Skocz do zawartości
IGNORED

Event horizon.

szybki Gonzo

Rekomendowane odpowiedzi

Bozon Higgsa?

skad masz takie info?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Gonzo jeśli gdzies w przestrzeni nie ma cząstek to nie powinno byc przepływu energii, co nie znaczy ze żadna energia nie może tej przestrzeni przebyć. Rozumowanie po prostu musi mieś podstawę przyczynowo-skutkową - jak nie ma cząstek to znaczy że żadna energia w tym momencie nie istnieje. Jak sie pojawią cząstki w tej przestrzeni, to znaczy że jest tez energia,

Jeśli w "przestrzeni" pojawią się dwie cząstki to pomiędzy nimi może zachodzić jakaś reakcja.

Pojedyncza będzie tylko trwać w tej "przestrzeni".

Przestrzeń bez cząstek nazywana jest czarnym tłem, czarną energią, to ten dawno zdefiniowany przez starożytnych Eter, ale powoli naukowcy wycofują się z tego twierdzenia, sami nie wiedząc jak je zdefiniować.

"Naocznie" określimy to jako czarna materia - bez materii, bez cząstek, gdyż mamy zbyt małe pasmo widzenia.

Za pomocą przyrządów możemy oglądać odbijanie się fal (o innych długościach) od istniejących obiektów, i dlatego można stwierdzić że cokolwiek tam istnieje i określić nawet skład/budowę.

Jednak spektrum poszukiwań jest zbyt wąskie, aby coś "zobaczyć" przyrządami.

W skali makro jak najbardziej, kwazary, supernowe, itp. ale nie w mikro.

Swoją drogą to ciekawe, bo jeśli "gołym okiem" nie widzimy pewnych obiektów, a jedynie za pomocą przyrządów, to może się zdarzyć że te obiekty znajdują się w bliskiej odległości od Ziemi - chyba się jednak zapędziłem w spekulacjach ;)

Niepostrzeżenie w rozmyślaniach przeszedłem od skali kwantu do planety.

Ukryta Zawartość

eeee to tylko cały czas teorie, kombinują tak że stworzą faktycznie czarną dziurę.

Jesli rzeczywiście wzrost sił grawitacyjnych spowalnia czas to tak na chłopski rozum przedmiot uwięziony w czarnej dziurze będzie spadał na nią nieskończenie długo. A co w takim razie z grawitacja zalezną od masy - także rośnie w nieskończoność?

To na mój rozum, przedmiot uwięziony w czarnej dziurze będzie miał zerową masę.

Ukryta Zawartość

To na mój rozum, przedmiot uwięziony w czarnej dziurze będzie miał zerową masę.

A to czemu? Zmierzałem do tego że w czarnej dziurze czas nie powinien płynąć, w zasadzie nie ma tam żadnego ruchu - przynajmniej tak zrozumiałem Hawkinga. Więc jeśli coś na nią spada coraz szybciej to czas w tym punkcie upływa coraz wolniej.

A to czemu? Zmierzałem do tego że w czarnej dziurze czas nie powinien płynąć, w zasadzie nie ma tam żadnego ruchu - przynajmniej tak zrozumiałem Hawkinga. Więc jeśli coś na nią spada coraz szybciej to czas w tym punkcie upływa coraz wolniej.

Połączyłem fizykę Newtonowską z "surrealistyczną", bo wokół takiej się kręcimy.

Skoro czas nie płynie, czyli = 0, to i wszystkie pozostałe cechy doświadczenia się zerują.

Nie wiem czy sławny wzór Einsteina nie powinien podlegać zmianom, i przy przekroczeniu przez obiekt prędkości światła, wartości również powinny się wyzerować, dlatego nie można przekroczyć tej prędkości.

