Skocz do zawartości
IGNORED

Event horizon.

szybki Gonzo

Rekomendowane odpowiedzi

Ja wlasnie odbieram Boga jako sile wyzsza. Stworzyciela nieba i ziemi a nie starca z siwa broda...Bog jest wszedzie, znajdzieszm go pod kamieniem itd...

Oczywiscie cale zobrazowanie jest przydatne, ludziom wtedy latwiej uwierzyc, zwizualizowac sobie. Mysle, ze nie ma w tym nic zlego w wykorzystaniu tej techniki))

... przyjdzie, sadzić żywych i umarłych ...

Może tak była opisana nieznana energia, która wyzwala się z ciała po jego biologicznej śmierci, a całą otoczkę "audio-wizualną" dodano dla uplastycznienia zdarzeń po zejściu i trzymania w szachu niepokorne owieczki ?

Dodano niebo i piekło i biznes się kręci do dziś.

Opowieści o błądzących energiach nawet dziś możemy znaleźć w przekazach sprzed lat i wieków, a może i dni.

Paranormal activiti ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zacytuję fragment;

"Pomimo że wynik pojedynczego rzutu monetą lub kością do gry często z praktycznego punktu widzenia można uważać za nieprzewidywalny, jeżeli eksperyment taki powtórzony zostaje wielokrotnie, mogą pojawić się pewne prawidłowości i wzory statystyczne, które można badać i przewidzieć. Dwa przykłady takich prawidłowości, i kluczowe osiągnięcia rachunku prawdopodobieństwa, to prawo wielkich liczb oraz centralne twierdzenie graniczne."

Co z tego wynika ? oceńcie sami :)))

Ogladales link ktory dalem? Jest o liczbach losowych, jest o tej ksiazce A Million Random Digits with 100,000 Normal Deviates

Ukryta Zawartość

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Bog jest wszedzie, znajdzieszm go pod kamieniem itd...

Cytat z filmu "stygmat" ?

Oglądałem, doskonały.

A co oznacza - znajdziesz go pod kamieniem i w źble trawy ?

Oczywiscie cale zobrazowanie jest przydatne, ludziom wtedy latwiej uwierzyc

I łatwiej rozstawać się z rentami i emeryturami.

Mysle, ze nie ma w tym nic zlego w wykorzystaniu tej techniki))

To technika manipulacji, bardzo szkodliwa, zwłaszcza jak się jej używa w celu OSZUKIWANIA i czerpania korzyści majątkowych.

Przecież cała katedra watykańska to nic innego jak ZŁOTY CIELEC.

Ogladales link ktory dalem? Jest o liczbach losowych, jest o tej ksiazce A Million Random Digits with 100,000 Normal Deviates

Tak, czytałem.

Wytłuszczonym drukiem chciałem zwrócić Twoją (i nie tylko Twoją) uwagę na to, że opisywany eksperyment, czy też zdarzenie podlegające matematycznym wyliczeniom, opiera się na MAŁYCH LICZBACH, a prawdopodobieństwo życia na innej planecie, podobnej do Ziemi, na ZNACZNIE WIĘKSZYCH.

Nie znaczy to że nierealnych.

Cytat z filmu "stygmat" ?

Oglądałem, doskonały.

A co oznacza - znajdziesz go pod kamieniem i w źble trawy ?

I łatwiej rozstawać się z rentami i emeryturami.

To technika manipulacji, bardzo szkodliwa, zwłaszcza jak się jej używa w celu OSZUKIWANIA i czerpania korzyści majątkowych.

Przecież cała katedra watykańska to nic innego jak ZŁOTY CIELEC.

Tak, czytałem.

Wytłuszczonym drukiem chciałem zwrócić Twoją (i nie tylko Twoją) uwagę na to, że opisywany eksperyment, czy też zdarzenie podlegające matematycznym wyliczeniom, opiera się na MAŁYCH LICZBACH, a prawdopodobieństwo życia na innej planecie, podobnej do Ziemi, na ZNACZNIE WIĘKSZYCH.

Nie znaczy to że nierealnych.

Watykan to pomijam, to nie moja bajka. Sluchaj atom rowniez zostal wykorzystany w niecnym celu.

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Ja wlasnie odbieram Boga jako sile wyzsza. Stworzyciela nieba i ziemi a nie starca z siwa broda...Bog jest wszedzie, znajdzieszm go pod kamieniem itd...

