Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

Ale jak ktoś nie słuchał gargantua to powinien. W relacji cena jakość plasuje się wysoko moim zdaniem

Absolut jest dwa razy droższy. To zupełnie inny kabel niż gargantua ale oba są godne uwagi

Zależy od systemu. U mnie Gargantua II do końcówek mocy okazały się katastrofą. Mega przeładowany bas, zabity blask muzyki, przekaz matowy i szary.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Gargantua II to dobry kabel, ale znam kilka istotnie lepszych. To powiedzmy umownie średnia półka hi-endu. Wycena na rynku wtórnym dobrze oddaje realną wartość kabla. Na mojej końcówce mocy też lepiej sprawdzają się zupełnie inne kable. Electraglide Ultra Khan Mk I, Elrod Statement, NBS Monitor Zero, Nordost Valhalla i kilka innych.

Edytowane przez tomkly

zabity blask muzyki, przekaz matowy i szary.

miales to na oyaide 004?

nic takiego tam nie ma

jak sluchales wersji na furutechach fi11 to owszem

no i pamietaj ze gargantua to nie koszt anacondy absoluta czy innych dwa razy drozszych kabli

inna liga choc jak sie wpasuje to gra jak malo co

Edytowane przez mateuszek

Mateusz

Masz Gargantue na wtykach Oyaide 004 ?

Z tego co kojarzę to AZ stosował kiedyś wtyki Furutecha a obecnie Neotecha.

Pozdrawiam

----------------------------------------------------

neotech zalozy co klient sobie zyczy...

ja mam absoluta na neotechu IEC i schuko Fi.11jedzie do mnie drugi neotech do pary. dzis wlasnie sie dowiedzialem ze zatrzymali go na cle :-/

kumpel ma gargantue na Fi11 z oby stron. fajniutki kabelek. bardzo przyjemny w odbiorze. ale ma troszke za bardzo napompowany bas i ciut wycofana gora. do srednicy sie nie mozna przyczepic. w tej cenie zwlaszcza. ale zgodnie z kolega stwierdzilismy ze moglby miec lepsza gore i mniej basu. kombinowal zaopatrzyc ja w rodowane wtyki. gra z vinylu na SETcie. wszystko na lampie wiec ma fajny gesty dzwiek.ale dorwal (pozyczyl) gdzies gargantue zaopatrzona wlasnie w 004. i teraz szuka wlasnie takich wtykow. bas przyspieszyl i to znacznie ale nie stracil masy a gora dostala blasku nie bedac sucha. jak juz je skombinuje to jestem mocno ciekaw porownan z absolutem

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Z Oyaide 004 trzeba bardzo uważać, żeby nie przesadzić. Nie do każdego kabla się nadaje. Jeśli już to do miedzianych. Zaaplikowane do Epiphany X.3 powodowały totalny jazgot. Odnośnie porównania do Absolute to Gargantua II nawet na 004 nie odda tej magicznej aury wybrzmień oraz subtelnych informacji zawartych na tylnych planach.

pewnie nie ale to tez inna liga cenowa

oczywiscie jesli bedziemy te kable rozpatrywac w wartosich bezwzglednych to gargantua dostanie po dupie bez dwoch zdan lecz jesli spojrzymy na konto to moze byc zwyciezca

neotech zalozy co klient sobie zyczy...

ja mam absoluta na neotechu IEC i schuko Fi.11jedzie do mnie drugi neotech do pary. dzis wlasnie sie dowiedzialem ze zatrzymali go na cle :-/

kumpel ma gargantue na Fi11 z oby stron. fajniutki kabelek. bardzo przyjemny w odbiorze. ale ma troszke za bardzo napompowany bas i ciut wycofana gora. do srednicy sie nie mozna przyczepic. w tej cenie zwlaszcza. ale zgodnie z kolega stwierdzilismy ze moglby miec lepsza gore i mniej basu. kombinowal zaopatrzyc ja w rodowane wtyki. gra z vinylu na SETcie. wszystko na lampie wiec ma fajny gesty dzwiek.ale dorwal (pozyczyl) gdzies gargantue zaopatrzona wlasnie w 004. i teraz szuka wlasnie takich wtykow. bas przyspieszyl i to znacznie ale nie stracil masy a gora dostala blasku nie bedac sucha. jak juz je skombinuje to jestem mocno ciekaw porownan z absolutem

Mateusz, lepiej mi w takim razie napisz jak się ma Gargantua II na 004 do Anacondy Helix Alpha bo to może być ciekawe porównanie a przynajmniej wtedy będę wiedział co z robić ze swoim GPX-R co zalega w szafie :)

Ja AZ baardzo lubie i to Gargantue II jak i Absolute - to są świetne kable !

Anaconda Helix VX do źródła i Absolute na wzmacniaczu u mnie zagrały bardzo dobrze i to był jeden z najlepszych setów jakie u siebie sprawdzałem.

koledze na listwie anacondy helix alphy nic nie moze zastapic. taka ilosc mroku i masy i sceny jaka sie pojawia wraz z tym kablem nie daje zaden inny. troche zwalnia prezentacje ale mozna jej to wybaczyc.jak zapielismy gargantue to nie bylo tyle basu ale sluchalo sie calosci przyjemniej. nie mniej jednak kolega woli anaconde. u mnie helix alpha grala rewelacyjnie z pliniusem a z et250s juz nie chciala w ogole. pod listwa spowolnienie bylo okrutne a bas wlokl sie okrutnie.

gargantua jest bardziej uniwersalna. gra i pod listwa i pod wzmakiem. zarowno u mnie jak i uznajomych .a helix alpha albo gra albo nie.

gargantua moze nie ma takiej ilosci basu co anaconda i inaczej prezentuje scene. to bezpieczzniejszy kabel. mniej dodaje od siebie.nie ma tak rozbuchanego basiszcza i tak wypolerowanej gory ale gra rowniej i gesciej.dzwiek nabiera z nia masy ale nie przewala basu. a gora na 004 nie jest jakos specjalnie slabsza niz z helix alphy. moze jest jej ciut mniej bo gra rowniej ale jest tez ladnie nasycona. srednice ma duzo lepsza od schunyaty.

jak bys nie wiedzial co masz zrobic z bialymi wtykami z gpxr to daj znac. kolega je chetnie przytuli

Edytowane przez mateuszek

Dzieki Mateusz ;) szczerze to podobnej odpowiedzi sie spodziewałem po takim porównaniu u siebie. Ciekawi mnie jednak na ile 004 sa w stanie wznieść Gargantue II na inny poziom (otworzenie gory, zebranie basu i jego zejścia bo tu Helix alpha moim zdaniem jest lepsza) nie tracąc jej zalet (soczystosci średnicy , jej gęstości i głębi sceny)

Ogólnie to najlepiej byłoby troche dociazyc Absoluta i byłby to kabel dla mnie stworzony ;)

Nawet myślałem czy zapięcie tam złotych wtyczek 28/38 furutecha nie załatwiloby tej sprawy.

A co do GPX-Ra to ja go wlasnie dla tych wtyczek trzymam ;)

Edytowane przez squad05

jak odbiore neotecha z cla to zobacze ile pomoga dwa wtyki zlote wtyki absolutowi ale jesli neotechy graja jak furutech 38 to basu bedzie miej niz na fi11.

mysle ze dla gargantua 2 to wlasnie 004 sa optymalne.ogolnie wole bas z gargantua niz a helix alpha.moze jet go mniej ale sie nie wlecze. choc z pliniusem sie nie wlokl...

nie sprawdzisz . nie dowiesz sie

Zamówiłem wtyki Acrolink, to taka wersja Furutech-a dla biednych

Mam nadzieje ze będą tak solidne jak wyglądają na zdjęciu..

ja w rękach miąłem już dwie wersje takich wtyków "Acrolink", po rozkręceniu wyglądały inaczej :)

jedna solidna i druga również :) tylko jedna bardziej a druga mniej :)

Zamówiłem wtyki Acrolink

A podeślesz proszę jakieś linki? Ciekaw jestem ich nowej oferty.

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Prosze bardzo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To sonarqesty,uzywam takie sa w porzadku.ta sama fabryka struga co dla acrolinka,tylko po godzinach:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez piotr112

Ukryta Zawartość

prosze bardzo,naprawde dobrze graja,tylko trzeba im dac wygrzac.

Ukryta Zawartość

Prosze bardzo

Ukryta Zawartość

Dostałem kiedyś kabelek z chyba takimi wtykami - pięknie wyglądają, ciężkie jak diabli i na moje tak oryginalne jak kabel na którym są...post-11828-0-93642900-1443558119_thumb.jpgpost-11828-0-60914600-1443558437_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dostałem kiedyś kabelek z chyba takimi wtykami - pięknie wyglądają, ciężkie jak diabli i na moje tak oryginalne jak kabel na którym są...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-11828-0-60914600-1443558437_thumb.jpg

no ciezkie i bardzo dobre,mozna spokojnie odpuscic sobie furutechy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sprawdzałes ? Napisz pare słów na jakim kablu i z jakimi Furutechami porównywales ?

Po kolorze "złota" widać jak bardzo kiepska to podróbka.

Ukryta Zawartość

Szkoda każdego zapłaconego $.

Pozdrawiam

Pygar

Ukryta Zawartość

taaaa

Ja ten kabelek z tymi wtykami mam teraz w piwnicy (audiofilskiej, oczywiście) i mogę odstąpić za niedużą ilość banknotów NBP;-)

Sprawdzałes ? Napisz pare słów na jakim kablu i z jakimi Furutechami porównywales ?

Naprawde nie chce mi sie opisywac,ja mam je zalozone do wirtuali,mialem w reku te i te ,identyko,ale jak ktos woli placic za metke ,,wolna droga,:0

taaaa

Ja ten kabelek z tymi wtykami mam teraz w piwnicy (audiofilskiej, oczywiście) i mogę odstąpić za niedużą ilość banknotów NBP;-)

No ale co mnie twoj kabelek:)nie spasowal sie i tyle,rownie dobrze mozesz napisac ze masz wpiwnicy acrolinka 9500, i co ztego?kabel do dupy?czy nie pasi?

Naprawde nie chce mi sie opisywac,ja mam je zalozone do wirtuali,mialem w reku te i te ,identyko,ale jak ktos woli placic za metke ,,wolna droga,:0

Mi nie chodzi o metkę tylko o roznice pomiędzy takim carbonowym Sonarquest a Furutecham bo jak dla mnie Fututech 50ka to jakieś nieporozumienie jest.

No ale co mnie twoj kabelek:)nie spasowal sie i tyle,rownie dobrze mozesz napisac ze masz wpiwnicy acrolinka 9500, i co ztego?kabel do dupy?czy nie pasi?

Chyba się nie zrozumieliśmy;-(

Mi nie chodzi o metkę tylko o roznice pomiędzy takim carbonowym Sonarquest a Furutecham bo jak dla mnie Fututech 50ka to jakieś nieporozumienie jest.

ale ja furutecha nie zakladalem na kabel,bo jak porownalem to widzialem ze to samo jak te wtyki na acrolinkach,gram na sonarqest,i jest ok,nie szukam dziury w calym,naprawde dojechalem juz do sciany:)doszedlem do wniosku ze ta zabawa od pewnego momentu to bicie piany,zaznaczam od pewnego momentu,kto tegonie zalapie ,to bedzie plynal z kasa,:)ja juz wystarczajaco ,poplynalem:)ostatnio sie nasluchalem duzo fajnych klockow,i wiem ze od pewnego momentu to bicie piany:)

W tych wtykach najważniejszy jest materiał i jego galwanizacja a to ze ten sonar czy inny chiński acrolink wyglada z zewnątrz jak Furu nie ma najmniejszego znaczenia.

Najważniejsze jednak, ze jesteś zadowolony ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi