Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Ktoś już próbował podłączać audio pod takie "komputerowe" UPSy i pisał, że kupa z tego wyszła.

Podobno życie z muzyki uszło ale jak masz możliwość to spróbuj jak to u Ciebie wyjdzie.

A ja polece Wam kondycjoner/stabilizator,Reimyo uwazam ze to bedzie prawdziwa audiofilska bomba w kazdym systemie. Radze sprobowac!

A miałeś go już na odsłuchach? Jakie wrażenia?

Wystarczy znac zjawiska :)

:-)

;)

Ale wezscie Wy do siebie, ja wojt Wam to mowie, zrobi czary w systemie :) Wiem to! :) W szczegolnosci zysk bedzie naprawde ogromny jak ktos jeszcze slucha z CD.

4 tys euro to naprawde malo jak na to co to zrobi w systemie ;) A i na kablach sieciowych zaoszczedzicie.

Edytowane przez Stasiop
Gość masza1968

(Konto usunięte)

A ja polece Wam kondycjoner/stabilizator,Reimyo uwazam ze to bedzie prawdziwa audiofilska bomba w kazdym systemie. Radze sprobowac!

mysle ze Reimyo to firma ktora wie co robi. Jesli chodzi o prace tego kondycjonera/stabilizatora to dalej malo wiadomo ale domyslalem sie ze...

Czekaj bo się pogubiłem.

Polecasz ale nie wiesz co polecasz, znasz zjawiska ale zarazem twierdzisz, że się tylko domyślasz....

To w końcu warto kupić czy nie...

:)

Juz wiem co to robi :) tzn od wczoraj wiem, zrozumialem dzialanie, to bedzie bardzo mocno dzialac w systemie ale chyba tylko przy CD, przy plikach wplyw tego nie bedzie taki duzy, ale i tak warto. Uwazam ze powinniscie sie tym zaintersowac bo to moze byc bardzo korzystny stosunek cena / soniczne osiagi.

POLECAM!

Edytowane przez Stasiop

Juz wiem co to robi :) tzn od wczoraj wiem, zrozumialem dzialanie, to bedzie bardzo mocno dzialac w systemie ale chyba tylko przy CD, przy plikach wplyw tego nie bedzie taki duzy, ale i tak warto. Uwazam ze powinniscie sie tym zaintersowac bo to moze byc bardzo korzystny stosunek cena / soniczne osiagi.

POLECAM!

Jaja sobie robisz ? Skąd się urwałeś chłopie ???

Edytowane przez audio73

chyba tylko przy CD, przy plikach wplyw tego nie bedzie taki duzy,

Stasiop

Ponowna prośba,byś założył własny wątek i tam pisał swoje spostrzeżenia i inne "kocopoły",bo już rzygać się chce co Ty wypisujesz.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Bo to urzadzenie usuwa na zasadzie rezonansu czestotliwosci generatorow zaklocajacych ktore pracuja w CD czyli okolo 12MHz oraz 16MHz. PC-audio pracuje na znacznie wyzszychj czestotliwosciach stad takowy wniosek.

A jesli chodzi o nudnodsci, radze pojsc do apteki i cos zakupic po co sie tu meczyc ;)

Bo to urzadzenie usuwa na zasadzie rezonansu czestotliwosci generatorow zaklocajacych ktore pracuja w CD czyli okolo 12MHz oraz 16MHz. PC-audio pracuje na znacznie wyzszychj czestotliwosciach stad takowy wniosek.

A jesli chodzi o nudnodsci, radze pojsc do apteki i cos zakupic po co sie tu meczyc ;)

Weź człowieku pożycz jakieś urządzenie i je posłuchaj,a potem opisz wrażenia i polecaj.

Zapisałem się na listę do odsłuchów,i jak zbadam co wnosi to opiszę,a wcześniej nie rżnę głupa,jaki to jestem "mądry" i już wszystko wiem,nawet tego nie słuchając.

Jesli posiada sie pewna wiedze o pracy urzadzen, odsluch to tylko uzupelnienie tej wiedzy lub upewnienie sie co do slusznosci logiczno-technicznego rozumowania. Polecilem juz kilka urzadzen ludziom na tym forum opierajac sie tylko na konstrukcji, nikt w to nie wierzyl, ale posluchali i teraz dziekuja. Wiedza techniczna tez jest cenna przy doborze sprzetu.

