Skocz do zawartości
IGNORED

OPPO 93 vs 93 NE vs 93 NEE

Neonix

Rekomendowane odpowiedzi

zasłaniasz tylko swoją niewiedzę bajdurzneiem o wrażeniach słuchowych. zobacz co sie robi w trakcie tuningu - zawsze praktycznie wywala sie opampy a juz takie jak w oppo w pierwszej kolejności. więc weź łaskawie nie pier.... bo ci to nic nie da. sorry ze przeszkadzam ci zarabiać pieniądze na lansowaniu sprzętu ale wybacz fakty są tutaj nieubłagane.może poszukaj jakieś bardizje uczciwego sposobu na zarabianie kasy.

Jeśli lansowałbym Oppo to twoje wpisy jedynie by w tym pomagały, bo są przepraszam za wyrażenie - absurdalnie debilne - bajdurzenie o wrażeniach odsłuchowych jedynie cię pogrążyło.....poza tym odsłoniło zakłamanie, bo jeszcze niedawno oburzało cię słowo "dupa" a tutaj nie razi cię użyte przez ciebie "pier**l"......

Żegnam definitywnie, pisz co chcesz, to i tak stek nic nie wartych wypocin skrajnego pyskacza.....

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Jeśli lansowałbym Oppo to twoje wpisy jedynie by w tym pomagały, bo są przepraszam za wyrażenie - absurdalnie debilne - bajdurzenie o wrażeniach odsłuchowych jedynie cię pogrążyło.....poza tym odsłoniło zakłamanie, bo jeszcze niedawno oburzało cię słowo "dupa" a tutaj nie razi cię użyte przez ciebie "pier**l"......

Żegnam definitywnie, pisz co chcesz, to i tak stek nic nie wartych wypocin skrajnego pyskacza.....

ty się kolego brzmieniem oppo bdp-95 nie zasłaniaj bo o tym każdy może bredzić co chce - powie po prostu, że tak czuje. ale fizyki nie zmienisz - powiedz co w nim jest takiego cudownego - bo tak biorąc na czynniki pierwsze to nic specjalnego. a jak piszesz,że jest lepszy od CD-ków ze średniej półki to rozmieszasz mnie do łez. takie bzdety to możesz panu stasiowi pod sklepem z wódką opowiadać - ale nie wiem czy nie powie ci zebys nie lał wody.

powiedz co w nim jest takiego cudownego - bo tak biorąc na czynniki pierwsze to nic specjalnego.

Czy słyszałeś o czymś takim jak udana solidna konstrukcja bazująca na porządnych elementach? Skutkująca dobrymi recenzjami w prasie fachowej i adoptowana ze względu na swe niezaprzeczalne walory przez wielu liczących się producentów? Ty nie wiesz i na szczęście opinia z pod sklepu z wódką nie jest przez znawców brana pod uwagę.drinking.gif

No ale jak ja wspomniałem parę postów wyżej o fachowcach z prasy (50 magazynów z branży AV), którzy przyznają nagrody E.I.S.A to przecież stwierdzono, że to lipa i oni są opłacani... (bo akurat Oppo się na nią nie załapał, tylko Cambridge 751!).

Idąc takim tokiem rozumowania, to każda opinia w fachowej prasie jest opłacana i każda może być lipna.

Dlatego wyłączyłem się z tej beznadziejnej polemiki, a jak ktoś chce mi dalej udawadniać jaki to jego Oppo jest super i jak jest zbudowany, to niech sobie weźmie i zerknie na wagę, ile waży Oppo a ile pionek BDP-LX91. Ta zasada obowiązuje również przy dobrych wzmacniaczach i końcówkach mocy!

Ktoś tam się podnieca bo odczytuje Oppo płytki SACD.

Ja miałem ostatnio płytkę BD z koncertem Roya Orbisona gdzie bitrate dźwięku dochodzi do 10Mbps nagrane w DTS HD-MA 5.1 96kHz i 24bity.

