Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak sobie życzysz....

Zaraz bedzie tego zalowal i powstanie klon;)

Brak mu samokonroli skoro sam prosi o zbanowanie, zamiast zwyczajnie tutaj nie zagladc:)

Edytowane przez Wojtek76

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Brak samokontroli jest wtedy gdy się próbuje słuchać dwóch różnych utworów na raz, zaglądanie do wątku jest tylko natręctwem :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Brak mu samokonroli skoro sam prosi o zbanowanie, zamiast zwyczajnie tutaj nie zagladc:)

Wojtek, niektórzy tak mają, że muszą na cały świat demonstrować swoje poglądy, zwłaszcza im bardziej są kontrowersyjne. To taki rodzaj prowokacji, niektórzy nazywają to publicznym onanizmem:-)

Brak samokontroli jest wtedy gdy się próbuje słuchać dwóch różnych utworów na raz, zaglądanie do wątku jest tylko natręctwem :)

A w terminologii psychiatrycznej nerwica natręctw to inaczej ZOK czyli zespół obsesyjno-kompulsywny:-)

Edytowane przez tomkly

A w terminologii psychiatrycznej nerwica natręctw to inaczej ZOK czyli zespół obsesyjno-kompulsywny:-)

No własnie coraz nowsze kable w systemie-choroba czy hobby :)

Nie wiem czemu ściemniasz, jakoś tak Kania kojarzy się z pewna Anią o określonej profesji tak ze się nie zdziw; dym musi zaraz być

Rafael co ty?Stary zaczął o Ani a do mnie pretensje?Chociaż wisi mi to,jak picuś kaniuś nie potrafi ze zrozumieniem czytać a do tego jeszce ma najlepszy system nie chodzący w żadnej lidze na tym forumie.Jezd ponad a do tego kable mu grajom.Fenomen.

No własnie coraz nowsze kable w systemie-choroba czy hobby :)

Etam hobby.Choróbsko jak nic.Muzyka przy niej nic nie znaczy.Kable,o to jezd to.

Marki, jest sens jak najbardziej. W USA jest renomowana firma Analysis plus która zaczęła swoją działalność od produkcji kabli do studia i profesjonalnych muzyków.

Teraz od kilku lat pod marką Analysis plus produkują również okablowania dla sektora HiFi i użytku domowego.

Dzięki za info; nawet nie wiedziałem, że mają w ofercie kabel sieciowy dla rynku pro. Widać, że solidny i ... teraz uwaga: za ośmiostopowy życzą sobie $251.00, za sześciostopowy $217.00, za pięciostopowy $200.00... co wydaje się być śmieszną ceną w porównaniu do kosztów, które trzeba ponieść w przypadku sieciówek ha-endowych, chociaż jak na rynek pro, to i tak za dużo i wielu muzyków będzie się drapać po głowie...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

za ośmiostopowy życzą sobie $251.00, za sześciostopowy $217.00, za pięciostopowy $200.00...

za chwilę zgłoszę temat do moderacji - nie ta zakładka! :-)) - zresztą który z muzyków pragnie hienda jak kania dżdżu? ;-)

za chwilę zgłoszę temat do moderacji - nie ta zakładka! :-)) - zresztą który z muzyków pragnie hienda jak kania dżdżu? ;-)

AB's a Ty nie wypadłeś przypadkiem z Fiata 125p na zakręcie ? Jaki system takie hamulce i bez urazy oczywiście.

Megan - rozszyfrowałeś mnie - mam duży sentyment do Fiaciora.

Ja też... miałem nówkę 125p, ale póżniej zrobiłem downgrade i zamieniłem na starego 125 special (nie p) z silnikiem 1600 i kwadratowymi lampami...