Zreszta poczekam jak posluchasz tego kondycjonera / stabilizatora i mnie tu przeprosisz, bedziesz mial odwage? Jesli nie zagra ja tez napisze i bede mial odwage napisac ze wypisywalem brednie. Umowa stoi? ;)

Edytowane przez Stasiop

Ale wezscie Wy do siebie, ja wojt Wam to mowie, zrobi czary w systemie :) Wiem to! :) W szczegolnosci zysk bedzie naprawde ogromny jak ktos jeszcze slucha z CD.

4 tys euro to naprawde malo jak na to co to zrobi w systemie ;) A i na kablach sieciowych zaoszczedzicie.

POLECAM!

Przeczytaj sobie uważnie jeszcze raz co napisałeś o urządzeniu,którego ani nie widziałeś na oczy,ani nigdy nie słyszałeś :).

Ja tego stabilizatora u siebie w systemie jeszcze nie słyszałem,wiem jak gra,bo słuchałem systemów,gdzie był wpięty.

Natomiast kaktus mi na ręku wyrośnie,jak Ty będziesz miał te urządzenie w domu,zrobisz pomiary,rozkręcisz pstrykniesz fotki i dokładnie zdasz nam relację z odsłuchu :).

Edytowane przez stefek

Ty będziesz miał te urządzenie w domu,zrobisz pomiary,rozkręcisz pstrykniesz fotki i dokładnie zdasz nam relację z odsłuchu :).

A co to ma do rzeczy, czy go bede mial w domu czy tez nie...podobny efekt ale uzyskany w inny sposob mam u siebie we wlasnej konstrukcji stad ta wiedza ze to bedzie dzialac! A co uwazasz ze audio to sa czarne skrzynki robione przez szamanow na tripie? Nie to sa urzadzenia w calosci oparte o technike, zjawiska fizyczne pomiary oraz oczywiscie o wiedze empiryczna w postacji odsluchow. Ale Twoj sposob rozumowania gdzie oddzielasz logike techniczno - konstruktorska - fizyczna od czystego doswiadczenia jest bledny. Poniewaz samym podejsciem czysto empiryczno/odlsuchowym ograniczasz ilosc odsluchanych kombinacji, chodzi mi o to ze nie posluchasz wszystkich urzadzen tego typu na rynku, bo jest to fiycznie niemozliwe. Ja znajac konstrukcje moge zawezic sobie jak i innym obszar poszukiwan. Zawezilem wiec to do wlasnie tylko tego jednego kondycjonera znajac konstrukcje wielu wielu innych. Zreszta posluchaj a sie przekonasz ze sie nie myle ;)

Pozdr

Stasiop

Może już wystarczy jak na jeden wątek,powtórzę prośbę moją i wielu innych:

Załóż swój własny wątek o pomiarach,spostrzeżeniach,odsłuchach i wnioskach.

A nie,sorry,odsłuchów żadnych nie będzie,będą tylko zdjęcia z internetu :).

Jesli posiada sie pewna wiedze o pracy urzadzen, odsluch to tylko uzupelnienie tej wiedzy lub upewnienie sie co do slusznosci logiczno-technicznego rozumowania.

Ja to szczerze mówiąc, mam podobnie. Zanim kupię płytę czytam partyturę. Nawet nie jest mi potrzebny specjalnie odsłuch, od razu wiem czy warto tracić czas na słuchanie. "Odsluch to tylko uzupelnienie tej wiedzy" jak napisałeś... ;):)

Załóż swój własny wątek o pomiarach,spostrzeżeniach,odsłuchach i wnioskach.

A nie,sorry,odsłuchów żadnych nie będzie,będą tylko zdjęcia z internetu :).

A kim Ty jestes aby mi cos nakazywac? ;)

Nigdzie tu nikt nigdy takiegio nie stwierdzil ze dyskusja ma sie opierac tylko na podstawie odsluchu sprzetu. Poruszam aspekty techniczne sprzetu audio i nie mam zamiaru tego zmieniac. ;) Dodatkowo kolego Stefek sam masz moim zdaniem blade pojecie jak czytam Twoje wpisy na temat High-Endu, wiec tym bardziej Twoje zdanie powoli przestaje mnie interesowas. Ale prosze uszanowac wolnosc wypowiedzi jak ja szanuje Twoja :)

Stasiu bądź grzeczny i nie rób dymu. Powiedziałeś swoje na temat tego kondycjonera i OK. Wystarczy.

Przepraszam Sylwek ale kto robi tutaj dym? Jesli ktos nie szanuje wolnosci wypowiedzi to kto robi dym?