Z punktu widzenia światła nie ma czasu, nie ma przestrzeni, nie ma masy, ponieważ światło nie istnieje w świecie czasu, przestrzeni i masy - tak przynajmniej twierdzi Peter Russel powołując się w swych wywodach na wielu naukowych autorytetów. Wszechświat funkcjonuje w taki sposób jaki doświadczamy z naszego punktu widzenia (a może złudzenia), kolejna próba z rozumienia "jak to działa" naprawdę.

Ukryta Zawartość

Nie wiem czy sławny wzór Einsteina nie powinien podlegać zmianom, i przy przekroczeniu przez obiekt prędkości światła, wartości również powinny się wyzerować, dlatego nie można przekroczyć tej prędkości.

O tym też jest w tym filmie.

Ukryta Zawartość

moim zdanie czas albo nasza percepcja czasu będzie wszdzie taka sama tzn jeżeli będziemy w czarnej dziurze będziemy jeżeli siła grawitacji i oddziaływań cząstek pozwoli nam pozostać w takij ludziej postacji to będziemy też odczuwali poczucie czasu tak samo ale może nam się wydawać że wszysko poza horyzontem czarnej dziury spowalnia się lub przestaje ruszać czyli upłuwa czasu dąży do zera, patrząc odwrotnie będąc poza czarną dziurą wszystko jeżeli byśmy byli w stanie dostrzec wszystko w niej może przebiegać w niesamowicie szybkim tempie, osobiście uważam że czasoprzestrzeń jest ścieśle powiązane z zagęszczaniem się materii i tym samym zwiększaniem się oddziaływań fal grawitacyjnych,

a nawiązując do pytania jak szybko fale magnetyczne się poruszają to sądzę że nie mogą szybciej od prędkości światła w zasadzie nie są cząstkami tylko pewnymi siłami działającymi na duże odległości jeżeli tak by było to w zasadzie szkielet naszego wszechświata musiał by być dosyć sztywny i raczej mimo dużej entropii powinno by być wszystko bardziej symetrycznie poukładane w skali makro a tak nie jest więc może fale grawitacyjne jednak nie są tak szybkie lub nie mają tak wielkiego zasięgu ?

co myślicie

Focal + Naim

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

hahahaha >NASA i ESA deklarują chęć zbadania tajemniczego obiektu.<

No jakże by inaczej mogło być, aby nie położyć łapy, na kolejnym znalezisku tego typu.

Jest co prawda założony temat Użytkownika Arton, o podpisywaniu petycji do DC, o odtajnienie i podanie do publicznej wiadomości faktów związanych z badaniami UFO.

Ale parę własnych przemyśleń zmieszczę w tym temacie.

Zbyt dużo jest potwierdzonych przypadków na istnienie pozaziemskich technologii, aby tą sprawę traktować z przymrużeniem oka.

To że obecność tych obiektów jest nasilona nad konstrukcjami wojskowymi, można dwojako rozpatrywać;

a) jeśli mają pokojowe zamiary - to DOBRZE, a rozbrajanie głowic nuklearnych w bazach wojskowych USA jest tego najlepszym przykładem.

b) jeśli przebywają na Ziemi w celach pacyfikacji rodzaju ludzkiego - to ŹLE, ale mieli na to dość czasu aby zrobić z nas (w najlepszym przypadku) niewolników, więc sądzę że ta opcja nie wchodzi w grę.

Skoro ma być to DOBRZE, to myślę że żadne "memoranda i listy błagalne" nie są potrzebne, a już zwłaszcza kierowane do tych zakłamanych polityków, którym nowinki technologiczne są potrzebne tylko w jednym celu - budowania własnych bastionów potęgi i władzy.

Proszę pomyśleć, co by się stało jakby każde gospodarstwo domowe posiadało własne niezależne źródło zasilania i nie potrzebowało czerpać płatnej energii z sieci energetycznej ? - a to to tylko jeden z przykładów.

Nas "szarych obywateli Ziemi" podporządkowali sobie PRZYWÓDCY NARODÓW, wypracowali na przestrzeni DZIESIĄTKÓW lat takie wartości, które to IM pozwalają na utrzymywanie nas w roli NIEWOLNIKÓW.

