Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

Przegapiłem

przed kupnem szukałem jakiegoś przedstawiciela czy sklepu na Europe bo tez mialem obawy kupna w Chinach dlatego najpierw zadałem pytanie tutaj na forum, odpisało paru kolegów ze są okay to tez kupiłem, to cala historia

jak pisałem, najwyżej będę szczęśliwym "cwaniakiem" posiadający podróby, ale trzeba przyznać solidnie zrobione.

Pozdrawiam

O.K. nikt przecież nie ma o to do Ciebie pretensji.

Ważne ,że jesteś świadomy tego zakupu ( co sam przyznałeś ) i wiesz ,że to podróba.

Czym innym jest ta cała dyskusja niektórych osób usiłujących wmówić ludziom ,że to może jest oryginał ale tańszy o połowę bo z nocnej zmiany w fabryce ;)

pozdr.

Żeby wiedzieć ,że kupiłeś oryginał a nie chińską czy turecką podróbę trzeba kupować w firmowym sklepie albo w outlecie.

A po przegladaj troche metki z przepisem prania wewnatrz i zobacz gdzie te rzeczy sa produkowane.nawet PHILIPP PLEIN co nie co tam szyje,99% tej firmy w Polsce to podrobki,nie ktore sa kopiami,akurat ta firma bardzo pilnuje swojej produkcji,wszystkie zamki,napy ,guziki sa wyliczone co do sztuki,a sporo dotatkow jest svarowskiego,2 gat, idzie do pieca:)

ale i tak sie trafily kurtki ze skory na kozuszku,ale cena byla 500 dolar za szt,takze nasi bracia z Moskwy tylko kupowali,polski rynek za cienki na takie frykasy:)zara ,bershka itd,to jest cool:))

najwyżej będę szczęśliwym "cwaniakiem" posiadający podróby, ale trzeba przyznać solidnie zrobione.

W to nie wątpię. Technologia idzie do przodu, a poza tym sens dobrej podróbki jest taki by nie wzbudzała obaw, że jest jednak kopią. O to w końcu chodzi.

dlatego najpierw zadałem pytanie tutaj na forum, odpisało paru kolegów ze są okay to tez kupiłem,

W tej sytuacji nie ma się co dziwić, że w Polsce tak wiele osób gra na podróbach i nawet nie wie jak zachowują się oryginalne kable. Strach też coś brać od ludzi. Na szczęście ci, którzy czasem coś kupią ode mnie wiedzą, że jestem świrem i "kopii" nigdy bym nie kupił... :-)

W to nie wątpię. Technologia idzie do przodu, a poza tym sens dobrej podróbki jest taki by nie wzbudzała obaw, że jest jednak kopią. O to w końcu chodzi.

To kopia czy podrobka?:))

watek chyba sie juz wyczerpal,Sylwek:))ale co Ci powiem to Ci powiem,fajnie graja te wtyki:))

upss sorry to nie ten watek:))

Edytowane przez piotr112

Kopia to twoja teza na podróbkę, która niby podróbką nie jest...ale jest... :-)

Nie kopia to wiernosc, a podrobka logo i inne pierdoly ,ktore maja sie nabywcy kojarzyc z dana firma,ot moja filozofia:)

nienawidze podrob!!!!!:)))

hehehe....faktycznie... :-) Ja też nienawidzę sprzętów kilku firm audio i tak bardzo ich nienawidzę, że musiałem je kupić żeby mieć je bliżej i móc skuteczniej i konsekwentnie je nienawidzieć... :-)

Edytowane przez sly30

Nie kopia to wiernosc, a podrobka logo i inne pierdoly ,ktore maja sie nabywcy kojarzyc z dana firma,ot moja filozofia:)

Kto lubi? Za to lubię dobry produkt nie koniecznie robiony pod znanym logo który trzyma klasę.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

A po przegladaj troche metki z przepisem prania wewnatrz i zobacz gdzie te rzeczy sa produkowane.nawet PHILIPP PLEIN co nie co tam szyje,99% tej firmy w Polsce to podrobki,nie ktore sa kopiami,akurat ta firma bardzo pilnuje swojej produkcji,wszystkie zamki,napy ,guziki sa wyliczone co do sztuki,a sporo dotatkow jest svarowskiego,2 gat, idzie do pieca:)

ale i tak sie trafily kurtki ze skory na kozuszku,ale cena byla 500 dolar za szt,takze nasi bracia z Moskwy tylko kupowali,polski rynek za cienki na takie frykasy:)zara ,bershka itd,to jest cool:))

większy problem od tego gdzie produkowane sa te wtyki jest to, czy mają swoje oryginalne (acrolinka) odpowiedniki. W zeszłym roku zwróciłem się z zapytaniem do Eter Audio ws. wtyków "acrolinka" które sprzedaje jeden z polskich sklepów internetowych (dalej sklep ten oferuje te wtyki). Otrzymałem następującą informację:

"Przykro mi ale te wtyki i każde z akcesoriów nie mają nic wspólnego z japońską marką Acrolink. Firma Acrolink wogóle nie sprzedaje tego typu akcesoriów." W reakcji Eter opublikował na swojej stronie komunikat o podróbkach (dziś już go niestety nie znalazłem). Natomiast w opisie wtyków na wspomnianej stronie interneowej znajdziemy taki opis:

Producent:

Komplet wtyków [iEC + schuko] sieciowych Acrolink FIE50® + FI50®.