Konczac moja wypowiedz prosze poczytac to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

oraz to

Ukryta Zawartość

oraz to

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Stasiop

Ależ ludzie czytają takie rzeczy. Problem w tym, że ty ciagle polecasz coś czego nie słuchaleś. To jest dla ludzi mało poważne i to ich irytuje. Dziwne że nie zauważyłeś tego przez tak długi czas bytnosci na forum. Równie dobrze można polecać lot na księżyc albo wejście na K2.

Problem w tym, że ty ciagle polecasz coś czego nie słuchaleś. To jest dla ludzi mało poważne i to ich irytuje. Dziwne że nie zauważyłeś tego przez tak długi czas bytnosci na forum.

Mnie irytuje tez ze ludzie tylko sluchaja a nie mysla nie wyciagaja logicznych wnioskow nie wchodza w glebsze aspekty techniczne...Tu nie ma konfliktow interesow, tylko jest konflikt niskiej tolerancji innego spojrzenia na sprawe.

A po co mają zagłębiać się w techniczne aspekty? Po co to słuchaczowi? Pomyliłeś fora Stasiu. To jest forum amatorskie.

WSZYSTKIE szanujace sie periodyki dotyczace audio czy tez High-End poruszaja strone techniczna urzadzen wiec czy pomylilem fora? ;)

Uwazam ze jak najbardziej aspekty techniczne powinne byc dyskutowane, zyskuje na tym poziom forum, ludzie czegos sie dowiaduja a nie tylko jak propnujecie maja sie zamykac w swym techno-ignoranctwie. To nie jest rozsadne i madre!

Ludzie nie dajcie sie zwariowac High-end to sa URZADZENIA TECHNICZNE trzeba o tym mowic! :)

A po co mają zagłębiać się w techniczne aspekty?

A chociazby po to aby uchronic sie przed wcisnieciem sobie kota w worku i pozwolenia na robienie sobie przez dealerow wody z mozgu - co jak wiecie jest czeste ;) ale powodow jest znacznie wiecej...

Edytowane przez Stasiop
Gość jamówię

(Konto usunięte)

Ostrzegałem i przestrzegałem w wielu wątkach- stasiop to TROLL i należy go ignorować, dopiero wtedy pójdzie szukać szczęścia gdzieś , gdzie znajdzie głupszych od siebie.Trzeba mieć wyjątkowy tupet aby w kwestii Hi-Endu pouczać człowieka, który przewalił tonę sprzętu i posiada parotysięczną kolekcję płyt.Przeciwstawiać takim doświadczeniom,swoją internetową wiedzę polegającą na wklejaniu linków z artykułów przeczytanych za pomocą googlowego tłumacza, których się nie napisało i namawianie na zakupy sprzętu, który widziało sę tylko na ekranie komputera, to niebywale bezczelna hucpa.Zbanować trolla!

Jakie?

Znajomosc techniki to duza korelacja z jakoscia dzwieku i tak np.:

1. Jakosc elementow - pelna korelacja z jakoscia dzwieku, trudno to pdwazyc

2. rodzaje rozwiazan technicznych - ich znajomosc doglebna, w pelni koreluje z jakoscia dzwieku

3. zasilania i filtracja ich rodzaje - pelna korelacja z jakoscia dzwieku

4. Rodzaje okablowania materialy dielektryki rodzaje przewodnikow - pelna korelacja z jakoscia dzwieku

5. akustyka - pelna korelacja z jakosci dzwieku ...i tak mozna do wieczora

Edytowane przez Stasiop

Ludzie nie dajcie sie zwariowac High-end to sa URZADZENIA TECHNICZNE trzeba o tym mowic! :)

Wiesz, to jest rzecz oczywista. Problem polega na tym, że nie dostrzegasz tego, iż URZĄDZENIA często bardzo zaawansowane technicznie, grają TECHNICZNIE, co jest przypadłością wielu hi-endowych klocków - ale nie ma reguł. Tylko odsłuch prawdę powie.

Oglądając bebechy nie jesteś w stanie zweryfikować czy klocek gra muzykę, czy będzie przykładem technicyzacji brzmienia,

dlatego b. możliwe, że polecasz coś co na papierze ma papiery na granie, ale tylko na papierze niestety...

W takich Jadisach cudów nie ma, a gra muzyka i są emocje. Co najlepsze próby klonowania na tym forum kończyły się fiaskiem. Ciekawe, prawda?

