Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co mi wiadomo, to Acrolink nie sprzedaje wtyków. Opowieści, że fabryka po godzinach produkuje dodatkowe sztuki i potem wystawia na aukcjach, oczywiście na oczach Acrolinka to chyba nie muszę mówić, że to kpiny są i opowieści dla naiwnych. Zapewne są to lepszej jakości podróbki.

Juz nie badz taki skromny:) ja nie twierdze ,ze mam najlepszy system na swiecie,tylko podzielilem sie refleksja, ze juz trudno cos wyciagnac wiecej z tego systemu w tych warunkach lokalowych,mam teraz mozliwosc sluchania dobrego systemu na co dzien,o wiele drozszego, i wiem ze w czrnej dupi...nie jestem,podaj mi numer tel,to Ci podesle zdjecie na szybko,zeby niebyc goloslownym,byc moze powiesz ze ten system to kicha,w takim razie chetnie poslucham innej kichy:))

Wklej zdjęcia tu na forum razem z pokojem. Moje masz w : "Kabel głośnikowy do lampy i hornów", wpisy na str.7,#207, #210, #225

Wklej zdjęcia tu na forum razem z pokojem. Moje masz w : "Kabel głośnikowy do lampy i hornów", wpisy na str.7,#207, #210, #225

Nie chce mi sie zdjec przezucac,daj numer na priw i juz masz,masz jakis numer tajny,ochrona danych osobowych?

ja swoj adres podalem, nie klepmy juz w klawiature bo nic z tego nie wynika.

Z tego co mi wiadomo, to Acrolink nie sprzedaje wtyków

Tu bym Sylwek polemizowal.acrolink to nie jest potezny koncern,zeby mial jakis wplyw na chinska fabryke,zoltki sprzedaja te wtyki bez logo,i tyle, co prawda pudelko ma logo acrolink, ciezko sie polapac z tym, ale niema kruszyc co kopi,ja te wtyki uzywam,sa porzadnie zrobione i sa lepsze od fabryczych , no i ladnie wygladaja :)tak audiofilsko:)) Edytowane przez piotr112

Nie mam pojęcia oryginał czy podróba

ale zakup bezpośrednio z Chin sztuka 45€ a gdyby doliczył wszystkie opląty celne VAT nie licząc tez marzy to cena wyglądałaby jak oryginał

Jeszcze przed montażem zrobię zdjęcie środka

Chyba coś pomyliłeś. Oryginalny wtyk kosztuje ok 1200zl. Odliczając koszty celne, transport to będzie pewnie ok 800zł. A 45€ to jest ok 180zł. To na 100% jest podróbka, ale i one są różnej jakości. Acrolink nie sprzedaje wtyków.

Chyba coś pomyliłeś. Oryginalny wtyk kosztuje ok 1200zl. Odliczając koszty celne, transport to będzie pewnie ok 800zł. A 45€ to jest ok 180zł. To na 100% jest podróbka, ale i one są różnej jakości. Acrolink nie sprzedaje wtyków.

No niech Ci bedzie Sylwek,:)a acrolink je sam produkuje?a kabelki ten sam produkuje?nie dajmy sie zwariowac,to ze gdzies sobie za to tyle zyczy,to juz jego sprawa,orginalna to jest tylko cena:)

Handlowalem prze 20lat ciuchami firmowymi,tez mi sie wielu pytalo dlaczego tak niska jest cena skoro w sklepie to kosztuje tak duzo,wielu ludzi odroznia podrobki od orginalow tylko po cenie,uwierz mi,wyprodukowanie dzinsow diesla wChinach kosztuje 3,5dolara,a ile kosztuja w sklepie?

,zoltki sprzedaja te wtyki bez logo,i tyle

bylo o tym na forum

na alibabie mozna kupic valhalle z metra i wtyczke furutecha lub oyaide za 5 baksow...

tylko ze to jakos grac nie chce...

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Panowie, nie wiem jak to jest z wtykami Acrolinka, ale odnoszę wrażenie, że w topowej sieciówce 7N-PC9500 zainstalowano najwyższe Furutechy. To by skłaniało to wniosku, że jednak własnych wtyków nie produkują. Albo inaczej, ktoś robi wtyki a oni co najwyżej nanoszą własne logo. Natomiast to co opisał Gerard raczej na oryginał nie wygląda. Nie dojdziemy do tego. Problem tkwi w tym, gdzie faktycznie składane są oryginalne wtyki marek typu Oyaide czy Furutech. Jeśli w Chinach, to jest możliwe że podrabiają oryginał z dużą dozą podobieństwa... Co do walorów sonicznych nigdy nie miałem okazji czynić bezpośrednich porównań. Ale wiem, że krąży na rynku mnóstwo tego typu podróbek. Co do zasady odczuwam wewnętrzny sprzeciw przeciw wszelkim podróbkom, ale to już mój prywatny pogląd i nie chcę go narzucać innym.

