Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie słuchawki do pianina cyfrowego i muzyki klasycznej?

parkerqs

Rekomendowane odpowiedzi

Cena do 500 zł. Moje typy to:

Senki: HD 598, 428, 518

Nie mam żadnego wzmacniacza słuchawkowego więc warto inwestować w 598 czy wystarczą mi o połowe tańsze 428 bo i tak nie usłyszę różnicy?

Co musiałbym jeszcze dokupić do 598 by wykorzystać ich potencjał? (wzmacniacz, moze wystarczy zwykła zewnętrzna karta dzwiękowa??)

Muzyki klasycznej słucham zazwyczaj z laptopa.

Mało sie na tym znam wiec prosze o pomoc : )

Mam 428 i po odsłuchu kilku innych modeli (nie wspomne jakich) w tym pułapie wydawały mi sie najbardziej zrównoważone. Słucham na nich z laptopa i przenośnego playera Acros i jestem zadowolony.

Powrót po dłuższej przerwie...

Moim zdaniem Sennheiser zszedł na psy z tańszymi modelami. Polecam np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cena do 500 zł. Moje typy to:

Senki: HD 598, 428, 518

Nie mam żadnego wzmacniacza słuchawkowego więc warto inwestować w 598 czy wystarczą mi o połowe tańsze 428 bo i tak nie usłyszę różnicy?

Co musiałbym jeszcze dokupić do 598 by wykorzystać ich potencjał? (wzmacniacz, moze wystarczy zwykła zewnętrzna karta dzwiękowa??)

Muzyki klasycznej słucham zazwyczaj z laptopa.

Mało sie na tym znam wiec prosze o pomoc : )

Witam,

HD598 to nowsza wersja HD595, które nie raz słuchałem. Jak dla mnie grały równo, czysto i bez podbarwień. Godne polecenia. Wygodne, nie cisną nie spadają. Wypada jednak posłuchać słuchawek konkurencji.

Jeśli zamierzasz zostać przy laptopie warto na nim wykonać odsłuchy.

Jeśli nie usłyszysz różnicy możesz wziąć tańszy model.

Ponieważ laptop może nie wykorzystać ich potencjału, to wypróbuj zewnętrzne karty dźwiękowe, przeważnie dużo lepszej jakości niż te wbudowane.

Proponuje posłuchać najpierw z laptopem, jak nie będziesz zadowolony kup kartę. Możesz też porównać jak grają z laptopem, a jak podłączone pod wzmacniacz lub CD i wtedy podjąć decyzję o zakupie karty.

Pozdrawiam

Ostatecznie zdecydowałem, że chce słuchawki otwarte więc waham się między Sennheiser HD 598 a 518.

Warto dopłacić 200 zł czy raczej dużej różnicy nie usłyszę używając ich z pianinem cyfrowym? Podobno 598 są świetne do muzyki poważnej co dla mnie ma istotne znaczenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.