Parker's Mood

uuujjj to grubo, miałeś hienda :-) - ja tylko mogłem pomarzyć, ale ojciec kolegi na osiedlu był kierownikiem w FSO i miał przydział - to śmigaliśmy fiaciorem w koło osiedla :-)

i oczywiście pozdrawiam wszystkich hiendowych braci - luzzz

ps

i fajnie nagrana płyta do testowania okablowania - polecam.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

za ośmiostopowy życzą sobie $251.00, za sześciostopowy $217.00, za pięciostopowy $200.00.

Włoski Pro-El oferuje podobne kable jeszcze kilka razy taniej:-)

Spójrzcie na poniższy link:

http://www.soundtrade.pl/pl/producenci/12,akcesoria_i_okablowanie_die_hard.html

Z tego co mówią ich użytkownicy ich dźwięk w wielu aspektach dorównuje, albo nawet przewyższa ten oferowany przez przewody audio średniej klasy.

Edytowane przez tomkly

Włoski Pro-El oferuje podobne kable jeszcze kilka razy taniej:-)

Spójrzcie na poniższy link:

Ukryta Zawartość

Z tego co mówią ich użytkownicy ich dźwięk w wielu aspektach dorównuje, albo nawet przewyższa ten oferowany przez przewody audio średniej klasy.

Muszę Cię zmartwić ale mam taki kabel w domu i nijak ma się do moich gitarowych KROPKA

Dzięki za info; nawet nie wiedziałem, że mają w ofercie kabel sieciowy dla rynku pro. Widać, że solidny i ... teraz uwaga: za ośmiostopowy życzą sobie $251.00, za sześciostopowy $217.00, za pięciostopowy $200.00... co wydaje się być śmieszną ceną w porównaniu do kosztów, które trzeba ponieść w przypadku sieciówek ha-endowych, chociaż jak na rynek pro, to i tak za dużo i wielu muzyków będzie się drapać po głowie...

Muzycy w tym czasie dłubią w nosie głowa ma wtedy relaks :D

Ukryta Zawartość

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Muszę Cię zmartwić ale mam taki kabel w domu i nijak ma się do moich gitarowych

Ja osobiście z produktów Pro-El używam tylko przejściówek XLR-RCA oraz wtyków słuchawkowych. Ale ktoś na forum pisał nawet recenzję i była bardzo pozytywna. Cieszę się, że udało Ci się zrobić lepsze druty.

Ja osobiście z produktów Pro-El używam tylko przejściówek XLR-RCA oraz wtyków słuchawkowych. Ale ktoś na forum pisał nawet recenzję i była bardzo pozytywna. Cieszę się, że udało Ci się zrobić lepsze druty.

Jak chcesz podeślę Ci do odsłuchów np. moje XRL-e możesz je surowo ocenic w opiniach.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Znalazłem, to była recenzja XLR Die-Hard. A napisał ją kolega Moreno1973, więc osoba wielce osłuchana i doświadczona.

http://www.audiostereo.pl/proel_die-hard-xlr_kable-sygnalowe-interkonekty-775-4841-16.html

Jak chcesz podeślę Ci do odsłuchów np. moje XRL-e możesz je surowo ocenic w opiniach.

Bardzo chętnie. Ocenię obiektywnie w relacji do ceny. Pamiętam jak dobre wrażenie wywarł na mnie interkonekt zrobiony z tego rosyjskiego przewodu telegraficznego, u mnie zagrał lepiej niż choćby Kimber PBJ.

Edytowane przez tomkly

Znalazłem, to była recenzja XLR Die-Hard. A napisał ją kolega Moreno1973, więc osoba wielce osłuchana i doświadczona.

Ukryta Zawartość

Bardzo chętnie. Ocenię obiektywnie w relacji do ceny. Pamiętam jak dobre wrażenie wywarł na mnie interkonekt zrobiony z tego rosyjskiego przewodu telegraficznego, u mnie zagrał lepiej niż choćby Kimber PBJ.