Tu nie jest mowa o nieposłuszeństwie obywatelskim, ale o globalnym.

Zjednoczenie Ziemian nie może się odbyć pod przywództwem jakiegokolwiek byłego i obecnego prominenta.

... czy jest to możliwe, skoro za każdym z nich stoją siły militarne, a macki obłudy, tyranii, żądzy władzy są wbite głęboko w zdrowym ciele ludzkości ?

Gonzo - mysle bardzo podobnie. Niestety wiekszosc ludzi sklonna jest uwierzyc dobre intencje politykow a masowe doniesienia o UFO traktuja w ramach folkloru i kawałow wspolczesnych głupkow. Zapominaja ze problem "UFO" juz od dawna jest znany, opisywany i utrwalony na wielu plaszczyznach naszej egzystencji.

No ale lepiej sie spi jak sie czujemy "korona stworzenia"

Nieznana technologia (nam) = pozaziemska technologia?

Niewyjaśnione (wg. naszej wiedzy) zjawisko = cud, pozaziemska technologia itd.?

Ten obiekt (nie wiem co to) leciał szybciej niż znane mi samoloty, więc to musi być UFO?

Nie wiem, czym jest ta kulka (parę postów wyżej), co spadła z nieba (najpewniej to część jakiejś ziemskiej rakiety lub satelity), więc to fenomen, albo kawałek z UFO. Ludziom we wcześniejszych latach dzieciństwa można spróbować tłumaczenia z krasnoludkami lub aniołkami, którym wypadło i po to wrócą, kiedyś ...

Mamy problemy z zakwalifikowaniem niepoznanych zjawisk, bo to co nie znane, chcemy powiązać z tym co wydaje nam się znane (myślimy, że to rozumiemy). Coś przeleciało... to musi być UFO (aaaa, UFO - niezidentyfikowany obiekt latający), człowiek tego nie zrobił, to pozostają domyślnie kosmici, obcy, inne formy życia.

Jest oczywiście sporo obserwacji obiektów, są filmy, są zdjęcia, są relacje świadków i do tego 99% wypowiedzi różnych ludzi, co w efekcie nie prowadzi do rozwiązania, ale tworzy chaos - pewnie o to w tym chodzi. Jednak jesteśmy na dobrej drodze - dostrzegamy coraz więcej i więcej, zadajemy pytania, analizujemy.

Przykład nieznanej mi (do końca, więc faktycznie nieznanej) technologii, zjawiska: atom.

Zadaje pytanie ile waży ten kawałek materii? - odpowiedź 2 KG - czy to dobre pytanie, czy też dobra odpowiedź na niewłaściwie zadane pytanie? Atom jest kulką, albo jądrem z protonów i neutronów sklejonych klejem z czegoś tam i otoczonego elektronami, albo czymś z czarną dziurą spajającą całość i otoczoną elektronami, albo zjawiskiem, które cyklicznie tworzy fala - atom jest falą. Niedobrze - masy, solidności, rozmiaru coraz mniej i mniej 99,99999.. niczego, więc ile to waży?

A więc UFO się składa z atomów (no, powiedzmy)...jak taki wielki obiekt i domyślnie ciężki może robić takie ewolucje...musi mieć inny napęd...zniknął z radarów i z oczu...kosmici mogą wyglądać inaczej od nas, albo co gorsza jak my...myślą inaczej, widzą inaczej, porozumiewają się inaczej (inaczej=niezrozumiale)...wow, niesamowite. Strach pomyśleć co oni uważają za nieznaną technologie lub czego nie potrafią wyjaśnić.

Nie myślałem że podtytuł tematu >Przekroczyć horyzont zdarzeń< będzie tak mocno przystawał do obecnej sytuacji.