Oczywiscie cale zobrazowanie jest przydatne, ludziom wtedy latwiej uwierzyc, zwizualizowac sobie. Mysle, ze nie ma w tym nic zlego w wykorzystaniu tej techniki))

Jak by to powiedzieć... skoro Bóg tak nie wygląda, to jak wygląda? Skoro nie wiadomo jak to po co mylne wyobrażenia?

Dalej sam poczytaj

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cytat z filmu "stygmat" ? Oglądałem, doskonały. A co oznacza - znajdziesz go pod kamieniem i w źble trawy ?

Źródło:

Ukryta Zawartość

Copyright © Audiostereo.pl

Ten cytat to z Biblii a nie z filmu...

Nie wiesz co to znaczy? Jest napisane, ze Bog jest wszedzie...

Jak by to powiedzieć... skoro Bóg tak nie wygląda, to jak wygląda? Skoro nie wiadomo jak to po co mylne wyobrażenia?

Dalej sam poczytaj

Ukryta Zawartość

Po co mam to czytac? Czy ja napislem, ze wierze w kosciol katolicki czy w Boga?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie wiesz co to znaczy? Jest napisane, ze Bog jest wszedzie...

To pytanie A co oznacza - znajdziesz go pod kamieniem i w źble trawy ? zadałem prowokacyjnie.

J.Jerry wspomógł mnie odpowiednim linkiem, o tych nakazach bożych wiedziałem.

Dzisiejszy KRK to "wieś się bawi i śpiewa", reszta z motykami w kartoflisku.

Ten cytat to z Biblii a nie z filmu...

Biblii (wielokrotnie przepisywanej i kształtowanej dla celów KRK) nie czytałem, film oglądałem i domyślam się, że zostały tam użyte słowa z Biblii.

W filmie (pewnie tendencyjnie ?) została również przedstawiona sytuacja "stołków" kapłanów.

Izraelici mieli skąd brać przykład - egipscy kapłani i ich ceremonie wokół ołtarza - po ucieczce z Egiptu, paru mądrzejszych założyło własne sekty, a później było już "z górki" ;))

Ten cytat akurat nie jest specjalnie na reke kosciolowi, naszczescie sie ostal:)

Ale nie chce tutaj urazac niczyjej wiary. Nie jestesmy robotami, cale szczescie, ze co czlowiek to opinia.

Po co mam to czytac? Czy ja napislem, ze wierze w kosciol katolicki czy w Boga?

A to było na niby?

Hej Chłopaki.

Bóg?

Kto by zobaczył mój ogródek to uwierzyłby w Boga...

Prawdopodobieństwa:

Są tacy macherzy jak Emil Borel, promujących rachunek prawdopodobieństwa jak brali za to pieniądze, pogardzający nim (czym innym jest uważanie mało prawdopodobnego zdarzenia za niemożliwe?!) jak górą brały korzenie religijne (ojciec pastor). Do tego polityk, czyli człowiek z gruntu zmienny... ;)

Dlaczego uważa się, że 1/10^50, ba 1/10^400 jest niemożliwe? Każde zdarzenie o ile jest w ogóle jakieś prawdopodobieństwo jest możliwe, i to w pierwszym trafieniu!

Dowód? Ktoś wygrywa w Toto Lotka nie składając milionów kuponów i/lub nie czekając milionów lat.

Niskie prawdopodobieństwo samoistnego złożenia aminokwasów? A kto wie jak "przeciwnicy" liczą to prawdopodobieństwo? Ja się nie znam na tym. Słyszę jednak o wiele większej liczbie uczonych nie uważających zdarzeń powstania życia za nieprawdopodobne.

Raczej unikajmy argumentów, których nie rozumiemy.

Sam mam gdzieś książki z zakresu kosmologii, gdzie autor idzie w drugą stronę: Wychodząc z ogólnej liczby cząstek w Multi-Wszechświecie dowodzi istnienia Wszechświatów równoległych, a tam identyczne obrazy, zdarzenia do tych z naszej rzeczywistości ale o alternatywnych przebiegach.

Tyle jest tych cząsteczek, tyle jest tych chwil w MultiWszechświecie...

Nie lepiej pielęgnować ogródek?

