rozłożone, bowiem o ile jeden z nich bardzo dużo pisze o sprzęcie audio i orientuje się w tematyce, drugi natomiast głównie uwielbia ćwiczyć słabych lotów retorykę. Gdyby jeden z nich stanowczo żądał, aby usunąć tego drugiego, oczywiście poleciłbym mu się oddalić, bowiem na forum jest miejsce zarówno dla Astarothów, jak i Starych Pierników. Ale gdybym został zmuszony do dokonania wyboru, który z nich POWINIEN zostać, to wybrałbym tego, którego obecność na forum wnosi coś merytorycznego, a nie tylko bezmyślnie pieprzenie w kółko kotka. Nespa, jak sądzę?

To owszem, jest niezrozumiałe, wyjaśniam dlaczego. Otóż z postulatem zawartym we wpisie w pełni się solidaryzuję. Jednak nie widzę powodu, dla którego skierowany jest jako postulat akurat do administracji forum. Ponieważ orientuję się jako tako w dziale recenzji Audiostereo, wydaje mi się że mogę powiedzieć z dużym prawdopodobieństwem, ze tutaj nie ma miejsca "recenzowanie sprzętu przez osoby przyporzadkowane do branży i zajmujace sie sprzedażą/dystrybucją urządzeń audio".

Zatem skoro NIE MAMY do czynienia z "recenzowanie sprzętu przez osoby przyporzadkowane do branży" (bo nie mamy i mieć tu nie będziemy), możemy teraz spokojnie i merytorycznie zastanowić się, z czym mamy do czynienia w rzeczywistości. W rzeczywistości i posługując się językiem polskim chodzi o to, że niektórzy z userów podszywając się pod zwykłych użytkowników wypisują niekiedy anonimowo pochwały pod adresem gratów, które jednocześnie sprzedają. Owszem, to się zdarza. Zdarza się ZAWSZE I WSZĘDZIE, nie tylko na Audiostereo. Chyba ktoś się urwał z księżyca, jeśli tego nie wie. Owszem, administracja forów stara się z tym walczyć. RÓWNIEŻ DLATEGO, ze nie ma z tego żadnych korzyści, bowiem ludzie ci wykorzystują portal jako darmową reklamę. Sądzę, że wyrażę opinię administracji jeśli powiem, że takie wyskoki powinny być ukrócane.

Natomiast nie ma mowy, aby administracja forów włączała się w hobbystyczne pościgi jakiejś osoby za innymi osobami prowadzone na podstawie, że ktoś uważa, iż bez tych innych osób forum bardziej by mu się podobało. Użyję fikcyjnego przykładu: pożytki dla pozostałych forumowiczów z obecności na Audiostereo dajmy na to kolegów o nickach Astaroth i Stary Piernik są stosunkowo nierównomiernie rozłożone, bowiem o ile jeden z nich bardzo dużo pisze o sprzęcie audio i orientuje się w tematyce, drugi natomiast głównie uwielbia ćwiczyć słabych lotów retorykę. Gdyby jeden z nich stanowczo żądał, aby usunąć tego drugiego, oczywiście poleciłbym mu się oddalić, bowiem na forum jest miejsce zarówno dla Astarothów, jak i Starych Pierników. Ale gdybym został zmuszony do dokonania wyboru, który z nich POWINIEN zostać, to wybrałbym tego, którego obecność na forum wnosi coś merytorycznego, a nie tylko bezmyślnie pieprzenie w kółko kotka. Nespa, jak sądzę?

jozwa maryn

ad1

"Zatem skoro NIE MAMY do czynienia z...-A kto powiedział,że nie mamy?Wpis maczaja.

ad2

Nie chodzi o żadnych Astarothów ani Starych Pierników(forum jest dla każdego)a o uczciwe podejście do niego i nie traktowania forum jako trampolinki do swoich interesików.

Pisałem już kilka razy,że wątek ten został przez nadgorliwego moderatora przeniesiony na bocznice pomimo tego,że dotyczy stereo i to bardzo ważnej kwesti.

Takie stanowisko potwierdza tylko podejrzenia i wzbudza brak zaufania.Nie widze wzmianki nawet wzmianki o tym fakcie w żadnej odpowiedzi administracji ani w twojej.Nie był przeniesiony?

