Skocz do zawartości
IGNORED

Nowości na winylu

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzie można kupić?

Na razie u nich w sklepie :-) 30 $ wysyłka też 30$ :-) trzeba poczekać aż rzuca na amazonie czy gdzieś za normalną cenę, w sensie żeby przesyłka nie zabiła.

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Od dziś jest już w sprzedaży nowy album Keitha Richardsa "Crosseyed Heart"

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Witam.

Joe Bonamassa -Live at Radio City Music Hall.

Jest już na rynku. Dla miłośników Joe-go pozycja , którą warto mieć. Dobrze nagrany i wydany przez Provogue

album koncertowy artysty. Posłuchałem a przy kawałkach ze srtony C poprostu odleciałem.

Polecam

Jan

• 2 tygodnie później...

Peter Gabriel - podwójne albumy 45rpm - zacne wydawnictwo

Ukryta Zawartość

post-30447-0-03897100-1445464975_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Peter Gabriel - podwójne albumy 45rpm - zacne wydawnictwo

Kupiłeś te płyty Gabriela już? Jak odsłuch? Masz może porównanie do tłoczeń ClassicRecords - też były na podwójnych LP przy czym bodajże 200g. Ciekaw jestem czy ta edycja jest lepsza brzmieniowo. Widzę, że są kody do downloadu również.....

na stronie Gabriela piszą, że jedna z płyt może mieć brak wkładki z utworami i jak ją zamówić:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez adamgdansk

widzę, że na alledrogo pojawiły się już w przedsprzedaży nowe winyle Rogera Watersa (The Wall Live) w ciekawej cenie od ok 210 do 260zł z dostawą / na amazon.co.uk taniej bo 30funtów z przesyłką...

Kupiłeś te płyty Gabriela już? Jak odsłuch? Masz może porównanie do tłoczeń ClassicRecords - też były na podwójnych LP przy czym bodajże 200g. Ciekaw jestem czy ta edycja jest lepsza brzmieniowo. Widzę, że są kody do downloadu również.....

na stronie Gabriela piszą, że jedna z płyt może mieć brak wkładki z utworami i jak ją zamówić:

Ukryta Zawartość

Tak, mam wszytkie 4 - wczoraj przyszły - przesłuchałem 1 - brzmi wg. mnie b. dobrze i raczej lepiej od pierwszych wydań - innych wznowień nie mam więc nie mogę porównać.

Wkładkę sprawdzę dzisiaj w 2 - ale w 1 nic nie było - może nie miało być.

Kody są można ściągnąć 2 wersje 44.1/16 i 96/24 - ta druga wersja 1.34GB - nie mam jakiegoś super przetwornika ale nawet na moim Onkyo C-N7050 brzmi zacnie.

Ukryta Zawartość

Tak, mam wszytkie 4 - wczoraj przyszły - przesłuchałem 1 - brzmi wg. mnie b. dobrze i raczej lepiej od pierwszych wydań - innych wznowień nie mam więc nie mogę porównać.

Wkładkę sprawdzę dzisiaj w 2 - ale w 1 nic nie było - może nie miało być.

Kody są można ściągnąć 2 wersje 44.1/16 i 96/24 - ta druga wersja 1.34GB - nie mam jakiegoś super przetwornika ale nawet na moim Onkyo C-N7050 brzmi zacnie.

Tutaj masz formularz do darmowej wysyłki lyrics sheet do "Scratch".

Ukryta Zawartość

W sumie dziwne, że w "Car" nie masz tej wkładki z tekstami. Mam niemieckie tłoczenia z epoki i wkładka jest. Może jeszcze nie wiedzą że tłocznia i przy I dała ciała i nie zapakowali wkładek? ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez thrak

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

dzisiaj startuje sprzedaż

Waxwork Records proudly presents the deluxe vinyl soundtrack reissue of Werner Herzog’s, NOSFERATU THE VAMPYRE. The album, composed by German prog legends POPOL VUH, comes from Waxwork as a deluxe, expanded double LP including four extra tracks from the film, and originally released on the Popol Vuh album, Bruder des Schattens - Sohne des Lichts.

Waxwork has worked directly with the family of late Popol Vuh founder, Florian Fricke, to faithfully restore and remaster the soundtrack for vinyl.

Incredibly detailed new album artwork has been commissioned from Jessica Seamans of Landland, and is the first officially-approved NOSFERATU THE VAMPYRE soundtrack artwork since the original 1978 soundtrack release.

In addition to liner notes by artist Jessica Seamans, the LP package also includes an art print of the front cover artwork.