Wszystko we właściwym czasie! Nomen omen...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

"Rozmaite osoby pytały mnie, jak staje się oko w oko ze śmiercią, nie mając pewności, że istnieje życie pozagrobowe. Mogę tylko powiedzieć, że nie stanowi to problemu. Z zastrzeżeniem co do „słabych dusz", podzielam pogląd człowieka, który jest dla mnie wielkim autorytetem, Alberta Einsteina: „Nie mogę sobie wyobrazić boga, który nagradza i karze stworzone przez siebie istoty albo ma wolę taką, jakiej doświadczamy w sobie. Nie mogę również ani nie chcę wyobrażać sobie jednostki przeżywającej swą fizyczną śmierć; niech słabe dusze, ze strachu lub absurdalnego egotyzmu, pielęgnują takie myśli. Ja jestem usatysfakcjonowany tajemnicą wieczności życia i spojrzeniem na cudowną strukturę istniejącego świata, wraz z pełną oddania próbą pojęcia choćby maleńkiej części Rozumu, który ukazuje się w naturze." "

„Siedzę otoczona kartonami listów od ludzi z całej planety. Wszyscy oni opłakują śmierć Carla. Wielu z nich pisze, że zawdzięczają mu swe przebudzenie. Niektórzy mówią, że przykład Carla zainspirował ich do pracy dla nauki i rozumu przeciwko siłom przesądów i fundamentalizmu. Myśli te pocieszają mnie i koją cierpienie. Pozwalają mi czuć, bez odwoływania się do sił nadprzyrodzonych, że Carl żyje."

Cytaty zapożyczone z pełnego opracowania;

Carl Sagan - gwiazda nauki

Autor tekstu: Mariusz Agnosiewicz

Ukryta Zawartość

Czytając dwie Jego książki, byłem pod wielkim wrażeniem geniuszu autora.

Ukryta Zawartość

Bardzo.fajny ten pierwszy cytat.

"pojęcia choćby maleńkiej części Rozumu, który ukazuje się w naturze" - zwróćcie uwagę na ostatnie zdanie w wypowiedzi Einsteina , gdziekolwiek spojrzymy ,cokolwiek zgłębiamy wszędzie są NAMACALNE przejawy rozumu !!!!

Czy ów Rozum nie jest dowodem na to , że istnieje jakaś wyższa ,absolutna Inteligencja we wszechświecie ?????

Czy telefon kom. ,telewizor ,wzmacniacz itd .nie są namacalnym dowodem inteligencji ich twórców ?????

Inteligencji a więc i rozumnej istoty ,bytu po prostu życia.

Piotr

Czy ów Rozum nie jest dowodem na to , że istnieje jakaś wyższa ,absolutna Inteligencja we wszechświecie ?????

Oby nie chciała tylko sprawdzić swoich mocno zachwaszczonych "sadzonek" ;)

Tym bardziej, że od dobrych kilkudziesięciu lat, może NAM się przyglądać.

Oby nie chciała tylko sprawdzić swoich mocno zachwaszczonych "sadzonek" ;)

Tym bardziej, że od dobrych kilkudziesięciu lat, może NAM się przyglądać.

Nie wiem panie Gonzo ale jestem przekonany o jednym , te namacalne dowody od zarania dziejów(zachód słońca ,powiew letniego wiatru ,smak dojrzałej truskawki,rozgwieżdżone niebo , muzyka ,seks ,przyjaźń , miłość ,cud narodzin itd.,itd.,.......świadczą nie tylko o Jego nieskończonej inteligencji , mocy(energii,też nieskończonej)ale też o tym ,że nas kocha i dał ,stworzył dla nas Świat abyśmy byli szczęśliwi .Coś lub ktoś stoi pomiędzy nami ludźmi a TYM WSPANIAŁYM BOGIEM ,ISTOTĄ ,DEMIURGIEM abyśmy się do Niego zbytnio nie zbliżyli ,tymi barykadami ,przeszkodami są jak na ironię losu nierzadko religia i nauka ,które nie zawsze są obiektywne i oddalają nas od STWÓRCY WSZECHRZECZY .Mam tylko nadzieję , że ten Wspaniały BYT przypomni sobie o mnie (nic nie znaczącym pyłku ,marnością nad marnościami)w chwili mojej śmierci i pozwoli mi nacieszyć się jego dziełami i może kiedyś przyjaźnią z NIM samym

Osobiście uważam ,że Wszechświat z całą jego zawartością jest SKUTKIEM INTELIGENTNEJ ,POTĘŻNEJ I WSPANIAŁEJ PRAPRZYCZYNY ,zwanej przez nas BOGIEM.

Piotr

Hej Chłopaki.

Bóg?

Kto by zobaczył mój ogródek to uwierzyłby w Boga...

Prawdopodobieństwa:

Są tacy macherzy jak Emil Borel, promujących rachunek prawdopodobieństwa jak brali za to pieniądze, pogardzający nim (czym innym jest uważanie mało prawdopodobnego zdarzenia za niemożliwe?!) jak górą brały korzenie religijne (ojciec pastor). Do tego polityk, czyli człowiek z gruntu zmienny... ;)

Dlaczego uważa się, że 1/10^50, ba 1/10^400 jest niemożliwe? Każde zdarzenie o ile jest w ogóle jakieś prawdopodobieństwo jest możliwe, i to w pierwszym trafieniu!

Dowód? Ktoś wygrywa w Toto Lotka nie składając milionów kuponów i/lub nie czekając milionów lat.

Niskie prawdopodobieństwo samoistnego złożenia aminokwasów? A kto wie jak "przeciwnicy" liczą to prawdopodobieństwo? Ja się nie znam na tym. Słyszę jednak o wiele większej liczbie uczonych nie uważających zdarzeń powstania życia za nieprawdopodobne.

Raczej unikajmy argumentów, których nie rozumiemy.

Sam mam gdzieś książki z zakresu kosmologii, gdzie autor idzie w drugą stronę: Wychodząc z ogólnej liczby cząstek w Multi-Wszechświecie dowodzi istnienia Wszechświatów równoległych, a tam identyczne obrazy, zdarzenia do tych z naszej rzeczywistości ale o alternatywnych przebiegach.

Tyle jest tych cząsteczek, tyle jest tych chwil w MultiWszechświecie...

Grzegorzu, prawdopodobieństwo trafienia szóstki w totka wynosi 1:14 000 000 (mniej więcej). Tak zupełnie na marginesie, prawdopodobieństwo nagłej śmierci człowieka wynosi 1:300 000 :) Zdarzenia które podobno nie mają prawa zaistnieć mają prawdopodobieństwo 1:100000000000000000000000000000000000000000000000000 (chyba się nie pomyliłem :)) Jak na razie żaden matematyk jakoś tego nie obalił. Co Ty tak od razu z tym Bogiem? Przecież nie napisałem że z prawa Borela i obliczeń związanych z samoistnym ułożeniem się aminokwasów wynika jednoznaczne że ktoś musiał się wtrącić? Taki dowcip na rozluźnienie - jedna rybka akwariowa do drugiej: mówisz że Bóg nie istnieje? To kto sypie jedzenie do akwarium?

Co do światów równoległych - mam nadzieję że w jednym z nich jestem samotnym kawalarem, mam sprzęt hi-end, leżę, słyszę kable i mam wszystko w dupie :) A poważnie - możesz polecić jakiś tytuł?

PS. Jeszcze o liczbach - ilość elementarnych cząstek we wszechświecie to (według różnych źródeł) 1079 lub 1080. Na tym tle, średnica obserwowalnego wszechświata to raptem 8,8 × 1026 metrów (za Wikipedią). W związku z tym wielkość (nie)prawdopodobieństwa na poziomie 1:1050 jest naprawdę imponująca, chcę przez to powiedzieć że takie zdarzenie, już na intuicję, jest naprawdę mało realne :)

Dwie ciekawostki na koniec. Pierwsza: Bernard Korzeniewski "Od neuronu do (samo)świadomości" - cytat: "Jak wspomniałem, przeciętny neuron komunikuje się z kilkoma tysiącami innych neuronów. Ponieważ mózg ludzki zawiera około stu miliardów neuronów, liczba możliwych kombinacji połączeń pomiędzy nimi przekracza o wiele rzędów wielkości liczbę atomów w obserwowalnym Wszechświecie". Druga: liczba kombinacji w szachach, w zależności od źródła może wynosić nawet 10134. Wniosek? Liczba cząsteczek we Wszechświecie nie jest "limitująca" a szachy to zaiste królewska gra :)

The odd get even.

i znowu Zydzi gora!!

To jest niewatpliwie najinteligentniejszy narod na swiecie!

Dzisiaj nagrada Nobla z chemii.

Zreszta przegladajac liste polskich Noblow mozna tez zauwazyc ze wiekszosc jest pochodzenia zydowskiego:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co do światów równoległych ...