Nie wytaczałbym dział,gdyby chodziło o mysz,ten proceder staje się coraz bardziej przemyślany i coraz mocniej zakamuflowany.

• Redaktorzy

Tylko udowodnij wacpan, że np. ten Astaroth rzeczywiscie coś wnosi, poza kopiowaniem akapitów w języku angielskim (!), wklejaniu fotek z netu. Takie rzeczy mozna sobie znależć w sieci bez jego pomocy. A jego opinie? Udowodnij waćpan, że są bezstronne i zgodne z jego odczuciami, a nie wynikaja z tego co akurat ma zamiar sprzedać.

Wiedza? Udowodnij wacpan, ze jego wiedza jest rzetelna, bo na mój gust to oscyloskop to on widział najwyżej na obrazku i jest klasycznym przykładem audiofila jednopłytowego.

Nie mozna pisac poważnych rzeczy na forum, na którym funkcjonuja róznego rodzaju Astarothy, bo to nie poważne.

P.S.

Reczony Astaroth jest własnie klasycznym przykładem "osoby przyporzadkowanej do branży i zajmujacej sie sprzedażą urządzeń audio"

Nie musze udowadniać, gdyż wystarczy zwrócić uwagę na poziom zainteresowania tylko jednym założonym i prowadzonym przez wspomnianego kolegę wątkiem. Mylę się?

A, na marginesie... "Astaroth", o ile wiem, jest właścicielem dużej firmy zatrudniającej przynajmniej kilkadziesiąt osób, działającej w branży z audio niezwiązanej. Z jego pracy korzystamy również, biorąc co roku udział w Audio Show. To na temat tego "zajmowania się sprzedażą urządzeń audio". Proponuję nie ograniczać percepcji do tego, co widać na forum. Świat jest większy. Z tego punktu widzenia ja jestem pewnie moderatorem (a w ostateczności redaktorem). Jasne jak słońce? Otóż nie - w rzeczywistości jestem biologiem i ekspertem w dziedzinie ochrony środowiska, i to jest moim źródłem utrzymania. Natomiast na forum bywam, bo mi tu przyjemnie. Warto czasem wyjąć stąd głowę i się rozejrzeć.

jozwa maryn

ad1

"Zatem skoro NIE MAMY do czynienia z...-A kto powiedział,że nie mamy?Wpis maczaja.

ad2

Nie chodzi o żadnych Astarothów ani Starych Pierników(forum jest dla każdego)a o uczciwe podejście do niego i nie traktowania forum jako trampolinki do swoich interesików.

Pisałem już kilka razy,że wątek ten został przez nadgorliwego moderatora przeniesiony na bocznice pomimo tego,że dotyczy stereo i to bardzo ważnej kwesti.

Takie stanowisko potwierdza tylko podejrzenia i wzbudza brak zaufania.Nie widze wzmianki nawet wzmianki o tym fakcie w żadnej odpowiedzi administracji ani w twojej.Nie był przeniesiony?

Nie wytaczałbym dział,gdyby chodziło o mysz,ten proceder staje się coraz bardziej przemyślany i coraz mocniej zakamuflowany.

Nie wiem, czy wątek był przeniesiony, bo zaglądam na forum najwyżej raz na tydzień (a bywa, że raz na miesiąc). Człowiek pracy jestem. Natomiast Bocznica jest dla niego dobrym miejscem, ona służy właśnie do tego - do dyskutowania spraw nie związanych bezpośrednio ze sprzętem stereo/muzyką/DIY i tak dalej. Innymi słowy, jest to miejsce przeznaczone nie do wygłupów, tylko do dyskusji o sprawach ogólnych. Mam nadzieję, ze twój wątek podniesie poziom Bocznicy na niespotykany wcześniej poziom, postaraj się.

Natomiast jednego nie rozumiem: dlaczego twoim zdaniem nie można, jeśli natykasz się w jakimś wątku na opinię, którą uważasz za błędną, założyć własnego wątku w tej samej zakładce i w nim przedstawić opinii własnej, umowtywowanej lepiej, prawdziwszej? Przypominam: to jest forum DYSKUSYJNE. Dyskutuj więc, ale nie na temat, że nie można dyskutować, tylko po prostu. Aha, teraz zapewne oświadczysz, ze jeśli założysz wątek, w którym nie będziesz się z kimś zgadzał, to zostanie on usunięty. I tutaj mam dla ciebie propozycję: zaeksperymentuj. Poddaj to forum próbie - sformułuj swój polemiczny wątek grzecznie... Powinno poskutkować.

Nie musze udowadniać, gdyż wystarczy zwrócić uwagę na poziom zainteresowania tylko jednym założonym i prowadzonym przez wspomnianego kolegę wątkiem. Mylę się?

A, na marginesie... "Astaroth", o ile wiem, jest właścicielem dużej firmy zatrudniającej przynajmniej kilkadziesiąt osób, działającej w branży z audio niezwiązanej. Z jego pracy korzystamy również, biorąc co roku udział w Audio Show. To na temat tego "zajmowania się sprzedażą urządzeń audio". Proponuję nie ograniczać percepcji do tego, co widać na forum. Świat jest większy. Z tego punktu widzenia ja jestem pewnie moderatorem (a w ostateczności redaktorem). Jasne jak słońce? Otóż nie - w rzeczywistości jestem biologiem i ekspertem w dziedzinie ochrony środowiska, i to jest moim źródłem utrzymania. Natomiast na forum bywam, bo mi tu przyjemnie. Warto czasem wyjąć stąd głowę i się rozejrzeć.

Nie wiem, czy wątek był przeniesiony, bo zaglądam na forum najwyżej raz na tydzień (a bywa, że raz na miesiąc). Człowiek pracy jestem. Natomiast Bocznica jest dla niego dobrym miejscem, ona służy właśnie do tego - do dyskutowania spraw nie związanych bezpośrednio ze sprzętem stereo/muzyką/DIY i tak dalej. Innymi słowy, jest to miejsce przeznaczone nie do wygłupów, tylko do dyskusji o sprawach ogólnych. Mam nadzieję, ze twój wątek podniesie poziom Bocznicy na niespotykany wcześniej poziom, postaraj się.

Natomiast jednego nie rozumiem: dlaczego twoim zdaniem nie można, jeśli natykasz się w jakimś wątku na opinię, którą uważasz za błędną, założyć własnego wątku w tej samej zakładce i w nim przedstawić opinii własnej, umowtywowanej lepiej, prawdziwszej? Przypominam: to jest forum DYSKUSYJNE. Dyskutuj więc, ale nie na temat, że nie można dyskutować, tylko po prostu. Aha, teraz zapewne oświadczysz, ze jeśli założysz wątek, w którym nie będziesz się z kimś zgadzał, to zostanie on usunięty. I tutaj mam dla ciebie propozycję: zaeksperymentuj. Poddaj to forum próbie - sformułuj swój polemiczny wątek grzecznie... Powinno poskutkować.

jozwa maryn

Zapomniałeś już?Zakładanie wątków o takiej samej tematyce jest trolingiem i jest zabronione.Coś się zmieniło w tej kwestii?Wiesz dawno do mnie nikt nie mówił"postaraj się".Żona tylko.

Powtórze jak mantre...ten wątek dotyczy stereo!Nie jest żadnym wygłupem z mojej strony.Na bocznicy piszą starzy userzy...nie chce mi się juz powtarzać,kto i po co oraz dlaczego.

Przypominam:to jest forum DYSKUSYJNE-jozwa chcesz bym dostał zajadów...ze śmiechu?Cyt."Acha,teraz oświadczysz,że jeśli założysz wątek,w którym nie będziesz się z kimś zgadzał,to zostanie on usunięty"

Acha,czyli ten przeniesiony,to jeszcze nie dowód.Ciekawe co to jest w takim razie.Zaczyna się robić coraz ciekawiej i dobrze,że przybywa mi zajęcia.Czas.

I jeszcze jedno-wytłumacz prosz co to znaczy-załóż swój polemiczny wątek grzecznie.Dobre.

A przy okazji Pozdrowienia.

Analogicznie-ten nie był załozony grzecznie i dlatego został przeniesiony.Bardzo poważna rada i wytłumaczenie...do zastanowienia.