OK reszta na PM

Ukryta Zawartość

Niestety koledze nie udalo sie uratowac tych kilku tysi bo z tego co pamietam to skonczyl z Mitami Magnum;)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Ukryta Zawartość

E tam, nie przesadzajmy z tym osłuchaniem... Osłuchany to jest Stary Audiofil...

Ale akurat mogę się wypowiadać bardzo konkretnie na temat tego Proela z serii Die Hard. POtrzebowałem szybko kupić jakiś XLR do nowych urządzeń. Przedtem miałem kable RCA. Porównywałem po zakupie Proela z kablami Acrolinka kosztującymi po 3000, 8000 i 27000 PLN. Na sprzęcie dystrybutora marki Accuphase, w salonie firmowym. Koło mnie siedział jeden z pracowników sklepu. Prawda jest taka, że obu nam Proel podobał się nawet trochę bardziej od pierwszego XLR Acrolinka. A z drugim był równorzędnej jakości...Dopiero słynny 6300 za 27 tyś PLN pokazał wyrafinowanie i klasę, która świadczyła że jest to kablarski High-End.

Potem Proel grał w moim systemie przez kilka miesięcy i okazał sie dużo lepszy od kabla XLR Audio Note za około 2000 PLN. Wymieniłem go dopiero jak w moje ręce wpadł wysoki model Cardasa kosztujący detalicznie koło 3000 PLN. Cardas z kolei ewidentnie przegrał z Magnum MA kosztującym detalicznie koło 10000 PLN (gdy ten był w Polsce dostepny u dystrybutora). Dzis z drugiej reki da się kupić Magnum MA XLR za jakieś 4000 PLN - świetny zresztą kabel do tranzystora.

Cena Proela to było 70 PLN za jeden krótki odcinek - para kosztowała więc około 140 PLN. Jeśli ktoś ma sprzęt zbalansowany z XLR a nie ma kabla i potrzebuje czegoś na ,,przeczekanie" to nadal uważam, że na rynku w tej kasie nic nie ma lepszego. Jeszcze jedna uwaga. Jak go kupowałem to sprzedawca w sklepie specjalistycznym z towarami dla muzyków i dźwiekowców nie mógł zrozumieć dlaczego tak dużo płacę za XLR skoro na półce ma XLR po 20 PLN za odcinek? Na koniec dodał, no tak Pan kupuje za tyle kasy bo ta wersja ma dożywotnia gwarancję wymiany zepsutego kabla na nowy;-).

A kable doskonale ,,słyszę" i jestem miłośnikiem wysokiej klasy kabli... czego dowodem jest to że wydałem na nie całkiem sporo kasy i nie żałuję zakupu Magnum MA, zasilających Mit Oracle czy głośnikowego Kondo.

Ukryta Zawartość

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Porównywałem po zakupie Proela z kablami Acrolinka kosztującymi po 3000, 8000 i 27000 PLN. Na sprzęcie dystrybutora marki Accuphase, w salonie firmowym. Koło mnie siedział jeden z pracowników sklepu. Prawda jest taka, że obu nam Proel podobał się nawet trochę bardziej od pierwszego XLR Acrolinka. A z drugim był równorzędnej jakości...

Zaraz Cię tu zlinczują miłośnicy Acrolinka:-) Ciekawe, a ja myślałem, że tylko mnie te kable nie pasują. Albo tylko ja się dotychczas ośmieliłem o tym napisać;-)

Edytowane przez tomkly

Zaraz Cię tu zlinczują miłośnicy Acrolinka:-) Ciekawe, a ja myślałem, że tylko mnie te kable nie pasują. Albo tylko ja się dotychczas ośmieliłem o tym napisać;-)

Acrolink tak ma do 10Kzł :) no ale ten za 27Kzł generuje także scenę na 30cm od nosa słuchacza w innych także moich kablach tak piknie to nie ma :(

Moreno1973 pewnie bardziej podchodziły by kable od Fadela.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Acrolink tak ma do 10Kzł :)

Rafaell serio?