Metalowa obudowa połączona z precyzją wykonania i atrakcyjnym wyglądem.

Wykończenie 'carbon look'.

Wnętrze solidne, pewny montaż przewodu.

Pokrycie styków rodowane.

niezła ściema.... Szkoda kasy na coś takiego, bo komplet tych "podróbek" kosztuje od 470-500 zł a za ta kase mozna kupic dobre oryginalne wtyki.

Edytowane przez diem28

niezła ściema.... Szkoda kasy na coś takiego, bo komplet tych "podróbek" kosztuje od 470-500 zł a za ta kase mozna kupic dobre oryginalne wtyki.

Dokładnie tak.

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

W tej sytuacji nie ma się co dziwić, że w Polsce tak wiele osób gra na podróbach i nawet nie wie jak zachowują się oryginalne kable. Strach też coś brać od ludzi. Na szczęście ci, którzy czasem coś kupią ode mnie wiedzą, że jestem świrem i "kopii" nigdy bym nie kupił... :-)

Większosc kupuje np kable Furutecha na allegro i rzeczywiscie w obiegu zapewne wiekszosc to nic nie warte podróbki. Ja dla przykładu kupiłem głosnikowe Furutech u polskiego dystrybutora i róznica np w koszulce między podróbka jest ewidentna. Tyle że lepiej wierzyc w chinczykow wynoszących oryginały noca i inne brednie naiwnych. Tez widziałem w sieci te podróbki wtyków Acrolink za 500zł. Całe szczescie ze dystrybutor dał ostrzezenie.Zawsze sie jednak debil znajdzie i utopi 5 stów

Edytowane przez bartosz_55239

Tez widziałem w sieci te podróbki wtyków Acrolink za 500zł. Całe szczescie ze dystrybutor dał ostrzezenie.Zawsze sie jednak debil znajdzie i utopi 5 stów

mechanizm był następujący: w związku z komunikatem dystrybutora, wtyki ze strony sklepu internetowego usunieto. Dzis nie ma już komunikatu, ofertę wtyków przywrócono ...:(

W reakcji Eter opublikował na swojej stronie komunikat o podróbkach (dziś już go niestety nie znalazłem).

A nie zastanawiałeś się że może musieli ten wpis usunąć bo nie mogli udowodnić swojej racji?

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Wykończenie 'carbon look'.

Patrz jak sie zabezpieczyli. Oryginalny Furutech FI50 z tego co wiadomo ma obudowę z carbonu, ta podróbka "carbon look" :)))

A nie zastanawiałeś się że może musieli ten wpis usunąć bo nie mogli udowodnić swojej racji?

pzyjmuje z dużym prawdopodobieństwem, że dystrybutor mial jednak rację, czego dowodem jest reakcja łańcuchowa - spowodowanie wycofania wówczas przez sklep www. oferty się w danym zakresie. Z tego co pamiętam to ten komunikat był w dość niefortunnym miejscu - trochę "nie pasował". Na treści tego typu należałoby stworzyć bardziej odpowiednie miejsce

Patrz jak sie zabezpieczyli. Oryginalny Furutech FI50 z tego co wiadomo ma obudowę z carbonu, ta podróbka "carbon look" :)))

Ani Oryginał ani wyrób podobny designersko nie są zrobione z Carbonu, tylko trochę tam go nasmarkali, bo taka wtyczka była by znacznie droższa z racji kłopotliwości wykonania.

cwane :) jednak na firmę - nazwę (myślę zastrzeżoną) powołują się.

pzyjmuje z dużym prawdopodobieństwem, że dystrybutor mial jednak rację, czego dowodem jest reakcja łańcuchowa - spowodowanie wycofania wówczas przez sklep www. oferty się w danym zakresie. Z tego co pamiętam to ten komunikat był w dość niefortunnym miejscu - trochę "nie pasował". Na treści tego typu należałoby stworzyć bardziej odpowiednie miejsce

No cóż rację miał ten kto miał lepszych prawników, wpis z zarzutem o sprzedaży podróbek został usunięty!

Większosc kupuje np kable Furutecha na allegro i rzeczywiscie w obiegu zapewne wiekszosc to nic nie warte podróbki. Ja dla przykładu kupiłem głosnikowe Furutech u polskiego dystrybutora i róznica np w koszulce między podróbka jest ewidentna. Tyle że lepiej wierzyc w chinczykow wynoszących oryginały noca i inne brednie naiwnych. Tez widziałem w sieci te podróbki wtyków Acrolink za 500zł. Całe szczescie ze dystrybutor dał ostrzezenie.Zawsze sie jednak debil znajdzie i utopi 5 stów

Brednie to ty piszesz o jakims wynoszeniu w nocy z fabryki,co zoltki sprzedaja na rogu w nocy po kryjomu,jak dzialke koki:))
Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Ani Oryginał ani wyrób podobny designersko nie są zrobione z Carbonu

Miałes ten wtyk furutecha FI50? Koszt to 1290zł więc nie jest to tania sprawa. Furutech podaje ze korpus jest z carbonu.

Tak w ogóle to potrzebne były te dwa tematy o podróbkach. Bo wiele było zapytan o oryginalnosc przeróznych kabli i wtyków. Miejmy nadzieję mądrzy pójdą po rozum do głowy, a reszta niech wierzy w co chce :)

No cóż rację miał ten kto miał lepszych prawników, wpis z zarzutem o sprzedaży podróbek został usunięty!

z tego co pamiętam komunikat nie miał charakteru indywidualnego, a generalny. Informował, że na polskim rynku pojawiły się "podróbki acrolinka" i by na nie uważać. Być może jednocześnie dystrybutor prowadził jakieś inne dodatkowe działania wobec konkretnego sklepu

Miałes ten wtyk furutecha FI50? Koszt to 1290zł więc nie jest to tania sprawa. Furutech podaje ze korpus jest z carbonu.

Słuchałem CD S2000 jak tego można słuchać i pisać jednocześnie o wtykach FI50? no wytłumacz mi nie rozumiem?

z tego co pamiętam komunikat nie miał charakteru indywidualnego, a generalny. Informował, że na polskim rynku pojawiły się "podróbki acrolinka" i by na nie uważać. Być może jednocześnie dystrybutor prowadził jakieś inne dodatkowe działania wobec konkretnego sklepu

Działania mogły być także odwrotne gdyż takie ''ogólne" informacje psuły sprzedaż uczciwym sprzedawcom tych produktów.

Gość bartosz_55239

(Konto usunięte)

Słuchałem CD S2000 jak tego można słuchać i pisać jednocześnie o wtykach FI50? no wytłumacz mi nie rozumiem?

Ja nie rozumiem jak mozna wciskac ciemnotę o swoim cudownym kablu kręconym nie wiadomo z czego i odzyskującym 5 % energii i wypowiadac sie o wtyku zacnej firmy Furutech? No wytłumacz mi? Rozumiem nie masz nic do powiedzenia to przeszedłes do ataku? Żałosne panie kablarz

Ja nie rozumiem jak mozna wciskac ciemnotę o swoim cudownym kablu kręconym nie wiadomo z czego i odzyskującym 5 % energii i wypowiadac sie o wtyku zacnej firmy Furutech? No wytłumacz mi? Rozumiem nie masz nic do powiedzenia to przeszedłes do ataku? Żałosne panie kablarz

Widzisz zabolało tak jak i mnie w watku przeniesionym na bocznicę.

Ale jak byś śledził uważnie sam co piszesz to osoba która zajmuje się nawet w ramach hobby tak jak ja kablami musi trochę rzeczy w tym temacie poznać.

Poinformuje Cie tylko że ostatnio interesują mnie tylko z wszelkich rodzajów wtyczek tylko obudowy (bo na ich robienie szkoda czasu) co najważniejsze do środka jako wsad zaczynam robić sam.

Wrzucił być może i link do filmiku z pomiarów jak precyzyjnie robią wtyczki i gniazda nie tylko Furutech (kupiony u autoryzowanego)przedstawiciela w naszym kraju! ale mi na ciebie szkoda czasu i energii, w ogóle ostatnio to forum to strata bezpowrotna czasu, całe południe i obecnie trafił szl*g

Edytowane przez ASURA

No przecież wróciłem do wtyczek, przykładowo znana firma x robi wtyczki grubsze parę setek na plusie mimo ze standard tego nie przewiduje a ludzie później różne rzeczy urywają i wyrywają i znów płacą i płaczą :)

No poczytaj o wtykach co pisze Pacula i o drutach zreszta tez/

standardowe brednie mistrza Paculy. napisal recenzje kabli i listwy. robi to za co mu placa. nic nowego

i co dalej bo nie rozumiem o co obywatelowi chodzi

No poczytaj o wtykach co pisze Pacula i o drutach zreszta tez/

Szczerze powiem ,że wolę poczytać np. Koziołka Matołka, tam przynajmniej nikt nie ukrywa, że to bajka ;)

Powtarzam pytanie - Dlaczego Chińczycy, którzy podrabiają przecież każde kable nie zrobili jeszcze Siltech Triple crown czy Tary Lab The Zero ?

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Bardzo proste. Bo to topowe, najdroższe kable i byłoby to zbyt rzucające się w oczy. Nie ma okazji na te kable. A na niższe modele teoretycznie mogą być okazje cenowe i w ten sposób łatwo kogoś nabrać.

• Pokaż nowe odpowiedzi