Skocz do zawartości
IGNORED

OPPO 93 vs 93 NE vs 93 NEE

Neonix

Rekomendowane odpowiedzi

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Zgłoś siebie za permanentny trolling....a swoje słownictwo pamięta panicz, bo coś wiedzę, ze nie bardzo....nie pozuj na wrażliwca, którego słowo dupa oburza bo niedobrze się robi od tego zakłamania....ja ci się nudzi zachwal kolejnego upychanego na Allegro szrota na którym słuchałeś wysublimowanej muzy :D, może jakiś plebejski chłoptaś połknie haczyk i techniawy na tym posłucha ku twej radości, że kolejne gó... spłynęło sieciowym handlem, spokojnie - nazbierasz w końcu na Oppo, więc się tak nie stresuj i nie spinaj - wrzuć na luz :-)

oppo to kapplica w której dzwięk rozjeżdza się z obrazem

Polemika nie ma sensu. Albo Romekxxx miał do czynienia z usterkowym, wadliwym egzemplarzem Oppo (mało prawdopodobne, ale koń się też czasem potknie choć ma cztery kopyta) albo (co bardziej prawdopodobne) nie widział Oppo nigdy na oczy i tylko na ochotnika wpisuje się w panujący w pewnych kręgach konwenans plucia na odtwarzacze wieloformatowe.

Moje wcześniejsze przypuszczenia się potwierdziły i E.I.S.A to potwierdziła:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Najlepszy uniwersalny odtwarzacz wieloformatowy to Cambridge 751, a nie Oppo. A przed dwoma laty wyborem E.I.S.A był Pioneer BDP-LX91.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

W najnowszym wydaniu kultowego "Stereophile" jest świetna recenzja Oppo BDP-95. Ale pewni oni się nie znają na audio sądząc po opiniach na forum...:)

Na ile z kolei to autorska konstrukcja Cambridge Audio - tego pewnie się nie dowiemy. OPPO od wielu lat dostarczało rozne playery do CA. Po ostatniej wpadce z Lexiconem nikt nie bedzie na tyle naiwny, aby dac sie zpalac po raz drugi za reke i nie wyciagnac z tego lekcji. Pewnie dla swietego spokoju czesc producentow bedzie podmienialo kilka ukladow, aby nikt sie nie przyczepil ze sprzedaja klona znacznie drozej. Nie zdziwilbym sie nawet gdyby to bylo robione w fabrykach OPPO. Wczesniej CA kasowalo sporo wyzej za te samo OPPO - przyklad model BDP-80. Byc moze cos sie zmienilo. Z drugiej strony to zrozumiale, niewiele firm stac na budowanie od podstaw swoich wlasnych playerow. Na to potrzebna oblbrzymia kasa a kazdy szuka kosztow. Na 6moons byl ostatnio ciekawy artykul wlasnie o modyfikachach OPPO.

Nie rozumiem tylko po co sie na sile przekonujecie ze posiadany przez was sprzet jest najlepszy lub nieposiadany jest najgorszy :) Niech kazdy kupuje co mu sie podoba i tyle. Troche to dziecinne. Ale to tylko moje subiektywne zdanie.

Polecam stronę tytułową

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) SACD taka piękna katastrofa. fajna analiza. troche w niej optymizmu ale ogólnie to już chyba kaplica.

Kaplica to dobre określenie całokształtu twojej twórczości na forum, katastrofa też pasuje, a nawet piękna katastrofa :-)

Przypominam, że wątek dotyczy Oppo 93 we wszystkich wersjach, które widziałeś na obrazku, więc stąd pewnie ten nagły zwrot na SACD :-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Najlepszy uniwersalny odtwarzacz wieloformatowy to Cambridge 751, a nie Oppo. A przed dwoma laty wyborem E.I.S.A był Pioneer BDP-LX91.

testowali Oppo93 Xtreme Edition czy zwykle 93 i 95? :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

EISA to jak auto roku - marketingowy spend nie mający jakiegokolwiek znaczenia, EISĘ już takie gnioty dostawały, że strach przytaczać :-)

Ukryta Zawartość

EISA to organizacja zrzeszajaca magazyny audio video i to czlonkowie glosuja na sprzet. Z Polski są:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) No to raczej powinni glosowac na urzadzenia ktore ostanio testowali, a nie te o których czytali w internecie. Nalezaloby sprawdzic jakie urzadzenia testowali w swoich magazynach. Chociaz kojarze ze bywalo ze wygrywaly w kategoriach urzadzenia ktorych jeszcze nie bylo w sprzedazy w momencie ogloszenia, wiec takie cuda tez sie zdarzaja.

Ukryta Zawartość

Należało by sprawdzić, kto im płaci, żeby głosowali tak, a nie inaczej.

Sorry very, ale w obiektywizm prasy utrzymującej się z reklamowania recenzowanego sprzętu nie wierzę.

z resztą, po tym jak posłuchałem sobie chwilę rzekomo genialnych (a na pewno drogich piekielnie) Focal ELECTRA 1007S, przeczytawszy sobie potem ich recenzję (w momencie odsłuchu nie wiedziałem nawet ile kosztują), to ja za takie recenzje, recenzentów i łże "hajend" pięknie dziękuję.

A wracając do tematu wątku, to ślinię się na ten odtwarzacz od dłuższego czasu.

Kto wie, może kiedyś?

Na razie priorytet ma odtwarzarka z kompa, bo CD jakoś mnie nie ciągnie...

Lust is my sister, my muse and my whore

I stand on the mountain, and pray for the war

Przecież tu wyraźnie napisano co i jak zostało poprawione w stosunku do Oppo w modelu Cambridge 751.

Ukryta Zawartość

A tu taki mały fragment z linka powyżej:

751BD to tak naprawdę równoległa linia, coś w rodzaju wersji „premium”, modyfikacja odtwarzacza BDP-93EU produkowanego w Chinach Oppo. Jak mówi Adam Shaw-Cotterill, szef marketingu CA, wszystkie poprzednie odtwarzacze DVD i jeden BD produkowane były w tej samej fabryce. Po krótkim czasie CA wykupiło jednak od chińskiego partnera część opracowań i jej urządzenia wykonywane są na osobnej linii produkcyjnej. A to dlatego, że do podstawowego projektu firma z Londynu dodaje kilka istotnych zmian. Najbardziej widoczną jest wspomniana, duża płytka z układem audio. W Oppo sprawę „załatwia” pojedynczy układ D/A CS4382 dla wszystkich kanałów, bez cyfrowej obróbki przed nim...

Jeśli chodzi o obraz wszystko pozostało jednak takie same – to fantastyczny układ Marvell QDEO 88DE2750-BIF-2, dokonujący upkonwertingu sygnałów z płyt DVD. Tyle, że… CA ma długoletnie relacje z Mediatekiem, producentem chipsetu i firma ta wprowadziła do układu w 751BD kilka poprawek na życzenie ludzi z CA...

Ukryta Zawartość

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

a tak zyziu ...powiedz mi czy oppo bdp-95 ma stopień koncowy na opampach czy może dyskretny I/V ? nie wiem czy wiesz jaka to brzmieniowa przepaść? a moze znowu twoja empiria słuchowa? i czy każdy kanał ma swój D/A czy może obsługuje po kilka kanałów na raz? wypowiedz się - lubisz to przecież. tylko trzymaj się faktów.

podpowiem ci LM4562 to nie jest mistrzostwo świata. zresztą w ogóle opampy do shit.

ES9018 DAC ledwo dwie sztuki - jeden na cały zestaw 7.1 a drugi na stereo.

Szanujący się odtwarzacz ma :

1. stopień końcowy na elemtantach dyskretnych

2. po dwa dace na kanał w stereo , niektóre nawet więcej.

I wiesz co ? niektóre odtwarzacze CD za pare klocków są tak właśnie zbudowane - do tego mają jeszcze porządne zasilanie.

Zejdź na ziemie.

czyli nic lepszego do Oppo93 Xtreme Edition ;d....

Może brzmi i tak samo, ale oficjalna cena detaliczna to o 1000pln mniej za Cambridge 751.

Czyli reasumując Oppo jest o 1000pln gorszy :) A to sporo w tym przedziale cenowym!

a tak zyziu ...powiedz mi czy oppo bdp-95 ma stopień koncowy na opampach czy może dyskretny I/V ? nie wiem czy wiesz jaka to brzmieniowa przepaść? a moze znowu twoja empiria słuchowa? i czy każdy kanał ma swój D/A czy może obsługuje po kilka kanałów na raz? wypowiedz się - lubisz to przecież. tylko trzymaj się faktów.

podpowiem ci LM4562 to nie jest mistrzostwo świata. zresztą w ogóle opampy do shit.