To w takim razie jakiś niesmaczny żart producenta lub dystrybutora; mam na myśli oczywiście cenę.

no ale ten za 27Kzł generuje także scenę na 30cm od nosa słuchacza

To akurat nie jest naturalne, podobnie jak scena wielkości lotniska z Siltecha Empress Double Crown:-) A tak serio, to znam tańsze od Acrolinka 6300 kable, które potrafią mniej więcej tyle samo, a grają pełniej, plastyczniej.

Edytowane przez tomkly

Rafaell serio?

To w takim razie jakiś niesmaczny żart producenta lub dystrybutora; mam na myśli oczywiście cenę.

To akurat nie jest naturalne, podobnie jak scena wielkości lotniska z Siltecha Empress Double Crown:-) A tak serio, to znam tańsze od Acrolinka 6300 kable, które potrafią mniej więcej tyle samo, a grają pełniej, plastyczniej.

Sporo jest kabli które po prostu nie budzą u nas żadnego pożądania, np. na ostatnim Audio Show mniejsze kolumny TAD-a były ciut wykastrowane własnie płaskim kablem głośnikowym; wokale odjechały sobie gdzieś między instrumenty (nie zwróciłem uwagi jakiej firmy kable może ktoś ze zdjęc da rade rozpoznać) Parę lat temu Wilson Audio Sophie rozłożyły Kubala Sosna i parę innych takich ciekawostek.

Nie ma co kruszyć kopii najważniejsze żeby nam się podobało no i kupujmy uszami :)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Parę lat temu Wilson Audio Sophie rozłożyły Kubala Sosna

Cholera wie czy tylko Kubala Sosna. Wilsony nie powinny moim zdaniem grać z lampowymi ARC, a jeśli już to wyłącznie z monoblokami Ref. 610 lub 750 i w dodatku na srebrnym okablowaniu. Kubala to nie jest kabel zarówno do ARC jak i Wilson Audio. Miałem Sophie 2 więc mogę się wiążąco wypowiedzieć:-) W ich przypadku sprawdza się bi-wiring ale różnymi przewodami. Kubala może być na sekcji wysokotonowej, natomiast na bas coś w rodzaju Nordosta Valhalli, Synergistic Research Accelerator, itp.

Cholera wie czy tylko Kubala Sosna. Wilsony nie powinny moim zdaniem grać z lampowymi ARC, a jeśli już to wyłącznie z monoblokami Ref. 610 lub 750 i w dodatku na srebrnym okablowaniu. Kubala to nie jest kabel zarówno do ARC jak i Wilson Audio. Miałem Sophie 2 więc mogę się wiążąco wypowiedzieć:-) W ich przypadku sprawdza się bi-wiring ale różnymi przewodami. Kubala może być na sekcji wysokotonowej, natomiast na bas coś w rodzaju Nordosta Valhalli, Synergistic Research Accelerator, itp.

Same problemy z tym audio, idę spać :)

Dobranoc

Chyba na Acrolinka moda juz przemineła...dlatego nikt mnie nie zlinczuje bo już miłosników Acrolinka dużo nie zostało;-)...są nadal osoby co lubią zasilające ale tylko te topowe...z serii 9000...

NIemniej jednak 6300 to dobry kabel obecnie do wyrwania za około 10 tyś PLN...i w takiej cenie wydaje się być ciekawą propozycją.

Moreno1973 pewnie bardziej podchodziły by kable od Fadela.

Mi podchodzą MITy najbardziej.

Edytowane przez moreno1973
Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

W Europie zachodniej Acrolinków jak na lekarstwo. I jak się już pojawiają to są istotnie niżej wyceniane niż w Polsce, w przeciwieństwie choćby do kabli Kimbera czy Nordosta, które u nas są tańsze niż u sąsiadów.

• Pokaż nowe odpowiedzi