Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki dobry wzmacniacz słuchawkowy na tranzystorach po holdegronie

nikifor

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Informacja dla chcących potwierdzić uczestnictwo w zamówieniu płytek - potwierdzeniem jest przesłanie danych adresowych do wysyłki na maila - może łatwiej jest wkleić listę ale przy czasie jaki mogę poświęcić - zaadresowanie 30-kopert w ciągu dnia czy dwóch jest niewykonalne - wydrukowanie gotowych potwierdzeń nadania i etykiet na koperty tak. Dlatego proszę od razu o dane do przesyłki - nie robię tego z ciekawości tylko żeby sprawnie obsłużyć zamówienie. Pozdrawiam

Proszę o jakieś potwierdzenie otrzymania maila, bo czasami niechcący można trafić do spamu. (maila z adresem wysłałem bodajże tego samego dnia bez żadnego potwierdzenia czy doszedł)

pozdrawiam.

A cóż takiego cudownego jest w tym LME49600?

No trzeba by zrobić i porównać. Dla mnie wzmacniacz może być choćby z gumy do żucia, byle dźwięk był cudowny.

250mA :-)

Witam, lista osób które potwierdziły / podtrzymały chęć uczestnictwa w forumowym zamówieniu płytki BCL

tzn. wysłały maila w którym to wyraziły oraz podały dane do wysyłki

1 BB84 x1 - 1szt.

2 homodelfinus - 2 szt.

3 nsk - 1szt.

4 SomekPoland -1 szt.

5 mac_1 -3 szt.

6 jamelo -2 szt.

7 krz -2 szt.

8 Nowy007 - 1szt.

9 deuter - 1szt.

10 trebor_m -2 szt.

11 avs - 2szt.

12 audiophill666 -1szt.

13 artw - 1szt.

14 Robi68 - 2szt.

15 boomaga - 2szt.

16 r1212 - 2szt.

17 mustang01 - 1szt.

18 www_outleter_pl -1szt.

19 luisam - 1szt.

20 ARDOMEX - 1szt.

proszę o sprawdzenie a w przypadku gdyby ktoś nie mógł się znaleźć na liście lub nie zgadzała się ilość to proszę o maila z danymi do wysyłki.

pozdrawiam

250mA :-)

Tyle to ma BUF634, ale to i tak nie za wiele. Potrafi ten LME49600 zagrać w otwartej pętli? Jak nie to szkoda czasu, lepiej się zająć wariacjami na temat BCL.

Racja, skupmy się na BCL.

Tranzystory BF245 wymagają dobierania?

mam wersję BF245B, a występują w takich opcjach ze względu na Idds:

BF245A 2 − 6.5 mA

BF245B 6 − 15 mA

BF245C 12 − 25 mA

Próbowałem dobierać, ale wyniki są niepowtarzalne i trzeba układ umieścić w obudowie ekranującej inaczej szaleństwo.

1 BB84 x1 1 szt.

2 homodelfinus 2 szt.

3 nsk 1 szt.

4 SomekPoland 1 szt.

5 mac_1 3 szt.

6 jamelo 2 szt.

7 wojkubi 1 szt.

8 krz 2 szt.

9 Peja 1 szt.

10 Nowy007 1 szt.

11 p0ducha 2 szt.

12 deuter 1 szt.

13 trebor_m 2 szt.

14 avs 2 szt.

15 audiophill666 1 szt.

16 artw 1 szt.

17 _krisp_ 1 szt.

18 Robi68 2 szt.

19 boomaga 2 szt.

20 r1212 2 szt.

21 mustang01 1 szt.

22 www_outleter_pl 1 szt.

23 luisam 1 szt.

24 Koluszkin 1 szt.

Powyżej lista osób które potwierdziły udział w zamówieniu. Na spóźnialskich czekam do godziny 24 w niedzielę - potem lista zostaje definitywnie zamknięta. Koszt wysyłki to 6 zł dla 1 szt oraz 7 zł dla 2 i więcej ( list priorytetowy do 100g dla jednej płytki i do 350 g dla dwóch i więcej - dla obu wersji gabaryt B - nie wiem do końca jak gruba będzie koperta a panie w okienku na mojej poczcie są nieprzejednane i nie podejmują dyskusji) - jak tylko BB84 potwierdzi mi cenę płytki wraz z kosztem wysyłki do mnie to zacznę rozsyłać na maila dane do przelewu wraz kwotą - przy okazji każdy zweryfikuje adres do wysyłki czy nie ma gdzieś pomyłki. Pozdrawiam

Koszt płytki podany przez BB84 z wysyłką do mnie przy tej ilości to 25,95 zł

Poszły dane do przelewu do wszystkich chętnych - jeżeli kogoś pominąłem proszę o kontakt.

Przy okazji proszę sprawdzić poprawność danych adresowych do wysyłki. Na wpłaty czekam do 11 października - po południu chciałbym zrobić przelew do BB84 aby ten z kolei mógł uruchomić produkcję. Chyba że koledzy stwierdzą że to termin zbyt długi.

Pozdrawiam

nie nawidzę forumowych zamówień bo strasznie nie udolnie są organizowane i trwają miesiącami,do tego czasu można skończyć kurs eagle,+ kurs szydełkowania ,i samemu zrobić sobie pcb i wytrawić,bez łaski z zakładami które mulą jak mleko po kiełbasie.

Ale przecież zamówienia forumowe nie są obowiązkowe, nikt nikogo do niczego nie zmusza. I zdrowia życzę przy robieniu domowym sposobem dwustronnej płytki ( o metalizacji otworów nie wspomnę)

nie nawidzę forumowych zamówień bo strasznie nie udolnie są organizowane i trwają miesiącami,do tego czasu można skończyć kurs eagle,+ kurs szydełkowania ,i samemu zrobić sobie pcb i wytrawić,bez łaski z zakładami które mulą jak mleko po kiełbasie.

Z terminami w zakładach nic nie zrobimy - natomiast ja nie widzę przeszkód jeżeli będzie komplet wpłat np we wtorek aby we wtorek zrobić przelew do BB84. Nikt nie mówił że trzeba czekać do 11 października. Tak więc koledzy teraz sprawy i terminy w waszych rękach . Pozdrawiam

Witam - poniżej lista wpłat z 3.10 godz. 12.00 (rzeczywiste wpływy na konto)

1 mac_1

2 jamelo

3 Peja

4 Nowy007

5 artw

6 Robi68

7 r1212

8 www_outleter_pl

Witam,

brakuje jeszcze 8 wpłat. Mamy zebrane 63% kwoty.Wieczorem lista wpłat i lista brakujących wpłat. Choć może listy nr 2 nie będzie ?? :)

Pozdrawiam

Nie wiem ile osób o tym wie ale wpłaty przez pocztę mogą iść nawet 7 dni. Plus 1-2 dni dla banku odbiorcy, żeby przelew był widoczny.

Nie wiem ile osób o tym wie ale wpłaty przez pocztę mogą iść nawet 7 dni. Plus 1-2 dni dla banku odbiorcy, żeby przelew był widoczny.

Nie wiem kto jeszcze korzysta z usług Poczty przelewając pieniądze. Wszyscy zamawiający mają dostęp do internetu - forum też jest internetowe. Do założenia rachunku w banku są potrzebne do spełnienia dwa warunki - dostęp do internetu i skończone 13 lat ( w przypadku nieletnich musi być zgoda rodzica) i tyle. I nie ma możliwości żeby przelew nie dotarł następnego dnia roboczego. Wszystko rozbija się o godziny sesji ELIXIR - każdy bank powinien mieć po 3 wychodzące i 3 przychodzące ( chyba jedynym wyjątkiem jest ING który ma tylko 2 sesje wychodzące i to dość wcześnie). Pieniądze na rachunku odbiorcy są zawsze księgowane na kolejnej sesji przychodzącej po sesji wychodzącej +- 30 minut. Poza tym szkoda pieniędzy na przelewy większość banków oferuje je free ( w kraju )Z takimi terminami realizacji to Poczta tkwi w XIX wieku. A jeszcze jedno przelewy wewnątrz banków odbywają się online w czasie rzeczywistym. Ktoś ma lutownicę na "duszę " ? :D A tak na poważnie gdyby ktoś przelewał korzystając z usług poczty to proszę o wyraźny skan wpłaty lub wyraźne zdjęcie. Są przecież pieniądze na wysyłkę które będą leżały odłogiem do czasu rozsyłania płytek. Można będzie wtedy uruchomić produkcję -w międzyczasie pieniądze wpłyną na konto. Pozdrawiam

Witam,

brakuje jeszcze 8 wpłat. Mamy zebrane 63% kwoty.Wieczorem lista wpłat i lista brakujących wpłat. Choć może listy nr 2 nie będzie ?? :)

Pozdrawiam

Nie wiem po co ten pośpiech, skoro sam wcześniej ustaliłeś termin na 11 października. Zaszły jakieś zmiany?