ES9018 DAC ledwo dwie sztuki - jeden na cały zestaw 7.1 a drugi na stereo.

Szanujący się odtwarzacz ma :

1. stopień końcowy na elemtantach dyskretnych

2. po dwa dace na kanał w stereo , niektóre nawet więcej.

I wiesz co ? niektóre odtwarzacze CD za pare klocków są tak właśnie zbudowane - do tego mają jeszcze porządne zasilanie.

Zejdź na ziemie.

Widzę, ze otrzeźwiałeś lekko, choć powtarzasz się, wiec pewnie nie do końca :D Chłopie mnie nie interesuje jak coś jest zbudowane, a jak gra - miałem u siebie w domu obok Oppo topowego Marantza, który wrócił do sklepu, a zbudowany był jak czołg albo i trzy czołgi :-) Mam też odtwarzacz CD za 3000 Euro - to właśnie jest te parę klocków + świetliste recenzyjki Stereoplay i Stereophile by dodatkowo połechtać z zaliczaniem do absolutnej klasy szczytowej i też Oppo się nie poddaje, jest inny, ale wcale nie gorszy całościowo, czasem coś jest puste w środku a gra, choć Oppo jest zbudowany z rozmysłem, przemyślanie i nie jest w środku absolutnie pusty, nie wiem jak można coś oceniać po tym jak wygląda w środku -pewnie że coś można powiedzieć o urządzeniu, ale tylko coś, onanizowanie się nad ciężkimi bolidami mam dawno za sobą, tym bardziej wytryski nad czterema dac-ami na kanał itp. historie, choć w Oppo 83 SE NuFoce w trybie Stereo właśnie Daci z wszystkich kanałów są łącznie wykorzystywane w stereo :-). Co do budowy to Technics SU VX700 tez był zbudowany jak pancernik, a grał jak kupa...... :-)

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Widzę, ze otrzeźwiałeś lekko, choć powtarzasz się, wiec pewnie nie do końca :D Chłopie mnie nie interesuje jak coś jest zbudowane, a jak gra - miałem u siebie w domu obok Oppo topowego Marantza, który wrócił do sklepu, a zbudowany był jak czołg albo i trzy czołgi :-) Mam też odtwarzacz CD za 3000 Euro - to właśnie jest te parę klocków + świetliste recenzyjki Stereoplay i Stereophile by dodatkowo połechtać z zaliczaniem do absolutnej klasy szczytowej i też Oppo się nie poddaje, jest inny, ale wcale nie gorszy całościowo, czasem coś jest puste w środku a gra, choć Oppo jest zbudowany z rozmysłem, przemyślanie i nie jest w środku absolutnie pusty, nie wiem jak można coś oceniać po tym jak wygląda w środku -pewnie że coś można powiedzieć o urządzeniu, ale tylko coś, onanizowanie się nad ciężkimi bolidami mam dawno za sobą, tym bardziej wytryski nad czterema dac-ami na kanał itp. historie, choć w Oppo 83 SE NuFoce w trybie Stereo właśnie Daci z wszystkich kanałów są łącznie wykorzystywane w stereo :-). Co do budowy to Technics SU VX700 tez był zbudowany jak pancernik, a grał jak kupa...... :-)

tośmy zaszaleli: "choć Oppo jest zbudowany z rozmysłem, przemyślanie i nie jest w środku absolutnie pusty", napisz za pare lat jak dowiesz się jak brzmi stopień analogowy na opach a jak na i/v na elementach dyskretnych. jak na razie używaj sformułowań "Zbudowany jak czołg" itp. wystarczy dla potencjalnych klientów produktu, który zapewne na zlecenie lansujesz.

tośmy zaszaleli: "choć Oppo jest zbudowany z rozmysłem, przemyślanie i nie jest w środku absolutnie pusty", napisz za pare lat jak dowiesz się jak brzmi stopień analogowy na opach a jak na i/v na elementach dyskretnych. jak na razie używaj sformułowań "Zbudowany jak czołg" itp. wystarczy dla potencjalnych klientów produktu, który zapewne na zlecenie lansujesz.

