Skocz do zawartości
IGNORED

jaki wzmacniacz z DAC do salonu?

jimi77

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Szukam wzmacniacza + kolumn do salonu.

Salon połączony z jadalnią i kuchnią ma 50m2, natomiast sama strefa słuchania muzyki to około 25m2. Zaznaczyłem na planie na czerwono gdzie stoją kolumny (nie chce ich przestawiać) – a strefa słuchania muzyki to okolice sofy.

Aktualnie słucham muzyki na Onkyo A-9511 + B&W 602S3 + squeezebox + DAC Beresford.

Brzmienie mi odpowiada, ale chciałbym zrobić krok do przodu.

Jednocześnie chciałbym zrezygnować z DAC, ponieważ nie ma on pilota, a mam do niego podłączony: squeezbox, WD TV Live, Sony PS3, Tuner Sat.

Szukam więc wzmacniacza z wbudowanym DAC. To co udało mi się znaleźć to:

naim supernait 2 X 90W

primare i22 2 x 80W

harman kardon hk 990 2 x 150W

Rotel RB-1552 2 x 120W + Rotel RSP-1570

NAD M2 (drogi)

Z drugiej storny podoba mi się bardzo Accuphase E250 z kartą DAC (drogi) lub Mcintosh MA6500 (brak DAC, ewentualne preamp C48+koncowka mocy)

Sami widzicie ze rozstrzał jest duży i niesprecyzowany.

Kolumny które mi się podobają to B&W serii CM

Którą drogą iść? Jak mocny wzmacniacz będzie potrzebny?

Muzyki słucham różnej: jazz, klasyka, rock, elektroniczna. Niezbyt głośno

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/85104-jaki-wzmacniacz-z-dac-do-salonu/

Zdecydowanie doradziłbym Tobie odsłuch Advance Acoustic MAP-308. Wzmacniacz jest wręcz kapitalny i niedrogi. Posiada również wbudowany rewelacyjny DAC, którym zachwycali się słuchacze na jednych z naszych oficjalnych odsłuchów.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

widze że nie narzekasz na Onkyo więc poczekajkilka tygodni na A-9050 lub mocniejszy i droższy A-9070. Oba z DAC i na energooszczędnych modułach "D"

ps nie handluje żadną marką.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Dobry :

Ukryta Zawartość

prawie 20 letni wzmak za 1 kzł ? kondy wypalone , końcówki pewnie też , koszmarnie niskiej jakości dac...

Ukryta Zawartość

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

jimi77: nie musisz koniecznie szukać wzmacniacza z wbudowanym DAC. Potrzebny Ci po prostu zdalnie sterowany selektor sygnałów cyfrowych, który połączysz sobie z dowolnymi innymi urządzeniami. Poszukaj na ebay ew. zainteresuj się forumowym projektem MSS.

A ja polece tez onkyo ale M-5000, rozpietosc cenowa tego co jimi77 zaproponowales jest dosc spora,

Bralem ostatnio udzial w dosc milej imprezie gdzie moglem sobie w spokoju odsluchac M-5000 i powiem krótko, bylo bosko, co prawda gral w duecie z P-3000, a oba te klocki moga juz udezyc w kieszen dosc mocno.

Brzmieniowo bylo super, mikrodynamika, detal, scena, wspanialy wzmacniacz, Gdyby nie fakt ze miesiac wczesniej kupilem marantz'a pm-11s1 wracalbym pewnie z tym onkyo pod pacha do domu :-)

Pozdrawiam

We wrześniu ma wejść do sprzedaży NAD C 390DD

wygląda na to że to właśnie to czego szukam

j

znasz cena ? ma byc w okolicach 3000 E

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.