To że dla jednych UFO to folklor, a dla rządów bardzo niewygodny temat do rozpraw medialnych - to jedno.

Drugie to to, że większość ludzi na ziemi, zwłaszcza w krajach wysoko uprzemysłowionych, ma tak zryte mózgi że o niczym innym nie myślą tylko o kasie.

Przykład "u nas" - trzeba mieć coraz więcej kasy, aby utrzymać się na tym samym poziomie, czy to nie paradoks ?

Aby mieć coraz więcej, trzeba więcej, wydajniej pracować - słabsi odpadają - wyścig szczurów przecież trwa.

A jakie główne zadanie maja ludzkie szczury ? - utrzymać za wszelką cenę siebie i własne potomstwo na możliwie najwyższym poziomie egzystencjalnym.

To jest ten horyzont zdarzeń, którego nie można przekroczyć, gdyż żyjemy jakby w zaklętym kręgu - praca-dom-praca-dom, czasami jakieś wypady na Karaiby, lub Alpy Francuskie.

Niesłusznie funkcjonuje stwierdzenie - człowiek urodził się by pracować, pracuje by żyć - to jest nic innego jak kolejna manipulacja.

Manipulacja mająca na celu stworzenie takiej sytuacji, w obliczu której człowiek jest zmuszony pracować, i to bynajmniej nie tylko dla siebie, a zwłaszcza nie dla siebie ...

Petycja petycją, a sprawa się sama może rozwiązać.

Bo jeśli wylądują i przekażą choć część swojej wiedzy wszystkim ludziom, to znikną granice pomiędzy krajami.

Znikną nie tylko granice - zniknie przede wszystkim NIEWOLNICTWO.

A tak gwoli ścisłości, czy ktoś się zastanawiał co może być po drugiej stronie Słońca ?

Sumerowie coś "przebąkiwali" w swoich zapiskach że druga bliźniaczo podobna Ziemia - ponoć obliczali ilość planet na 12.

Bo jeśli wylądują i przekażą choć część swojej wiedzy wszystkim ludziom, to znikną granice pomiędzy krajami.

Znikną nie tylko granice - zniknie przede wszystkim NIEWOLNICTWO.

O czym Ty piszesz, a z jakiej paki miałoby się tak stać?

O czym Ty piszesz, a z jakiej paki miałoby się tak stać?

A dlaczego nie ?

...bo to jest jak..."W Pacanowie Kozy kują......"

Zatrzymałeś swój rozwój na takiej lekturze ?

A dlaczego nie ?

Ponieważ jeśli wylądują to tylko w jednym państwie i to państwo wcale nie będzie się chciało dzielić tą technologią, więc inni będą chcieli ją podkraść, a to prowadzi lub może prowadzić do czegoś złego.

Ponieważ jeśli wylądują to tylko w jednym państwie i to państwo wcale nie będzie się chciało dzielić tą technologią, więc inni będą chcieli ją podkraść, a to prowadzi lub może prowadzić do czegoś złego.

Zapewne wylądują w USraelu ?

W tej chwili nie należy się zastanawiać czy wylądują (właściwie przybędą). Jedni przylatują (przybywają), inni odlatują (odchodzą), a jeszcze inni nie raczyli się nawet stąd ruszyć (okupują, obserwują, pomagają w eksperymentach). Bez obaw, spotykali ich ludzie "ryjący" komiksy na skałach to i my mamy szansę - zobaczyć, bo pogadać niekoniecznie. Być może dzięki obcym uda się rozwiązać problem bezrobocia - niektórzy polecą jako tania siła robocza, a inni wezmą się do roboty na miejscu. W ten prosty sposób wszyscy poznają od podstaw obcą technologie itd.

Jedni przylatują (przybywają), inni odlatują (odchodzą), a jeszcze inni nie raczyli się nawet stąd ruszyć (okupują, obserwują, pomagają w eksperymentach).

ooooo to tak jak Użytkownicy Forum ;-)

Ja odlatuję .... bynajmniej nie z UFO ;-)

Pozdrawiam.