Wszystko jest kwestią pewnego stylu, następnie reakcji na ten styl i na koniec: reakcji moderacji na te reakcje.

Nie ulega wątpliwości dla czytających wątek nirwanowy, że styl Elberotha nie ma wiele wspólnego z umiarkowaniem, skromnością jak i szacunkiem dla innych.

Podpalanie się, plecenie że np. pure Power 2000 zrobił z audiolaba odtwarzacz na miarę Reimyo. Albo że jakiś scalak jest hi-endowy, albo że coś jest super, bo zrobione z tysiąca iluś tam elementów.

Do tego ta kłująca w oczy skłonność do wywyższania się, taniego szpanerstwa. Postawa typu I’m the best and fuck the rest. Gadżeciarstwo, ślinienie się jak jego kolumny zdobędą jakąś nagrodę, koniecznie scan dyplomu. Sunięcie bokiem subarakiem. I takie mimochodem dawanie do zrozumienia, kogo to nie zna, z kim nie gadał. Albo subtelne stwierdzenie, że na dziś 300 000 za klocek jest poza jego zasięgiem, w domyśle że stówka to jak najbardziej. Dziecinne to wszystko i takie ewidentne, wysilone. Że nie wspomnę o złamaniu umowy sprzedaży jakichś kolumienek dla paru stówek więcej, a raczej tego, że wciąż uważa, że wszystko było OK.

Wszystko to razem powoduje siłą rzeczy, że spotyka się z brakiem sympatii i złośliwościami w swoim kierunku. Nie musi się jednak z nimi zmierzyć, bo wyręcza go w tym moderacja, przymykając jednocześnie oko na jego różne wybryki i odzywki. Jozwa maryn napisał w sumie dlaczego tak się dzieje – bo wątek ma dużą popularność, kliknięć, czyli podnosi atrakcyjność reklamową portalu. Jego obecność się opłaca. Trzeba go więc chronić. Sytuacja się nie zmieni, moderacji sugeruję jednak mniej ostentacyjności.

Bo póki co to działa jak osobista ochrona prezydenta USA na odgłos kapiszona.

Opublikowano · Ukryte przez Yamnick, 7 Lipca 2011 - trolling, osobiste dopierdalanki
Ukryte przez Yamnick, 7 Lipca 2011 - trolling, osobiste dopierdalanki

Podsumowujac - Elbik to taki pozer na poziomie umysłowym przedszkolaka, przodujacy pod względem niewiarygodności i nierzetelności wpisów.

A w zwiazku z popularnością nirvany - trwa proces "Faktyzacji" Audiostereo.pl zapoczatkowany wątkiem nirwanwym - mam nadzieję ograniczony do tego i pozostałych watków naszego ulubieńca

"O ! 'chamidło ze Szczecina" - za gbura może uchodzić pan E. wyskakując z takimi odzywkami, a nie ktoś kto zwróci się do "jaśnie pana" zdrobnieniem: "elbik" czy "paltonik".....dlatego nocny post pal-tona można rozpatrywać jedynie w kontekście majaczeń nocnych, bo ma niewiele wspólnego z normalną rzeczywistością.....no chyba, że to miał być taki humor nocny, choć nie podejrzewam moderację o poczucie humoru, na gruncie moderacyjnym tym bardziej.....

Aha, widzę, że już posty znikają.....a więc jakiekolwiek dyskusje są zbędne....

Znikają posty dotykające BRANŻY-dziwne?Ja bym powiedział-NIE i wiadomo dlaczego!Pytanie jakie było zadane dotyczyło projektu kolumn i inspiracji nimi,widocznie odebrano(moderacja)to jako sugestie.Powiem tak:Jeśli to tak odebrano to moderacja powinna sprawdzić czy ta sugestia jest prawdziwa i jeśli jest,to nie powinna być usunięta aczkolwiek sugestią nie była a tylko pytaniem.Zatem nie powinna być usunięta tym bardziej.Nadgorliwość jest we krwi...widać.Polecam moderatorom poczytanie Prawa Autorskiego w kontekście Kodeksu Cywilnego.

Chciałby znać podstawe usunięcia postu napisanego przez autora.Nikogo nie obrażał ani nie było takich treści w nim.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.