No niech Ci bedzie Sylwek,:)a acrolink je sam produkuje?a kabelki ten sam produkuje?nie dajmy sie zwariowac,to ze gdzies sobie za to tyle zyczy,to juz jego sprawa,orginalna to jest tylko cena:)

Handlowalem prze 20lat ciuchami firmowymi,tez mi sie wielu pytalo dlaczego tak niska jest cena skoro w sklepie to kosztuje tak duzo,wielu ludzi odroznia podrobki od orginalow tylko po cenie,uwierz mi,wyprodukowanie dzinsow diesla wChinach kosztuje 3,5dolara,a ile kosztuja w sklepie?

Acrolink sam wtyków nie robi, tylko zamawia pod swoje kable. Tym samym też ich dalej nie odsprzedaje. I sądzisz, że akceptowałby fakt, że producent na boku "ich" wtyki sprzedaje? Bo chyba nie wierzysz, że oferty z Chin to tajne oferty o których Japońce nie wiedzą? Pomyśl trochę... :-)

Tylko nikt nie może tego kupić. Cała produkcja jest monitorowana przez właściciela marki.

Panowie, nie wiem jak to jest z wtykami Acrolinka, ale odnoszę wrażenie, że w topowej sieciówce 7N-PC9500 zainstalowano najwyższe Furutechy. To by skłaniało to wniosku, że jednak własnych wtyków nie produkują. Albo inaczej, ktoś robi wtyki a oni co najwyżej nanoszą własne logo. Natomiast to co opisał Gerard raczej na oryginał nie wygląda. Nie dojdziemy do tego. Problem tkwi w tym, gdzie faktycznie składane są oryginalne wtyki marek typu Oyaide czy Furutech. Jeśli w Chinach, to jest możliwe że podrabiają oryginał z dużą dozą podobieństwa... Co do walorów sonicznych nigdy nie miałem okazji czynić bezpośrednich porównań. Ale wiem, że krąży na rynku mnóstwo tego typu podróbek. Co do zasady odczuwam wewnętrzny sprzeciw przeciw wszelkim podróbkom, ale to już mój prywatny pogląd i nie chcę go narzucać innym.

Jaka podróbka, w tej samej fabryce po południu na tej samej linii produkcyjnej robi się produkt trochę inaczej wyglądajacy, nawet się nie opłaca innego granulatu do wtryskarki wkładać bo strata czasu na przestawienie parametrów wtrysku, nie tracąc na jakości po drodze.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Hehehe ... a myślisz ,że Sylwek to na bazarze "Dadidasy" sprzedawał ?

Ale Jarek nie kumam co to ma do rzeczy,wyjasnij mi.

Nie wiem co to dadidasy,chyba zly strzal :))

raczej handlowalem sztokami,cos Ci sie pomylilo:)

Edytowane przez piotr112

bylo o tym na forum

na alibabie mozna kupic valhalle z metra i wtyczke furutecha lub oyaide za 5 baksow...

tylko ze to jakos grac nie chce...

Bo wcale nie o granie chodzi.

Chodzi pewnie o to ,że kolega "ałdjofil" się nie połapie i można będzie potem snuć na forum opowieści , jak to te firmowe i drogie kable czy wtyki do dupy grają więc pewnie to wszystko to tylko marketing.

ktoś robi wtyki a oni co najwyżej nanoszą własne logo

Wide KBL sound,prosze poczytac co sadza o tych wtykach:)

Acrolink sam wtyków nie robi, tylko zamawia pod swoje kable. Tym samym też ich dalej nie odsprzedaje. I sądzisz, że akceptowałby fakt, że producent na boku "ich" wtyki sprzedaje? Bo chyba nie wierzysz, że oferty z Chin to tajne oferty o których Japońce nie wiedzą? Pomyśl trochę... :-)

Tylko nikt nie może tego kupić. Cała produkcja jest monitorowana przez właściciela marki.

Myslisz Sylwek ,ze Acrolink zamowil kilkaset tys tych wtyczek?i przedstawiciel acrolinka stoi codziennie na produkcji i obserwuje? no nie niech tak bedzie:)

Ale Jarek nie kumam co to ma do rzeczy,wyjasnij mi.

Nie wiem co to dadidasy,chyba zly strzal :))

raczej handlowalem sztokami,cos Ci sie pomylilo:)

Chodziło mi tylko o to ,że Sylwek raczej powinien się orientować ile kosztuje para jeansów i jak się je produkuje.

A dlaczego to może zapytaj go sam ;)

Chodziło mi tylko o to ,że Sylwek raczej powinien się orientować ile kosztuje para jeansów i jak się je produkuje.

A dlaczego to może zapytaj go sam ;)

Jak dzialal w tej branzy to wie o co kaman,po co mam sie pytac?:))

Wcześniej pisałem ze będą na widoku i kupiłem dla estetyki

Jak obiecalem wstawie foty w razie gdyby ktos mial "oryginaly" choc przypuszczam ze to ta sama firma ale nie będę polemizował.