Z punktu widzenia światła nie ma czasu, nie ma przestrzeni, nie ma masy, ponieważ światło nie istnieje w świecie czasu, przestrzeni i masy - tak przynajmniej twierdzi Peter Russel powołując się w swych wywodach na wielu naukowych autorytetów. Wszechświat funkcjonuje w taki sposób jaki doświadczamy z naszego punktu widzenia (a może złudzenia), kolejna próba z rozumienia "jak to działa" naprawdę.

Ukryta Zawartość

O tym też jest w tym filmie.

Może i światło nie istnieje w świecie przestrzeni i masy(nie rozumiem dlaczego) ale nie zmienia to faktu ,że mają one wpływ na nie(światło)

Może i światło nie istnieje w świecie przestrzeni i masy(nie rozumiem dlaczego) ale nie zmienia to faktu ,że mają one wpływ na nie(światło)a jeśli tak ,to jak światło może nie istnieć w świeci przestrzeni i masy??

Kolejna sprawa nad którą się zastanawiam ,czy czas to stała fundamentalna fizycznego wszechświata czy tylko wytwór naszego umysłu aby uporządkować procesy przeszłe ,teraźniejsze i przyszłe ?

I nadal się zastanawiam nad prędkością rozchodzenia się fal ,przyciągania grawitacyjnego (nie nad granicami zasięgu grawitacyjnego)

Ukryta Zawartość

Piotr

Generator Efektu Searla - warto poczytać

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Generator Efektu Searla - warto poczytać

Ukryta Zawartość

Przeczytałem ,bardzo to interesujące ale czemu nie wykorzystano tej technologi do wytwarzania darmowego prądu ?

Perpetuum mobile ,to jednak nadal mrzonka

Ukryta Zawartość

Piotr

Przeczytałem ,bardzo to interesujące ale czemu nie wykorzystano tej technologi do wytwarzania darmowego prądu ?

Nie domyślasz się czemu ? - ROPA i jej pochodne.

To jest jeden z większych biznesów, nie licząc zbrojeniówki.

ja sądzę że kiedyś kosmici przekazali ludzkości wiedzę i nawet dali narzędzia do generowania energii ale ludzkość zaprzepaściła to i weszła w ciemną prymitywną drogą rozwoju cywilizacji, gdyby ludzkość wtedy "dojrzała to tego" to być może byśmy byli rozwinięci o kilka tysięcy lat do przodu, mówię o prawdopodobnym generatorze "mocy" jaką była arka , można poczytać o tym, są też inne ciekawe tematy związane z tym.

Focal + Naim

Zawsze musiała być po drodze (ewolucji) jakaś banda czworga, która kombinowała w swoją stronę.

Przecież to "dziś" widać na każdym kroku.

Liczą się wpływy - kasa, kasa, kasa i po stokroć kasa

ja sądzę że kiedyś kosmici przekazali ludzkości wiedzę i nawet dali narzędzia do generowania energii ale ludzkość zaprzepaściła to i weszła w ciemną prymitywną drogą rozwoju cywilizacji, gdyby ludzkość wtedy "dojrzała to tego" to być może byśmy byli rozwinięci o kilka tysięcy lat do przodu, mówię o prawdopodobnym generatorze "mocy" jaką była arka , można poczytać o tym, są też inne ciekawe tematy związane z tym.

Właśnie znalazłem taką stronkę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , a wynika z niej, że cywilizacja na ziemi ma duuużą dłuższą historie 10 - 20 razy niż się obecnie przyjmuje. Jest trochę i o Polsce, która może mieć starszą i ciekawszą historię niż drewniane chaty i gród Biskupin - podobno najbardziej zaawansowaną budowlę tamtych lat. Otóż w architekturze najstarszych polskich budowli są elementy "obcej" architektury np. rzymskiej - jest parę takich budowli.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.