W pijackim amoku coś ci się wytłuściło, pewnie białe myszki przyatakowały :D Polemikę z tobą kończę, trudno rozmawiać z kimś kto Oppo widział na obrazkach i nie ma totalnie pojęcia jak on gra.....za to pociska teorię za teorią, która mu się obzdurała pomiędzy jednym a drugim kielonkiem...:-)

Tak poza tym daruj sobie te chore insynuacje, równie dobrze tobie można przypisać lans odpadów które opychasz anormalnie najeżdżając na Oppo, wymyślając kretynizm za kretynizmem.....na dodatek w ciemno...strzelając po omacku.....

bym proponowal zamknac temat bo zalozyciel i tak bedzie mial metlik w glowie jedynie prawdziwy odsluch mu pomoze..

z tych wypowiedzi co najwyzej dostanie zgagi niestety i nic wiecej no poza ubawem..

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

bym proponowal zamknac temat bo zalozyciel i tak bedzie mial metlik w glowie jedynie prawdziwy odsluch mu pomoze..

z tych wypowiedzi co najwyzej dostanie zgagi niestety i nic wiecej no poza ubawem..

to podsumujmy co założyciel wątku powinien wiedzieć.

budowa - zwyczajna - średnie opampy + uboga konfiguracja daców.

funkcjonalność - duży lag dźwięku do obrazu - niestety powszechny - nawet na zagranicznych forach ten mankament jest poruszany.

koń jaki jest każdy widzi, voodoo zostawiam zyziowi i jego empirii ( bajdurzeniu )

Proponuję nie kontynuować polemiki z Romkiemxxx. Na podstawie Jego licznych w tym wątku wpisów chyba dla każdego jest oczywiste, że to jakiś nieuleczalny konserwatysta i skostniały dogmatyk. A życie płynie naprzód choćby sobie tacy jak On i Jemu podobni nakryli oczy papierowymi teoryjkami jakie to rzekomo odtwarzacze wieloformatowe są "be".

napisz za pare lat jak dowiesz się jak brzmi stopień analogowy na opach a jak na i/v na elementach dyskretnych.

Mniej uogólnień a więcej konkretów! Czy Marantz'e to przykłady dobrych rozwiązań konstrukcyjnych? Co masz na myśli?

Mniej uogólnień a więcej konkretów! Czy Marantz'e to przykłady dobrych rozwiązań konstrukcyjnych? Co masz na myśli?

Konkretem jest jedynie odsłuch, dywagowanie o czymkolwiek bez odsłuchu jest zwyczajnym trollingiem, by nie powiedzieć wynaturzoną głupotą...tak wygląda podsumowanie tematu - to powinien wiedzieć założyciel udając się na odsłuch przed zakupem i dokonując własnej oceny.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Konkretem jest jedynie odsłuch, dywagowanie o czymkolwiek bez odsłuchu jest zwyczajnym trollingiem, by nie powiedzieć wynaturzoną głupotą...tak wygląda podsumowanie tematu - to powinien wiedzieć założyciel udając się na odsłuch przed zakupem i dokonując własnej oceny.

trollingiem jest zasanianie sie "empirią" zamiast omówienia realiów konstrukcji. czy ty wiesz co to znaczy konwersja I/V wykonana na elementach dyskretnych, miałeś w ogóle fizykę?

Dyskusja teoretyk vs słuchacz. Czy wiesz, że w myśl zasobu wiedzy teoretycznej, jaką na temat aerodynamiki posiadamy na chwilę obecną, chrabąszcz nie ma prawa latać? A jak jest - każdy widzi.

trollingiem jest zasanianie sie "empirią" zamiast omówienia realiów konstrukcji. czy ty wiesz co to znaczy konwersja I/V wykonana na elementach dyskretnych, miałeś w ogóle fizykę?

Empiria to odsłuch, a nie oglądanie schematów konstrukcji i namiętne teoretyzowanie (bajdurzenie, gdybanie, przypuszczanie)....to tyle tytułem podsumowania, bo skończyłem z tobą polemikę....

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Empiria to odsłuch, a nie oglądanie schematów konstrukcji i namiętne teoretyzowanie (bajdurzenie, gdybanie, przypuszczanie)....to tyle tytułem podsumowania, bo skończyłem z tobą polemikę....

zasłaniasz tylko swoją niewiedzę bajdurzneiem o wrażeniach słuchowych. zobacz co sie robi w trakcie tuningu - zawsze praktycznie wywala sie opampy a juz takie jak w oppo w pierwszej kolejności. więc weź łaskawie nie pier.... bo ci to nic nie da. sorry ze przeszkadzam ci zarabiać pieniądze na lansowaniu sprzętu ale wybacz fakty są tutaj nieubłagane.może poszukaj jakieś bardizje uczciwego sposobu na zarabianie kasy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.