Masz lepsze,ja nie mam grawery:)pudelko te same , dobre wtyki tylko je wygrzej,na poczatku moga troche siac gora,ale jak masz plyte Purista to polecam 4 razy przepuscic,szybciej dojda do siebie:)
Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

ale zakup bezpośrednio z Chin sztuka 45€

Nie szkoda Ci było kasy na podróbki? Prestiz za 40 euro??

Edytowane przez bartosz_55239

Tak - jasne już widzę - że Chińczyk w garażu robi tak perfekcyjne podróby wtyków Acrolinka czy Furutecha. Myśilice, że Acrolink wykon uje wtyki w Japonii ? Żeby tak wykonać wtyk trzeba dysponować zapleczem technologicznym z prawdziwego zdarzenia. To się tylko tak fajnie mówi. Niech ktoś z Was wykona identyczne pudełko np. do kabli Siltecha z topowych serii - zobaczycie czy to tak łatwo. Firmy kablarskie same sobie strzeliły w stopę zlecając wykonywanie wtyków, oplotów, pudełek i samych przewodów w Chinach. Producenci zlecają produkcję podzespołów czy całych kabli w Chinach a potem utyskują że to podróby.

Jak Chnińczycy są takie Kozaki to dlaczego nie ma podróby Siltecha Triple Crown, Tara Labs The Zero Evolution ?

Przede wszystkim pokazany na zdjęciu wtyk to FI-50 Furutecha ( juz abstrahuje czy oryginał czy tzw.podróbka - dla mnie doopa a nie podróba). Ten wtyk ma jedynie laserowy grawer"Acrolink" a nie Furutech. To w ogóle nie jest wtyk stosowany w Acrolinkach Mexcel 9500,7500 - tam po prostu jest inny wtyk.

Edytowane przez babatular

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Nie szkoda Ci było kasy na podróbki? Prestiz za 40 euro??

A miales je w rekach i porownales do tych oryginalow? bo ja mialem wiem czym sie roznia,ale to tylko dlatego sie roznia ,ze robia je na 2 zmianie i juz nie sa tacy dokladni:)

Jeszcze tej płyty nie mam ale jak tylko zmienię wtyki to zamówię ;-)

Moge ci nagrac,ale to bedzie juz podrobka:))
Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

ze robia je na 2 zmianie i juz nie sa tacy dokladni:)

Nie ma to jak pocieszac sie po wywaleniu kasy w błoto. Po za tym zdjęcia tych podróbek powinny zniknąc z tej zakładki. Tu jest Hi end a nie dziadoskie podrabiane audio:)

a w tych wtykach na zdjęciach powyżej to ta część w kolorze chromu to w ogóle jest z jakiegoś metalu czy to plastik pomalowany ?

najlepszy jest ten znaczek "wire", to pewnie dla tych co przypadkiem przetrwali selekcję naturalną, żeby tam palców sobie nie wkręcili.

45 euro + cło + vat, przepraszam ale czy wszyscy zdrowi ?

----------------------------------------------------

Nie ma to jak pocieszac sie po wywaleniu kasy w błoto. Po za tym zdjęcia tych podróbek powinny zniknąc z tej zakładki. Tu jest Hi end a nie dziadoskie podrabiane audio:)

Czyli nie miales w rekach,:)roznia sie tylko lepszym wypolerowaniem bolcow,KBL tez uzywa podrobki,trzeba zakazac sprzedazy tych kabli:)

zawsze mozna zostac na fabrycznych wtykach,ja wywalilem ze swoich wirtuali wtyki bo to dopiero byl fajans zalozony,kazdy kroczy swoja droga:)

a w tych wtykach na zdjęciach powyżej to ta część w kolorze chromu to w ogóle jest z jakiegoś metalu czy to plastik pomalowany ?

najlepszy jest ten znaczek "wire", to pewnie dla tych co przypadkiem przetrwali selekcję naturalną, żeby tam palców sobie nie wkręcili.

45 euro + cło + vat, przepraszam ale czy wszyscy zdrowi ?

Metal sa bardzo ciezkie:)ech niedowiarki:) Edytowane przez piotr112

Wcześniej pisałem ze będą na widoku i kupiłem dla estetyki

A ja naiwny cały czas myślałem ,że o dźwięk tutaj chodzi ;)

..

Metal sa bardzo ciezkie:)ech niedowiarki:)

akurat ja miałem w ręku dwie sztuki podobnych Acro różniące się od siebie, jeden by identyczny jak ten powyżej, drugi "troszeczkę" inny ...

----------------------------------------------------

akurat ja miałem w ręku dwie sztuki podobnych Acro różniące się od siebie, jeden by identyczny jak ten powyżej, drugi "troszeczkę" inny ...

No ico plastik byl chromem pokryty?
Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

A ja naiwny cały czas myślałem ,że o dźwięk tutaj chodzi ;)

Jak widac niektórzy zamiast wydac na jakąs markową oryginaln ą rzecz wolą kupic ordynarny szajs :) ich pieniądze. Jeszcze tylko dokupic kable Acrolinka od chinczyka z ebaya z parę dolców i hi end :)

• Pokaż nowe odpowiedzi