Standard LP package specs include:

Heavyweight 2xLP 180 Gram White Marble Castle Wall Colored Vinyl

Expanded and Remastered Soundtrack Specifically for Vinyl

Old Style Tip-On Gatefold Jacket

New Artwork By Jessica Seamans of Landland

Artist Liner Notes and Art Print

Limited Deluxe Web Exclusive Variant Limited to 500 units:

Heavyweight 2xLP 180 Gram Midnight Blue and Gold Swirl Colored Vinyl

An 11”x22” poster of Inner Gatefold Art

Expanded and Remastered Soundtrack Specifically for Vinyl

Old Style Tip-On Gatefold Jacket

New Artwork by Jessica Seamans of Landland

Artist Liner Notes and Art Print

Moon, dasz linka? Na stronie wydawcy nie znalazłem informacji...

nie masz jeszcze mozliwosci zamowienia, moze byc podobna walka o zamowienie jak o Rosemary's Baby;) nie wiem, kiedy startuja ze sprzedaza, ale pewnie pod wieczor naszego czasu.

a będziecie bezpośrednio brać to wydanie Nosferatu? mogę się podpiąć pod zamówienie?

rezygnuję, droga przesyłka,na marbled vinyl mi nie zależy. Wcześniejsze wznowienie na czarnym winylu jest tańsze.

Jakby ktoś chciał mieć po taniości to jest Ihsahn "Das seelenbrechen" za 58 pln wydanie na 2xLP clear vinyl (innego nie ma) 1000 szt. limitowana edycja. Można też na ich stronie dostać za 55 pln - gigant.pl

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ten nowy artwork Nosferatu the Vampyr w mojej ocenie kiczowaty jest mocno. Szkoda, że nie wydano dotąd pełnej ścieżki dźwiękowej do tego filmu. Ciekawe jak z jakością, chociaż w przypadku Popol Vuh słaby poziom realizacji nagrania zdarzał się nierzadko. Zamówiłem, ale bez entuzjazmu.

A jak z jakością?

Mam poprzednie Ihsahn'y oprócz 1 - bo to wyszło tylko u Blood Music z Finlandii i jest w chorych cenach doliczając przesyłkę i ten "Eremita" na szaro czarnym splatter winylu wydanym przez Back On Black (nie mylić z gównianym Back To Black) brzmi zabójczo! Pisałem w którymś wątku chyba o nowościach o tej płycie, jak wyjmowałem po rozpakowaniu to czułem fakturę tego splattera jakby delikatna chropowatość i byłem załamany że pewnie trzaska, smaży i będę musiał odsyłać a tu cisza jak makiem zasiał i idealny dynamiczny czysty dźwięk do samego labela! Polecam Back On Black.

Ten ostatni Ihsahn jest na przezroczystym winylu (jeszcze czekam na przesyłkę ale jestem spokojny o jakość dźwięku) i jakoś odpuszczałem to sobie za 120 pln tak jak chodzi w necie ale za 68 pln z wysyłką to szkoda nie wziąć chociażby dla tego numeru tylko:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez thrak

Back on black akurat też nie słynie z jakości... zerknijcie sobie na zagraniczne fora metalowe. Może teraz coś się poprawiło po zmasowanej krytyce ze strony fanów. Parę lat temu jak winyl zaczynał ponownie wchodzić na salony, BoB tłoczyli wszystko co się da, w dość marnej jakości, zarówno od strony brzmieniowej jak i poligrafii (przekłamane kolory, etc.). Całe dyskografie były tak wydawane.... Od tego czasu zasadniczo unikam ich wydać, może niesłusznie. Ale uraz pozostał.

Jeśli chodzi o Blood Music, to tak, płyty są zabójczo drogie, ale zazwyczaj są to tłoczenia wysokiej jakości z dedykowanym masteringiem. BTW, jutro będzie dzień wyprzedaży kilku pozycji w BM, w tym wznowienie jedynki Ihsahn'a...

A mógłbyś podać link do tej wysprzedaży?

Ukryta Zawartość

dziś sprzedaż otwarta rusza....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Traum7tanzer

najwazniejsi czlonkowie juz nie zyje

Ukryta Zawartość

PS widzialem usmieszek na koncu, ale byl niejednoznaczny :)

Ukryta Zawartość

Fisz - "Mamut", od 23.10 do kupienia Empiku itd. Brzmieniowo znośnie, ale bez fajerwerków.

"Pogardzam wszystkimi i mam wstręt taki do hołoty umysłowej, że rzygam."          Stanisław Ignacy Witkiewicz – Listy do żony (1928-1931)

Ukryta Zawartość

dziś sprzedaż otwarta rusza....

Ukryta Zawartość

Ktoś chętny z Warszawy na wzięcie Ihsahn "The Adversary" albo czegoś innego żeby podzielić koszty wysyłki? ;-)

Płyta 7 z groszem a wysyłka 15 EUR :-) w przypadku 2 płyt wysyłka 18 EUR do podziału ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi