Skocz do zawartości
IGNORED

Kef xq 30 albo b&w 683 do kandy 2

anxion

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

A wiec czas na zmiane kolumn po 2 latach MA mi sie znudzily , chce zakupic kef xq30 albo bw 683 zastanawiam sie ktory zestaw jest lepszy .

Muzyki jakiej slucham to Rock , jazz,toche klasyki,pop. C

Bardzo prosze o opinie

pozdrawiam

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

https://www.audiostereo.pl/topic/85521-kef-xq-30-albo-bw-683-do-kandy-2/

Witaj,

do tej pory słuchałeś na Roksanie i MA Rx8. Podaj mi proszę wielkość pomieszczenia odsłuchowego oraz przede wszystkim co chciałbyś zmienić w dźwięku który oferuje Twój aktualny zestaw, co Cię drażni, w jakim kierunku chciałbyś pójść. Dopiero wtedy będę w stanie przedstawić Ci kilka propozycji oraz ustosunkować się do Twojego wyboru.

Czekam na szczegóły

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

witam

A wiec co mnie drazni to w sumie nic , brakuje mi jedynie Glebi , cieplejszej srednicy , basik jest w sam raz nie za duzo ani nie za malo . Pokoj to 20 m2. Pytam sie o te glosniki poniewaz kef i b&w nie sluchalem i jestem ciekaw jakie sa opinie na ich temat. Zastanawiam sie czy b&w nie beda za ostre a kef czy nie bedzie za malo basiku hmm

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Dzięki za odpowiedź,

jeśli zależy Ci na lepszej średnicy przy zachowaniu dobrego basu, zwróć proszę uwagę na następujące zestawy kolumnowe:

1. Xavian Preludio - dosyć duża, potężna kolumna, jednak opracowana pod kątem naturalności. Bas jest stosunkowo miękki, jednak Roksan bez problemu powinien nad tym zapanować.

2. Audio Physic Tempo 6 - w tej kwestii pozostaje odsłuch. Ja bardzo lubię te kolumny, wielokrotnie słuchałem ich z Roksanem i mnie się to bardzo podobało. Będzie to dwie klasy wyżej niż Rx8.

3. Dynaudio Focus 260 - najnowsza seria najbardziej popularnej serii Dynaudio. Świetny bas, środek pasma bardzo bezpośredni i rozdzielczy, góra nie ostra ale przekazująca ogromną ilość szczegółów.

Nie proponuję Ci Kefa ze względu na delikatny bas. B&W natomiast moim zdaniem nie zaspokoi Cię w kwestii środka pasma.

Zapraszam koniecznie na odsłuchy, gdyż są to tylko moje propozycje. Każdy ma inne preferencje i inne wymagania stawia systemowi.

W przypadku pytań służę pomocą

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Sluchalem tempo 6 ,dzwiek rewela , chodzi mi o to ze na ten sprzet mam dobre ceny 900 euro za 683 i kefy 800 euro nowki .Q21 jak mozesz napisz jaka cene mozesz zrobic na AP tempo 6

z gory dziekuje za pomoc

Skontaktuj się ze mną na priva, nie chce zaśmiecać forum

Dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.