Edytowane przez blacksaint

Zgadzam się że z tym polecaniem to przegina i powinien sobie to darować.Jakieś swoje opinie przecież może mieć, mamy wolność, każdy może uważać co chce ale polecanie czegoś co widziało się na zdjęciach to trochę przesada. Równie dobrze mogę Stasiowi polecić plan buisnessowy żeby jego DAC wszedł na rynek. Otóż to zrób tak….bierzesz pół miliona dolców i przeznaczasz na promocję, reklamę i marketing, drugie pół miliona dolców na dobrą obrabiarkę i cały osprzęt do produkcji super obudów, ok miliona dolców przeznaczasz na podzespoły i uruchomienie produkcji. Stasiu, jedyne dwa miliony dolców i ruszasz z produkcją pełną gębą!! Acha….nie masz tych dwóch milionów dolców? To polecam tobie…pójście do banku bo w banku są pieniądze.

Znajomosc techniki to duza korelacja z jakoscia dzwieku i tak np.:

1. Jakosc elementow - pelna korelacja z jakoscia dzwieku, trudno to pdwazyc

2. rodzaje rozwiazan technicznych - ich znajomosc doglebna, w pelni koreluje z jakoscia dzwieku

3. zasilania i filtracja ich rodzaje - pelna korelacja z jakoscia dzwieku

4. Rodzaje okablowania materialy dielektryki rodzaje przewodnikow - pelna korelacja z jakoscia dzwieku

5. akustyka - pelna korelacja z jakosci dzwieku ...i tak mozna do wieczora

Daj spokój. W takie rzeczy nie będzie się zagłębiał meloman czy audiofil. W przeciwieństwie do ciebie ludzie kupują sprzęty do słuchania muzyki a nie do grzebania w nich żeby podpatrzyć co i jak a później być może zarobić na kopiowaniu pewnych rozwiązań w swoim sprzęcie DIY.

Tak samo użytkowników samochodów nie interesuje jak automat przekłada biegi, jaki jest rozrząd czy jakie muszą być świece do danego samochodu.

Facet czy kobita kupuje często drogie auto i nawet nie chce wiedzieć co jest pod maską poza pojemnością, mocą i ilością garów. A od reszty jest serwis.

Za to ważne są wygodne fotele, klima, sprzęt audio w aucie czy wielkość bagażnika.

Edytowane przez sly30

Wiesz, to jest rzecz oczywista. Problem polega na tym, że nie dostrzegasz tego, iż URZĄDZENIA często bardzo zaawansowane technicznie, grają TECHNICZNIE, co jest przypadłością wielu hi-endowych klocków - ale nie ma reguł. Tylko odsłuch prawdę powie.

Tak tylko odsluch prawde powie ostatecznie, ale mozna na podstawie aspektow technicznych miec nosa i okreslac prawdopodobienstwo tego czy cos zagra dobrze czy tez nie, to jest kwestia poznania doglebnych mechanizmow w sprzecie. Widzialem wiele kondycjonerow znam ich konstrukcje, przeciwczylem to w swoim warsztacie mam na ten temat jakies pojecie, jesli sie pomyle napisze jestem durniem jakich malo i pisze bzdury. Ale posluchajcie Reimyo to jest nietypowy kondycjoner zastosowali wyjatkowe techniki ktorych nikt nie stosuje i nie stosowal!

Oglądając bebechy nie jesteś w stanie zweryfikować czy klocek gra muzykę, czy będzie przykładem technicyzacji brzmienia,

dlatego b. możliwe, że polecasz coś co na papierze ma papiery na granie, ale tylko na papierze niestety...

Nie po papierze, po zjawiskach oraz na poznaniu zjawisk i wlasnym doswiadczeniu.

W takich Jadisach cudów nie ma, a gra muzyka i są emocje. Co najlepsze próby klonowania na tym forum kończyły się fiaskiem. Ciekawe, prawda?

Musi byc sklonowane 1:1 wtedy wyjdzie, ludzie klonujac omijaja bardzo czesto aspekty ktore wydaja im sie nieistotne jak np rodzaj przewodnikow, izolatorow rozmieszczenie przestrzenne, stosuja inne zazwyczaj duzo gorsze elementy. Ale jesli sie tego trzymac mozna najprawdopodobniej zrobic bardzo podobnego klona (tak uwazam chociaz w kolonowaniu nie mam doswiadczenia)

(tak uwazam chociaz w kolonowaniu nie mam doswiadczenia)

A w odsłuchach różnych sprzętów masz doświadczenie? Też nie, więc wyluzuj.

• Pokaż nowe odpowiedzi