Żaden SACD ani DVD Audio takich parametrów nigdy nie osiągnie.

No, ale jak ktoś lubi dodatkowe gadżety to niech się nimi dalej podnieca...

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

No ale jak ja wspomniałem parę postów wyżej o fachowcach z prasy (50 magazynów z branży AV), którzy przyznają nagrody E.I.S.A to przecież stwierdzono, że to lipa i oni są opłacani... (bo akurat Oppo się na nią nie załapał, tylko Cambridge 751!).

THX a w ogóle Oppo był brany pod uwagę do Nagrody E.I.S.A?

Z tego co wiem tą nagrodę mogą dostać tylko produkty o tradycyjnej dystrybucji będące obecne na większości rynków UE. Może się mylę, ale są tam spore ograniczenia nawet najlepszy sprzęt może nie być brany pod uwagę przy tym wyróżnieniu. Poza tym EISA przyznała kilka bardzo kontrowersyjnych nagród.

Apropo na co chcesz wymienić Pionka "THX"? Pionek to bardzo zacny klocek nie szkoda?

Ależ ja go w ogóle nie sprzedaję, tak tylko sobie z nudów wystawiłem, żeby zobaczyć jakie będzie zainteresowanie i tyle.

Sony KD85-ZG9? , Denon AVC-X6700H + Monster Power MPA-3250 + Emotiva XPA 7-kanałowa gen.2 , Pioneer UDP-LX800.Projektor JVC RS2 - Adeo Tensio professional pro 110",Monitor Audio-Platinum PL 300 + Platinum PLC 350 + SVS Ultra + GX100 + 4 szt. sufitowe Dali Phantom H-80 +VELODYNE DD-15 Plus. Kable do kolumn: QED Genesis Silver Spiral, Chord Odysey 2. Listwa Monster Cable HTS 5100 + Power Center HTS 1000, kable sieciowe Monster Powerline 400 . Apple TV4K.

LOL, ci fachowcy przyznali też nagrodę JBL Studio 190 :-))))))) CA to też klon Oppo z modyfikacjami, więc o co chodzi ? :D

Ależ ja go w ogóle nie sprzedaję, tak tylko sobie z nudów wystawiłem, żeby zobaczyć jakie nędzie zainteresowanie i tyle.

Aha :D

Co do nagród E.I.S.A to czasem sprzęt dostaje nagrody tylko za kategorię najlepszy design.

normalnie dziwny jestes czlowiek @THX Ultra 2 wg mnie i zapewne nie tylko -podobna sytuacja byla z pioneerem sc-lx83, prawie identyko ale to twoj jakis dziwny problem- juz nie wnikam....

Idąc takim tokiem rozumowania, to każda opinia w fachowej prasie jest opłacana i każda może być lipna.

Dlatego wyłączyłem się z tej beznadziejnej polemiki, a jak ktoś chce mi dalej udawadniać jaki to jego Oppo jest super i jak jest zbudowany, to niech sobie weźmie i zerknie na wagę, ile waży Oppo a ile pionek BDP-LX91. Ta zasada obowiązuje również przy dobrych wzmacniaczach i końcówkach mocy!

No pewnie, ze każda może być lipna - dlatego samemu trzeba słuchać :-) Oppo nie jest super-hiper, on po prostu może stanąć w szranki z dowolnym odtwarzaczem blu-ray wieloformatowym i nawet wieloma CD-ekami i może okazać się równy/lepszy/minimalnie gorszy i tyle, a w zasadzie każdego znokautuje funkcjonalnością i stosunkiem jakość/cena.....

Wiesz ile ważył Technics Su VX700-900, a grał jakby był w wadze piórkowej...nie ma reguł....tym bardziej w przypadku źródeł....

normalnie dziwny jestes czlowiek @THX Ultra 2 wg mnie i zapewne nie tylko -podobna sytuacja byla z pioneerem sc-lx83, prawie identyko ale to twoj jakis dziwny problem- juz nie wnikam....

Fakt THX Ultra 2 bywa kontrowersyjny, ale ma to swój urok

Nie znasz pewnych rzeczy jakie obowiązują w handlu. Odnośnie SC-LX83 to kumpel otwierał nowy salon AV i potrzebował na prezentację na ok 2 miesiące mojego Denona, ja w zamian na ten czas dostałem do zabawy pionka 83 i tyle. Ja nie miałem żadnego problemu...mogłem dzięki temu sprawdzić działanie dodatkowych górnych kolumn przednich.

Ktoś tam się podnieca bo odczytuje Oppo płytki SACD.

Ja miałem ostatnio płytkę BD z koncertem Roya Orbisona gdzie bitrate dźwięku dochodzi do 10Mbps nagrane w DTS HD-MA 5.1 96kHz i 24bity.

Żaden SACD ani DVD Audio takich parametrów nigdy nie osiągnie.

Noooo, bo mam kilkadziesiąt płyt SACD :-) Dżizus, ile jeszcze razy napiszesz o tej jednej, jedynej płycie BD ? :D

Ponawiam pytanie czy Oppo był w ogóle barny pod uwagę przy Eisie? Według mnie chyba nie, ale może się mylę.

To pytanie to raczej kieruj prosto do stowarzyszenia E.I.S.A...

Noooo, bo mam kilkadziesiąt płyt SACD :-) Dżizus, ile jeszcze razy napiszesz o tej jednej, jedynej płycie BD ? :D

Wolę mieć jedną super wydaną dźwiękowo płytę niż kikadziesiąt innych, które do podanych parametrów i jakości dźwięku nigdy się nie zbliżą...

Wolę mieć jedną super wydaną dźwiękowo płytę niż kikadziesiąt innych, które do podanych parametrów i jakości dźwięku nigdy się nie zbliżą...

Kontrowersyjny wpis - audiofilizm jednopłytowy :-)

No to jak jest?

Stado baranów zachwyca się OPPO pod wpływem marketingu? Czy ten produkt faktycznie jest wartościowy?

Syf i malaria z tego Oppo, za mało waży :D

>THX Ultra2

Parametry to jedno. Ta płyta jest oparta o starą dobrej jakości taśmę i to słychać. Jednak jest to dawne nagranie i nawet gdybyś miał transfer audio 100Mbps lepiej to grać niż oryginał nie będzie. Ja mam ten koncert na DVD, gdy go kupowałem o BD jeszcze nikt nie słyszał. Zapis DTS 20bit/48kHz bitrate 754kbps. Nie jest to co na BD ale zapewniam, że słychać wysoką jakość analogowego nagrania.

Pisząc o tej płycie nie miałem tylko na myśli parametrów, ale niesamowitej jakości dźwięku. Na forum HDTV też osobnik, który ma tą płytę jest zachwycony jej jakością. Obraz niestety ma marny.

100Mbps, pewnie nigdy nie będzie, max. skala bitrate audio w DTS HD-MA kończy się na 30Mbps.

Pisząc o tej płycie nie miałem tylko na myśli parametrów, ale niesamowitej jakości dźwięku. Na forum HDTV też osobnik, który ma tą płytę jest zachwycony jej jakością. Obraz niestety ma marny.

100Mbps, jak na razie nie będzie, max. skala bitrate w DTS HD-MA kończy się na 30Mbps.

Jaki tytuł tej płyty jest?

Roy Orbison: Black & White Night.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na pewno się nie zawiedziesz :)

niech sobie weźmie i zerknie na wagę, ile waży Oppo a ile pionek BDP-LX91.

Od ilu kilogramów sprzęt zasługuje na miano dobrego? A od ilu kilogramów jest Hi-Endem?

Myślałem w naiwności swojej, że to inne parametry są istotne.

Czyli w salonie trzeba mówić: Poproszę odtwarzacz, tylko jakiś dobry, powyżej 10 kg.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.