Obiecana lista

wpłynęły wpłaty od :

1 homodelfinus

2 nsk

3 SomekPoland

4 mac_1

5 jamelo

6 Peja

7 Nowy007

8 p0ducha

9 deuter

10 audiophill666

11 artw

12 _krisp_

13 Robi68

14 boomaga

15 r1212

16 www_outleter_pl

17 Koluszkin

brakuje wpłat od:

1 wojkubi

2 krz

3 avs

4 drajek

5 mustang01

6 luisam

Co do pośpiechu - to termin 11 października jak najbardziej aktualny - z tym że ja jestem z tego gatunku co sądzi że jak coś robić to na 100% a jak wypoczywać to też na 100%. Termin podałem też nieprzypadkowo - elektronika a w szczególności audio to nie jest tanie hobby a w życiu zdarzają się takie sytuacje że te 50 czy 100 zł które było na elementy musi zatkać jakąś dziurę. Dlatego 11 października. A listy powieszone z dwóch powodów - ci którzy wpłacili żeby byli spokojni natomiast druga grupa aby nie zapomniała. Proszę o kontakt kolegę audiophill666 żeby się odezwał w sprawie wysyłki.

Pozdrawiam.

Na chwilę obecną brakuje tylko wpłat od 3 kolegów za 4 płytki. I jeszcze informacja dla tych którzy pytali się o możliwość dopisania do listy. W momencie wpłynięcia na moje konto zapłaty od kolegów wpisanych na listę robię przelew do BB84 i zamówienie rusza. Nie będzie potem możliwości dopisania się do listy.Ewentualne wpłaty po wykonaniu przelewu będą po prostu zwracane. Pozdrawiam

Stan na godzinę 20.00

Wpłaty dokonane:

1 homodelfinus

2 nsk

3 SomekPoland

4 mac_1

5 jamelo

6 wojkubi

7 krz

8 Peja

9 Nowy007

10 p0ducha

11 deuter

12 trebor_m

13 audiophill666

14 artw

15 _krisp_

16 Robi68

17 boomaga

18 r1212

19 mustang01

20 www_outleter_pl

21 luisam

22 Koluszkin

23 witek64

czekamy na:

1 avs

2 drajek

Jeżeli ktoś wpłacił a nie ma go na właściwej liście to proszę o wiadomość. Razem z płytkami dla mnie i BB84 mamy zebrane fundusze na 34 płytki - po takim przestoju to moim zdaniem dobry wynik a zbiórka przebiega sprawnie. Tak więc najpóźniej 11 wieczorem pójdzie przelew do BB84. Kolejna informacja 11 października lub wcześniej o ile będzie komplet wpłat.

Pozdrawiam

Witam,

mamy komplet wpłat z listy - czekam więc do wieczora - (kilku kolegów pytało o możliwość dopisania się do listy)

Jeżeli nie wpłynie nic na moje konto robię przelew do BB84 i czekamy na płytki. Zamykam więc definitywnie listę (czekam tylko na ewentualne przelewy w toku). Mamy opłacone 37 płytek razem z 1 szt B84 i dwoma moimi.

Pozdrawiam i dziękuję za szybkie wpłaty.

Skoro termin jest do 11,10 czy można jeszcze się dopisać?

Teorytycznie nie bo wszyscy z listy wpłacili - przelew do BB84 jest ustawiony od piątku wieczorem ( wyjdzie w poniedziałek rano około 7). Chyba że masz konto w mBanku i jeszcze dzisiaj dostałbym wpłatę. Jeżeli jest taka opcja to proszę o kontakt wyślę dane do przelewu.

Niniejszym ogłaszam ostateczną listę osób którym będą rozesłane płytki jak tylko je otrzymam.

Byłoby nieciekawie gdyby na ostatnią chwilę coś się nie zmieniło ale raczej na dobre :)

Lista zamknięta definitywnie.

1 homodelfinus 2 szt.

2 nsk 1 szt.

3 SomekPoland 1 szt.

4 mac_1 3 szt.

5 jamelo 2 szt.

6 wojkubi 1 szt.

7 krz 2 szt.

8 Peja 1 szt.

9 Nowy007 1 szt.

10 p0ducha 2 szt.

11 deuter 1 szt.

12 trebor_m 2 szt.

13 avs 2 szt.

14 audiophill666 1 szt.

15 artw 1 szt.

16 _krisp_ 1 szt.

17 Robi68 2 szt.

18 boomaga 2 szt.

19 r1212 2 szt.

20 drajek 1 szt.

21 mustang01 1 szt.

22 www_outleter_pl 1 szt.

23 luisam 1 szt.

24 Koluszkin 1 szt.

25 witek64 1 szt.

26 Demasked75 1 szt.

razem 37 płytek.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.