Jeśli istnieją, a jest duże prawdopodobieństwo że tak, to w każdym z nich powinien istnieć równoległy "karmiciel rybek" ;)

i znowu Zydzi gora!!

To jest niewatpliwie najinteligentniejszy narod na swiecie!

Dzisiaj nagrada Nobla z chemii.

Zreszta przegladajac liste polskich Noblow mozna tez zauwazyc ze wiekszosc jest pochodzenia zydowskiego:

Ukryta Zawartość

0

* +

A w komisji kto siedzi ? może też żydzi ?

Przestań jątrzyć.

Ukryta Zawartość

Nic nie jatrze tylko stwierdzilem fakt ze Zydzia sa najinteligentniejszym narodem na swiecie i to wszystko.

Ciekawa jest ta tabela z osobami rzekomo polskiego pochodzenia ktorzy rowniez otrzymali nagrode Nobla.Jak poczytamy ta tabele to wiekszosc osob nie ma polskiego pochodzenia tylko zydowskie.

Mysle ze jest to komplement pod adresem tego narodu a nie jatrzenie!

Gdyby nie oni to rozwoj nauki na swiecie toczylby sie w o wiele wolniejszym tempie.

Szacunek dla ich umiejetnosci umyslowych!

Mieszali się mocno z autochtonami i dało to dobre rezultaty...

dla mnie to jest zastanawiajace , dlaczego ONI zawsze sa lepsi ?? skad u nich biora sie takie umiejetnosci ? maja je w genach ?? hmm patrzac z punktu widzenia religii to wiadomo ze Izraelici byli zawsze narodem wybranym przez Boga , Maryja byla Zydowka, Jezus byl Zydem itd...

Adamie, weź sie obrzezaj i będziesz żydem;)

Naprawdę nie łapiesz, że narodowość to tylko łatka?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Tak więc czwartym wymiarem jest czas -

Ukryta Zawartość

Zastanawiam się, czy nie jest to jedynym wyjaśnieniem dającym możliwość widzenia przyszłości i przeszłości.

Będąc w 4 wymiarze patrząc na świat z 3 wymiaru widać jego początek i koniec. Możecie to sobie wyobrazić?

Ukryta Zawartość

Nie sądzę, aby był jakikolwiek naród mający przewagę intelektualną.

Owszem, żyją owe narody w różnych środowiskach, do tego niektóre maja "misję"...

To może pomóc.

Natomiast zastanawia mnie dlaczego to Żydom przypisuje się zasługi. Wymieszali się z jak napisałem z innymi narodami.

Jakieś kompleksy?

Jak to sie wymieszali ? Przeciez caly czas nie mieli swojego panstwa wiec musieli mieszkac w roznych krajach, dopiero po wojnie utworzona im spowrotem Izrael.

Co do ich inteligencji to nie ma zadnej watpliwosci ze zdecydowanie goruja nad innymi narodami.

Przejrzyjcie liste noblistow z fizyki, chemii i policzcie ile procent to osoby pochodzenia zydowskiego. Wiekszosc ma te pochodzenie!

A obrzezac sie nie dam! wara mi od mojej sikawki! :))

Adam - "Szacunek dla ich umiejetnosci umyslowych!" ?

gdybyśmy potrafili być tak solidarni w stosunku do siebie w każdym miejscu i czasie (pomijając oczywiście wyjątki w historii) pewnie też mielibyśmy nie mniej do powiedzenia na świecie niż "naród wybrany" bo ani inteligencji ani cwaniactwa Polakowi nie brakuje

oni maja wbitą w geny przynależność do nacji

takie powiedzonko z filmu: - skoro nawet nie wiesz kim kim jesteś, jak możesz wiedzieć czego chcesz

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Jak to sie wymieszali ? Przeciez caly czas nie mieli swojego panstwa wiec musieli mieszkac w roznych krajach, dopiero po wojnie utworzona im spowrotem Izrael.

Wydaje mi się, że Żydzi płci obydwu wiązali się z innymi nacjami. Owoce tych związków są uważane za Żydów.

Czemu?

cholera znaowu musze napisac, ze mamel ma racje;) Gdy zyd wyjezdza do USA i ma pomysl na biznes i potrzebuje dajmy na to 500.000USD to zbiera sie 1000 zydow i kazdy pozycza mu 500, jezeli mu sie uda to nie straca, a jezeli nie uda to tez bardzo nie zbiednieja

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.